nikodija
Aktivan član
- Poruka
- 1.663
Evo,meni malo pre kaze svekar tj pita mogu li da vode Dunju sa njima u banju.I sta ja da kazem,ne moze nisam je rodila vama da je vodite,volite i cuvate...![]()
Moji isto planiraju ljetos na more,mi zbog mog termina porodjaja ove godine ne idemo nigdje, pa su deda i baba bas navalili da malca vode sa sobom, za sada se uspjesno branim, znam da je mami zao, ide joj se na odmor a brine se sto ulazim u 9 mjesec i samo misli da cu se bas u tih 10 dana poroditi i kako cu kad ona nije tu :-) (kao da mi je to prvo djete) a meni se opet ne salje mali sa njima jer im je to jedina prilika u godini da se malo posvete sebi (pored ostale djece koja nisu jos u braku pa iako su odrasli jos su sa njima u kuci) i sad sam u velikoj nedoumici sta da uradim kako da im objasnim, jedina olaksavajuca okolnost je sto su to moji roditelji pa mi je jednostavnije sa njima razgovarati nego sa svekrvom :-) znam da vole unuka ali ja sam takva osoba nevolim da sam nikome na smetnji i mislim da se nebi mogla smiriti tih 10 dana jer bi stalno razmisljala kako ih mali mustra a oni nezaju da mu kazu NE. i kao ce im odmor propasti zbog mene.

e vidis, razumem ja tebe bolje od vecine ovde jer sam bila u slicnoj situaciji....razvela se kad mi je sin imao 4.5 godine i 7 godina smo ziveli sami....ja sam radila i jurila kuci, moji nisu ni mogli da pomognu jer je mama bila jako bolesna.....i ne zalim se ni sekunde, nisam ja zrtva, srecna sam sto ga imam ....niti nameravam ikad da zauzmem takav stav....meni je u tvom postu jako zasmetalo sto si ti svoj zivot predstavila kao zrtvu deci....niko ne daje garancije za happy end niti ulazi u brak sa tom namerom da se razvede....sudbina je cudna rabota ali su tu deca najmanje kriva a ti si njih uzela kao reper za tvoju neizivljenost....a meni je to skroz jadno....a kad si ih vec rodila podrazumeva se da ces se i potruditi.....tako je od sveta i veka....a za cuvanje unuka ne mislim da i jedna baka ili deda moraju da budu na uzici, naravno, ali jasno je ko dan da ces onoliko ljubavi dobijati od unuka koliko truda ulozis u njih....pa ko kako voli....
da ne upotrebim neku drugu rec koja bi mogla da te uvredi..
ti me razumes