Svekrve...neicrpna tema

Dodju tako neki muškarci na ovu temu, koji misle da znaju o čemu pričaju, a u stvari pojma nemaju. Pisala bi možda i ja još na njoj, ali mi je muka da još jednom preživljavam sva srranja koja prezivljavam sa njom u stvarnom životu pa se trudim da ih potisnem i zaboravim.

:dash: preproučujem ti ovo ko lek

- - - - - - - - - -

draga moja, dali znas da bebama koje sisaju voda samo opterecuje bubrege i nikako nije pozeljno tutkati bebi vodu ako ona nece....ponudis i to je to, moj sin ni sada pored 4 sisanja i 3 obroka nece vodu jer je dobije sasvim dovoljno kroz mleko koje je 90% voda....i ako ja to 5 puta objasnim, strpljivo i detaljno, i ona i dalje pokusava iza ledja da mu da vode, saceka da ja izadjem iz prostorije i nagovara i mog muza, zar je to dobronamerno???....ajde ti dobro razmisli, da li je dobronamerno terati svoje na ustrb zdravlja deteta?????

mislim, obozavam kada pametujete a veze sa zivotom nemate :))))

ti si bre fangla:rtfm:

- - - - - - - - - -

:) ja sam sa tim zavrsila, moj muz je shvatio poentu i sranja ce se sada sprecavati u startu, ipak oni ne zive sa nama niti iucemo zavisimo od njih pa je lako naraviti ciste i distancirane odnose....a i ja necu da cutim jer me je cutanje samo dovelo do toga da gubim energiju koje nemam za bacanje na njih umesto da dvoju dece koje imam....
osim što će ceo život biti tvom mužu tata i mama a tvojoj deci deda i baba :rtfm: :lol:

:lol: mani se ti psihoterapije na meni....zar je korisno kad hoce bebi na silu da tutne vodu jer je ona tako namislila, koja se smatra stetnom ako beba iskljucivo sisa, iako beba nece ni da je lizne i iako bebi sledi sisanje za 15 min, i to meni iza ledja???....iako joj je sve to receno???...to je samo jedan primer, oni su isli i na stetu bebe samo da isteraju svoje, tu nema ni dobre namere nego samo zelje za kotrolom....takvih primera imam koliko hoces....uostalom, meni je savest sasvim cista i savesti mi ne manjka a vi sto drugima delite packe i popujete tu na temi, pitam se sta je vas problem kad imate potrebu u tolikoj meri da delite savete a nisam vam ni rod ni pomoz bog, kao ni jedna clanica koja dodje vode da se pozali???...jer,mene ne interesuje tudj zivot, imam svoj koji mi je sasvim dovoljan....

Hehe , ja dodjem na forum samo da virnem kakvu glupost je sad odvalila Neizreciva .......čuj, beba ne sme da pije vodu, jer opterećuje bubrege........Ja mislima da ona nas sve za......va (nadam se da mi opet neće biti obrisan post):zper:

he he :))))

http://www.halobeba.rs/odgovorno-roditeljstvo/sve-o-dojenju/vreme-dojenja.html

samo deo koji se odnosi na to kako pricam gluposti

Da li leti treba davati vodu bebi koja isključivo sisa?

Bebi koja sisa ne treba davati vodu da pije. Ona unosi vodu u svoj majušni organizam preko mleka. Bubrezi regulišu promet vode a bebini još nisu zreli pa im dodatno opterećenje nije poželjno. Naročito u prvim mesecima. Majčino mleko je “napravljeno” baš po meri, tačno tako da zadovoljava sve bebine potrebe. Ako beba sisa kad god to sama zatrazi, nema potrebe da joj se daje voda, cak ni u toplim suvim podnebljima. Majcino mleko zadovoljava sve bebine potrebe a da pritom ne opterecuje bubrege.

Pojenje bebe vodom kada nije potrebno, dolazi do smanjenja lučenja mleka i do takozvane krize u dojenju.
Izuzetak su slučajevi: ako se prehranjuje adaptiranim ili kravljim mlekom I ukoliko izgubi veliku količinu vode u toku bolesti (proliv, povraćanje, povišena temperatura).Može se ponuditi vodom ako je spoljašnja temperature vazduha veća od 35 stepeni C. Davanje čajeva takođe nije preporučljivo, zapravo je suprotno potrebama bebe.

i da, malo se zaebavam jer mi se moze, ja sam svoje probleme resila po pitanju svekrive :hvala:

Poslednja izmena:
he he :))))

http://www.halobeba.rs/odgovorno-roditeljstvo/sve-o-dojenju/vreme-dojenja.html

samo deo koji se odnosi na to kako pricam gluposti

Da li leti treba davati vodu bebi koja isključivo sisa?

Bebi koja sisa ne treba davati vodu da pije. Ona unosi vodu u svoj majušni organizam preko mleka. Bubrezi regulišu promet vode a bebini još nisu zreli pa im dodatno opterećenje nije poželjno. Naročito u prvim mesecima. Majčino mleko je “napravljeno” baš po meri, tačno tako da zadovoljava sve bebine potrebe. Ako beba sisa kad god to sama zatrazi, nema potrebe da joj se daje voda, cak ni u toplim suvim podnebljima. Majcino mleko zadovoljava sve bebine potrebe a da pritom ne opterecuje bubrege.

Pojenje bebe vodom kada nije potrebno, dolazi do smanjenja lučenja mleka i do takozvane krize u dojenju.
Izuzetak su slučajevi: ako se prehranjuje adaptiranim ili kravljim mlekom I ukoliko izgubi veliku količinu vode u toku bolesti (proliv, povraćanje, povišena temperatura).Može se ponuditi vodom ako je spoljašnja temperature vazduha veća od 35 stepeni C. Davanje čajeva takođe nije preporučljivo, zapravo je suprotno potrebama bebe.

i da, malo se zaebavam jer mi se moze, ja sam svoje probleme resila po pitanju svekrive :hvala:

Bebe se tokom perioda grejanja, kao i tokom toplijeg perioda godine znoje više od odraslih, pa ih je potrebno često pojiti vodom. Evo šta sve treba da znate o tome…
Od ukupne težine novorođenčeta 80% predstavlja voda. Stoga je neophodno osigurati detetu unos potrebne količine vode. I ne samo to, voda je nezamenljiva za pravilno funkcionisanje celog organizma jer:
* u unutrašnjosti svake ćelije u kojoj se odvijaju hemijske reakcije kao osnova svih vitalnih procesa ima vode.
* u prostoru između ćelija, voda omogućuje transport hranljivih materija.
* voda je tečni deo krvi, pljuvačke, znoja, želudačnih i crevnih sokova, mokraće i limfe.
Mokraćom, stolicom, znojenjem i disanjem ljudski organizam gubi veliku količinu vode. Za bebu je gubitak još veći jer učestalo mokri i kaki. Treba dodati i to da je bebin sistem za termoregulaciju još uvek nezreo, pa postoji rizik od dehidracije u slučaju da dobija manje vode nego što je gubi. Primera radi, leti se beba jako znoji, pa je opasnost od dehidracije znatno veća.

Toliko od mene. I jjedno pitanje ...da li si davala vodu prvom detetu?

Bebe se tokom perioda grejanja, kao i tokom toplijeg perioda godine znoje više od odraslih, pa ih je potrebno često pojiti vodom. Evo šta sve treba da znate o tome…
Od ukupne težine novorođenčeta 80% predstavlja voda. Stoga je neophodno osigurati detetu unos potrebne količine vode. I ne samo to, voda je nezamenljiva za pravilno funkcionisanje celog organizma jer:
* u unutrašnjosti svake ćelije u kojoj se odvijaju hemijske reakcije kao osnova svih vitalnih procesa ima vode.
* u prostoru između ćelija, voda omogućuje transport hranljivih materija.
* voda je tečni deo krvi, pljuvačke, znoja, želudačnih i crevnih sokova, mokraće i limfe.
Mokraćom, stolicom, znojenjem i disanjem ljudski organizam gubi veliku količinu vode. Za bebu je gubitak još veći jer učestalo mokri i kaki. Treba dodati i to da je bebin sistem za termoregulaciju još uvek nezreo, pa postoji rizik od dehidracije u slučaju da dobija manje vode nego što je gubi. Primera radi, leti se beba jako znoji, pa je opasnost od dehidracije znatno veća.

Toliko od mene. I jjedno pitanje ...da li si davala vodu prvom detetu?

ovo se ne odnosi na bebu koja iskljucivo sisa na zahtev iako se i njoj moze ponuditi voda ali ako odbije ne treba da se insistira jer je iskljucivo dojenoj bebi voda nepotrebna, prvo mleko koje izlazi iz dojke je vodenije i sluzi da napoji bebu i zadovolji joj potrebu za tecnoscu, tek kasnije se luci kaloricnije mleko koje zadovoljava potrebu za kalorijama, da se malo udubis u materiju znala bi i ne bi isterivala samnom nesto u sta se ja ocigledno mnogo vise razumem :zper:, tako i moja sveki voli da pametuje a veze si s vezom nema....a za bebe na adaptiranom mleku ili kombinovanom je druga situacija jer adaptirano mleko ipak nije potpuno prilagodjeno bebinim potrebama i cesto bebe imaju potebe za vodom mada su savremene formule isto koncipirane po principu davanja na zahtev pa bebe nece uz njih ni da okuse dodatno vodu.....i da, davala sam vodu jer mi je prvo dete bilo na kombinovanoj ishrani pre 14 god i bilo je zedno....jos nesto imas da pitas? :))))

Poslednja izmena:
ovo se ne odnosi na bebu koja iskljucivo sisa na zahtev iako se i njoj moze ponuditi voda ali ako odbije ne treba da se insistira jer je iskljucivo dojenoj bebi voda nepotrebna, prvo mleko koje izlazi iz dojke je vodenije i sluzi da napoji bebu i zadovolji joj potrebu za tecnoscu, tek kasnije se luci kaloricnije mleko koje zadovoljava potrebu za kalorijama, da se malo udubis u materiju znala bi i ne bi isterivala samnom nesto u sta se ja ocigledno mnogo vise razumem :zper:, tako i moja sveki voli da pametuje a veze si s vezom nema....a za bebe na adaptiranom mleku ili kombinovanom je druga situacija jer adaptirano mleko ipak nije potpuno prilagodjeno bebinim potrebama i cesto bebe imaju potebe za vodom mada su savremene formule isto koncipirane po principu davanja na zahtev pa bebe nece uz njih ni da okuse dodatno vodu.....i da, davala sam vodu jer mi je prvo dete bilo na kombinovanoj ishrani pre 14 god i bilo je zedno....jos nesto imas da pitas? :))))

Nemam ništa više da te pitam, pošto ti sve najbolje znaš:dash:

pa nisi mi odgovorila na pitanje, naravno, jer je jasno kao dan koliko su njene namere DOBRE :)....ma odlicne...

- - - - - - - - - -

e jel ti rekla da si nedgovorna i nenormalna jer je vodis???...pa da ti je to rekla pitam se da li bi je iskulirala :mrgreen:

Sto puta mi je rekla da sam nenormalna da pretjerujem da treba da ostavim djecu da se sama celice.... ma pusti babe one nemaju pametnija posla, pa po ceo dan djele savete, ako kazu sta pametno ponekad ih i poslusam ali pretezno je ono na jedno uslo na drugo izaslo, rekla sam ti pokusala sam da ispravljam krive drine ali mi se samo obilo o glavu i stvaralo tenziju u braku. Jedino cega se plasim je da necu i ja biti tako dosadna svojoj djeci, ali vjerovatno je i to zivot... jednog dana kada nam neka snajica dodje i kaze matora ne trubi neznas ti nista danasnji doktori kazu npr. djete mora da pije vode svaki dan a mi kazemo u nase vreme se nije davala voda a ona kaze baba pregazilo te vreme idi setaj :zcepanje: :rotf:

ti bas imas celicne zivce i tonu tolerancije, svaka ti cast :worth:

inace, svasta je moguce :))))....ali ja nemam nameru da odgajam dete kako sam odgajala prvo pre 14 god, nauka je napredovala i nisam bila lenja da danima citam da bih saznala sta je najbolje za moje dete a kamoli da cu da ga odgajam kako se odgajalo pre 30 god na selu...pa vidis, kod nas u kuci nismo vredjali jedni druge i ja na to nisam naucila pa se tako ni ne ponasam prema svom starijem detetu pa necu ni prema buducim snajkama, ako me pamet i malo posluzi....uostalom, posle ove dvojice tesko da cu imati snage i zelje da se opet bahcem sa decom....dosta od mene za ovog zivota :mrgreen:

ti bas imas celicne zivce i tonu tolerancije, svaka ti cast :worth:

inace, svasta je moguce :))))....ali ja nemam nameru da odgajam dete kako sam odgajala prvo pre 14 god, nauka je napredovala i nisam bila lenja da danima citam da bih saznala sta je najbolje za moje dete a kamoli da cu da ga odgajam kako se odgajalo pre 30 god na selu...pa vidis, kod nas u kuci nismo vredjali jedni druge i ja na to nisam naucila pa se tako ni ne ponasam prema svom starijem detetu pa necu ni prema buducim snajkama, ako me pamet i malo posluzi....uostalom, posle ove dvojice tesko da cu imati snage i zelje da se opet bahcem sa decom....dosta od mene za ovog zivota :mrgreen:

vidjam ih svakih 15-20 dana na jedno poslepodne :zcepanje: ko zna sta bi bilo da je cesce a srecom baba nema skajp a "skup telefon" pa se razgovori ne oduze u nedogled :)

Hehe , ja dodjem na forum samo da virnem kakvu glupost je sad odvalila Neizreciva .......čuj, beba ne sme da pije vodu, jer opterećuje bubrege........Ja mislima da ona nas sve za......va (nadam se da mi opet neće biti obrisan post):zper:

Hvala ti dragi Bože, mislila sam da me lekovi zajebavaju, ali eto, ima još neko koga ova žena nervira, mene dovodi do ludila, počinjem da mislim da je moja svekrva (koja je mom mužu dok sam bila trudna tražila i nalazila devojke da ga zabave jer je mislila da sam ja nesposobna za sex), bila jedna normalna osoba. Nije ni jednu prihvatio hvala Bogu, ubila bih ga pod oMa, ali eto, i takve svekrve postoje, tek da se zna. A ova naša cura je stvarno za neispričati. Samo kad čitam njene prve postove na ovoj temi, uh, tek tada bih joj moju pokojnu babu dala bar na par meseci pa da shvati koliko je srećna i koliko je bezobrazna.

Hvala ti dragi Bože, mislila sam da me lekovi zajebavaju, ali eto, ima još neko koga ova žena nervira, mene dovodi do ludila, počinjem da mislim da je moja svekrva (koja je mom mužu dok sam bila trudna tražila i nalazila devojke da ga zabave jer je mislila da sam ja nesposobna za sex), bila jedna normalna osoba. Nije ni jednu prihvatio hvala Bogu, ubila bih ga pod oMa, ali eto, i takve svekrve postoje, tek da se zna. A ova naša cura je stvarno za neispričati. Samo kad čitam njene prve postove na ovoj temi, uh, tek tada bih joj moju pokojnu babu dala bar na par meseci pa da shvati koliko je srećna i koliko je bezobrazna.

:mrgreen: sram te bilo, sto imas lose namere prema meni????...nisi dobra...

Ne, ja stvarno planiram da budem u ekstremno dobrim odnosima sa svekrvom... tipa idemo jedna kod druge na kafu, u šoping... biramo kondome zajedno...
Čisto da ima ko da mi pričuva decu, pošto ih moja mama ne voli dok ne napune bar sedam- osam godina...

Back