Svekrve...neicrpna tema

I jos kad ti pametuju ovi novopeceni, koji su za vreme bivse drzave bili najvece komunjare, onda mi nije dobro.
Jedini pravi vernik u mojoj familiji (i sire), kojeg ja poznajem, bila je moja pokojna baba, koja je oduvek, otkad znam za sebe, isla u crkvu, slavila slavu, citala bibliju i sto je najvaznije ponasala se kako bi trebao pravi vernik da se ponasa prema drugima oko sebe. Nije prezirala druge, koji nisu bili kao ona, nije pametovala nikom sta treba da radi a sta ne!

Moja pokojna majka je iz vrlo religiozne porodice, rođeni brat joj je bio pop i sve mi je poznato o čemu govoriš, u toj porodici nikad nisam čula da im je režim branio da idu u crkvu, niti da obeležavaju verske praznike ali nije bilo preterivanja kao što pročitah ono o crvenim slovima, naprotiv kao što rekoh rad koji je nephodan za porodicu mora se obaviti. greh je da ti je dete prljavo a nije greh da ga opereš na verski praznik, sećam se babinih reči

Moja pokojna majka je iz vrlo religiozne porodice, rođeni brat joj je bio pop i sve mi je poznato o čemu govoriš, u toj porodici nikad nisam čula da im je režim branio da idu u crkvu, niti da obeležavaju verske praznike ali nije bilo preterivanja kao što pročitah ono o crvenim slovima, naprotiv kao što rekoh rad koji je nephodan za porodicu mora se obaviti. greh je da ti je dete prljavo a nije greh da ga opereš na verski praznik, sećam se babinih reči

Ma ne razumemo se ti i ja u ovu stvar, bolje da nam objasne oni koji su se krstili u 25. godini zivota. Kvazi-vernici su debili nevidjeni. Ali neka ih, neka misle da su nesto i neko.

To je moja svekrvica koja mi stalno kaze u slucaju da zaboravim a zamolim je da pricuva unuku jer moram na posao ili kod dr a nemam koga da pitam.."Svoju je porasla sad ja treba da se snalazim kako znam i umem i porastem svoju decu" Sa razlikom ona je imala majku koja je zivela sa njom a moja je majka na hiljade km daleko...Ne trazim ja da mi cuva dete,kuva ili pomaze finansijski vec da bude baba unucetu PONEKAD a ne da mi dete pati sto joj je jedna baka daleko a druga nece da provodi vreme sa njom vec je vraca sa vrata da ide kuci " idi kuci majka ti je kuci da ne bude sama" njene reci...

Cinjenica je da za odgoj deteta odgovaraju roditelji,to znas i pre nego se porodis.Nije duzan niko da ti cuva dete ni minut,a narocito ne kad to tebi treba.I nemas prava za to da se ljutis.Ako tebi svekrva dolazi nenajavljena,pa ti drzi predavanja kako da odgajas dete,pa fakticki oina hoce da ga odgaja,onda moras da reagujes,s`pravom.Use i u svoje kljuse,i nije bitno kako je i da li je neko nekome pomagao,odgajaj ti svoije dete kako mislis da treba,baka servis ne postoji.Dzabe se ljutis.

Slazem se da bake i dede koji rade ili su loseg zdravstvenog stanja ne mogu da pomognu deci oko podizanja unucica.......Medjutim postoje slucajevi gde su svi uslovi uspunjeni i to se ne desava.....Danasnja omladina radi kod privatnika, subotom, nedeljom, prekovremeno, putuju. i svakako bi im pomoc dobrodosla....Makar da im neko skuva, dovede dete iz obdanista, da ne kazem da preuzme brigu oko cuvanja deteta dok su oni na poslu.......Takodje sad je drugo vreme. Kad su duze na bolovanju veoma cesto dobijaju otkaz. Znamo da su deca bolesljiva u grupama i da je to jedan zacharani krug......U krajnjoj liniji lepo je saznanje da imas nanekoga da se oslonis kad ti je najteze. Meni su roditelji nesebicno pomagali oko deteta. Samohrana sam majka i bez njih moj zivot bi bio patnja......Bili su nezni baka i deda....Moj sin nikada nije isao u jaslice, obdaniste a nije asocijalan i pravi je covek.Svu ljubav su mu pruzali, moj otac ga je vodio na sva zanimljiva mesta u gradu a majka spremala omiljena jela tako da sam ja na poslu mogla mirno da radim. Neizmerno sam im zahvalna zbog toga. Ja danas s velikom ljubavlju cuvam svog unuka.:heart::heart::heart:

Slazem se da bake i dede koji rade ili su loseg zdravstvenog stanja ne mogu da pomognu deci oko podizanja unucica.......Medjutim postoje slucajevi gde su svi uslovi uspunjeni i to se ne desava.....Danasnja omladina radi kod privatnika, subotom, nedeljom, prekovremeno, putuju. i svakako bi im pomoc dobrodosla....Makar da im neko skuva, dovede dete iz obdanista, da ne kazem da preuzme brigu oko cuvanja deteta dok su oni na poslu.......Takodje sad je drugo vreme. Kad su duze na bolovanju veoma cesto dobijaju otkaz. Znamo da su deca bolesljiva u grupama i da je to jedan zacharani krug......U krajnjoj liniji lepo je saznanje da imas nanekoga da se oslonis kad ti je najteze. Meni su roditelji nesebicno pomagali oko deteta. Samohrana sam majka i bez njih moj zivot bi bio patnja......Bili su nezni baka i deda....Moj sin nikada nije isao u jaslice, obdaniste a nije asocijalan i pravi je covek.Svu ljubav su mu pruzali, moj otac ga je vodio na sva zanimljiva mesta u gradu a majka spremala omiljena jela tako da sam ja na poslu mogla mirno da radim. Neizmerno sam im zahvalna zbog toga. Ja danas s velikom ljubavlju cuvam svog unuka.:heart::heart::heart:

Ovo je vrlo lepo, i sama sam imala veliku pomoć roditelja, uzimala sam uvek bolovanje za decu jer onda to nije bio veliki problem. Posle treće godine deca su išla u obdanište da bi se družili sa vršnjacima.
Imali su lepo detinjstvo to uvek ističu sada kao odrasli ljudi i to me veoma raduje. Danas mladi roditelji ne žele uvek da koriste baka-servis kao naša generacija ili ako žele onda bake ne žele da čuvaju decu ( o tome ima dosta postova na ovoj temi i ne opravdavam te bake). Život se uvek pobrine da napravi zbrku.
Ja sam lično voljna za bilo koju pomoć kada treba i koliko treba ali .....
Kuhinja je bila moj resor.

Ne znam, meni je to nekako normalno i lepo. Kad sam ja bila mala, radilo se od 6 i decu su roditelji nosili u vrtić od 5 do pola 6. Moja baka se grozila toga i čuvala me i pričala mi najlepše priče, pekla najbolje krofne, kupila mi šivaću mašinu za ''miraz''. Ja sve to pamtim i dan danas mi zaiskri suzica kad se setim tih dana, kad se setim kako smo se lepo zabavljale.Dočekala je da diplomiram i moju prvu platu. Samo kad bih dočekala unuke i mogla, čuvala bi ih pevajući!

Meni nije jasno zašto deca misle da njihovu decu "mora" da čuvaju babe i dede?

Neki tako misle a neki ne, To je njihovo pravo, roditelji su ti koji odlučuju ko da čuva njihovu decu a mi ( bake i dede) to treba da poštujemo a ne da odlučujemo o tome. Naravno neke bake su bolesne a neke i ne žele da čuvaju unučad a to je opet i njihovo pravo. Giovanna ja sam zahvalna svojoj majci što mi je čuvala decu jer mi smo išli na posao na 6h i decu smo morali buditi u 5h da bi ih odneli u jaslice. Sada je pomereno radno vreme što je vrlo dobro pa ne idete kao pekari na posao. Ma svi neka rade kako hoće i mi smo radili kako smo hteli. Vremena se menjaju pa i običaji oko čuvanja dece.

Ne znam, meni je to nekako normalno i lepo. Kad sam ja bila mala, radilo se od 6 i decu su roditelji nosili u vrtić od 5 do pola 6. Moja baka se grozila toga i čuvala me i pričala mi najlepše priče, pekla najbolje krofne, kupila mi šivaću mašinu za ''miraz''. Ja sve to pamtim i dan danas mi zaiskri suzica kad se setim tih dana, kad se setim kako smo se lepo zabavljale.Dočekala je da diplomiram i moju prvu platu. Samo kad bih dočekala unuke i mogla, čuvala bi ih pevajući!

Tvoje uspomene su divne, iste imaju i moja deca vezane za moju majku. Dalje ne bi komentarisla, hvala ti za reputaciju. veliki pozz

Cinjenica je da za odgoj deteta odgovaraju roditelji,to znas i pre nego se porodis.Nije duzan niko da ti cuva dete ni minut,a narocito ne kad to tebi treba.I nemas prava za to da se ljutis.Ako tebi svekrva dolazi nenajavljena,pa ti drzi predavanja kako da odgajas dete,pa fakticki oina hoce da ga odgaja,onda moras da reagujes,s`pravom.Use i u svoje kljuse,i nije bitno kako je i da li je neko nekome pomagao,odgajaj ti svoije dete kako mislis da treba,baka servis ne postoji.Dzabe se ljutis.

Ne ocekujem ja od nje da mi cuva dete vec da bude baka ako je vec dete zove bakom.Nikad je nije prosetala,procitala pricu,kupila sladoled ..sve ono sto bi baka trebala da radi po meni..Ja sam odrasla sa bakom koja je bila predivna pa mi je zao deteta jer tu ljubav od strane ove bake nikad osetiti nece.Najveci je problem objasniti detetu zasto se ova baka tako ponasa a ne povrediti muza:sad2:jer dete vec vidi razliku izmedju bake sa tatine i bake sa mamine strane.

Ja ću u Martu postati baka ali će mi unuče biti daleko tako da ću ga/je viđati samo par puta godišnje. Sin i snajka još nemaju decu. Nekako nisam sigurna da bih volela da budem baka-servis iz prostog razloga što mislim da moj način ophođenja sa detetom možda ne bi odgovarao mojoj deci kao što ni meni nije odgovarao način moje majke i svekrve. Moja mati je bila strašno stroga, moju decu je viđala nekoliko puta godišnje ali je bila dosledna u tome da deci ne treba dozvoljavati ni ovo ni ono da ne nabrajam. Svekrva je pak imala neki drugi sistem, ja im ostavim doručak, ona dođe i da im čokoladu. Ona pije kafu i mojoj deci od tri i šest godina isto daje kafu, jer: "pa tražili su, a ja ne mogu da im odbijem" Tako da mislim da ni ja neću biti baka po volji moje kćerke i moje snajke jednostavno zato što se vremena menjaju i mi stariji drugačije razmišljamo od mladih. Volela bih da ih pričuvam kada im roditelji idu negde, ili kada su deca bolesna pa da eto niko ne mora zbog toga na bolovanje, da na primer odvedem unuče u šetnju da se mama i tata odmore, odspavaju popodne i u sličnim situacijama, ali da budem stalno ono od devet do pet, to ne bih volela nikako, ko mi zamera, ko ne, moje mišljenje.

Ne ocekujem ja od nje da mi cuva dete vec da bude baka ako je vec dete zove bakom.Nikad je nije prosetala,procitala pricu,kupila sladoled ..sve ono sto bi baka trebala da radi po meni..Ja sam odrasla sa bakom koja je bila predivna pa mi je zao deteta jer tu ljubav od strane ove bake nikad osetiti nece.Najveci je problem objasniti detetu zasto se ova baka tako ponasa a ne povrediti muza:sad2:jer dete vec vidi razliku izmedju bake sa tatine i bake sa mamine strane.
Naravno da je bolje kada dijete ima lijep odnos s bakom i kad se svi slazu. Ali, ako to vec nije tako, treba prihvatiti situaciju kakva jeste. Mislim da su u takvim situacijama vise ogorceni roditelji nego mala djeca koja nisu svjesna tog. Djeci je najbitnija ljubav roditelja. Ako u odnosima izmedju roditelja i djece sve funkcionise kako treba i ima ljubavi, djeca nece biti mnogo ostecena sto baka nije zainteresovana za njih. Tu stupa na scenu ta ogorcenost roditelja i oni pred djecom komentarisu tu baku i djeci namecu taj osjecaj, mozda misle da djeca to ne primijete, ali to nije tako. Djeci je vise stalo da udovolje roditeljima, pa i oni krenu preuzimati roditeljske stavove po tom pitanju i jednostavno im se nametne to "jadno dijete, baka nije zainteresovana za njega". Koliko djece je odraslo bez bake i djeda, pa nisu emocionalno osteceni, a nisu ni mogli znati da im nesto nedostaje kad to nesto nisu nikad imali. Da su imali taj odonos to bi samo bio plus, ali kad vec nisu imali nema potrebe od toga praviti toliku dramu.

Tacno je sve agata sto si ti navela i ne bi bio nikakav problem da zivimo dalje a ne u istoj ulici..Nikad ali nikad nisam pred detetom rekla losu rec o svekvri niti pricam muzu jer mi ga je zao,vidi on sam ne trebam mu jos ja da mu nabijam na nos kakvi su mu roditelji.Dete ovde najvise ispasta jer sam ja kao majka u najgoroj poziciji.Da joj kazem nemoj ici kod bake neko ce reci brani detetu da ide kod babe i dede,a kad ode ona je vrati i dete je razocarano i tuzno.Jedva cekam da poraste jos malo i sama vidi kakva je situacija a do tada meni preostaje da joj ispunim dan sto vise da ne bi imala vremena za razmisljanje o babi koja nema vremena za nju.

Tacno je sve agata sto si ti navela i ne bi bio nikakav problem da zivimo dalje a ne u istoj ulici..Nikad ali nikad nisam pred detetom rekla losu rec o svekvri niti pricam muzu jer mi ga je zao,vidi on sam ne trebam mu jos ja da mu nabijam na nos kakvi su mu roditelji.Dete ovde najvise ispasta jer sam ja kao majka u najgoroj poziciji.Da joj kazem nemoj ici kod bake neko ce reci brani detetu da ide kod babe i dede,a kad ode ona je vrati i dete je razocarano i tuzno.Jedva cekam da poraste jos malo i sama vidi kakva je situacija a do tada meni preostaje da joj ispunim dan sto vise da ne bi imala vremena za razmisljanje o babi koja nema vremena za nju.

Ako nije tajna, koliko godina ima ta baka, kakvog je zdravstvenog stanja, kako provodi vreme, nije mi jasno kakva je to to žena? Mada sa ovoliko životnog iskustva vidim da su mnoge žene veliki egoisti i manipulatori u odnosu sa svojom decom pa se to prenese i na unučad. Poznate su mi mame koje ceo život stavljaju svoj interes ispred detetovog i celog života glume žrtvu, pa su još na kraju sirote napaćene mame. Ja te razumem u potpunosti , da ti je to teško i verujem sve što si napisala. Svi koji pišemo na ovu temu pišemo iskreno jer želimo neki odgovor ili podršku a to nas emotivno povređuje jer da nas ne pogađa ne ni pisali o tome,ili bi bila neka pohvala što bi bilo najlepše.

Ako nije tajna, koliko godina ima ta baka, kakvog je zdravstvenog stanja, kako provodi vreme, nije mi jasno kakva je to to žena? Mada sa ovoliko životnog iskustva vidim da su mnoge žene veliki egoisti i manipulatori u odnosu sa svojom decom pa se to prenese i na unučad. Poznate su mi mame koje ceo život stavljaju svoj interes ispred detetovog i celog života glume žrtvu, pa su još na kraju sirote napaćene mame. Ja te razumem u potpunosti , da ti je to teško i verujem sve što si napisala. Svi koji pišemo na ovu temu pišemo iskreno jer želimo neki odgovor ili podršku a to nas emotivno povređuje jer da nas ne pogađa ne ni pisali o tome,ili bi bila neka pohvala što bi bilo najlepše.

E takva je moja jetrva. Samo je njoj tesko i svi treba da joj pomazemo, na sve nacine.

E takva je moja jetrva. Samo je njoj tesko i svi treba da joj pomazemo, na sve nacine.

I videćeš deca takvu majku u starijim godinam žale i više poštuju. Imam utisak da se seo život bore za njenu ljubav a ona voli samo sebe, ona je uvek, sirota, napaćena a pri tom provela mladost kako je htela a prema deci bila guja ljuta. I uvek glume ludilo, deca to ne vide ali okolina vidi.

E, ona moja svekrva nije normalna žena! Ima problema sa pritiskom i dr joj je strogo zabranio so ( izmedju ostalog ), nego samo vegeta ili začin C ili tako nešto.
Za juče smo imali najavjene neke goste, tačnije, stric mm, tj. dever moje svekrve je u bolnici, operisao rak, sad čeka zračenje, ma muka... i rodjaci neki iz unutrašnjosti su išli da ga obidju, pa da svrate, da vide sve i tako... jako lepo od njih. Istovremeno, zaova se porodila, na carski rez, bilo je i komplikacija nekih, ali dobro je na kraju sve ispalo.
I sad bi moja sveki i da obidje ćerku, i devera, ali i da spremi ručak i sve ostalo. Ipak dolaze ljudi iz daleka, treba da se jede... a uz sve to mora i da se pojavi na poslu, makar na sat vremena, pa da "zbriše" u pogodnom trenutku. E, tako kada se sve skupi, čovek stvarno ne zna gde će pre. I ja joj kažem da ide, da obavlja šta ima, kratak je dan, a ja ću ručak i da postavim i sve ostalo ( e, tu mi je bakuta, svekrva moje svekrve pojela živce, sunce ti, pa kao da šerpu u životu nisam videla, eeej, uči me da ljuštim krompir :roll: al dobro, i ona jadna ne zna gde joj je d-u-p-e, a gde glava, pa nema veze, već sam zaboravila ;) ). Dok se ona vratila iz bolnice, ja već skoro sve pristavila, supa već na pola kuvana, meso izlupano, samo da bacim na vatru kad treba, salata isečena, sve sam završila. I kažem joj samo da pripazi na par minuta, idem ja gore da presvučem dete ( imamo mm i ja odvojenu stambenu jedinicu u okviru porodične kuće ) i odmah se vraćam, pa onda ona neka se sprema za posao. Ok, tako i bilo. U jednom trenutku rekoh, da probam ja onu supu i gulaš, da vidim ukus i slanoću i sve...a ono preslano!!!! Uh, pa kako bre, samo sam malo vegete stavila, nije moguće... ja se odsekla, šta sam uradila bre, kako sad to. I kažem ja svekrvi - nije mi jasno, samo sam na vrh kašičice vegete... a ona, sa izgledom malog deteta uhvaćenog u špajzu - pa ja sam "samo malo" dosolila, ipak ljudi dolaze na ručak, ne može biti neslano... :eek::eek::eek:
Oooo, Bože mi oprosti, ebali je ljudi, ko da nije mogao svako sebi u tanjiru da dosoli :dash: Sinoć jedva živa ostade, pritisak skočio na 190/150, pa trk u hitnu da joj daju nešto da se žena ne šlogira, njene tablete joj nisu ništa ni pomogle! Došlo mi da se izvičem na nju, kao na malo dete, a opet mi žao, pa sve stišavam muža da ne viče na nju, greota bre, žena se sa dušom bori... joooj, pa na svu muku što nas snašla, ona misli na ljude, da im ručak ne bude neslan, da nešto ne zamere! :dash: A posle crkava od pritiska... dobro je sada, i na posao će da ide popodne, iako je ja ubedjujem da uzme slobodan dan i odleži. Teram je da legne, ja ću da uradim šta god treba, ma jok - idi ti sad, pazi na dete, pazi svoju kuću, nemoj da ti **** nešto zameri, meni je dobro, sama ću ja... i ja se pokupim i dodjem gore, šta ću...
E, luda žena, majke mi :dash::dash::dash:

Svekrva ima 65 god,zdravstveno u super stanju po izgledu ko da ima 50 a kako i ne bi kad joj je nedeljni program 2 puta masaza,jednom nedeljno frizer,plivanje,kafica sa drugaricama..ima ona ispunjen kalendar a kad je free cisti cistu kucu jer joj niko ne dolazi...

Kako stvari stoje uskoro cu da zivim u "privremenoj" zajednici sa mojom svekrvom. Ne znam da li ste culi za poplave u RS, nisu postedeli ni nju na zalost. Elem u najpogodjenijem je mestu...Dogovorili smo se da jednim udarcem ubijemo dve muve, neka je kod nas dok se sve popravi a pri tome neka cuva mladje mi dete koje je non stop bolesno kako bi izbegla vrtic.
Ja se najiskrenije nadam da cemo uspeti da nadjemo zajednicku i da cemo si pomoci uzajamno ali malo se plasim....ovo ce da bude prvi put da budemo zajedno vise od 2-3 dana, znaci imala sam priliku da primetim da je malo teska zena...a verovatno sam i ja.....
Ucinice mi veliko zadovoljstvo ako vidim da se zblizila sa decom koja ju bukvalno jedva poznaju...svi saveti kako da se u sto mirnijem miru ( :lol: ) provede taj odredjeni period su dobro dosli!
Narocito bi volela da cujem misljenje, ocekivanja i strahove ovih forumskih svekrva ( divnih ako je istina to sto pisu)....

Kako stvari stoje uskoro cu da zivim u "privremenoj" zajednici sa mojom svekrvom. Ne znam da li ste culi za poplave u RS, nisu postedeli ni nju na zalost. Elem u najpogodjenijem je mestu...Dogovorili smo se da jednim udarcem ubijemo dve muve, neka je kod nas dok se sve popravi a pri tome neka cuva mladje mi dete koje je non stop bolesno kako bi izbegla vrtic.
Ja se najiskrenije nadam da cemo uspeti da nadjemo zajednicku i da cemo si pomoci uzajamno ali malo se plasim....ovo ce da bude prvi put da budemo zajedno vise od 2-3 dana, znaci imala sam priliku da primetim da je malo teska zena...a verovatno sam i ja.....
Ucinice mi veliko zadovoljstvo ako vidim da se zblizila sa decom koja ju bukvalno jedva poznaju...svi saveti kako da se u sto mirnijem miru ( :lol: ) provede taj odredjeni period su dobro dosli!
Narocito bi volela da cujem misljenje, ocekivanja i strahove ovih forumskih svekrva ( divnih ako je istina to sto pisu)....

Kako se postavis od pocetka, tako ce ti biti. Neces joj morati non-stop stavljati do znanja da je ona u tom periodu gost u vasem domu i da se treba pridrzavati vasih pravila, ako joj to jednom, jasno, odmah stavis do znanja. U suprotnom ces imati borbu i gubljenje zivaca. S´druge strane nemoj bas za svaku sitnicu, koja ti smeta kod nje, da se hvatas (a bice ih).

Kako se postavis od pocetka, tako ce ti biti. Neces joj morati non-stop stavljati do znanja da je ona u tom periodu gost u vasem domu i da se treba pridrzavati vasih pravila, ako joj to jednom, jasno, odmah stavis do znanja. U suprotnom ces imati borbu i gubljenje zivaca. S´druge strane nemoj bas za svaku sitnicu, koja ti smeta kod nje, da se hvatas (a bice ih).

A ja mislila da joj odmah na startu kazem da se oseca kao kod kuce i da je ne gledamo kao gosta vec kao nekog naseg. Mislis da cu joj dati previse slobode sa tim?
Ne zelim ni da se oseca na teretu, zato sam odmah i rekla da ce da cuva dete.... nek se oseca tj nek i ona bude korisna.

A ja mislila da joj odmah na startu kazem da se oseca kao kod kuce i da je ne gledamo kao gosta vec kao nekog naseg. Mislis da cu joj dati previse slobode sa tim?
Ne zelim ni da se oseca na teretu, zato sam odmah i rekla da ce da cuva dete.... nek se oseca tj nek i ona bude korisna.

Zasto se ja kao gost kod roditelja moje zene ne bih osecao slobodno, ugodno, prijatno kada nekoliko dana provodim tamo odnosno zasto se oni ne bi lepo osecali kada dodju kod nas u goste?

Pa vasa je, valjda je oduvek gledate kao vasu (tebi svekrvu, tvom muzu majku). To nije sporno da je vasa, ali ona vam dolazi u goste, ne dolazi da zivi ostatak zivota sa vama (mada i u tom slucaju bi porala da joj objasnis "pravila").

Sve zavisi od toga kakva je ona osoba. Ako bi to "osecaj se kao kod kuce" shvatila bukvalno, to bi bio problem za tebe. Ako bi to shvatila onako kako treba, nije problem. To ces ti bolje oceniti. Svakom normalnom ko ima iole mozga i obzira bi bilo jasno da postoje pravila u domu u koji sam dosao kao gost, i da ne mogu bas sve da radim onako kako bih to radio u svojoj kuci. E sad, ponavljam, pitanje je kakva je ona osoba. ;)

ako se postavis od pocetka, tako ce ti biti. Neces joj morati non-stop stavljati do znanja da je ona u tom periodu gost u vasem domu i da se treba pridrzavati vasih pravila, ako joj to jednom, jasno, odmah stavis do znanja. U suprotnom ces imati borbu i gubljenje zivaca. S´druge strane nemoj bas za svaku sitnicu, koja ti smeta kod nje, da se hvatas (a bice ih).

========================================================================================
Po mom misljenju je najbolje da se postavis onako kako bi se postavila i prema svojoj majci. To ti je najsigurnije. Ali to mora biti iskreno. Upotrebi iste arsine kao kad ti dolazi majka i resila si problem. Osetice ona svaku taktiku jer je mudrija i starija a nema potrebe. To je MAJKA tvoga supruga a tek posle svekrva.

ako se postavis od pocetka, tako ce ti biti. Neces joj morati non-stop stavljati do znanja da je ona u tom periodu gost u vasem domu i da se treba pridrzavati vasih pravila, ako joj to jednom, jasno, odmah stavis do znanja. U suprotnom ces imati borbu i gubljenje zivaca. S´druge strane nemoj bas za svaku sitnicu, koja ti smeta kod nje, da se hvatas (a bice ih).

========================================================================================
Po mom misljenju je najbolje da se postavis onako kako bi se postavila i prema svojoj majci. To ti je najsigurnije. Ali to mora biti iskreno. Upotrebi iste arsine kao kad ti dolazi majka i resila si problem. Osetice ona svaku taktiku jer je mudrija i starija a nema potrebe. To je MAJKA tvoga supruga a tek posle svekrva.

Bravo Ceci, ali to je lakše reći no uraditi. Kada ja odem kod moje ćere u Nemačku, dok oni nisu kod kuće ja sređujem ormare, peglam, čistim, spremam, kuvam, znam šta mogu i šta mome detetu prija a šta ne, ali da dođem u istu situaciju da kod snajke odem na neodređeno vreme čisto sumnjam da bi se mojoj lepoj curici dopalo da joj ja roncam po ormarima, a bogami ni meni ne bi palo napamet tako nešto, sve je čini mi se stvar dogovora, majka je majka, svekrva je svekrva, a mi žene smo domaćice, sigurno muškima neće smetati ako njegova majka ili tašta naprave novi raspored u nekim ormarima ili šta znam, ali domaćici će to sigurno bosti oči i dušu posebno.

Back