Svekrve...neicrpna tema

Kad se požene, msm da treba sami sve to da obave...
Roditelji, znam ja da vi volite svoju decu najviše na svetu... ali sačuvajte malo i svojih živaca i mira... a i njima činite uslugu.

Slažem se da treba sami da misle o tome gde i kako će živeti, ali ukoliko im bude potrebna finansijska pomoć, mi ćemo uskočiti, ali pod istim krovom nećemo živeti.

Ti živiš sama, bez svekra i svekrve, i ne znaš koliku to ima cenu. Tako da ću ja štedeti na drugoj strani, da bih mogla da živim sama. :)

сви ми кажу да сам сам срећна што живимо сами
ја стварно не знам како је живети са свекрвом, таштом...тим пре што се само тако немтнуло, значи није био неки наш избор да живимо сами
кад сам се удала, мој муж је већ живео сам у потпуно другом граду, далеко од мојих родитеља и његовог оца, мајка му је умрла још пре моје удаје за њега
мсм одемо ми код мојих, на дужи период ал ипак дођемо, па одемо

Ti živiš sama, bez svekra i svekrve, i ne znaš koliku to ima cenu. Tako da ću ja štedeti na drugoj strani, da bih mogla da živim sama. :)

to sam i ja rekla, ni po koju cenu necu ziveti ni sa decom kad odrastu a ni sa mojim niti njegovim roditeljima....makar samo leba jela, dacu pare koje imam ako treba da im se obezbedi smestaj i nega a sebi cu se potruditi da za starost imam gde da budem a posle u dom za stare....

Не знам сестро слатка кад си ти била у Калифату, али овако:
У Марсељу има мање од десет посто белих Француза, а за власт у граду се боре араБске и црЊачке банде, док у нареченом Паризу у пола града ни ватрогасци не интервенишу без полицијске пратње.

Pa vidi 'vako
Zabole mene briga ko u Parizu živi i kakvi odnosi vladaju, ja Pariz pamtim iz sedamdeset i neke, i još jedared bih u životu želela da prošetam pariskim ulicama mokrim od jutarnjeg polivanja, da još jedared jedem baget i kroasane 'nako dok šetam, a o svim drugim stvarima koje bih želela videti dok ne odem Bogu na istinu, hmmm, nekom drugom prilikom, ali Pariz, uhhhhhhh, kad god i kako god, samo da ga još jednom osetim, posebno u Jesen:heart::heart::heart:

....moram samo da kazem, jes da nisam svekrva i da nikad nikom biti necu, ali sam baka...i znam kakva je to ljubav, pa povodom toga, nema tog Beca, Pariza, Londona, koji bi
mogao bar na kratko da zameni tu ljubav i to lepo osecanje koje se razvije izmedju bake i unuceta....a kad o tome pisu oni koji ne znaju i misle da oni tako nece, neka se ne zanose,
i ja sam nekad mislila da ni pod razno necu moci da volim ikog vise sem svoje dece...pa nije tako, to su dve vrste ljubavi, skroz razlicite....i kad je za NG moje dete zakukalo da joj
trebam otisla sam bez da sam razmisljala duze od minut....i opet bih i uvek bih..sam osecaj da si sa nekim ko je ceo tvoj zivot je dovoljan da ponisti bilo kakva mastanja o BecEvima,
PariZima, LondoniMa.....:heart:

...to ne moze da se opise, TO mora da se dozivi...i TEK se tad razume:ok:

Draga afro, ja tebi iskreno rečeno zavidim, veoma bih volela da ovi moji momci već jedared stvore svoje porodice, ali prave, sve sa bepcima, ali eto ne ide, njima lepo i 'vako bez potomaka, dokle, pa oni znaju, ne mešam se. ali, kakve veze ima biti baka i još BAR JEDNOM u životu doživeti Pariz, hmmmmm, volela bih da shvatim o čemu pričaš:confused:

Draga afro, ja tebi iskreno rečeno zavidim, veoma bih volela da ovi moji momci već jedared stvore svoje porodice, ali prave, sve sa bepcima, ali eto ne ide, njima lepo i 'vako bez potomaka, dokle, pa oni znaju, ne mešam se. ali, kakve veze ima biti baka i još BAR JEDNOM u životu doživeti Pariz, hmmmmm, volela bih da shvatim o čemu pričaš:confused:

...shvatices, samo polako, a verujem da ce se tvoji momci i njihove drage uskoro odluciti da zivitu daju jos neki smisao, i obraduju te nekim slatkim unukom ili unucucom:heart:

...hoce, hoce, a onda ces shvtiti kolika je to i kakva ljubav:zaljubljena:

Danas bili u poseti nekim rođacima, snajka i sin imaju sina od tri ipo i blizance od godinu dana, načisto sam se raspametila, nisam znala koje pre da uhvatim što za guzu, što za nožicu, što za nosić, tako da, hmmmm, unuci, ooooo jeeeee, ali Pariz, pa šta reći, ajmo se nagodimo, da dobijem unučice (mislim na žensku čeljad, muških minekako i previše preko glave), pa da im uplatim neku turu za Pariz kad napune sedamnaest, ako ništa drugo:D:D:D

Danas bili u poseti nekim rođacima, snajka i sin imaju sina od tri ipo i blizance od godinu dana, načisto sam se raspametila, nisam znala koje pre da uhvatim što za guzu, što za nožicu, što za nosić, tako da, hmmmm, unuci, ooooo jeeeee, ali Pariz, pa šta reći, ajmo se nagodimo, da dobijem unučice pa da im uplatim neku turu za Pariz kad napune sedamnaest, ako ništa drugo:D:D:D

...eto vidis, joj ja bi se sva pogubila sa tim slatkisima...izbegavam da idem u park jer bude puno te male slatke decice, a onda se ja rastuzim jer mi je moja Cupavica daleko i jako mi nedostaje:(

...inace da se razumemo, nemam ja nista ni protiv Pariza, niti bih bila "gadljiva" kad bi mi ga neko uplatio, isto tako bih da mogu rado priustila svojoj deci, ali sam htela da kazem da nema
toga sto moze da se poredi sa tom i takvom ljubavi, to je nesto jedinstveno, ne postoji rec kojom bi se to opisalo...pa tako cak ni Pariz ne moze da zaseni sve to, slabo mu svetlo u odnosu
na ono svetlo koje mene obasja kad sam blizu te male cupave duse najdraze....eto tako:heart:

...eto vidis, joj ja bi se sva pogubila sa tim slatkisima...izbegavam da idem u park jer bude puno te male slatke decice, a onda se ja rastuzim jer mi je moja Cupavica daleko i jako mi nedostaje:(

...inace da se razumemo, nemam ja nista ni protiv Pariza, niti bih bila "gadljiva" kad bi mi ga neko uplatio, isto tako bih da mogu rado priustila svojoj deci, ali sam htela da kazem da nema
toga sto moze da se poredi sa tom i takvom ljubavi, to je nesto jedinstveno, ne postoji rec kojom bi se to opisalo...pa tako cak ni Pariz ne moze da zaseni sve to, slabo mu svetlo u odnosu
na ono svetlo koje mene obasja kad sam blizu te male cupave duse najdraze....eto tako:heart:

E, znala sam da ćeš reagovati:D
Jedno pojašnjenje da dam, ovih dana moram matoru vešticu da viđam češće no što želim, žena koja je plaćena da je čuva i da joj kuva i sprema, malko se razbolela, pa ja eto opet po starom. Uvek je raspoložena za priču i uvek ima komentare na sve i svašta, bez da je iko išta pita. Razumem da je usamljena, niko živi joj ne dolazi sem mene, mm ponekad, jednom u dve nedelje,ali što ume da me smori to ti ne mogu opisati.
Pre par dana sam joj odnela klopu a ona pita gde ćemo ove godine na letovanje:hahaha: ja umrla od smeha, već godinama nigde ne idemo sem do Tise sve zbog nje, jer nikad se ne zna kad i šta će se sa njom desiti, pa eto, pa joj rekoh, da idemo u Pariz na neko vreme da se malo odmorimo od svakodnevice,a ona se uskopisti: "znam ja da tebi fali provod, ali i meni fali pažnja, znam da me zajebavaš, nećete vi nigde dok sam ja živa, pa šta da ti kažem, u pravu je potpuno, eto, Pariz mi došao baš 'nako bezveze, a ne da ne bih volela još jedared:)

E, znala sam da ćeš reagovati:D
Jedno pojašnjenje da dam, ovih dana moram matoru vešticu da viđam češće no što želim, žena koja je plaćena da je čuva i da joj kuva i sprema, malko se razbolela, pa ja eto opet po starom. Uvek je raspoložena za priču i uvek ima komentare na sve i svašta, bez da je iko išta pita. Razumem da je usamljena, niko živi joj ne dolazi sem mene, mm ponekad, jednom u dve nedelje,ali što ume da me smori to ti ne mogu opisati.
Pre par dana sam joj odnela klopu a ona pita gde ćemo ove godine na letovanje:hahaha: ja umrla od smeha, već godinama nigde ne idemo sem do Tise sve zbog nje, jer nikad se ne zna kad i šta će se sa njom desiti, pa eto, pa joj rekoh, da idemo u Pariz na neko vreme da se malo odmorimo od svakodnevice,a ona se uskopisti: "znam ja da tebi fali provod, ali i meni fali pažnja, znam da me zajebavaš, nećete vi nigde dok sam ja živa, pa šta da ti kažem, u pravu je potpuno, eto, Pariz mi došao baš 'nako bezveze, a ne da ne bih volela još jedared:)

...jaoo daleko bilo, ne bih da me neko shvati pogresno, niti da ikom zelim zlo, ali vama ili bolje receno tebi ce da svane kad njoj smrkne:mrgreen:

ne mogu da zamislim da moram skoro pa da molim da vidim svoje dijete i unuce,bilo da je od kcerke bilo da je od sina.koliko god me smarala svekrva kad sam bila mladja,a smarala me muski,nikad mi na pamet nije palo da joj uskracujem da dodje i vidi djecu,jer odmah pomislim da djeca vide sta ja radim njoj i onda ce i oni meni tako.biti blizu ,a biti zeljan svoje djece je jako surovo.

ne mogu da zamislim da moram skoro pa da molim da vidim svoje dijete i unuce,bilo da je od kcerke bilo da je od sina.koliko god me smarala svekrva kad sam bila mladja,a smarala me muski,nikad mi na pamet nije palo da joj uskracujem da dodje i vidi djecu,jer odmah pomislim da djeca vide sta ja radim njoj i onda ce i oni meni tako.biti blizu ,a biti zeljan svoje djece je jako surovo.

pa ajde ovako...neko jedva dovceka vikend da najzad bude sa svojom porodicom i da li onda neko ko se naturi sa strane moze da bude rado docekan.....nikako ne mislim da su mi najuza porodica njegovi roditelji, ni mojima ne dopustam da mi se namecu kad im se cefne....valjda oni kao penzioneri koji imaju svo vreme ovog sveta treba da se prilagodjavaju nama a ne mi njima....uostalom, odju u subotu predvecece a odu u nedelju popodne, znaci puna mi kuca ne par sati nego skoro ceo vikend, pogotovu sto mi se bas i ne pomogne nego se napravi pomalo haos....

Au čoveče... koliko na ovoj temi ima zapravo bzv zlih žena.....

Vala baš,nemam pojma na koje snajke ili svekrve si mislila, meni nekako ova neizreciva čitam njene postove od "prve" kako je kukala da je muževljevi prihvate, pa plakala "samo da zatrudnim", pa eto dočekala sve to, i šta sad, sad se trsi ko da je samo ona rodila i ko da je samo ona snajka :D
Ima ovde svega samo treba čitati od A do Š

Poslednja izmena od moderatora:
Ma meni samo nije jasno da je ovde glavni argument zašto nisu u dobrim odnosima "smara" i "hoće da se igra sa unučetom". Ajde..
Još nisam videla zanimljivu babu, a za ovo drugo stvarno nemam reči... katastrofa.
Ja sam iz kuće gde je rodbina uvek mogla da banjava nenajavljena, pogotovo roditelji mojih roditelja... i moja mama nikad nije pravila problem.
Ima stvarno svašta, ali većina je zapravo besna i zlonamerna.

:mrgreen: pa vi ako ne cenite svoj mir, vas problem...ja ga cuvam i meni niko nece banuti zato sto mu je tako doslo ako ja nemam uslova da ga ugostim, ni ja to drugima ne radim jer ih postujem....uostalom, ko ne brine o sebi, niko drugi nece....i opet pitam, koji je vama q kad dodjete ovde da komentarisete i sudite na temi koja sluzi za kukanje i jadanje, kao da je meni stalo do vaseg misljenja :eek:????....

Back