Svekrve...neicrpna tema

Chicak, imas i ti pravo, al ako je sve ovako kako pise Lady
nije u redu ni ako su zavisni od njih da se sveki ponasha kao apsolutni monarh a oni to da prihvataju kao potlacena raja (al sam se izrazila)
mora malo tu da bude kompromisa, razgovora...ebemli ga
valjda oni znaju kako im je u kuci...i ko tu kako i na sta pristaje, odnosno ne pristaje
meni iskreno cela prica malo ne pije vodu
pocevsi od tih 30 iljki...

ovde se desava sledeca situacija: sta njegovi odluce,tako ce biti,jer mm radi kod oca,a vec sam rekla da pocne da radi negde drugde,bila bi opsta katastrofa..
ja nisam ni sanjala da bi sa svadbom mogli dobiti toliki novac,ali to su burzuji...

Meni uopšte nije jasno o čemu se ovde piše, ovo je zamena teza. Koliko treba da si naivan, da ne upotrebim neku grublju reč, pa da bilo kome (i svojim roditeljima) daš 30 000 evra? Zbog čega? Da ih taj neko čuva? Od koga da ih čuva? Zašto svako ne bi svoje pare čuvao, pa ili u banci na štednji, ili u sefu, ili kupovinom nekretnine, ili stavljanjem u fioku za posteljinu, ili ih, na kraju krajeva, spiskao po svom ćefu?

Ja lično, mojih xy evra, ako su MOJI, ne bih dala nikom, jer niko ih ne ume sačuvati tako dobro kao ja. :D

Meni uopšte nije jasno o čemu se ovde piše, ovo je zamena teza. Koliko treba da si naivan, da ne upotrebim neku grublju reč, pa da bilo kome (i svojim roditeljima) daš 30 000 evra? Zbog čega? Da ih taj neko čuva? Od koga da ih čuva? Zašto svako ne bi svoje pare čuvao, pa ili u banci na štednji, ili u sefu, ili kupovinom nekretnine, ili stavljanjem u fioku za posteljinu, ili ih, na kraju krajeva, spiskao po svom ćefu?

Ja lično, mojih xy evra, ako su MOJI, ne bih dala nikom, jer niko ih ne ume sačuvati tako dobro kao ja. :D

nije isto gledati iz sadasnje perspektive i iz tadasnje...opravdavam nas postupak samo iz razloga sto smo imali dogovor,koji je ponisten i zbog toga sto nam ni na kraj pameti nije bilo da ce nas mm roditelji tako nasankati...
neverovatno mi je i sada,jer ocigledno je sve bila gluma da bi se izvuklo sve od nas.

sto je uzimala,uzimala je...sad vise i nema sta da uzme...

a da!!! dok smo imali love,bilo je sve divno,ja sam bila najbolja na svetu,a sada sam snajka srbijanka,sto znaci sve najgore o meni...

E to je ono što je najtužnije. I oni su tebi bili dobri dok su imali love... mislim svi smo zaključili da je novac dobijen na svadbi od njihovih gostiju a potrošen na vaše dete i stan... i sad kad para nema, kad vidiš da ti ne mogu vratiti, tu nastaje problem... meni je sve jasno... samo ti pokaži ove postove tvom mužu pa da vidiš kako ćete dalje... a to što živite od firme njegovog oca, to je verovatno zanemarljiva stavka za tebe... eeee...

Mi kad smo ove godine imali problema oko naplate, i kad smo mm i ja odlučili da nećemo ići na zimovanje, i moja sveki i svekar su rekli da neće ići... a ja sam na to rekla mm da ne dolazi u obzir da njih dvoje ne odu na odmor... i da ako treba mi ćemo našu ušteđevinu dati da oni odu... nisu uzeli novac od nas, ali su otišli... a mogla sam ja da se vazdignem pa kažem Al ja bi nova kolica, novi krevetac, novo ovo ili ono... umesto njihovog putovanja... ali meni to nije palo na pamet, niti bi ikad to uradila... ja bih uvek pre dala njima za odmor i ono na šta su navikli, nego sebi kupovala nešto... ali uvek... na posletku, toliko toga su nam pružili, dali, nikad nisu pitali za cenu ako smo nešto želeli i da ja sad budem sebična i kažem Hoću ja na zimovanje a vi sedite kući. Pa pre bi sebi jezik odgrizla nego tako šta rekla... pred nama je život, putovaćemo... a oni trebaju da svoj žive kako žele i najbolje umeju...

Kad je ovo moja sestra rekla svojoj svekrvi, sutradan je, kad se vratila s posla, nasla sve svoje i bebine stvari (imala mala 8 meseci) bacene kroz prozor, razbacane po dvoristu i ulici. :sad2: Srce me boli kad se sada setim, iako sam sve to saznala posle vise godina. Muz je cutao kao p....
Moji su ih skucili na drugom mestu, nisu hteli kod sebe, da doticnom zetu ne povrede ponos. A sad kad cujem kako je to sve iz njegovog ugla, da mogu vratila bih ga u taj dan, uzela sestru, a on nek cuti mami zauvek.

Modesti, sigurno je bilo bolno, ali ih se bar rešila na vreme. I pretpostavljam, njene su pare ostale kod nje. Bolje je odmah na početku znati na čemu si.

Ma jeste. Samo mi nismo tako vaspitavane, pa je sve to bio veliki sok za celu nasu porodicu. Ne bi verovale da tako nesto postoji, da nismo doziveli preko nje. Ono, da ne znas sta da kazes i uradis, a da je jos vise ne povredimo. A ona, nije dozvoljovala da matori bilo sta kupe, svime je snabdevala kucu, bukvalno u vrecama. Ali nije bilo dovoljno, svekrva je trazila njenu platu da daje njoj na ruke...
I da ironija bude veca ona ih sve vreme cuva, (zive sada svi u odvojenim kucama ali u istom dvoristu) stari su, a cerka im u istom dvoristu, bas je briga.
Imaju sada po 90 godina, kad mi se sestra razbolela setili su se da je zale i da im je dobra. More mars.

oni se predstavljaju da imaju veliku lovu,nekada su i imali,ali ne zivi se od stare slave.zavisni smo od njih i mene to najvise ubija,sto ne moze ni jedna jedina stvar da prodje bez njih.
tacno je,taj novac ne bismo dobili da nije bilo takve svadbe,ali dogovor je dogovor...nemoj mi nesto davati,ako ces posle,kada mi zatreba da kazes nema!!!ja potrosila sve bez vaseg znanja..
a i problem je sto oni nisu hteli da moji ucestvuju u svadbi.moji su rekli ok,ali mi cemo vam da ti novac kao poklon.veliki deo od tih 30 000 su dali moji,zato to meni i toliko boli.
nema sta ona da ulazi u nas stan i da oprema..nas stan je nas stan i tacka.

on kaze kako ce oni to vratiti...presipa iz supljeg u prazno..
jer on je navikao na razne zezancije koje je ona i ranije radila,tako da se ne ljuti puno,mada ja ne razumem kako...moji nam ne bi uzeli nista,ako smo se tako dogovorili.valjda su oni tako navikli da funkcionisu.a zivimo u iznajmljenom stanu.

Ti si rekla da si prilično naivna, sada ispada da ipak nisi, umeš sve dobro da preračunaš. Ne razumem zašto ste VAS DVOJE dozvolili da sve ide kako ide, da njegovi plaćaju sve pa na kraju da vam sole pamet kad i kako im se prohte.
Meni sve nekako liči na ono: aj se udam, a posle ću da razmišljam o posledicama. Ti očigledno imaš problem sa mužem, ne sa svekrvom, jer da on ima muda, do svega ovoga o čemu pišeš nikada ne bi ni došlo. On je očigledno razmaženko koji je navikao da roditelji za njega sve rade i sve umesto njega odlučuju, a ti to izgleda nisi znala. Lepo reče čičkava jedared, treba prvo upoznati i momka i njegovu porodicu da posle ne kukaš naprazno, jer sada možeš samo da kukaš čini mi se.
Moja deca su se venčala istog dana. Mi smo predložili da svi finansiramo svoje goste, ako ja pozovem za svoje dvoje dece 100 ljudi, a snajkina strana 100, pa zetova strana 100 znači svaka strana plaća trećinu, ili kako već. Svi smo se složili sem zetovih roditelja, oni su imali u planu da pozovu svojih 250 gostiju a da se troškovi dele na trećinu. Matori i ja smo odmah odustali i rekli da jednostavno za to nemamo love i da ne želimo da finansiramo TOLIKU SVADBU. Pitali smo decu kako oni žele, rekli su da će pozvati svoje prijatelje a mi ako hoćemo da se razmećemo, eto nam (misleći na roditelje sve tri strane) ali da poklone i lovu neće da dele NISAKIM. Kako mi je sin lepo rekao, što se njih tiče, ladno bi otišli u Opštinu sa kumovima, obavili venčanje i posle otišli u neki kafić da proslave sve o svom trošku, ali ako mi hoćemo narodno veselje, neka nam bude, ali i oni će postaviti svoje uslove.
Hoću reći, ti si ćutala i bila NAIVNA, a sada više nisi naivna, nije ti trebala velika svadba i razmetanje, ali ti trebaju pare od tog razmetanja. Ako su tvoji dali velike pare, zašto su bili toliko glupi da stave sve na račun gde i drugi mogu da gurnu prste. Sve je to velika zavrzlama do koje nikako nije trebalo doći da ste imali makar malo mozga, mislim na tebe i tvog muža, a sada kusate ono što nikako niste želeli.
Opet mi nikako ne ide uglavu zašto se tvoj muž ne buni i zašto ti bljuješ vatru na tu veštičaru od svekrve a ne na muža, mislimmmm

E to je ono što je najtužnije. I oni su tebi bili dobri dok su imali love... mislim svi smo zaključili da je novac dobijen na svadbi od njihovih gostiju a potrošen na vaše dete i stan... i sad kad para nema, kad vidiš da ti ne mogu vratiti, tu nastaje problem... meni je sve jasno... samo ti pokaži ove postove tvom mužu pa da vidiš kako ćete dalje... a to što živite od firme njegovog oca, to je verovatno zanemarljiva stavka za tebe... eeee...

Mi kad smo ove godine imali problema oko naplate, i kad smo mm i ja odlučili da nećemo ići na zimovanje, i moja sveki i svekar su rekli da neće ići... a ja sam na to rekla mm da ne dolazi u obzir da njih dvoje ne odu na odmor... i da ako treba mi ćemo našu ušteđevinu dati da oni odu... nisu uzeli novac od nas, ali su otišli... a mogla sam ja da se vazdignem pa kažem Al ja bi nova kolica, novi krevetac, novo ovo ili ono... umesto njihovog putovanja... ali meni to nije palo na pamet, niti bi ikad to uradila... ja bih uvek pre dala njima za odmor i ono na šta su navikli, nego sebi kupovala nešto... ali uvek... na posletku, toliko toga su nam pružili, dali, nikad nisu pitali za cenu ako smo nešto želeli i da ja sad budem sebična i kažem Hoću ja na zimovanje a vi sedite kući. Pa pre bi sebi jezik odgrizla nego tako šta rekla... pred nama je život, putovaćemo... a oni trebaju da svoj žive kako žele i najbolje umeju...

ne,novac dobijen na svadbi je od mojih roditelja plus mojih gostiju plus njihovih gostiju.a novac nije potrosen na nase dete i stan,vec na pro.ser.avanje njihovo.potoseno je mozda 1000 ili 1500 na nas od nasih para.
znaci nije lova samo njihova...

Ti si rekla da si prilično naivna, sada ispada da ipak nisi, umeš sve dobro da preračunaš. Ne razumem zašto ste VAS DVOJE dozvolili da sve ide kako ide, da njegovi plaćaju sve pa na kraju da vam sole pamet kad i kako im se prohte.
Meni sve nekako liči na ono: aj se udam, a posle ću da razmišljam o posledicama. Ti očigledno imaš problem sa mužem, ne sa svekrvom, jer da on ima muda, do svega ovoga o čemu pišeš nikada ne bi ni došlo. On je očigledno razmaženko koji je navikao da roditelji za njega sve rade i sve umesto njega odlučuju, a ti to izgleda nisi znala. Lepo reče čičkava jedared, treba prvo upoznati i momka i njegovu porodicu da posle ne kukaš naprazno, jer sada možeš samo da kukaš čini mi se.
Moja deca su se venčala istog dana. Mi smo predložili da svi finansiramo svoje goste, ako ja pozovem za svoje dvoje dece 100 ljudi, a snajkina strana 100, pa zetova strana 100 znači svaka strana plaća trećinu, ili kako već. Svi smo se složili sem zetovih roditelja, oni su imali u planu da pozovu svojih 250 gostiju a da se troškovi dele na trećinu. Matori i ja smo odmah odustali i rekli da jednostavno za to nemamo love i da ne želimo da finansiramo TOLIKU SVADBU. Pitali smo decu kako oni žele, rekli su da će pozvati svoje prijatelje a mi ako hoćemo da se razmećemo, eto nam (misleći na roditelje sve tri strane) ali da poklone i lovu neće da dele NISAKIM. Kako mi je sin lepo rekao, što se njih tiče, ladno bi otišli u Opštinu sa kumovima, obavili venčanje i posle otišli u neki kafić da proslave sve o svom trošku, ali ako mi hoćemo narodno veselje, neka nam bude, ali i oni će postaviti svoje uslove.
Hoću reći, ti si ćutala i bila NAIVNA, a sada više nisi naivna, nije ti trebala velika svadba i razmetanje, ali ti trebaju pare od tog razmetanja. Ako su tvoji dali velike pare, zašto su bili toliko glupi da stave sve na račun gde i drugi mogu da gurnu prste. Sve je to velika zavrzlama do koje nikako nije trebalo doći da ste imali makar malo mozga, mislim na tebe i tvog muža, a sada kusate ono što nikako niste želeli.
Opet mi nikako ne ide uglavu zašto se tvoj muž ne buni i zašto ti bljuješ vatru na tu veštičaru od svekrve a ne na muža, mislimmmm

nije on razmazenko,vec mu oni ne daju da dise samostalno.moji su novac dali nama u ruke,pa smo mi stavili u sef,iz kog je novac izasao,a da mi to nismo ni znali.
oni su insistirali na svadbi.

nemam snage da se pravdam bilo kome,samo da kazem da ne daj boze da ste u mojoj kozi,ali posto se ovde hvle svekrve,ja se ocigledno ne uklapam...

ladymarmelade:
a zivimo u iznajmljenom stanu.

Kako vam nije palo na pamet da odmah posle svadbe kupite stan, a ne da pare, vrlo konkretnu cifru, stavite u sef? :eek: Šta će u sefu, ako nemate gde da živite? Vi u podstanare, a pare u sef. Pa da ste ih stavili na štednju, da ste mislili da će se umnožiti, a vi kod sveki u sef...:eek: :eek: :eek: Znači, kad god dođem na temu, pročitam poneku glupost. :roll:

ladymarmelade:
nije on razmazenko,vec mu oni ne daju da dise samostalno

Ti uopšte nećeš da razumeš da nije stvar u njima, nego u njemu. Oni mogu njemu da ne daju da diše samo ako im on to dozvoli. Ako im ne dozvoli, mogu da sviraju...u prste...:whistling:

]nije on razmazenko,vec mu oni ne daju da dise samostalno.[/B]moji su novac dali nama u ruke,pa smo mi stavili u sef,iz kog je novac izasao,a da mi to nismo ni znali.
oni su insistirali na svadbi.

nemam snage da se pravdam bilo kome,samo da kazem da ne daj boze da ste u mojoj kozi,ali posto se ovde hvle svekrve,ja se ocigledno ne uklapam...

nego sta je, pravi Sefket
...a da ste lepo uzeli sebi stan za tol'ke pare,sto kaze ZD, pa da je on rekao mami i tati cao, nek se ljute koliko hoce, ti sada ne bi bila na ovoj temi...:zroll:

ladymarmelade:

Ovo apsolutno nije istina. Ovde se toliko pljuju svekrve, da nemaš pojma...:D Nekada imam utisak da se žene sve takmiče čija je gora. :D

Tvoj muž je onaj koji bi trebalo da bude glavni u datoj situaciji, a iz tvog pisanja meni se čini da on nije ni blizu toga. :(

Kako vam nije palo na pamet da odmah posle svadbe kupite stan, a ne da pare, vrlo konkretnu cifru, stavite u sef? :eek: Šta će u sefu, ako nemate gde da živite? Vi u podstanare, a pare u sef. Pa da ste ih stavili na štednju, da ste mislili da će se umnožiti, a vi kod sveki u sef...:eek: :eek: :eek: Znači, kad god dođem na temu, pročitam poneku glupost. :roll:

Ti uopšte nećeš da razumeš da nije stvar u njima, nego u njemu. Oni mogu njemu da ne daju da diše samo ako im on to dozvoli. Ako im ne dozvoli, mogu da sviraju...u prste...:whistling:

mi smo planirali da uzmemo stan,a ne da zivimo kao podstanari,samo smo cekali neki novac koji je muz zaradio da legne,pa da kupimo veci stan.zamislite,to nam je i sveki predlagla,dok se nije setila da bi mogla ona to sve lepo da potrosi na sebe.

tacno,ali bez posla,stana,sa malim detetom i sa mnom pred kraj faxa,malo je tesko. problem je sto njegovi hoce da on nasledi posao,tj. druga opcija ne dolazi u obzir.
polako se odvajamo od njih,jer vi ne shvatate da oni zele da imaju onu staru organizaciju porodice: da svi zivimo zajedno i srecno,sto je ne moguce...otprilike: svi cemo da radimo,a plate idu u jednu kasu,pa koliko nam dozvole da trosimo,trosicemo...
e,to mm i ja ne zelmo...zelimo da budemo samostali,ne trazimo nista od njih,nista apsolutno,ali tako njim ne odgovara.

nego sta je, pravi Sefket
...a da ste lepo uzeli sebi stan za tol'ke pare,sto kaze ZD, pa da je on rekao mami i tati cao, nek se ljute koliko hoce, ti sada ne bi bila na ovoj temi...:zroll:

da je srece i pameti bilo....ali sada ima pameti,nema para,ali makar nema niko pravo da mi stoji nad glavom...
pa,ja sam imala situacija da mi sveki drzi govor o tome da ja ne treba da pijem kontracepciju,jer to zaboga vredja mog muza...more da se4 nosis...sta cu kuvati,sta ce moj muz oblaciti,kakvu kosu ja treba da imam,sta da obucem...eee..

Ovo apsolutno nije istina. Ovde se toliko pljuju svekrve, da nemaš pojma...:D Nekada imam utisak da se žene sve takmiče čija je gora. :D

Tvoj muž je onaj koji bi trebalo da bude glavni u datoj situaciji, a iz tvog pisanja meni se čini da on nije ni blizu toga. :(

takva je situacija da postoji jedan pater familias,a to je njegov otac...i kada se moj muz pobuni i kaze neke stvari i pocne da radi kako bi on zeleo,brzo dolazi do zestokih svadja,a kasni njegovi mu se umiljavaju na sve mogu i nemoguce nacine,da se sincic ne bi 100 posto osamostalio...

jao, ja ne mogu vise ovo da citam
u redu zeno, batali vise, na 15 strana jedno te isto, "sveki uzela, sveki kupila, sveki mi na vr glave, 30 iljada evrica, muz mutav, bla bla...."
od ovog moze da se rikne...
a jedini zakljucak je da , na veliku zalost, u toj vasoj familiji, niko nije normalan....

Ja sam mislila da je rodovska zajednica izumrla pre 100 godina:eek:

I smešno je što se pojedine žee udaju za Edipovce ili emotivno slabe ličnosti pa se sukob na relaciji svekrva-snaja svede na pregačenje oko sina/muža-mekušca. On nema petlju da lupi šakom o sto i problem sa roditeljima reši sam (a ja ne vidim poentu da problem sa mojim roditeljima rešava iko drugi osim mene) pa se mama i žena čupaju i svađaju.

Draga Lady, bez uvrede, muž ti je slabić a svekrva će ti te pare vratiti "kad na vrbi rodi grožđe". Što pre se pomiriš sa tim, bolje po tebe. Lepo sedneš i završiš faks, nađeš posao i imaš svoje parče hleba. Novac koji vam duguju njegovi roditelji neka on sam traži. Glupo da se ti svađaš a on ćuti sa strane.
I sledeći put kad sveki zapali preko grane, traži da i tebi kupi LV torbi:mrgreen:

jao, ja ne mogu vise ovo da citam
u redu zeno, batali vise, na 15 strana jedno te isto, "sveki uzela, sveki kupila, sveki mi na vr glave, 30 iljada evrica, muz mutav, bla bla...."
od ovog moze da se rikne...
a jedini zakljucak je da , na veliku zalost, u toj vasoj familiji, niko nije normalan....

pa,ti nemoj ni da citas... videla bih tebe da neko pokusava da manipulise sa tobom na sve moguce nacine...a uz to te i opljacka :zblesav:
najlakse bi bilo da ja kazem: ok,niko od vas nije normalan,pokupim dete i kazem cao...
to se desava na filmu,u stvarnom zivotu ne...

Pogresno si mislila. Znas kako se sk*njam sav kad vidim da se neka devojka, koja je kao neudata bila riba i po, jos modernih shvatanja kobajagi itd., udala za neko krme nebazdareno, otisla da zivi zajedno kod njegovih? Pa onda malo malo pa u klincu sa svekrvom, pa onda mora da cuti, ne sme da kaze nista, jada se i zali sa strane, muz jadnik ne moze nista da joj priusti, jer mora tati da da 300 EUR za zajednicku krmacu itd.

Ima toga...jeste bolesno i tuzno skroz, ali daleko od toga da je retkost.

Sto kaze Bokica: tu nije niko normalan. Ako ti vec smeta, promeni nesto. Ako si mutava i ne smes da pisnes muzu, onda cuti i trpi (ali u tom slucaju nemas ni pravo da pljujes druge, koji te j*bu u mozak). Realno, jel tako?

pa,ti nemoj ni da citas... videla bih tebe da neko pokusava da manipulise sa tobom na sve moguce nacine...a uz to te i opljacka :zblesav:
najlakse bi bilo da ja kazem: ok,niko od vas nije normalan,pokupim dete i kazem cao...
to se desava na filmu,u stvarnom zivotu ne...
pa kolko ti imas godinica? tLi i po?
ako si odlucila da cutis i trpis i nastavis takav zivot, povremeno dodjes na forum na opljujes sveki
onda ne znam kako moze bilo ko pomisliti da je tu neko normalan
cuj, zivota ti, da mi necija mama drzi slovo i ja to da slusam i cutim
pa nije mi drzala slovo ni ona koja me rodila....
ti prvo sa sobom rascisti neke stvari
nekim ljudima na celu pise "iskoristite me"

I smešno je što se pojedine žee udaju za Edipovce ili emotivno slabe ličnosti pa se sukob na relaciji svekrva-snaja svede na pregačenje oko sina/muža-mekušca. On nema petlju da lupi šakom o sto i problem sa roditeljima reši sam (a ja ne vidim poentu da problem sa mojim roditeljima rešava iko drugi osim mene) pa se mama i žena čupaju i svađaju.

Draga Lady, bez uvrede, muž ti je slabić a svekrva će ti te pare vratiti "kad na vrbi rodi grožđe". Što pre se pomiriš sa tim, bolje po tebe. Lepo sedneš i završiš faks, nađeš posao i imaš svoje parče hleba. Novac koji vam duguju njegovi roditelji neka on sam traži. Glupo da se ti svađaš a on ćuti sa strane.
I sledeći put kad sveki zapali preko grane, traži da i tebi kupi LV torbi:mrgreen:

ne zna sta moze da se desi ili promeni u zivotu..mozes neke stvari da naslutis,ali sigurna da budes ne mozes!!
ja se ni sa kim ne svadjam,nije to moj nivo,postujem sve koji su stariji on mene,ali nemoj da me zaj.bav.as ...

svesna sam ja da novac nikada necu dobiti nazad,ali nemoj da se ponasas kao da se nista nije desilo i da trazis od mene da se tako ponasam,a da me usput pravis budalo...
ja se i borim da imam svoj dinar u zivotu,neka je i dinar ali je moj,i niko ne moze da mi kaze sta cu sa njim da radim i kako cu da zivim...

a sto se tice lv,zgadila mi zena tako divnu stvar hahaha

Back