Svekrve...neicrpna tema

ako vidim marame u najavi dacu sve mojoj mami:lol:
ma da,to svi ocekuju kad dodjes iz inostranstva:roll:
ali ja kupujem samo kevama(nasim) i mom bratu
njegovom bratu nikad,jer ni on nama ne kupuje poklone,imam cerku od tri i po i ni za rodjenje niti ikad nije dobila lutkicu od strica...prosli put je njegova devojka kupila neke igracke

moja svekrva se nikad ne seti mog rodjendana, iako ja nijedan njen nisam preskocila...kaze, ne pamti datume! pa mislim, ne pamtim ni ja, zapisujem, ubacim u reminder... svasta, ko kaze da moras da znas u pola noci kad je ciji rodjendan?

Predpostavljam da znam kakve cemo svekrve mi biti. S obzirom da ni one nisu bile lose kao snaje, verovatno su lose jer ih lupa klimaks, a klimaks je po meni jedan dugacak period PMS-a. Dakle, kakve ste u PMS-u , takve cete biti i kao svekrve- verovatno.

Sve sam procitala :)

Da se ovde javila jedna ili dve zene i da se zalila na svekrvu, razumela bih - moze nekom da se zalomi neka kokoska, fufa ili priprosta zena... Ali ne mogu da verujem da sve imate toliko problema.

Evo sta ne razumem: kako mozete da zivite sa njihovim sinovima, ako su one tako grozne? Iz mog iskustva, majke su obicno BOLJE od svojih sinova - iz prostog razloga sto su zene (uglavnom) gotivnije i pouzdanije od muskaraca i zato sto zanju sta znaci biti zena/necija devojka/supruga/majka/snaja itd.

Isto ne kapiram zasto vi mislite - a tako se cini iz ovog sto ste napisale - da se podrazumeva da svekrva treba da vam ustupi stan, postane vasa sluzavka i bejbi siter, da vam pegla itd. pa ispadne sebicna ako nece? Pa jel nemate vi majke? Ako vec ne vidite svekrvu, zar ne vidite svoju majku - da je sve starija i umornija i da je tek njoj tesko da sprema i pegla a mozda je i deca zamaraju? Mislim, dokle to roditelji treba da daju? Umorni su, jadni.

I isto mislim da ste bezobrazne jer nemate postovanje prema starijima: nema veze da li zena smrdi, da li je nepismena, da li previse prica, da li je prosta ili vas ogovara... nema veze, ona je starija, ona je majka vaseg muza i samo zbog toga, cak i da nema nikakve druge kvalitete, zasluzuje postovanje. Ljutite se na sebe sto ne mozete da zaradite, ljutite se na drzavu koja vam to otezava, al nemojte da se ljutite na neke penzionere. Nekako je... obesno.

p.s. moja je ok i jako je volim zbog svega divnog sto radi. sve sto mi na njoj smeta (a da zelim o tome da razmisljam, naslo bi se sve i svasta, naravno) ja automatski izbrisem i zaboravim.

muvalo:

Evo sta ne razumem: kako mozete da zivite sa njihovim sinovima, ako su one tako grozne? Iz mog iskustva, majke su obicno BOLJE od svojih sinova - iz prostog razloga sto su zene (uglavnom) gotivnije i pouzdanije od muskaraca i zato sto zanju sta znaci biti zena/necija devojka/supruga/majka/snaja itd.

Isto ne kapiram zasto vi mislite - a tako se cini iz ovog sto ste napisale - da se podrazumeva da svekrva treba da vam ustupi stan, postane vasa sluzavka i bejbi siter, da vam pegla itd. pa ispadne sebicna ako nece? Pa jel nemate vi majke? Ako vec ne vidite svekrvu, zar ne vidite svoju majku - da je sve starija i umornija i da je tek njoj tesko da sprema i pegla a mozda je i deca zamaraju? Mislim, dokle to roditelji treba da daju? Umorni su, jadni.

I isto mislim da ste bezobrazne jer nemate postovanje prema starijima: nema veze da li zena smrdi, da li je nepismena, da li previse prica, da li je prosta ili vas ogovara... nema veze, ona je starija, ona je majka vaseg muza i samo zbog toga, cak i da nema nikakve druge kvalitete, zasluzuje postovanje. Ljutite se na sebe sto ne mozete da zaradite, ljutite se na drzavu koja vam to otezava, al nemojte da se ljutite na neke penzionere. Nekako je... obesno.

p.s. moja je ok i jako je volim zbog svega divnog sto radi. sve sto mi na njoj smeta (a da zelim o tome da razmisljam, naslo bi se sve i svasta, naravno) ja automatski izbrisem i zaboravim.

Pa...nisi bas sve dobro procitala.
Kao prvo vise smo se "sprdale" nego sto smo se zaista zalile. bas zbog toga sto je ova tema stara koliko i brak, i nismo ni prve ni poslednje koje ce o tome pricati.
kao drugo ja sam svoju majku uporedila sa svekrvom, i iskreno podjednako dave i jedna i druga...
trece, to sto se ovde zezamo, ne znaci da im ne ukazujemo duzno postovanje.
uh, za sve ovo sto si ti napisala postiji i druga strana price, samo sada je previse rano da polemisemo.
Poenta je da si malo preterala...

muvalo:
moguce :) Vi ovu temu mozda citate vec dve godine, ja sam je procitala u jednom dahu, pa su mi ostale u secanju samo ruzne stvari - a bilo je i sprdanja usput, nije da nije. Pozdrav :)
Cini mi se da je pitanje vremena kad ces shvatiti da nije bas tako sjajna i da si ti ispala naivna. I ja sam mislila 5 godina da je moja divna sto danas ne mogu reci. One prosto snaje doyivljavaju kao konkurenciju, citiramČ Kad sam ja bila mlada sve sam stizala... Moje dete nikad nije prespavalo kod babe....i tako dalje usput je domacica citav zivot ...videces vremenom....

Hm... sumnjam. Da objasnim: ja sam jezivo sitnicava osoba - to znaci da meni niko nikada nije dovoljno dobar, uvek nadjem neku manu. Zato sam sebi ZABRANILA da pamtim lose stvari koje pomislim o ljudima :) Mozda zvuci cudno - ali je mnogo dobar recept za zivot! Pozdrav

muvalo:

Da se ovde javila jedna ili dve zene i da se zalila na svekrvu, razumela bih - moze nekom da se zalomi neka kokoska, fufa ili priprosta zena... Ali ne mogu da verujem da sve imate toliko problema.

AJD NE SE..I MAJKE TI! STVARNO NISAM MOGLA DA IZDRZIM!!!!AUTOMATSKI KAD SAM OVO PROCITALA MORALA SAM DA IDEM U KUPATILO DA BACIM PEGLU!!!

Ja sam sveze vencana, i meni je moja napravila haos drugi dan posle vencanja, tako nas je posvadjala...dva dana sam bila na lekovima za smirenje...sad je iymedju nas dvoje sve ok, ali ovo joj nikad necu zaboraviti. Necu vise pisati , jer sam na poslu, a krenu mi suze cim pocnem da mislim o tome, slike mi se gade sa sopstvenog vencanja ybog nje... :-|

baki 75:
Ja sam sveze vencana, i meni je moja napravila haos drugi dan posle vencanja, tako nas je posvadjala...dva dana sam bila na lekovima za smirenje...sad je iymedju nas dvoje sve ok, ali ovo joj nikad necu zaboraviti. Necu vise pisati , jer sam na poslu, a krenu mi suze cim pocnem da mislim o tome, slike mi se gade sa sopstvenog vencanja ybog nje... :-|

jao, Baki , baš bezveze:-(
ej, pa ti si se udala! Čestitam! nije te bilo na Ćaskiću posldenjih dana da nam pričaš kako je bilo:p .

Ma sve je pocelo ybog nedostatka ebene stolice, ali za normalne ljude to ne bi trebalo da bude problem...Taj dan je sve proteklo kako treba, gosti kazu da nisu videli veseliju mladu, bilo sve super...videla sam da se ona nesto nadrndala ali nisam joj ni prilazila...dan je bio lep i sve je proteklo fino...od gostiju nije niko nista primetio, al dovoljno je sto su njenom sinu-mom muzu bilo krivo sto mu je mama digla nos...Prekosutra nas zove na raygovor i ebiga mic po mic, svako je rekao sta mu je bilo na dusi...Istina ju je zabolela...a posto se on uplasio za mamino zdravlje jer je pocela da glumi neko padanje , kuknjavu i sl. brinuo je o njoj i bio na njenoj strani...ma haos...

ma iskuliraj! ako ne zivite zajedno, boli te uvo, da li ce biti nadrndana ili ne ...
a i ako zivite, opet te zabole!
To je TVOJ dan i ako je svima ostalima bilo lepo, onda je stavrno samo njen problem sto iz nekog razloga nije zadovoljna!

Upravo to, ne zivimo zajedno, nas dvoje zivimo sami vec izvesno vreme, ali ne moze da me boli uvo ako ona njemu puni glavu nekim stvarima o meni i samim tim pravi kurslus iymedju nas , valjda sam se tek sad suocila sa tim koliko je on vezan za mamu... :-|
Na kraju te farse od pre neki dan koja je trajala dva sata, s njene strane je bilo kao na snimanju spanske serije, losa gluma i lazne suye da bi pridobila njegovu paznju, iyrekla je nesto a to je da je u pitanju ljubomora s njene strane, brzo se strecnula kad je to iygovorila pa je dodala ili tako neki osecaj...ma muka mi je od nje :x

ja bih te samo jedno posavetovala ... sta god da osecas prema njoj, nikada, ali NIKADA nemoj muzu nista da kazes ruzno o njoj! nemoj ni da je hvalis, samo se suzdrzavaj od bilo kakvih komentara...jos ste vas dvoje svezi, uvidece on sta ona radi, a ti mozes da dobijes samo pozitivne poene u toj igri ukoliko se ne svadjas sa njim zbog nje!
u braku su svakakve svadje dozvoljene, ali vredjanje mame - to ti je Pandorina kutija ...
budi malo lukava ;)

baki 75:
Da te utešim...ima ih koje naprave srAnje i prvi dan :lol: ma iskuliraj svekrvu, čuvaj nerve...

Back