Svekrve...neicrpna tema

Jao...nije lako živeti ni sa svojim roditeljima, a o zajedničkom životu sa njegovim roditeljima da ne govorim.
Mi živimo sami, njegovi žive van grada, i često idemo kod njih za vikend, priroda, čist vazduh, dobro za dete, a i ja malo da se odmorim, jer ona kuva.Sve to deluje ok, oni se prave da me vole, fini su prema meni, ne traže ništa , ne mešaju se, pomažu koliko mogu.
MEĐUTIM, drugi mentalitet skroz,a i moj muž preterano često ide tamo,pa to teško podnosim.A i mislim kad bi bili iskreni, da ih je baš briga za mene, pa me nervira što se prave da me vole.
Sad idem ređe.
Možda sam ja u ovoj priči bezobrazna.

Betty:
:mrgreen:
sastvai posle izveštaj, sigurno će biti zanimljivo :lol:

btw. našla sam (tražeži neki upaljač u šetku kad sam ostala do kasno) sekretarici flašu votke u donjoj fioci :P :P :P Zamisli! Ko bi reko....:roll: Popila do pola....
Cccccc, Betty, stidi se sto tako mislis o svojoj svekrvi! Ona je zena domacica i cuva tu votku za iznenadne goste! :razz: :razz: :razz:

SEKRETARICI, hebote, Dinna!!! :lol: Našoj, najrođenijoj :P :P :P
a svekrva mi se ne krije - cirkamo zajedno, naravno, umerene količine (do 2 čaše) ;) ja pelinkovac, ona medovinu.... ja nes, ona jacobs..ja čaj ona mleko i tako :P Uglavnom, supa je moja sva 8)

Blanka:
U pravu ste,dobra je tema za forum.Moja svekrva je od onih što ceo život glume mučenicu, uživljavajući se u ulogu žrtve.Na sreću, moj muž i ja ne živimo sa njom,ali je u našem životu konstantno mentalno prisutna.Kako li će tek biti kad budemo imali decu?!Naime, mi još uvek nismo formalno venčani, ali živimo zajedno.On je njen sin jedinac, njeno dete od 40 godina.Kod njega mi strašno smeta što svaka naša akcija, svaki naš plan moraju biti NJOJ saopšteni.Često osećam da nemam energije da se nosim sa tim i osećam životinjski bes prema toj ženi.Možda preterujem? Moji roditelji inače nisu živi,nemam ni bliže rodbine i razdire me osećaj što moram toliko da cinculiram, da mislim šta govorim i da se smeškam da je ne bih slučajno uvredila, dok moj partner praktično nema nikakvih obaveza tog tipa prema ikome s moje strane.Sve je kao "fino i uglađeno" između nas dve,dok se vodi latentni rat.Kako smanjiti značaj i mentalno-fizičku prisutnost svekrve u životu mladih žena, a pritom očuvati mentalno zdravlje? Kako uticati na svoje muškarce i njihove GOSPOĐE MAME ?
SNAJKE sto bi rekao BL sve ste u pravu 1000000% U ratu su dozvoljena sva sredstva ;) Dobro se naoruzajte, jer im je prednost 20-40 god iskustva na svim poljima. Ja sam razvedena pa nemam vise tih muka, sto nije savet i za ostale. Pre razvoda ja sam imala neke cak i uspele TELEMETAPSIH....ritualekoji su se pokazali kao uspesni: Zamisljala sam krug oko sebe, sa vatricama, kao stit od doticne i sl. Autosugestija cini cuda ;-) A sada nemojte da se smejete :razz: :lol: Upalite joj svecu za zdravlje, iskreno i od srca, ma koliko tesko bilo. Jer ZLO se DOBRIM POBEDJUJE!!!

Slatke moje,
eto vec nekih petnaestak godina i ja imam svekrvu i prosla sam kroz brojne faze ljubavi, mrznje, nepodnosenja, preturanja po donjem vesu, zamrzivacu, uzimanju stvari bez pitanja, ogovaranja ,pa i raznoraznih vradzbina u koje ja bas i ne verujem. Sad smo u nekoj fazi mirovanja i duznog postovanja, mada se provuce kroz razgovor po koja podmukla izjava ali predjemo preko toga i ona i ja, progutamo i svarimo.
Mislim da nije problem u svekrvama nego u generaciji globalno. Moj muz ima idealnu zamisao kako bi sve te sto se lagano gube u zivotu, klimaksu i sl, trebalo smestiti u jednu divnu zemlju Seniliju gde bi se medjusobno zabavljali a nas ostavili na miru.
Ne znam sta je problem njima da zive u nekom starackom domu i uzivaju svu paznju medicinskih sestara, paziteljki, spremacica i kuvarica. Znate ono kad ste trudne, pa stalno pricate (moja trudnoca, boli me ovde, muka mi je tako, jede mi se ovo...). Onda je najbolje ici u skolu za trudnice i tamo pricati sa osobama koje imaju iste probleme a ne daviti druge koje to bas i ne interesuje. E, tako bi trebalo i oni. Ja cu sigurno tako uraditi kada dodje vreme osim ako ne budem imala zelje i snage da zivim negde u prirodi, u nekoj vikendici daleko od frke.
Druga stvar o kojoj bi zelela da pisem je to sto, htele vi to da priznate ili ne, vasi dragi muzevi su barem delom ozenili bas vas zato sto ih na neki nacin podsecate na njihove mame. Bilo to ponasanje, izgled, kuhinja... Pa zapitajte se hocete li i vi imati neke karakondzuline osobine kada omatorite.
Da me ne shvatite pogresno, vrlo mi tesko pada da provodim vreme sa mojom svekrvom i ne branim ih ja nego samo realno posmatram situaciju.
Posao mi je takve prirode da mnogo putujem i u kontaktu sam sa ljudima razlicitih naroda i narodnosti, razlicitog obrazovanja i finansijskih karakteristika. Problemi su uglavnom svugde isti. U selima je to malo jos i gore ,ali one, jadnice cute i gutaju pa posle kada dodju na mesto svekrva se izivljavaju na svojim snajama i tako redom.
Sto se tice dece, vise ne ocekukem nikakvu pomoc. Nisam je mnogo ni imala, a i onu sto jesm mi je presela jer mi je natrljana na nos. Da ne pricam o pogresnom vaspitavanju, kjukanju hranom, ucenju ruznih reci, prenatrpavanju garderobom i vecitom temom - da dete nije mozda gladno i da se ne prehladi, nesto je bledunjav, mnogo gleda TV...
Ima toga jos ko i kod vas svih, ali za pocetak i upoznavanje samo ovo.
Ljubim vas i drzite se, i to ce jednom proci a doci neko drugo sranje.
Znate ono,- prvu polovinu zivota nam zagorcavaju roditelji a drugu deca?

Mada, da ne gresim dusu, ne zna se koja mi vise pomaze, moja majka ili svekrva!
Bojim se, pretrgnuce se od tolike pomoci!

Salu na stranu, sve njih (da budem fina) u menopauzi, kao sto je vec neko rekao treba staviti na jedno mesto! Pa nek se druze, ogovaraju, nek rade sta hoce...

ma gde me zanima.ja im bukvalno jos persiram.ja sam uvek bila na distanci.nije mi najbolja drugarica i nikad nece biti.brate samo rezervisano.obostrano postovanje i nista vise.moja zaova je bila najbolja drugarica sa svojom svekrvom.prava dobrica i opet im ne valja.e sad kad je ukapirala posle 12 godina i odjebala ih mnogo je bolje.u svakom slucaju mi nasim svekrvama nismo nista i niti cemo da budemo nesto.a njihovi sincici su miljenici.ne daj boze da te muz otkaci i nadje drugu,sto svekrva opet ima snajku.zabole je za tebe.zato ja samo formalno"dobar dan i dovidjenja"

i ja sam na "VI"
tako mi je nekako normalno :roll:
pa i nema problema; neslaganja ima, ali razumni smo ljudi
ništa tu nema čudno - obično pravi "odnosi" počnu tek kad dobije unuke: ili pošašavi za njima, ili krente da se svađate oko vaspitavanja i sl :roll:

spremi se na vreme da nadjesh mesto za sebe u starackom domu...mnogo se cheka kazu

ma iver ne pada daleko od klade...necete vi biti mnogo drugacije od vashih...

mislim

-Slazem se da cemo i mi imati svojih bubica, ali sto se tice starackog doma imam sledece misljenje.
Da te svekrve zele da idu u staracki dom, snajke bi se vrlo jako potrudile da ih tamo i smeste bez obzira na listu cekanja. Danas sve moze da se plati a novac, ako stvarno zelite da ga zaradite, moze da se zaradi. Samo se treba potruditi i posvetiti poslu i uspecete.
Pitanje je samo koliko je ko spreman da plati za svoj mir ili da se potrudi za njega. Dakle, ipak su svekrve te koje treba da odluce da li zele tamo ili zele da nam sede na glavama, pa su u tom smislu opet one krive.

nista zoro otpevali smo joj sa malenom "srecan rodjendan" preko skype,ona je u srbiji
verovatno bih joj poklonila neku kozmetiku posto znam da voli
a ona meni stalno poklanja marame i salove a zna da to nikad nikad ne stavljam i ne volim
i onda pita mog muza da li nosim a on kaze da nosim pa onda ona kupi opet:roll:
jednom sam mu rekla da joj kaze da ne nosim :evil:

Back