Svekrve...neicrpna tema

@Agata
.Ne slazem se s onim naslusali ste se uvreda, trenirali su na vama strogocu mnogi. Ko kaze da je kod svih takva situacija?

NI JA NE MISLIM DA JE KOD SVIH TAKVA SITUACIJA ALI SAM SE OBRATILA POSEBNO ONIMA KOJI SU NAZALOST IMALI TAKVO ISKUSTVO.
Pozdrav.

1.Tacnije svakog petka.:mrgreen:
2.Ko je rekao da je lose?
3.Ebote,jel ti citas postove na ovoj temi?Kako vise nije jasno da nisu sve sevkrve dobre,kao ni snajke.Sta tu nije jasno?

1.Pa sta?! I moj izlazi petkom, svakog petka...cilu zimu, liti imamo neke druge obaveze, ali zimi je petkom sa deckima na pivi i rostilju! Jel to znaci da je i moj muz los muz? To sto radi ko konj od ponediljka do petka, sto provodi vrime sa obitelji kad god ima trenutak vrimena , sto obezbedjuje i brine o dici....pravi ga losim muzem jer nije 3ure doma petkom uvecer!?

Konkretno moj muz nije na lancu jer nije pas, vec covik od 40 godina koji kad izadje zna koga ima i tko ga ceka doma! I ne... nemam problem sa njegovim izlascima, a ni sa brakom, zamisli!

Nije lako osobama kad ih partneri drze "na lancu" bilo kog da su spola!

2. Koliko ste skocile na zenu mislila sam da se rastavlja, ako nije lose napadati bezveze i govoriti kako je muz vara, kako je ovakav ili onakav samo zato sto se ona slaze sa svekrvom i muz joj izadje petkom uvecer e onda ne znam sto je dobro!

3. A jesi ti pazljivo procitala moj post?:manikir:

I jos nesto kad sam vec na ovoj temi!
Slazen se sa svekrvom ali svakako razumiim zene koje zbilja imaju problem sa svekrvama..i znam da mogu od braka, zivota napraviti nocnnu moru...ali ima i postova di kukaju jer im je svekrva presolila rucak pa drvlje i kamenje po njima, a to sto se zezala sa kuhanjem i skuhala bezbroj nepresoljenih ruckova..vise manje nije vazno.....:kafucino:

Poslednja izmena:
1.Pa sta?! I moj izlazi petkom, svakog petka...cilu zimu, liti imamo neke druge obaveze, ali zimi je petkom sa deckima na pivi i rostilju! Jel to znaci da je i moj muz los muz? To sto radi ko konj od ponediljka do petka, sto provodi vrime sa obitelji kad god ima trenutak vrimena , sto obezbedjuje i brine o dici....pravi ga losim muzem jer nije 3ure doma petkom uvecer!?

Konkretno moj muz nije na lancu jer nije pas, vec covik od 40 godina koji kad izadje zna koga ima i tko ga ceka doma! I ne... nemam problem sa njegovim izlascima, a ni sa brakom, zamisli!

2. Koliko ste skocile na zenu mislila sam da se rastavlja, ako nije lose napadati bezveze i govoriti kako je muz vara, kako je ovakav ili onakav samo zato sto se ona slaze sa svekrvom i muz joj izadje petkom uvecer e onda ne znam sto je dobro!

Slazen se sa svekrvom ali svakako razumiim zene koje zbilja imaju problem sa svekrvama..i znam da mogu od braka, zivota napraviti nocnnu moru...ali ima i postova di kukaju jer im je svekrva presolila rucak pa drvlje i kamenje po njima, a to sto se zezala sa kuhanjem i skuhala bezbroj nepresoljenih ruckova..vise manje nije vazno.....:kafucino:

Ja mog decka teram da izadje sam s drugarima on nece. Ne vidim zasto bi to bio problem. Pa hocu i ja da izadjem sa drugaricama, a da mi on ne stoji uz suknju. Podrzavam tvoje razmisljanje potpuno. Jes da zivim s njim, al nisam ja ker da me vezes na lanac. A ko zeli da pravi ... ne treba mu izlazak petkom uvece. Za to ce da nadje vremena
U vezi svekrive, ovde neke zene stvarno imaju probleme. Meni smeta sto moja "nazovi" svekrva nije mogla da odvoji dan da vidi u kom gradu i kakvom stanu joj zivi sin. Nije mi jasno. Gledam na to s pozicije majke, ne snaje. Al ako naidje, u goste naravno, dobrodosla, ako ne, i to mi je OK. Samo kad me vise ne zvrcka telefonom, ja srecna

1.Nisam ja ni rekla da je lose sto izlazi sam.Moj verenik izadje jednom ili dva puta mesecno.On ne zeli vise.A ja mu ne branim.
2.Gde je neko rekao da je lose sto se lepo slaze sa svekrvom?Bas je lepo sto se druze npr petkom kad je muz u gradu.:per:(sala)
3.Jesam,i shvatila sam ga kao da si rekla da zene koje se ne slazu sa svekrvama ne mogu da razumeju vas svetice koje obozavate svoje svekrve.Tu je i nastao problem jer i Cicak kao i ti ne shvata da nemaju svi dobru svekrvu.

Evo,npr moja je bila fantasticna dok se dragi i ja nismo verili.Sada mogu da kazem da je dobra,jer ima neke(ljubomorne) ispade koje jos uvek tolerisem.Npr.,ja mu kupim cipele jedan dan,ona sledeci kupi isto cipele i trepce vidi kako su lepe,to je moj poklon takve ima taj i taj....ovo je sitnica,ali sitnica po sitnica i bice bum...Sta god mu ja kupim ona komentarise kako to nije za njega,ali on joj odmah kaze da jeste i da mu se svidja,sto je i istina.

Npr.,ja mu kupim cipele jedan dan,ona sledeci kupi isto cipele i trepce vidi kako su lepe,to je moj poklon takve ima taj i taj....ovo je sitnica,ali sitnica po sitnica i bice bum...Sta god mu ja kupim ona komentarise kako to nije za njega,ali on joj odmah kaze da jeste i da mu se svidja,sto je i istina.

To vec ne "mirise" kako treba...Nikada mi nece biti jasna ta njihova ljubomora i naprasna zelja da vise ugodi vec snajka.Odjednom im se javlja zelja za takmicnjem.Imala sam i ja takvu svekrvu,krenulo je sa takvim sitnicama,da bi se zavrsilo sa mnogo krupnijim stvarima.Najbolje je odmah u startu presjeci u korijenu i ne dopustati slicne ispade,kasnije ce biti mnogo teze,da ne kazem nemoguce.
Sjecam se,tek se vjencali i ustala ja ujutru da mu napravim sendvic da ponese na posao.Sledece jutro ja opet htjela isto,kad ona ustala prije mene(poslije mi je muz rekao da ona nikada nije to radila) i napravila mu sendvic.Kaze:"siiiiineee moj,evo majka tebi napravila da ne budes gladan"....Smijesno...

1.Nisam ja ni rekla da je lose sto izlazi sam.Moj verenik izadje jednom ili dva puta mesecno.On ne zeli vise.A ja mu ne branim.
2.Gde je neko rekao da je lose sto se lepo slaze sa svekrvom?Bas je lepo sto se druze npr petkom kad je muz u gradu.:per:(sala)
3.Jesam,i shvatila sam ga kao da si rekla da zene koje se ne slazu sa svekrvama ne mogu da razumeju vas svetice koje obozavate svoje svekrve.Tu je i nastao problem jer i Cicak kao i ti ne shvata da nemaju svi dobru svekrvu.

Evo,npr moja je bila fantasticna dok se dragi i ja nismo verili.Sada mogu da kazem da je dobra,jer ima neke(ljubomorne) ispade koje jos uvek tolerisem.Npr.,ja mu kupim cipele jedan dan,ona sledeci kupi isto cipele i trepce vidi kako su lepe,to je moj poklon takve ima taj i taj....ovo je sitnica,ali sitnica po sitnica i bice bum...Sta god mu ja kupim ona komentarise kako to nije za njega,ali on joj odmah kaze da jeste i da mu se svidja,sto je i istina.

Draga Majo sledeći put kada svekrva uradi nešto slično, a ti lepo otidi u prodavnicu pa ono što je ona kupila sinu, zameni i kupi nešto sebi, makar bilo i tri puta jeftinije. I to joj obavezno reci, mislim da će se brzo o'laditi od takvih egzibicija;)

To vec ne "mirise" kako treba...Nikada mi nece biti jasna ta njihova ljubomora i naprasna zelja da vise ugodi vec snajka.Odjednom im se javlja zelja za takmicnjem.Imala sam i ja takvu svekrvu,krenulo je sa takvim sitnicama,da bi se zavrsilo sa mnogo krupnijim stvarima.Najbolje je odmah u startu presjeci u korijenu i ne dopustati slicne ispade,kasnije ce biti mnogo teze,da ne kazem nemoguce.
Sjecam se,tek se vjencali i ustala ja ujutru da mu napravim sendvic da ponese na posao.Sledece jutro ja opet htjela isto,kad ona ustala prije mene(poslije mi je muz rekao da ona nikada nije to radila) i napravila mu sendvic.Kaze:"siiiiineee moj,evo majka tebi napravila da ne budes gladan"....Smijesno...

Tako i ja jednom mužu skuvala ručak... moja sveki to videla... i sad mu kuva svaki dan... :mrgreen: a meni to jako teško palo...:manikir: stvarno mi nije jasna...:think:
Još kad mi pošalje večeru... stvarno se zapitam...:mrgreen::lol::think:

Pa zivimo zajedno, i ne mogu da kazem da mi je lose-za sada,opet se ogradjujem.
Ona je zena zaista divna.
Kasnije, kad dodju klinci, to ce biti neke sasvim drugacije situacije, pa cemo videti.
Mada, i oni su za to da se u dogledno vreme odsele na plac "da puste decu da odmore"
Rekla sam vec ranije da je meni moja sveki super, ja imam problem sa deverom i jetrvom...navikli na daj, daj, daj,nama je tesko daaaaaajte nam.....ludilo

Mozda sam ja imala srece pa su mi zapali dobri i svekra i svekrva. Sto ne znaci da ne postoje i oni drugi i savrseno razumem sve vas koje imate takvu vrstu problema.
I jako mi je zao. Iskreno.

...i dobih odjednom nenormalnu zelju da citiram svoj sopstveni post...

Hvala na savetu
Znam i ja da će to biti pakao. Žena je pshički vrlo nestabilna,već me jurila nožem i svašta još.Tu će nastati haos.Pogotovo što i ja nisam ona klinka od pre 11 godina.
Nadam se da će se naći neko drugo rešenje,sem ovog da bude kod nas.
Pade mi na pamet:a kako bi bilo da ja pomirim nju i svekra.E tu bi tek nastao pakao.Ona ratoborna,nestabilna,a on navikao da svi rade kako on zapoveda.

;)

hahhahaa
Da,da to je ta.
Kod nas je malo specifična situacija,tako da će biti svega.Prvo,rodjeni sin ne može da je trpi,a kamoli ja.Sad kad je ostala sama,nema sredstava za život gde će nego kod nas.S bivšim mužem se ne podnosi.
Najveći problem je što je ona bolesna,a samim tim i nepredvidiva.
Taman se rešim svekra,eto ti svekrve.Auuuu,ima li mira u ovom životu.

x1iy6q.jpg

Odlična pozivnica,kao da je moja svekrva napisala.
Kad sam ja upoznala svekrvu,pitala je svog sina:"odakle je ona?",on joj kaže,a ona na to :"znači iz pizdrukovca".
I tako ja danas kad se zezam sa nekim,kažem:"nemoj ti meni ovo,ono,znaš li ti odakle sam ja,glupa,drolja iz pizdrukovca"
Izvinite na rečniku,ali eto to je bio rečnik obrazovane gospodje.

Sestro slatka, ovo samo moze da razume onaj ko je prosao nesto slicno! Posto kazes "Jednog dana cemo valjda i mi biti na toj strani!" bicemo, naravno ako Bog da, ako nas ne daj Boze one ne sahrane, ali necemo sigurno moci da budemo skotovi kao one. Mi nasim sinovima nikada sigurno ne bi mogle da pravimo takve probleme. Vazno je da u one radne, vredne, dobre... jezikom naravno a kad bi postojao blesimetar pukao bi koliko su blesave i zle! Posle 16 godina jedva sam nasla svoj mir. Jedva sam ukapirala da mi sve vreme radi o glavi. Ne mogu da joj pozelim nista dobro nazalost. Sve ono sto ona zeli meni neka se desi njoj. Jos mi moju i ako ima penziju idrzavamo delom: racuni, banje ... samo da je ne vidim. Platicu koliko god treba! Muke su to Tantalove... I kad mi neko deli savete kako je to tako sto su starije, pa nijie bila stara (44 godine) kad sam se udala. Ja sada toliko imam a ona je isto zlo. Samo ne fermam je vise i ne primecujem. Pokusavam. Trudim se jer uvek se razestim na ove teme. POzzz

Danas me je moja sveki davila 15 minuta ko joj je rekao sve kako ima divnog sina.I kao vrhunac svega kako je prodavacica rekla kako ja imam mnoooogo srece jer imam takvog buduceg muza,sa sve trepcucim efektima.Samo sam rekla eto jadan on nije imao srece samnom i nastavila sa temom koju je ona prekinula da bi se hvalila.:roll::bljak:

To i ja kažem,kad me pitaju za svekra i svekrvu:imaju tako divnog sina,ali eto nije imao sreće oženi mene.
Ja kad sam je upoznala,stvarno sam mislila biće sve OK.
Mislila sam,eto žena je pre par godina izgubila kćerku,pa zna kako je kad imaš žensko dete.Ja sam tad imala 19godina,a njena ćerka je umrla sa 17.Prosto,sam mislila eto što bi ona mene mrzela,klinka sam. Ali ne,ma kad se setim baksuza jednog,muka živa.
Jurila me nožem,bacila mi sve stvari dok nisam bila kod kuće,nudila mi pare da prekinem trudnoću.Najgore mi je bilo kad me prijavila za terorizam:leto,ja u haljinici,4 mesec trudnoće,došla policija,stavite ruke na ledja,i u maricu.Da poludiš.
Eto zadnjih par godina vidjamo se jednom godišnje,na par dana.I to je dosta.
Sad pošto nema sredstava za život,da dodje kod nas.Ali eto sam njen sin kaže da bi bilo bolje da ne dolazi.Nije zaslužila.Iako je majka,ali nikad nije brinula o njemu,ostavila ga kod oca ženskaroša.
U stvari,i svekar i svekrva su jako lepo sebi uredili život,a za decu nikad nisu imali vremena.Pa sad nešto izvode.

Back