Svekrve...neicrpna tema

:mrgreen: pa vi ako ne cenite svoj mir, vas problem...ja ga cuvam i meni niko nece banuti zato sto mu je tako doslo ako ja nemam uslova da ga ugostim, ni ja to drugima ne radim jer ih postujem....uostalom, ko ne brine o sebi, niko drugi nece....i opet pitam, koji je vama q kad dodjete ovde da komentarisete i sudite na temi koja sluzi za kukanje i jadanje, kao da je meni stalo do vaseg misljenja :eek:????....

Eh, tvoje postove sam najredovnije pratila i iščitala, kako si se trudila da te sveki i svekar prihvate, pa sve ostalo, a sad ti muka ako dođu u nenajavljenu posetu, izvini, čini mi se da si baš kontradiktorna svojim uverenjima, ili grešim.
P.S.
Pročitaj svoje postove od unazad nekoliko stranica,

Poslednja izmena od moderatora:
Eh, tvoje postove sam najredovnije pratila i iščitala, kako si se trudila da te sveki i svekar prihvate, pa sve ostalo, a sad ti muka ako dođu u nenajavljenu posetu, izvini, čini mi se da si baš kontradiktorna svojim uverenjima, ili grešim.
P.S.
Pročitaj svoje postove od unazad nekoliko stranica,

:) ako nisi shvatila kad si vec tako redovno citala, ja sam zbog njihovih zluradih komentara imala zelju da ih poljunem ali to nisam uradila zbog mog muza, on bi tu najvise istrpeo...presla sam preko toga, dala im vremena da se opamete i promene stav i kad se to desilo normalizovali smo odnose koji ce uvek biti na distanci, neko ko je sposoban za takve komentare, da napada tudje dete, nevino u celoj prici, nije dobar covek...a to sto ne dam da mi smetaju niti da se mesaju, to ce svakako ici i sad i nadalje...nedam to nikom pa ni njima....nit ja njihov luk jedem nit mirisem da bi mi oni krojili....postovace nas kao porodicu kao i mi njih a to znaci, izmedju ostalog, doci u kuci najavljen i kad neko moze da te primi a ne kad ti se cefne....kod nas je takav red, takav obicaj, nisam ja to izmislila....i ja tako drugima radim, i mojima...missim, zato postoji telefon, ne???

p.s. uostalom, ponudjeno im je da se presele u nas drugi stan i da budu u istom gradu sa nama, vidjali bi unuce cesce, ali oni to nisu zeleli....

Snaja sam, ako bog da biću i svekrva i tašta jednog dana. Nisam bila u dobrim odnosima sa svekrvom, ali već neko vreme ne mogu da se žalim na odnose, znatno su bolji. I jako vodim računa o svom ponašanju prema njoj, šta ću reći, kako ću reći i slično, jer ne želim da kvarim odnose, tj. ne želim da neka moja reč bude razlog da se odnosi opet pokvare. Mirnije mi je ovako, lepše je bre. Bolje je i izmedju mm i mene, nemamo nikakve razgovore oko njegovih, ono ranije je bilo svakodnevno, smorilo bre i mene i njega, na vr' glave nam se popelo.
Pupupu, neću ništa više o tome da pričam...

Juče sam čula priču o jednoj snaji i svekrvi, o ženama koje znam duže vreme i znam da im odnosi nisu baš sjajni bili, ali uvek je nekako svekrva bila na tapetu. Juče sam čula neutralnu stranu, i zgrozila sam se. Neke stvari koje su izgledale kao da je sveki kriva, kao da je ona skot, ona zagorčava život mladima... dobile su sasvim drugu dimenziju. I sad je nekako sve logično, na žalost.
Ona žena nije zlatna, ima svoje bube, ima neke svoje nazore i shvatanja, ali i pored toga, orden joj treba dati što je 10 godina trpela skota u kući! Čuvala joj decu dok je ova lutala i danju i noću, hranila sve u kući, plaćala račune, ćutala i uvek lepo govorila o snaji. Dok je snaja o njoj uvek najgore. Tek pre nekog vremena snaja se pokupi i ode ( snaja je inače udovica, koja je ostala kod svekrve da živi ) kod majke. Posle 10 godina života sa svekrvom. Ostavila ženu sa dugovima do grla, bolesnu i to dosta, sa svih strana je tužakaju za neplaćene račune, hoće stvari da joj plene... a ona nije imala da plaća račune i hrani sve u kući i sebe i decu i snaju.
I ladno priča sad - pa šta ću ja više kod babe, deca su mi odrasla, plata mi je skočila, imam mamu, nema dugova kod mame, nema potrebe više da ja budem kod svekrve :dash:
Nego i to malo, pa sad i deci priča protiv babe, protiv oca pokojnog, ubedjuje ih da nema potrebe da idu kod babe, šta baba više ima da im da, ni dinar jedan nema, šta će oni kod nje...

Tuga... A ova sirota žena živela za njih posle smrti sina i dušu im dala na tacni... :( Tuga :(

:) ako nisi shvatila kad si vec tako redovno citala, ja sam zbog njihovih zluradih komentara imala zelju da ih poljunem ali to nisam uradila zbog mog muza, on bi tu najvise istrpeo...presla sam preko toga, dala im vremena da se opamete i promene stav i kad se to desilo normalizovali smo odnose koji ce uvek biti na distanci, neko ko je sposoban za takve komentare, da napada tudje dete, nevino u celoj prici, nije dobar covek...a to sto ne dam da mi smetaju niti da se mesaju, to ce svakako ici i sad i nadalje...nedam to nikom pa ni njima....nit ja njihov luk jedem nit mirisem da bi mi oni krojili....postovace nas kao porodicu kao i mi njih a to znaci, izmedju ostalog, doci u kuci najavljen i kad neko moze da te primi a ne kad ti se cefne....kod nas je takav red, takav obicaj, nisam ja to izmislila....i ja tako drugima radim, i mojima...missim, zato postoji telefon, ne???

p.s. uostalom, ponudjeno im je da se presele u nas drugi stan i da budu u istom gradu sa nama, vidjali bi unuce cesce, ali oni to nisu zeleli....

Malo više od godinu dana sam na ovom forumu, posećujem neke druge forume, i svašta nešto pročitam, ali samo na ovom forumu postoji ovakva tema, ne ovakva, ima ih svugde, ali samo ovde bitiše nekih 500 stranica, pa me odmah tema privukla, 'nako na prvi otkucaj.
Pisala je jedna mlada žena, već dugo nema njenih postova, ne znam kako se zove, elem, njena priča je da joj je muž umro i ima baš strašne muke sa svekrvom i svekrom oko kćerke, ubijaju je u pojam na svakom koraku, druga priča je od Afro, ona nikad ništa ružno ne ispriča, ali neke insinuacije daju do znanja čitaocu da je njena sveki neko biće sa druge planete, drugačije ne mogu da shvatim njene postove, treća si ti koju redovno pratim, prema tome, ne laskaj sebi, nisi ni prva ni najvažnija. Tvoji postovi su me privukli baš zarad toga jer si pisala o svom sinu iz prvog braka koga su tvoji budući svekar i svekrva okarakterisali kao autističnog.
Baš sam te pratila iz posta u post. Ne zato što su mi tvoji postovi bili zanimljivi, no iz razloga jer si najviše pisala o svom sinu iz prvog braka. Zato ti i kažem, čitaj se seko malko unazad, imaćeš svašta nešto da pročitaš.
Gomila postova je bila : "joj, samo da me prihvate, samo da aminuju moju i njegovu vezu", zatim dolazi period kada ostaješ trudna i sve se nekako menja, menjaš se ti, od jedne fine, kulturne osobe, sad si ti kao majka njihovog unučeda i sad si ti kao glavna za sve.
E, to je ono što mi smeta u tvojim postovima, zato i kažem, čitaj ono što si pisala pre nekoliko meseci, nisi ti ona od početka, ali nema veze, to je ipak život, imam u rodbini jednu takvu, dok su se ona i moj neki kao dever zabavljali, uh, bila je fina do ne znam koliko, pa se smuvali, pa ona ostala trudna i rodila bebu, eeee, od tada ta moja neka jetrva više nije ona osoba koju sam nekad poznavala, kao da je skinula zvezdu danicu sa neba, izmenila se čak i prema svamoj sebi, više je ne prepoznajem, tako ni tebe ne prepoznajem od prvih postova na ovoj temi pa sve do ovih gde ti svekrva i svekar smetaju kada dođu nenajavljeni, a kako shvatih iz nekih starih postova, jedva si čekala da te prihvate, ma noge bi im prala samo da te prihvate, a sada, ehhh

mislim da projektujes....ja nikom ne bih noge prala pa ni njima....jesam otisla kako dolikuje, sa dobrom voljom da imamo normalan odnos, bila otvorena kao i sa svima, jer ne mislim u startu da su ljudi losi a oni su napali na moje dete jer su se bojali za sina...naravno, da ja to nikada ne mogu da zaboravim, jer su tu pokazali kakvi su kao ljudi, ali sam spremna i dalje da budem korektna zarad muza, deteta i sebe u krajnjoj liniji....a bice po mome i to nema sanse da popustim, uostalom, ovo dete niko za ova tri meseca nije okupao a muz je presvukao mozda 3 puta, tako da imam sva prava ovog sveta, s obzirom da niko nece ni da se potrudi, da radim kako je za dete i mene najbolje....to sto oni dodju i naprave samo frku i dramu, ok nek dodju, lepo cu da ih docekam, ali kad nama kao porodici odgovara....

mislim da projektujes....ja nikom ne bih noge prala pa ni njima....jesam otisla kako dolikuje, sa dobrom voljom da imamo normalan odnos, bila otvorena kao i sa svima, jer ne mislim u startu da su ljudi losi a oni su napali na moje dete jer su se bojali za sina...naravno, da ja to nikada ne mogu da zaboravim, jer su tu pokazali kakvi su kao ljudi, ali sam spremna i dalje da budem korektna zarad muza, deteta i sebe u krajnjoj liniji....a bice po mome i to nema sanse da popustim, uostalom, ovo dete niko za ova tri meseca nije okupao a muz je presvukao mozda 3 puta, tako da imam sva prava ovog sveta, s obzirom da niko nece ni da se potrudi, da radim kako je za dete i mene najbolje....to sto oni dodju i naprave samo frku i dramu, ok nek dodju, lepo cu da ih docekam, ali kad nama kao porodici odgovara....

Ja od svega shvatih samo to da ni muža nisi uspela da prevaspitaš, i on ostade u nekoj vukojebini sa svojim roditeljima, sve ostalo mi nekako dođe da ajmo da se kecamo pa ko koga nadigra, a ti dobila dete koje si želela sa sadašnjim mužem, kad ono, ni on nije ono što si očekivala, šta su sada svekar i svekrva tome svemu krivi da mi je samo da shvatim.

Ja od svega shvatih samo to da ni muža nisi uspela da prevaspitaš, i on ostade u nekoj vukojebini sa svojim roditeljima, sve ostalo mi nekako dođe da ajmo da se kecamo pa ko koga nadigra, a ti dobila dete koje si želela sa sadašnjim mužem, kad ono, ni on nije ono što si očekivala, šta su sada svekar i svekrva tome svemu krivi da mi je samo da shvatim.

:zcepanje: nemam pojma o cemu pricas, ocigledno me nisi dobro citala.....aj jos jednom mi objasno posto ovo sto si napisala nema veze samnom....

ma zahebano je kad se živi sa sveki, mogu i nju da razumem
upadnem joj na teritoriju i krenem sa navikama koje sam donela iz mamine kuće
pa čak i da su dobre, ako ona ne radi tako
zasmeta :(
nego žena rešila da se odvoji
napraviće kuhinjicu uz sobu pa ćemo se manje viđati
mada se i 'vako ne viđamo tol'ko jer radi, spava i ide svojim putem
al' smo počeli da joj smetamo, tako je bar rekla :(

ata, nikad nije sve onako kako izgleda, nažalost
kad bi ti slušala moju sveki, pomislila bi da nas izdržava, sve radi po kući i čuva mi bebu, a mi ništa ne radimo, ništa ne finansiramo
a prava istina je da žena šteka svoju platu koja je bolja od suprugove, mi kad imamo, trošimo, kad nemamo, ćutimo
pri tom dragi ima voćnjak, ja baštu
nas dvoje spremamo hranu kad se sprema
kupujemo sve što je neophodno
ja čuvam bebu dok on radi
čistim, rintam
odem skoro kod jetrve pa me ova druga sa čuđenjem pita otkud to da ja kuvam :eek:
pošto sveki svuda priča da ona sve radi
i evo ti sad npr. da se desi nešto mom dragom
sa sve detetom bih otišla kod keve i radila kao čistačica da moram
ne bih ostala ni 10 dana ovde a kamoli 10 god.
i onda bih ispala ja đubre, ali neka

Falim te bože da ove cure od mojih sinova ni u snu ne žele nikakve intiminizacije sa nama niti sa svojim roditeljima po pitanju: "kad se orodimo i decu dobijemo", svima su nam dale do znanja, njihova deca, njihova briga, mi samo po pozivu, a ne aj da prvo navatamo muževe i rodbinu, pa ćemo posle da vam mamu maminu, baš lepo da se unapred sve zna, svima lepo čini mi se, a ne kao ti, aj prvo da se orodimo a posle ćemo da se pravimo ko smo šta smo, odvratno.

meni bi sutra bilo uzasno zao i krivo i tuzno da dobijem ovakvu snajku ili rodim ovakvu cerku...

..............................................................................................

e zeno, nemam ja muza koji je ostao u vukojebini sa svojim roditeljima niti muza kojim nisam zadovoljna, debelo si me pobrkala sa nekim.....svoje frustracije izbacuj na drugu stranu i ne mesaj me sa svojim slucajem....

a inace moja sveki nije dosla a tako je zelela da vidi bebu, toplo joj je, evo vec tri nedelje se nateze oko toga i na kraju nisu ni dosli....a jako bi dobro bilo da smo mi mogli po vrucini da vozimo 3 mesecnu bebu kod njih, bebi nije toplo.....:)))....aha, kako da ne....

Poslednja izmena:
e zeno, nemam ja muza koji je ostao u vukojebini sa svojim roditeljima niti muza kojim nisam zadovoljna, debelo si me pobrkala sa nekim.....svoje frustracije izbacuj na drugu stranu i ne mesaj me sa svojim slucajem....

a inace moja sveki nije dosla a tako je zelela da vidi bebu, toplo joj je, evo vec tri nedelje se nateze oko toga i na kraju nisu ni dosli....a jako bi dobro bilo da smo mi mogli po vrucini da vozimo 3 mesecnu bebu kod njih, bebi nije toplo.....:)))....aha, kako da ne....

Ne znam koliko ti je stara svekrva, ja još malko pa punim 52 leta, i ovih dana umirem, a umreti ne mogu, a da imam unučiće verovatno bih želela da ih vidim po cenu da umrem.
P.S.
I moji malci su bili bebe i veoma dobro su podnosili i vrućine i veoma velike hladnoće, uostalom kao i sve bebe, oni se mnogo brže i lakše prilagođavaju temperaturama od nas odraslih.
Bićeš svekrva i to dvaput (zasad) promisli malko i o drugoj strani, kako oni shvataju neke stvari, ako misliš samo na sebe i svoje potrebe, valjda ne moram više ni da pišem na ovoj temi, a kunem se Bogom da ću je izbegavati u širokom luku zarad tebe i tebi sličnih.
Želim ti sve najbolje

Ne znam koliko ti je stara svekrva, ja još malko pa punim 52 leta, i ovih dana umirem, a umreti ne mogu, a da imam unučiće verovatno bih želela da ih vidim po cenu da umrem.
P.S.
I moji malci su bili bebe i veoma dobro su podnosili i vrućine i veoma velike hladnoće, uostalom kao i sve bebe, oni se mnogo brže i lakše prilagođavaju temperaturama od nas odraslih.
Bićeš svekrva i to dvaput (zasad) promisli malko i o drugoj strani, kako oni shvataju neke stvari, ako misliš samo na sebe i svoje potrebe, valjda ne moram više ni da pišem na ovoj temi, a kunem se Bogom da ću je izbegavati u širokom luku zarad tebe i tebi sličnih.
Želim ti sve najbolje

bebe od tri meseca ne podnose dobro promene temperature jer nemaju dobru termoregulaciju, bas nedavno je zbog putovanja bebac moje poznanice dobio i temperaturu i zavrsio od lekara....imas decu, trebala bi to da znas...uvek, ali uvek ce mi dobrobit deteta biti na prvom mestu, velika rupa pa onda svi ostali....uostalom, evo oni se vec tri nedelje natezu da li da dodju ili ne, mrzi ih doope pomeriti a kao jako im fali unuce, a voz im polazi na 100 m pored kuce i moj muz ih doceka kolima na stanici i karte im platimo ako treba, a putovanje traje 2 sata....missim, ako je puno to sto trazimo da nam se u kucu ne dolazi kad smo imali druge planove :)))) i ako sam zbog toga vestica, briga me....

P.S.
Želim ti sve najbolje

sa 52 godine treba da si zena u punoj snazi, a ne umiruca sa poslednjom zeljom na svetu
osim ako nije u pitanju neka teza bolest, ne daj boze
u redu je da se sa neizrecivim stavom ne slazes, ali napisano je strasna pristrasna glupost

:) i opet se pitam, kad ce ova tema da bude ono sto jeste....da se jadamo a bez toga da tu dodje neko da soli pamet drugima...missim, o da toga nemamo dovoljno u RL :))))

meni je recimo isto par puta zaparala poled po neka tvoja napisana rec
a onda se u trenutku setim da imas jedno dete u pubertetu, drugu bebu skoro rodjenu i hormone u haosu
a onda bina to jos da dodje neko sa strane i upadne kad mu odgovara
i zasmeta mi kad je moje veliko dete u svojoj sobi, kad sam opustena i naspavana i kad samo gledam kako sebi da ugodim u toku tog dana :lol:
dajte malo objektivnosti
treba ugoditi babama i dedama ako treba i na stetu dece od par meseci
mislim, stvarno..

Back