Svekrve...neicrpna tema

Auh, čoveče :eek:
Tebi, Zorice, svaka čast! Nema puno svekrva koje tako štite snaju i toliko na nju misle. I još jednom ti svaka čast, jer si prava baka svom unučetu! I opet svaka čast jer si prava mama svom sinu!
Samo, koliko je to za tebe dobro? :think: Da se ti ne osećaš malo iskorišćeno? :think: Verovatno ni samoj sebi ne bih to priznala, ali verovatno bih se ja osećala iskorišćeno na tvom mestu. Iskorišćeno i ... paaaa... omalovaženo? zgaženo? Nemam pravi izraz...
Zaboga, pa temp je bila samo 37,5, od toga dete samo može da ojača imunitet. A snajka je ostavila bolesno dete, pa mogla je pretpostaviti da će mu možda i skočiti temperaturica. :roll:
Ja sam snaja. Da meni moja svekrva tako uradi, pa ja bih je izljubila i zahvalila joj i mislim da bih umela da cenim to što imam i trudila bih se da taj odnos negujem i održim. A ona viče... a zašto zaboga, pa viče? Što si joj negovala dete celu noć? Što joj muža nisi ostavila samog da se snalazi kako zna i ume sa bolesnim detetom? što si mislila na nju i omogućila joj da odleži bolest, a ne da se vuče kao crknuta i brine o malom? Što si dobra baka, majka, svekrva?
Jooooj, živote, što moja svekrva, makar trećinu, nije kao ti? I to onu trećinu koja se tiče ljubavi i pažnje prema unučetu, ove druge dve trećine nisu ni važne... Štooooo, što ja nemam takvu baku za svoje unuče? Ma, što bre, ja nemam takvu svekrvu, štooooo? :sad2:Umela bih da cenim....

Hvala ti na komentaru što ja nemam takvu snaju baš mi je žao. Volela bi da imam snaju kao ti, ja sam za pomoć ali samo kada mi traže i da mi malo daju dete da ga prošetam a ne uvek u njihovom prisustvu da se poigram i ne očekujem da mi snaja viče hvala, hvala već po koju lepu reč.

:sad2:zorice bas mi je zao sto snaja ne zna sta ima..sta bi ja dala da je moja svekrva makar mrvicu svekrva kao ti.Moje dete pati za babom dok ona nikad nema vremena za nju :dash: Kad sam se porodila i dobila temp nije dosla da me vidi kako sam a ne da mi pomogne oko deteta:roll:Lepo mi je rekla u startu "ja sam svoju decu porasla rasti ti sad tvoju":confused:

, ja sam za pomoć ali samo kada mi traže i da mi malo daju dete da ga prošetam a ne uvek u njihovom prisustvu da se poigram .

:eek:
Ne mogu da verujem! Pa, zašto samo u njihovom prisustvu, pobogu?
Pa ja molim Boga da se moja svekrva seti da malo prošeta dete. Celo leto prodje, i to kakvo leto, ona je ne uze za rukicu i ne prošeta, ama ni po dvorištu. Da se razumemo, mi šetamo sa svojim detetom, čak i više nego drugi roditelji, ali meni je zbog nje. Malo i sa bakom i dedom, zašto da ne... ali džaba, oni nikada "nemaju vremena", uvek su zauzeti, uvek nešto imaju da rade... pisala sam već o tome... dete je doziva, ubi se dozivajući babu, kako je vidi tako joj skače u zagrljaj, a baba... ne kažem, u zadnje vreme je kao i uzme na 15-tak minuta, a i to bolje da je ne vodi kod sebe. Pa ne može dete da jede smoki ili šta znam šta od tih grickalica, a da ne namrvi. Jednostavno - ne može, ne bi bilo dete. A babi to bode oči, pa onda... ma ume i čitav haos da ispadne, samo što se ja držim po strani, a mm ispravlja ono što se ispraviti neda :( Često mu i kažem - mani, pusti, ne vredi, samo se nerviraš i praviš svadju, a oni su takvi pa takvi :(
Ma, kakvi crno da ne dam dete. Zašto da ne dam dete, to je pravo pitanje? Hoće li ga baba i deda otrovati, prodati, povrediti? :eek: Svašta...
Ne želim da se mešam, ali, brate mili, ne razumem... :confused:

Odgovorno tvrdim, ni jednom nisam sama prošela dete u kolicima ( 11 meseci) uvek sa snajom ili sinom, nijednom sama. Razlog je bio taj što mali plače a ja kao baka to neću izdržati i podići ću ga a oni se šetaju pri tom on plače u kolicima i neće da ga dignu iz kolica. Snaja kaže mora se on naučiti pameti neće ona njega dizati iz kolica kad on smisli već će on naučiti da mora da ćuti u kolicima. A i razlog je njegov plač do zacenjivanja i jako se teško smiri.
Ma povlačim se definitivno, žao mi je, ali nisam ja tu najbitnija neka oni žive kako hoće a mali kad poraste, znaće da ga baka voli. Ići ću da ga vidim normalno ali više joj neću dati šansu za vikanje a bogami ni kuvanje. Ima svoju majku pa neka kuva ili šta god, mlađa je od mene pa i ako još radi, majka koja hoće uvek će naći vremena za svoju ćerku pa čak i kad je u radnom odnosu. Postoji i godišnji odmor koji se može uzeti kada se ćerka porodi naravno ako se želi, ne postoji opravdanje.

Odgovorno tvrdim, ni jednom nisam sama prošela dete u kolicima ( 11 meseci) uvek sa snajom ili sinom, nijednom sama. Razlog je bio taj što mali plače a ja kao baka to neću izdržati i podići ću ga a oni se šetaju pri tom on plače u kolicima i neće da ga dignu iz kolica. Snaja kaže mora se on naučiti pameti neće ona njega dizati iz kolica kad on smisli već će on naučiti da mora da ćuti u kolicima. A i razlog je njegov plač do zacenjivanja i jako se teško smiri.

Auuu, kakve metode vaspitavanja...strasno. :eek:

:eek:
Ne mogu da verujem! Pa, zašto samo u njihovom prisustvu, pobogu?
Pa ja molim Boga da se moja svekrva seti da malo prošeta dete. Celo leto prodje, i to kakvo leto, ona je ne uze za rukicu i ne prošeta, ama ni po dvorištu. Da se razumemo, mi šetamo sa svojim detetom, čak i više nego drugi roditelji, ali meni je zbog nje. Malo i sa bakom i dedom, zašto da ne... ali džaba, oni nikada "nemaju vremena", uvek su zauzeti, uvek nešto imaju da rade... pisala sam već o tome... dete je doziva, ubi se dozivajući babu, kako je vidi tako joj skače u zagrljaj, a baba... ne kažem, u zadnje vreme je kao i uzme na 15-tak minuta, a i to bolje da je ne vodi kod sebe. Pa ne može dete da jede smoki ili šta znam šta od tih grickalica, a da ne namrvi. Jednostavno - ne može, ne bi bilo dete. A babi to bode oči, pa onda... ma ume i čitav haos da ispadne, samo što se ja držim po strani, a mm ispravlja ono što se ispraviti neda :( Često mu i kažem - mani, pusti, ne vredi, samo se nerviraš i praviš svadju, a oni su takvi pa takvi :(
Ma, kakvi crno da ne dam dete. Zašto da ne dam dete, to je pravo pitanje? Hoće li ga baba i deda otrovati, prodati, povrediti? :eek: Svašta...
Ne želim da se mešam, ali, brate mili, ne razumem... :confused:
Zaboravih totalno, ja tu tvoju babu ne razumem, baka i deda su tu zato da valjda puste tom detetu da namrvi, da ga pomaze, i uvek su po logici slabiji na unučad nego na rođenu decu. Pa spremiće kasnije, ima vremena, deca brzo porasu i ako je normalna biće joj žao što nije htela da bude sa detetom jer nikad više neće biti onako malo slatko. Ja nisam bila stroga ni sa svojom decom i puno sam ih mazila, uživala sam kad su bili mali. I danas imamo dobar odnos i kad bi baš htela mogla bi imati velikog uticaja na sina ali neću, meni nije cilj da se zbog mene svađaju ali kad ga pretera onda bude okršaj kod okej korala i svi se potresemo, ja ne kažem da i njoj to bude prijatno ali ne sme da reaguje tako burno a pri tome uopšte nije u pravu. Ako ja nešto zgrešim neka mi kaže lepo.

Svekrva ne valja nikad.Ni kad se mesa,ni kad se ne mesa,kad pomaze,a ni kad ne pomaze...jednostavno bolje da ne postoji.Ako postoji,onda da je bar 5000 km daleko.
Najlepse je rekla snajki iz jednog od prethodnih postova.Ja sam moju decu podigla sama,podizi i ti svoju.Najbolja recenica koju sam procitao na celoj ovoj temi.I to je posteno,kad hoces decu onda ih i podizi.Ali sama,pa da ti niko ne smeta i nemas ni na koga da kukas.Tvoja deca,tvoj problem,mirna Bosna.:whistling:

Pitanje ( vise je za temu 'jetrve i deveri...neiscrpa tema', al takve nema)
LM
da li je u redu da sin, koji je vec dobio stan od svojih roditelja, (kupili mu kad je rekao "morate da mi obezbedite stan, duzni ste da mi obezbedite stan" itd)
sada nezadovoljan istim tim stanom, (jer je u prigradskoj opstini,a snajka bi htela da pije kafu u Delti svaki dan) dodje kod roditelja i bez pardona trazi da mu daju ucesce za jedan drugi stan u prestonici? Pritom, kad je kupovan isti taj stan, nisu hteli da kupe stan u BGu, jer za te pare bi kupili neku shupu, a ovde su kupili stan od 80kvm.
Ovo je sve a propos onoga od pre neki dan, treba li mladi da zive odvojeno, treba li matori da im pomazu i koliko...i tako to
da li je sin malko nezahvalan ili sta vec, ima li obzira?
aj bas me zanima sta mislite
koga interesuju detalju, cu objasnim

Svekrva ne valja nikad.Ni kad se mesa,ni kad se ne mesa,kad pomaze,a ni kad ne pomaze...jednostavno bolje da ne postoji.Ako postoji,onda da je bar 5000 km daleko.
Najlepse je rekla snajki iz jednog od prethodnih postova.Ja sam moju decu podigla sama,podizi i ti svoju.Najbolja recenica koju sam procitao na celoj ovoj temi.I to je posteno,kad hoces decu onda ih i podizi.Ali sama,pa da ti niko ne smeta i nemas ni na koga da kukas.Tvoja deca,tvoj problem,mirna Bosna.:whistling:

To je moja svekrvica koja mi stalno kaze u slucaju da zaboravim a zamolim je da pricuva unuku jer moram na posao ili kod dr a nemam koga da pitam.."Svoju je porasla sad ja treba da se snalazim kako znam i umem i porastem svoju decu" Sa razlikom ona je imala majku koja je zivela sa njom a moja je majka na hiljade km daleko...Ne trazim ja da mi cuva dete,kuva ili pomaze finansijski vec da bude baba unucetu PONEKAD a ne da mi dete pati sto joj je jedna baka daleko a druga nece da provodi vreme sa njom vec je vraca sa vrata da ide kuci " idi kuci majka ti je kuci da ne bude sama" njene reci...

Magarac drski nedorasli. Mala ispravka. :mrgreen:

A sta mislis o tome da se tvoj muz malo trzne, mislim da ne dopusta da ga brat (ako sam dobro ukapirao) tako j*be u zdrav mozak?

Ne dira on njega (za sada) vec dira njegove i svoje roditelje. A ako dirne njega, onda nastupam ja, jer sam skoro rekla svekrvi da to sto su navikli da ocekuju, traze i dobijaju, sto se mene tice mogu da zaborave, i ona me podrzala potpuno.

Ne dira on njega (za sada) vec dira njegove i svoje roditelje. A ako dirne njega, onda nastupam ja, jer sam skoro rekla svekrvi da to sto su navikli da ocekuju, traze i dobijaju, sto se mene tice mogu da zaborave, i ona me podrzala potpuno.

J*bem li ga, jel tvoj muz neki sonja, ne ume sam da se brani, da zastupa svoje stavove ili sta? :eek:
Mislim da ti ne treba da se mesas. O.K. je da kazes svom muzu misljenje, ali u odnos njih dvojice ne treba direktno da se mesas. Moje misljenje i moj savet (eto dajem ti ga gratis, iako nisi trazila), jer moze lako biti da ce ti muz jednog dana prebacivati da si ga posvadjala sa voljenim batom. :roll:

oni su pobegli od zajednice osam meseci posle useljenja u istu, pa su bili podstanari, pa su trazili da im kupe stan.
sad im opet neki moj fali.

Ima se moze se...tu su krivi svekar i svekrva i oni to treba da srede!dOBIO STAN I LOSE MU JE JOOOJJJ....Jadan moj muz koji od roditelja ni mrvicu dobio nije,tu su samo da mu uzmu a ne da daju sta a imaju nije da nemaju!Udala sam se,sin im se ozenio nista dobili nismo ni cvece mi nisu kupili a kamoli poklon,rodila sam nisu ni cestitali..a moj muz sve za njih sta ce roditelje nije mogao da bira..jos mu naplacuje rodjena majka kad nismo tu sto nam pazi kucu(jer zivimo u istoj ulici)uuhh a ne stan aaaaaaaaaa.....nemoj zaplakacu...

..jexy, imamo slichne devere.. :roll:
..moj nikada nishta nije stvorio u zivotu, ali je od roditelja trazio da mu
obezbede ono shto je mm, njegov brat sticao godinama..
..stan, auto, nameshtaj, letovanja..
..a oni uletali s keshom, "da decu ne razdvajaju".. :eek:
..objashnjenje: "on je drugachiji, osetljiv je, ne moze svako tako kao vi".. :think:
..btw, brat mu je sedam godina stariji.. :roll:

To je moja svekrvica koja mi stalno kaze u slucaju da zaboravim a zamolim je da pricuva unuku jer moram na posao ili kod dr a nemam koga da pitam.."Svoju je porasla sad ja treba da se snalazim kako znam i umem i porastem svoju decu" Sa razlikom ona je imala majku koja je zivela sa njom a moja je majka na hiljade km daleko...Ne trazim ja da mi cuva dete,kuva ili pomaze finansijski vec da bude baba unucetu PONEKAD a ne da mi dete pati sto joj je jedna baka daleko a druga nece da provodi vreme sa njom vec je vraca sa vrata da ide kuci " idi kuci majka ti je kuci da ne bude sama" njene reci...

TVOJA SVEKRVA JE KAO COVEK LOSHA A KAO BAKA DA NE GOVORIM. Egoista. Nije ti lako.:heart:

J*bem li ga, jel tvoj muz neki sonja, ne ume sam da se brani, da zastupa svoje stavove ili sta? :eek:
Mislim da ti ne treba da se mesas. O.K. je da kazes svom muzu misljenje, ali u odnos njih dvojice ne treba direktno da se mesas. Moje misljenje i moj savet (eto dajem ti ga gratis, iako nisi trazila), jer moze lako biti da ce ti muz jednog dana prebacivati da si ga posvadjala sa voljenim batom. :roll:

Ne nisam mislila ako dira njega, nego ako krene da smeta meni dirajuci njega, ako se ja osetim ugrozeno. Naravno da se necu mesati, brat je brat, ja sam ionako najnovija u toj porodici, ali sam htela da kazem ako krenu na nas, onda cu da branim i muza i sebe. Evo ti primer. Ja radim, muz takodje. Dever je invalid penzioner, snajka ne radi. Bili mi kod njih na kafi. Pita snajka "a je li, ti si primljena za stalno, a redovna ti plata,a kolika ti je plata, jao pa blago tebi" i pitanje "a jel ti mozes da podignes kredit" i krece dalje prica "jao, ti mozes da dobijes kredit, uvek mozes da dodjes do para,a nam sad treba ucesce za taj stan, jao nemam pojma gde cemo da nadjemo pare, mislim stvarno nam je frka...jao pa deca" e, samo sto ne kaze "aj nam ti daj" mislim se nesto pa hicka ti materina, zaposli se pa digni i ti kredit. U tom smislu sam mislila da nastupam ja. Ali prihvatam savet (narocito gratis :)) da se mesam necu, ali mi je bas bzv
a i moj muz je mladji, sedam godina takodje, i jako je bio vezan za brata, i vrlo ga sve to pogadja. Narocito odnos prema roditeljim a i njemu. Za Uskrs smo hteli da idemo kod njih u posetu, kupili klincima poklone, mm posalje poruku da se najavi, dever, umesto da posalje poruku zeni, posalje bratu:"javio se "bata" sta da mu kazem, gde smo, da ga otkacim" i bata pod navodnicima. Ovaj moj ceo dan nije mogao da dodje sebi

Back