Jao, ja ne vidim način kako da mojoj svekrvi stavim do znanja neke stvari, osim... onog što ne želim da uradim, a to je direktan sukob

Hebote, pa žena nikako neće da shvati da ne može da bude majka mom detetu!!!

Mala je slinava dozlaboga, kašlje, kija... navuklo dete nazeb po ovom vremenu, samo po sebi ništa ni neobično, ni tragično. Ali, da je baba preključe, po onoj 'ladnoći izvede u dvorište samo u tankom džemperiću, i to iz tople sobe, u kojoj je založena vatra???!!! Pre toga, došla kod nas i traži dete da je vodi malo dole, kod njih. Ok, dam ja malecku, ona sva srećna, hoće kod babe, naravno. I na vratima mi kaže - daj nešto da joj obučem da je vodim napolje. Naravno, ja kažem da je ne vodi, pogotovo ne u popodne, takoreći predveče, jer je slinava i bolesna. Nije joj pravo bilo, ali nije komentarisala. Nakon par minuta mm sidje dole nekim povodom i ona mu, onako kao da je rekla - ma pusti ti onu ludaču, ti i ja ćemo se dogovoriti

, kaže mu - daj bre nešto da je malo izvedem

Mm joj opet kaže i to naglasi da je ne vodi napolje, da nam ne treba još i temperatura i lekovi i sve ostalo, neka prvo taj nazeb prodje. Ok, vrati se mm gore i otvorimo, dok dete nije tu, malo vrata od terase, da se izluftira. I čujemo - babu i dete u dvorištu!!!! U bodiju bez rukava i preko samo tanak džemperić, u kući je toplo i ne treba joj više odeće, samo bi se znojila. Popi'deli smo, ali načisto. Ode mm, ponovo joj smireno i lepo objasni, kao detetu da objašnjava...
Juče, naravno, dete još slinavije (neću da grešim dušu, možda bi bila takva i da je baba nije vodila napolje, ali ostaje činjenica da jeste!!! ) Baba je i juče, opet preko naše reči, izvede napolje i to opet predveče!!!! ( DA ne bude pogrešno shvaćeno - malecku sam ja lično, oko pola 2, kada je najmanje hladno, izvela napolje malo, pa mora dete, naravno, ali u pogodno vreme )
Ja na ivici nervnog sloma. Jutros, plačna, slini užas božiji, samo čekam da skoči temperatura!

Više ne znam šta da radim. Kako tvrdoglavoj i samoživoj ženi da objasnim da sam JA majka, a ne ona, da je MOJA reč osnovna, zadnja i presudna za moje dete? Hebote, danas je vodi napolje, a sutra??? Gazi me, samo tako, uništava mi roditeljsi autoritet, uči dete da psuje i priča svašta... na kraju krajeva, gazi me kao čoveka

Bojim se, ako se upustim u raspravu sa njom, ima da leti perje na sve strane... šta da radim više sa tvrdoglavom budalom???