Daš sve od sebe, tačno. Ustvari, ponašaš se sasvim prirodno, budeš ono što jesi. Kako svoju majku poštuješ, tako isto i njegovu. Kako sa svojom majkom razgovaraš, tako i sa njegovom. Normalno, fino i kulturno. Pomogneš kad nešto treba, kao i svakom drugom, ma jedan sasvim normalan odnos.
Da... a onda budeš polivena hladnom vodom i shvatiš da si neopevana budala i idealista, koji misli da su svi ljudi dobri. Ako ne, još bolje, vidim da i takvih primera ima. Ali, uglavnom bude drugačije... nažalost.
Juče je i mm konačno primetio da postoji mogućnost da njegova mama namerno radi ono što radi. Sitnice su u pitanju, sitnice tipa - ćerka i unuka, kao i snaja i unuka dele sladoled iz iste činijice. Naravno, neće dete od 2 godine da jede samo sladoled. Medjutim, ćerki i unuki da dve kugle, a snaji i unuki da jednu kuglu.

Pomalo bedno, a? I primetio to mm, i rekoh, prvi put je glasno rekao da postoji mogućnost da ona to namerno radi. Ma, jok, pile moje, omakne joj se svaki put.

Sitnice, gluposti, ali su njeno ogledalo, fakat! I sve bi to bilo pas laje vetar nosi, da deca nisu počela da se čarkaju. Tačnije, da moje ćerka nije počela da udara zaovinu ćerku. Ebi ga, dete oseti, vidi, ako je mala nije blesava. Kad se nešto stalno iznova i iznova ponavlja, kada je jedno dete na pijedestalu, a drugo u prašini, deca to pre ili kasnije osete. Osete i bude im krivo, pre nego što su u stanju da shvate.
Očekuju da ja bijem i kaznim moje dete, zato što udara zaovinu malu. E, paz da neću! Pričam joj - to ti je, sine, sestra, treba da se volite i slažete, da se zajedno igrate, a ne da se bijete... pričam i pričaću. A da je bijem i kažnjavam što se bori za svoje mesto - ne pada mi na pamet. Dete je to, ona se buni protiv konkurencije, a obe su suviše male da shvate da nijedna od njih dve nije za to kriva. Valjda će jednoga dana shvatiti, i valjda, kada budu starije i pametnije, neće dozvoliti da ih baba razdvoji i napravi od njih neprijatelje. Iskreno se nadam da neće, velika je to greota.

I tako... svekrva tera svoje, mrzi mene, pa i moje dete, a deca plaćaju. Sve je drugo manje važno, a ta posledica odnosa svekrva- snaja je ipak najgora