Ova moja mi upropasti rodjendan detetu u ponedeljak!

Doduse nismo ga taj dan slavili,proslava ce biti u nedelju,jer vecina prijatelja nam je na odmoru...
Ali,ipak!
Naime za vikend smo muz,ja i nasa cera isli u Bec na vencanje cerke njegove rodjake.Sobzirom da je moj dementni otac zivi sa nama i kad god negde trebamo ici moramo nekog angazovati da ostane sa njim.moj muz je pitao svoju majku,koja zivi u drugom gradu da subotu i nedelju ona bude kod nas kuci,i da je bolje njoj platiti,jer svakako bi nekog platili i sigurniji smo da nam neki stranac ne vrslja po kuci.Znala sam da ce mi to presesti,jer vec su bili komentari da je MOJ otac kod nas sa vrlo negativnom konotacijom,ali moj muz je zeleo tako,nadao se jadan da mu je mati ipak covek!Spremila sam im rucak za ta dva dana,samo da podgreje,i njeno je bilo da mu da lekove i jelo.Vratismo se u nedelju,umorni,gladni,iscrpljeni od vrucine,i sobzirom da nije cak ni hleb kupila,nismo imali mi sta jesti,te sam ja spremala veceru,a ona je onako vazna sedela i gledala me kako posrcem od gladi i umora!
Moj muz ima dve rodjene sestre,i dok je ziveo u Becu,obe je maximalno pomagao,ali to se zaboravilo,jer sada im ne daje vise novac i za to sam im ja kriva.Sutradan ujutro,moja sveki ode kod cere,i tacno sam znala kada se bude vratila da ce biti belaja,jer je tamo nahuskaju sa svim zlom ovoga sveta,te se ona vrati izoblicena od besa prema nama!Tako i bilo!Krenila svadja izmedju nje i mog muza,kaze ona da je jedino on kao sin nju da"gleda".Sta je imamo gledati kada ima muza koji ima penziju sasvim dovoljnu za njih dvoje,jer ima i inostranu i ovu nasu penziju!Kaze moj muz,pa zeno davao sam vam 20godina,imam sad decu,njima sm potreban,a ona ce;E,dabogda ti se vratilo sve kako cinis!
A moj svekar je tek posebna prica!Muz je sa svojom majkom pre nekih mesec dana isao kod prijatelja svojih roditelja da kupe visnje za sok i marmeladu,i kada je svekar to cuo,toliko je bio besan i kada je zvao telefonom,ja bila sama kod kuce toliko me je napao,da sam mu na kraju spustila slusalicu da ne dodjem u iskusenje da mu svasta kazem!Kada je moj muz dosao kuci,ja mu ispricam sta je bilo,i da sam mu spustila slusalicu,na sta ce on meni sto ga nisi oterala u tri lepe!

U toj raspravi izmedju sina i majke koja je isijavala besom,moj muz spomene oca,visnje i kaze zasto moju zenu ne mozete gledati ocima,sta vam je uradila?A ona,kaze nije nju niko napao,laze,i to sve predamnom!Naravno tu se ja ukljucim u raspravu,a njen komentar je bio da je moje da cutim,i ako mi je svekar nesto i rekao nisam to morala muzu reci!

E,tu ja puknem,i kazem neka tvoje cerke cute kome hoce,ja ne cutim ni svojoj majci sto bih vama!?E,pa tvoju majku boli uvo za tebe,ostavila te je a i ti si nikakva!

Inace oboje su veeeeooooma pobozni ljudi u tri lepe,vazno da na crveno slovo ne rade i tu je kraj njihovoj veri!
Ne mogu da verujem da u jednoj zeni moze biti toliko pakosti i zlobe,pokupila se i otisla kod cerke,pokraj unuke je prosla kao da je stvar iako je dete trcalo za njom i pitalo je gde ce!
Jednom prilikom je rekla da bi ona sa svojim sinom zivela jos sto godina,ali hvala bogu te moj muz nije Edipovac!