Svekrve...neicrpna tema

ej, meni u trudnoci dijagnostikovan gest. dijabetes, ona mene tera da jedem njenu kuhinju, jer je ona jelte spremala i ja njoj treba da se pravdam i izvinjavam da necu .... da je ne bi povredila .... pa pojedem koje parce da bi ona bila sretna ....

ne treba mi to, nisam ni trebala da popustim a ako sam i htela nekada da zgresim, zgresim sa onim sto ja zelim, a to su mi 2 seri bombonice umesto bensedina za svo ovo vreme.
imala bih ja kapaciteta da se izborim da sam u normalnoj situaciji, ovako mi prvo treba vremena da ukapiram sta se desava i sta je ko rekao ... ma uvredjeni sto ih nisam posecivala- mislili da cu ici kod njih da se odmaram- majka mi mogla umreti a ja trebala ici kod nje :eek:
pokusavam da budem objektivna, ali me plasi sada njeno zivkanje i nutkanje na moje trvrdnje da smo dobro, super i nista nam ne fali .....

:) ma razumem te potpuno, treba sada se se izboris za sebe a nisi u optimalnom stanju....drzim ti sipke da uspes, sto ranije postavis vas odnos korektnim za obe, veca je sansa da se postujete kasnije...

:) ma razumem te potpuno, treba sada se se izboris za sebe a nisi u optimalnom stanju....drzim ti sipke da uspes, sto ranije postavis vas odnos korektnim za obe, veca je sansa da se postujete kasnije...

bice fazon da se vratim iz porodilista- a ona dosla da mi pomaze :zima:
i sta ja treba da uradim u tom trenutku, da je obavestim da je visak pa da pocne da mi place
posto sam do sada uvek popustala, odneo vrag salu, granica se ozbiljno pomerila ...

nece ona da se postujemo, hoce da sedimo kod nje da joj nije dosadno .... sto mene apsolutno ne interesuje, njena dosada je njen problem

bice fazon da se vratim iz porodilista- a ona dosla da mi pomaze :zima:
i sta ja treba da uradim u tom trenutku, da je obavestim da je visak pa da pocne da mi place
posto sam do sada uvek popustala, odneo vrag salu, granica se ozbiljno pomerila ...

nece ona da se postujemo, hoce da sedimo kod nje da joj nije dosadno .... sto mene apsolutno ne interesuje, njena dosada je njen problem

:roll: joj, moja i jeste plakala jer nije dobila bebu u ruke kada je zamislila....mislila sam da ce mi pomoci ali vise mi je odmogla nego pomogla u pocetku...bila sam se pokajala sto sam htela da dodje ali mislila sam da ce se snaci oko bebe a ne da nece znati da drzi bebu....

Bila sam danas kod tetke u poseti
dobila je unuka u martu, prvenac, dugo i jedva docekan
i samo ga je jednom drzala u rukama
toliko joj je snajka dozvolila
odbija svaku pomoc, ne prima posete, i ne dovodi dete da ga baba i deda bar vide, a zive dalje dve ulice

tetka ne place, bar ne pred njima
kaze "jedina mi je uteha da znam da su zivi i zdravi"

a kako je njenoj dusi to samo ona nesretna zna

odbija svaku pomoc, ne prima posete, i ne dovodi dete da ga baba i deda bar vide, a zive dalje dve ulice

....strasno, kakvo je to zlo majko moja:eek:...doduse za svu situaciju je kriv i sin te tvoje tetke, kad takve stvari tolerise....
....meni je to strasno....ali bas strasno....
....ja kad se naljutim na cerku kazem nisa ni dosla kod tebe vec kod svoje unuke, pa se skloni molim te ne oduzimaj mi
dragoceno vreme koje zelim da provedem sa njom...:manikir:...e sad to je moje dete, pa mogu tako, da je tudje bogami
bi smo se svadjale zestoko....ili bar mislim da bi bilo tako ko to sad moze znati....

kad god udjem na ovu temu molim boga da moj sin napravi nomalan izbor kad se bude zenio,jer u situaciji kad bi mi neko zabranio da drzim svoje unuce ne znam sta bih bila u stanju da napravim,pa pobogu,nisu bake zarazne.koliko god pokusala taj neki novi trend da razumijem ne mogu.grozim se i jezis od uzimanja rava sebi da je dijete samo majcino.gdje su tu ocevi?a svaka ce,ako bog dragi da biti nekad baka i kako njeno dijete vidi od nje tako ce se i ono ponasati.popustite malo drage mlade zene.niko ne zeli da vam oduzme ljubav djeteta,vole ga i babe i dede,ne koliko vi ali to i ne moze da se mjeri.sitnicavost je jako losa za zdravlje.

:roll: joj, moja i jeste plakala jer nije dobila bebu u ruke kada je zamislila....mislila sam da ce mi pomoci ali vise mi je odmogla nego pomogla u pocetku...bila sam se pokajala sto sam htela da dodje ali mislila sam da ce se snaci oko bebe a ne da nece znati da drzi bebu....

od starta znam da mi samo odmaze- sto ona sigurno ne vidi tako,
ako se budu usudili pozvati a da znaju moj stav- bice kao iz jexy1005 price :)

kad god udjem na ovu temu molim boga da moj sin napravi nomalan izbor kad se bude zenio,jer u situaciji kad bi mi neko zabranio da drzim svoje unuce ne znam sta bih bila u stanju da napravim,pa pobogu,nisu bake zarazne.koliko god pokusala taj neki novi trend da razumijem ne mogu.grozim se i jezis od uzimanja rava sebi da je dijete samo majcino.gdje su tu ocevi?a svaka ce,ako bog dragi da biti nekad baka i kako njeno dijete vidi od nje tako ce se i ono ponasati.popustite malo drage mlade zene.niko ne zeli da vam oduzme ljubav djeteta,vole ga i babe i dede,ne koliko vi ali to i ne moze da se mjeri.sitnicavost je jako losa za zdravlje.

...napisah ja onaj post, ali sam i dalje o tome razmisljala...posle toga okupala svoju unucicu, oprala kosu, ocesljala, osusila, malo smo se mazile pa je majka uspavala,
bolje receno samo je spustila u krevet....ja posle usla poljubila nozicu slatku mirisljavu.....a i dalje razmislajm kako bih i sta bih da mi to neko zabrani, da mi oduzme
pravo da je gledam, da je drzim u narucju, da je poljubim ili ona mene....ne znam, bas ne znam....i hvala dragom bogu sto nemam snaje i sto ih imati necu i sto je dete
mog deteta moje unuce....i sto ga nije rodila neka tamo koja bi mi to sve branila.......daleko bilo.....
...ja se samo nadam da ce te mlade mame/snaje, jednom zazaliti zbog svega toga i da ce im biti isto tako tesko pa da ce se pitati kako su njihove svekrve to prezivele:sad2:
...bre meni je to tuga jedna....a bezobrazluk neopisiv....

...napisah ja onaj post, ali sam i dalje o tome razmisljala...posle toga okupala svoju unucicu, oprala kosu, ocesljala, osusila, malo smo se mazile pa je majka uspavala,
bolje receno samo je spustila u krevet....ja posle usla poljubila nozicu slatku mirisljavu.....a i dalje razmislajm kako bih i sta bih da mi to neko zabrani, da mi oduzme
pravo da je gledam, da je drzim u narucju, da je poljubim ili ona mene....ne znam, bas ne znam....i hvala dragom bogu sto nemam snaje i sto ih imati necu i sto je dete
mog deteta moje unuce....i sto ga nije rodila neka tamo koja bi mi to sve branila.......daleko bilo.....
...ja se samo nadam da ce te mlade mame/snaje, jednom zazaliti zbog svega toga i da ce im biti isto tako tesko pa da ce se pitati kako su njihove svekrve to prezivele:sad2:
...bre meni je to tuga jedna....a bezobrazluk neopisiv....

:) pa vidis, ti znas oko deteta i pomazes svojoj cerki, uzivas u unucetu i ono oko tebe....a to je zato sto si sagradila poverenje od starta....ali, pitam se sta bi bilo kada bi dosla kao pomoc i uzmes novorodjence u ruke i ne znas da ga drzis, glava mu visi i malo po malo ti klizi iz ruku i da je cerka posle porodjaja svaki cas skakala da ti namesta dete u rukama...da ni jendom nisi htela da pokusas da presvuces dete a kamoli da okupas, da si joj davala dete u ruke da ga spusti i dize iz kolica a da u isto vreme zanovetas stalno nesto i duris se kad nije po tvom...ja sam takodje stava da dete treba da ima baku i dedu i da treba da se vole ali u isto vreme nisam za to da nam se iko mesa u vaspitanjei negu deteta, to je stvar roditelja....ili ces raditi kako kazemo ili cemo se svadjati.....i da, nisam neki madjionicar ali sam pogodila: sad davi da dan bebi i drugu hranu osim mleka....malo malo pa provuku muzu kroz tekst....dolaze u ponedeljak i moram da se naoruzam strpljenjem :)

Ja mislim da je osnovni problem sa babama/svekrvama sto one hoce da rade sve po svom. Da hoce da rade oko svojih unucica onako kako to njihove snajke, majke te dece smatraju da treba mislim da bi se gomila problema izbegla.
Npr ovo sto pise neizreciva- pa stvarno je bzvz da tek rodjenoj bebi visi glavica. Pa sta ako baba to ne zna ili je zaboravila, snaja joj pokaze kako da drzi bebu, ova to ispostuje I ubuduce tako hvata dete I mirna Backa. Na zalost najcesce svekrva to propusti kroz usi I nastavi da radi po svom. Ili ne uvazava bilo koje druge stavove snaje oko vodjenja domacinstva, nacina spremanja jela, vremena za posetu I sl. E to mislim da je uzrok mnooogim problemima. Da se razumemo, to nekada rade I majke tih cerki kao sto si ti Afro ali svojoj majci lakse to kazes I ona to lakse prihvati I ispostuje pa je I prostor za sukobe manji.

....strasno, kakvo je to zlo majko moja:eek:...doduse za svu situaciju je kriv i sin te tvoje tetke, kad takve stvari tolerise....
....meni je to strasno....ali bas strasno....
....ja kad se naljutim na cerku kazem nisa ni dosla kod tebe vec kod svoje unuke, pa se skloni molim te ne oduzimaj mi
dragoceno vreme koje zelim da provedem sa njom...:manikir:...e sad to je moje dete, pa mogu tako, da je tudje bogami
bi smo se svadjale zestoko....ili bar mislim da bi bilo tako ko to sad moze znati....

naravno da jeste
nego smo svi u soku zbog takvog razvoja situacije

ja prosto ne mogu da verujem
ne znam sve detalje, nesto mi je pricala mama, nesto tetka
ali nisu zasluzili ni tetka ni teca takvo ponasanje

pa on zaboga nece da pravi vencanje jer ne moze za isti sto da stavi njene i svoje roditelje, jer su njeni intelektualci a njegovi radnicka klasa :eek: :dash:

tuga
jeste mi brat, al bih ga nalupala najstrasnije

....strasno....sta reci, a ne zaplakati:evil:

eto, ako je procitala moj post a ovo napisala- dokaz koliko smatraju da imaju pravo da rade sta hoce i ponasaju se infantilno samo zato sto su u neko srodstvu.
ne moze, kao sto ne dobijas dozvolu za voznju samo zato sto zelis da vozis, tako ni unuce neces dobiti samo zato sto ti se igra sa njim.
beba bebu ne cuva

dati nekome da ti upropasti dete samo zato sto zivimo u zaostatku patrijarhata - niko nije lud

ako ne zelis da primetis da samo smetas, ja svoj mir i komfor zarad necijih infantilnih teznji zaista nemam nameru da rusim vise ...
ako tebi nije bilo zao mene svo ovo vreme, nije vise ni meni zao tebe, potrosen kredit

nikoga ja da edukujem oko bebe nemam nameru, kao sto sam se sama edukovala, mogao je i ko je hteo ...

eto, ako je procitala moj post a ovo napisala- dokaz koliko smatraju da imaju pravo da rade sta hoce i ponasaju se infantilno samo zato sto su u neko srodstvu.
ne moze, kao sto ne dobijas dozvolu za voznju samo zato sto zelis da vozis, tako ni unuce neces dobiti samo zato sto ti se igra sa njim.
beba bebu ne cuva

dati nekome da ti upropasti dete samo zato sto zivimo u zaostatku patrijarhata - niko nije lud

ako ne zelis da primetis da samo smetas, ja svoj mir i komfor zarad necijih infantilnih teznji zaista nemam nameru da rusim vise ...
ako tebi nije bilo zao mene svo ovo vreme, nije vise ni meni zao tebe, potrosen kredit

nikoga ja da edukujem oko bebe nemam nameru, kao sto sam se sama edukovala, mogao je i ko je hteo ...

Svekrva nije pedijatar. A ni bejbisiterka. To je neko ko je rodio/vaspitao tvog muža. I želi da provede malo vremena sa svojim unučetom. A ti možeš da dozvoliš ili ne dozvoliš. Tvoje dete je tvoje vlasništvo. Možeš njime da trguješ, ucenjuješ svekrvu i svekra, koristiš ga kao šargarepu na štapu dok oni glumataju magariće, možeš i da im zabraniš da vide unuče ikada, bilo kada, ili da ideš za njima i prekoriš ih što bebu drže ovako ili onako, i svaki put kada urade nešto suprotno od onoga što ti smtraš da treba pogledaš ih sa visine kao poslednje smradove jer su eto, neznalice i nisu edukovani kao ti.

To što si se razmnožila i umeš da čitaš ne čini te ne znam kako vrednom i značajnom među ostalim ljudstvom na planeti. :)

Ja mislim da je osnovni problem sa babama/svekrvama sto one hoce da rade sve po svom. Da hoce da rade oko svojih unucica onako kako to njihove snajke, majke te dece smatraju da treba mislim da bi se gomila problema izbegla.
Npr ovo sto pise neizreciva- pa stvarno je bzvz da tek rodjenoj bebi visi glavica. Pa sta ako baba to ne zna ili je zaboravila, snaja joj pokaze kako da drzi bebu, ova to ispostuje I ubuduce tako hvata dete I mirna Backa. Na zalost najcesce svekrva to propusti kroz usi I nastavi da radi po svom. Ili ne uvazava bilo koje druge stavove snaje oko vodjenja domacinstva, nacina spremanja jela, vremena za posetu I sl. E to mislim da je uzrok mnooogim problemima. Da se razumemo, to nekada rade I majke tih cerki kao sto si ti Afro ali svojoj majci lakse to kazes I ona to lakse prihvati I ispostuje pa je I prostor za sukobe manji.

Ziva istina.Evo,moja je bas takva,nista sto ja kazem se ne uvazava...

Svekrva nije pedijatar. A ni bejbisiterka. To je neko ko je rodio/vaspitao tvog muža. I želi da provede malo vremena sa svojim unučetom. A ti možeš da dozvoliš ili ne dozvoliš. Tvoje dete je tvoje vlasništvo. Možeš njime da trguješ, ucenjuješ svekrvu i svekra, koristiš ga kao šargarepu na štapu dok oni glumataju magariće, možeš i da im zabraniš da vide unuče ikada, bilo kada, ili da ideš za njima i prekoriš ih što bebu drže ovako ili onako, i svaki put kada urade nešto suprotno od onoga što ti smtraš da treba pogledaš ih sa visine kao poslednje smradove jer su eto, neznalice i nisu edukovani kao ti.

To što si se razmnožila i umeš da čitaš ne čini te ne znam kako vrednom i značajnom među ostalim ljudstvom na planeti. :)

svekrva nije neko ko svojim postojanjem raspolaze mojim vremenom ...
niti mojim zdravljem ....

a to sto sam se razmnozila me cini odgovornom za jedan zivot,
ako je neko pre isusa hrista odgojio dete, to mu ne daje za pravo da drugo dete upropasti svojim lose procenjenim kapacitetima....
prvo stitimo svoje dete, a stare ima ko da stiti

odmah mene napadaju da ja ucenjujem- strasno i ruzno

ja ucenjivati necu, seljacke igre i retorika mi nisu bliske kao vecini ovde ....
pravila se znaju od starta

Ovo moze da napise samo neko ko dece nema. I post nabijen sa toliko negativnih emocija.

Ziva istina.Evo,moja je bas takva,nista sto ja kazem se ne uvazava...

Na zalost vecina je takvih, ali takve umeju da budu I nase majke, jer smo mi zauvek njihova ``deca`` I one uvek umeju I znaju kako I sta treba. Ali sa svojom mamom lakse to ispeglas pa makar se I posvadjale, lakse se istolerise.
Ja ne razumem zasto te zene ne mogu da prihvate cinjenicu da je snaja zena koja je odrasla osoba I ume I treba da void racuna I odlucuje o svojoj porodici I domacinstvu.

svekrva nije neko ko svojim postojanjem raspolaze mojim vremenom ...
niti mojim zdravljem ....

a to sto sam se razmnozila me cini odgovornom za jedan zivot,
ako je neko pre isusa hrista odgojio dete, to mu ne daje za pravo da drugo dete upropasti svojim lose procenjenim kapacitetima....
prvo stitimo svoje dete, a stare ima ko da stiti

odmah mene napadaju da ja ucenjujem- strasno i ruzno

ja ucenjivati necu, seljacke igre i retorika mi nisu bliske kao vecini ovde ....
pravila se znaju od starta

Pravila koja ti postaviš a ostali mogu ili da ih poštuju ili unuče viđati neće? Hm, meni to liči na ucenu.

Je l tako i muža dresiraš ili...?

Lično smatram da je ljubav prema unučetu precenjena i da se uglavnom svodi na igre vlasti i nadmoći na relaciji snaja-svekrva. Najpametnije prolaze bake koje fokus interesovanja prebace na sebe i svoj život i puca im pertla da li će unuče da piški, kaki, ima grčeve i sl, dođu na rođendan i eventualno za Novu godinu, donesu poklon i to je to. Ne mešaju se snaji u parohiju ali ne pomažu finansijski niti glume bejbistinig servis po ptrebi (čitaj: kad se snaji nafrlji). Jedini problem je što onda snaje dođu na ovu temu da kukaju kako su svekrve bezosećajne kučke koje neće detetu da plate časove tenisa ili letovanje.

Ovo moze da napise samo neko ko dece nema. I post nabijen sa toliko negativnih emocija.

A tvoj komentar neko ko očigledno ne kapira pročitano.

Simpatično je da sam ja kučka bez dece jer mi smeta vlasnički stav koji pojedine majke zauzmu kada je dete u pitanju, trgujući njime kao predmetom ili robom a osoba koja je ovde došla da pljuje po svekrvi jer je pokazala želju da joj pomogne je svetica.

A tvoj komentar neko ko očigledno ne kapira pročitano.

Simpatično je da sam ja kučka bez dece jer mi smeta vlasnički stav koji pojedine majke zauzmu kada je dete u pitanju, trgujući njime kao predmetom ili robom a osoba koja je ovde došla da pljuje po svekrvi jer je pokazala želju da joj pomogne je svetica.

Nije bitno da li te kapiram ili ne.
Niti sam igde napisala da je svetica, naprotiv, mislim da je radikalna u svojim stavovima, ali mozda je I emotivnija nego inace, treba da se svaki cas porodi, hormoni su to, pa treba imati I malo razumevanja.
Treba zenama dati ideju kako sa de sporazumeju sa svojim svekrvama/snajama a ne da produbljuju rovove.
A tvoje pisanje je vrlo militantno. A ideja o trgovini decom I o razmnozavanju su ispod svakog nivoa komunikacije.

- - - - - - - - - -

nemam sta da prijavim, svako vidi shodno svojim kapacitetima, i niko prijavom, a ni drugim, nije uticao

A to si u pravu, na zalost, zato se ovakve stvari I pisu.

Back