Hajde malo da se nasmejemo na ovoj temi

Jutros je malo falilo da "izmarširam" svekrvu na pravdi Boga

Elem, odvela malenu u vrtić i polako se gegam nazad, uzbrdo, duša mi na nos izašla. Primičem se dvorištu i čujem neko čangrljanje oko kante za djubre. Pogledam - nema nikog. Uh, opet neka mačka ili ker, samo fali da prevrne jednu kantu, sve će da odu kao domine, a djubre i pepeo ima da se raspe po celom dvorištu. Već se to dešavalo

A kanti ima nekoliko, dve velike metalne sa poklopcem, za pepeo, jer se grejemo na čvrsto gorivo, i dve ili tri, kako kad, za ostalo smeće. Djubretari dolaze jednom u dve nedelje i prazne, a baš sutra treba da dodju, znači - kante su pune, da punije biti ne mogu. I sve mi to u trenu prodje kroz glavu, opet pogledam - nema nikog, sigurno je neki pas. Zinula već i uzela vazduh u pluća, da viknem - MAAAAARŠ!!! Kad vidim glava moje svekve se podiže... ona prosula bila nešto, pa se sagla da pokupi

Meni uzvik već na usnama, vazduh već krenuo da izlazi iz pluća... ma već sam krenula da vičem na "kera"... i u deliću delića sekunde se snadjem - MAAAA ( srećom, isekla sam ono RŠ

), BABA, ŠTA VAM JE, JEL VAM DOBRO?!!!

Pogledala me onako bledo, ko veli - šta se, bre budalo, dereš sa ulice, koji ti je vrag, jesi li sa planine sišla

A ja, prvo mi neprijatno, a drugo... kada sam posle par sekundi shvatila komičnost situacije, pa kada sam počela da se smejem... a ona me gleda.... onako...

E, kada smo ušle u kuću i kada sam joj objasnila, cerekale smo se obe kao nezdrave