Oh, Bože, pa jesi li ti malo dete, a ona tvoja učiteljica? Pobogu, ženo, zašto to radiš? Neću da perem prozore i gotovo, kako bre može da te natera na to???
Koliko kontam, odvojeni ste, ako grešim ispravi me. Pa sve i da ste zajedno, bez veze. Kažeš - neću i stojiš iza toga.
Meni moja probala par puta tako nešto da nabacuje, ali sam je ućutkala, na finjaka, ali odlučno. Ijuuu, kako ti je šporet prljaaaaav! Rekoh - nije prljav, samo mi je kafa iskipela, ništa strašno. Pa, obriši to, sramota je, može neko da naidje... bla, bla, bla. E, ako mi neko naidje samo da mi zagleda gde je iskipela kafa, ili gde prašina nije dobro obrisana ili bilo šta slično, može slobodno istog trena da se okrene i da ode, takvi mi u kući ne trebaju. A sve uz smešak. Shvatila, pocrvenela od besa, ali ućutala. Tako još par puta, i sad zagleda, vrti glavom, cokće, ali usta ne otvara.
Ma idi, ona će da mi komanduje kad ću šta da radim... Dovoljno mi sedi na glavi u vezi sa drugim stvarima.

Mada, Jeka je u pravu, apsolutno. Sve to treba po kratkom postupku, pokazati zube od starta. E, taj start sam preskočila, videla samo pozitivne strane njenje ličnosti ( a nije da ih nema, ima ih podosta, da ne grešim dušu ), a negativne nisam. No, nema veze, nikad nije kasno da se zauzme stav i pokažu zubi. U zadnje vreme to baš i radim, i da vidiš da me i ostavlja na miru, polako ali sigurno. Sad zamara mog muža, ali i on joj skreše, pa sveki ostane da kipti od besa, ali nemoćnog.
Nije to nepoštovanje, naprotiv. Poštujem ja, nadjem se, pomognem, ali dosta bre više da me jaši i Kurta i Murta. Ni mojim roditeljima ne ćutim, pogotovo njima, a svekrvi ću - e gotovo više.