Moja baka je imala poštapalicu "Bože, sačuvaj mi pamet" i ja to često koristim kada razmišljam o tome da će se moji sinovi oženiti i imati porodice. Da ostanem normalna, da isto razmišljam kao danas, i da im pričam ono što im pričam i sada. Da kada se ožene, to će biti njihova primarna porodica, da gledaju u svoje žene i decu, sa njima da planiraju svoj život, a mi ćemo pomoći koliko god budemo mogli. Već sam pisala o tome ovde, ako ne budemo mogli drugačije da im rešimo stambeno pitanje, plaćaćemo im stan, samo da oni imaju svoj mir, i mi svoj.
Ja živim u zajednici, prilično harmoničnoj, ali vrlo dobro znam koliko je truda potrebno sa obe strane za postizanje i održavanje harmonije. Ne želim da kroz sve to prolazim još jednom, naročito jer imam svekra, svekrvu i zaovu, pa bi se moje buduće snaje morale i sa njima uklapati. Mislim, stvarno je previše, pa da budu najbolje i najtolerantnije na svetu.
I još nešto. Ja imam žive roditelje, mm takođe. Svaki rođendan mojih roditelja me užasne kada pomislim koliko godina imaju, a stari su, jer su mene rodili kada su imali 31 godinu. Svaek godine idemo na Sv. Savu na ručak kod njih, jer je moj tata Sava, i ja svake godine mislim da je možda poslednji svetosavski ručak u mojoj rodnoj kući. I uvek me to rastuži. Tako da ne mogu da mislim kada će mi umreti svekar i svekrva, jer i oni imaju decu, i njihovoj deci je stalo da oni žive što duže. Možda bi meni bilo lakše, možda bolje kada njih ne bi bilo, ali to bi bio gubitak za mm i njegovu sestru, pa ni ne razmišljam u tom pravcu. Volela bih da i jedni i drugi dočekaju da ožene svoje unuke, da dočekaju praunuke, ne mogu to želeti samo mojim roditeljima.
I ne želim da neko sutra dođe u "moju" kuću, i kada nas vidi sve tako na gomili poželi da što pre nestanemo, da bi njemu bilo bolje, lepše, komotnije...
...svaka cast Domacice, tako bi bar trebao svako normalan da razmislja...a ne da se nada i "gata" kad ce neko da umre ne bi li njemu bilo bolje...sacuvaj me Boze takvih
razmisljanja...i baba ti je bila u pravu i jeste najvaznije da se pamet sacuva sve duze...da ne pobrljavimo pod stare dane....znam da je na to mislila, ja se cesto isto molim,
da me samo pamet sto duze sluzi, da ne pocnem da pravim neke gluposti pa da me se deca stide i mole Boga da me ne bude...