Svekrve...neicrpna tema

:hahaha: nekako mi se "javlja" da je ovaj post upućen na moju aNtresu ;)
Ma neeeeeeeeeeeee…….. Sa ovom brnjicom ne bih mogao ni da pomislim tako nešto! Gde bih ja? :rotf:

kao i Sofiji ni meni nikako ne ide u glavu ZAŠTO u 21-om veku mora postojati borba između snaje i svekrve.

Ne mogu i tačka, ko razume shvatiće.
Ako očekuješ da ja shvatim pogledaj moj nadimak! Čak i ako bih shvatio ne bih smeo da priznam – ostao bih bez licence! :rotf:
Pitam se da li sukob nastaje jer snaja pokušava da skine svekrvinu a stavi svoju brnjicu? ;)
Netrpeljivost između svekrvi i snaja datira još iz starog veka! Iako je to veoma rizično, skrenuću pažnju da netrpeljivost između tastova i zetova, ako je i ima, nikada nije tolika!

Има Мелита тога по затуцаним срединама колико хоћеш.;)
Нажалост, тога има у свим срединама – примитивци су увек примитивци!

Ma neeeeeeeeeeeee…….. Sa ovom brnjicom ne bih mogao ni da pomislim tako nešto! Gde bih ja? :rotf:

Ako očekuješ da ja shvatim pogledaj moj nadimak! Čak i ako bih shvatio ne bih smeo da priznam – ostao bih bez licence! :rotf:
Pitam se da li sukob nastaje jer snaja pokušava da skine svekrvinu a stavi svoju brnjicu? ;)
Netrpeljivost između svekrvi i snaja datira još iz starog veka! Iako je to veoma rizično, skrenuću pažnju da netrpeljivost između tastova i zetova, ako je i ima, nikada nije tolika!

Нажалост, тога има у свим срединама – примитивци су увек примитивци!

Vidi majku mu stvarno, a kako se dobija diploma duduka :hahaha: cenim da bih i ja mogla da se upišem na taj fakultet ;)
A što se brnjice tiče, velika je to frka i još veća filozofija veruj mi na reč, ovako matoroj, svašta videh a i svašta bogami doživeh.
Moja svekrva nije imala ni svekrvu, ni zaovu, ni jetrvu, ma nikog siroma deda nije imao kada se njome oženio. Ona iz cuga bila gazdarica za sve. Da je ne olajavam, nema je više, nije red, a njena jedna sestra imala i svekrvu i zaovu i jetrvu, svi je kecali kako je ko stigao pa ona rešila kada bude svekrva da bude drugačija. I bila je veruj mi, bila je ko melem na ranu, snajka joj je to uvek priznavala.
Njenoj snahi palo napamet da baba proda kuću i kupi sebi mali stančić a njima da pare da kupe kuću, ona pristala. Njena snaha odlučila da baba treba da joj kuva i decu čuva, ona pristala. Njena snaha rešila da kad je baba napunila 86.g. i postala senilna da je stavi u nekakav dom za stare (ovde to baš i nije neki dom, već neka stara kuća gde jedna žena brine za nekih dvadesetak ljudi), ona nije pravila problem, nije ni znala šta ju je snašlo. Umrla je posle tri nedelje, a snaha na sahrani se pravda rodbini: "pa otkud sam znala da će samo toliko poživeti"
Prema tome dragi moj duduk, džaba tebi diploma, možeš još nekoliko da napabirčiš ni dalje ti ništa neće biti jasno, mi žene smo ti čudo prirode u svakom pogledu, iliti kako se kaže u mom kraju: "dok sam bila snajka, nije mi valjala svekrva, sad sam svekrva, ne valja mi snajka". Neko to shvati pravilno, neko ne, žalosno ali istinito.

Vidi majku mu stvarno, a kako se dobija diploma duduka :hahaha: cenim da bih i ja mogla da se upišem na taj fakultet ;)
A što se brnjice tiče, velika je to frka i još veća filozofija veruj mi na reč, ovako matoroj, svašta videh a i svašta bogami doživeh.
Moja svekrva nije imala ni svekrvu, ni zaovu, ni jetrvu, ma nikog siroma deda nije imao kada se njome oženio. Ona iz cuga bila gazdarica za sve. Da je ne olajavam, nema je više, nije red, a njena jedna sestra imala i svekrvu i zaovu i jetrvu, svi je kecali kako je ko stigao pa ona rešila kada bude svekrva da bude drugačija. I bila je veruj mi, bila je ko melem na ranu, snajka joj je to uvek priznavala.
Njenoj snahi palo napamet da baba proda kuću i kupi sebi mali stančić a njima da pare da kupe kuću, ona pristala. Njena snaha odlučila da baba treba da joj kuva i decu čuva, ona pristala. Njena snaha rešila da kad je baba napunila 86.g. i postala senilna da je stavi u nekakav dom za stare (ovde to baš i nije neki dom, već neka stara kuća gde jedna žena brine za nekih dvadesetak ljudi), ona nije pravila problem, nije ni znala šta ju je snašlo. Umrla je posle tri nedelje, a snaha na sahrani se pravda rodbini: "pa otkud sam znala da će samo toliko poživeti"
Prema tome dragi moj duduk, džaba tebi diploma, možeš još nekoliko da napabirčiš ni dalje ti ništa neće biti jasno, mi žene smo ti čudo prirode u svakom pogledu, iliti kako se kaže u mom kraju: "dok sam bila snajka, nije mi valjala svekrva, sad sam svekrva, ne valja mi snajka". Neko to shvati pravilno, neko ne, žalosno ali istinito.

Lepa si baba porasla,skoroces ti da pocnes da kukas na snajke,hebace ti kevu snajkice!:hahaha::hahaha:

Lepa si baba porasla,skoroces ti da pocnes da kukas na snajke,hebace ti kevu snajkice!:hahaha::hahaha:

Ma porasla sam ja do čitavih 172cm i pre no što postadoh i baba i svekrva :D
Baba ću ako Bog da za koji mesec, a svekrva sam evo već dve godine bez ikakvih problema, ne me briga dal' mi veruješ ti ili bilo ko, JA ZNAM :D
Moja snajka je dijamant međ' kamenjem, nema joj ravne, a ja se iz petnih žila trudim da joj bar malko pariram u dobroti. I da se ne zavaravamo, nije ni malo tolerantna kada su u pitanju BILO ČIJE posete iznebuha, to nam je od prvog dana dala do znanja i mi to poštujemo, A još manje bi nam tolerisala mešanje bilo koje vrste u njihov život, ne podnosi kritike bilo koje vrste, kako kaže, voli sama da lupi glavom o zid pa šta joj bude, a mi to poštujemo i volimo je beskrajno, čvrsta je ko stena u svojim uverenjima i meni to neverovatno imponuje, a ti pukni od muke :hahaha::hahaha::hahaha:

Ma porasla sam ja do čitavih 172cm i pre no što postadoh i baba i svekrva :D
Baba ću ako Bog da za koji mesec, a svekrva sam evo već dve godine bez ikakvih problema, ne me briga dal' mi veruješ ti ili bilo ko, JA ZNAM :D
Moja snajka je dijamant međ' kamenjem, nema joj ravne, a ja se iz petnih žila trudim da joj bar malko pariram u dobroti. I da se ne zavaravamo, nije ni malo tolerantna kada su u pitanju BILO ČIJE posete iznebuha, to nam je od prvog dana dala do znanja i mi to poštujemo, A još manje bi nam tolerisala mešanje bilo koje vrste u njihov život, ne podnosi kritike bilo koje vrste, kako kaže, voli sama da lupi glavom o zid pa šta joj bude, a mi to poštujemo i volimo je beskrajno, čvrsta je ko stena u svojim uverenjima i meni to neverovatno imponuje, a ti pukni od muke :hahaha::hahaha::hahaha:

Kad je tebe videla,jasno joj je bilo da mora da izda komande.Postuj ili ides u aut.:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Moji zive sami od prvoga dana.
Prtzzz...:hahaha::rtfm::hahaha::rtfm:

Pametni ljudi, pobegli glavom bez obzira, bilo kuda samo ne sa tobom :hahaha: moji živeli sa nama više od godinu dana, jedva ih isterah u kuću spremnu i doteranu ;) a ni sada mi "ne daju mira" svaki dan po dvatriput su mi gosti, pa ti crkni od muke.:D
I još nešto, tebi bi trebalo da bude važno, mada, ne verujem da hoće, moj matori (59.g.) voli internet, pravi neke proračune i skice kojekakve, neke kuće, neke solitere, ja mu onako iz zajebancije spomenuh i forume, a on se smeje kao blesav i pita da li je moguće da na forumu "svekrve" postuju i muški, ja rekoh, pa postuju, al' da li su muški, e, to je već diskutabilno

Poslednja izmena:
Pametni ljudi, pobegli glavom bez obzira, bilo kuda samo ne sa tobom :hahaha: moji živeli sa nama više od godinu dana, jedva ih isterah u kuću spremnu i doteranu ;) a ni sada mi "ne daju mira" svaki dan po dvatriput su mi gosti, pa ti crkni od muke.:D
I još nešto, tebi bi trebalo da bude važno, mada, ne verujem da hoće, moj matori (59.g.) voli internet, pravi neke proračune i skice kojekakve, neke kuće, neke solitere, ja mu onako iz zajebancije spomenuh i forume, a on se smeje kao blesav i pita da li je moguće da na forumu "svekrve" postuju i muški, ja rekoh, pa postuju, al' da li su muški, e, to je već diskutabilno

Ma kakvi musko,ja sam ti cista lezbejka...samo zene jurim.
A za decu,kakva crna deca to su konji sada:Svakome kuca i zdravooo...nema ni na koga da kukaju,ako se svadjaju sami su krivi,ako im je lepo sami su zasluzni.Ne dam svekrvi ni sansu da nesto smeta.Mrtzzz... Izgleda da me snajka zbog toga voli.:mrgreen:

Vidi majku mu stvarno, a kako se dobija diploma duduka :hahaha:
Naravno, teško!!! :rotf:

Verujem ti!!! :)

džaba tebi diploma, možeš još nekoliko da napabirčiš ni dalje ti ništa neće biti jasno, mi žene smo ti čudo prirode u svakom pogledu, iliti kako se kaže u mom kraju: "dok sam bila snajka, nije mi valjala svekrva, sad sam svekrva, ne valja mi snajka".
Devojka i momak hoće da se uzmu. Pita je on: “Jesi li pomenula tvojima da hoćemo da se uzmemo?”
“Jesam!”
“I šta su odgovorili?”
“Tata nije rekao ništa!”
“A mama?”
“E, pa, mama čeka da se tata izjasni pa da bude protiv!”

pita da li je moguće da na forumu "svekrve" postuju i muški, ja rekoh, pa postuju,
Uvek je zanimljivo gledati “razmenu mišljenja” svekrve i snaje ako čovek nije umešan!:klap:

al' da li su muški, e, to je već diskutabilno
Koga od vas dvoje zanima da li su muški? :think:Ako zanima tvog muž(ić)a - ne zanima me!:rotf:

Poslednja izmena:
Ma kakvi musko,ja sam ti cista lezbejka...samo zene jurim.
A za decu,kakva crna deca to su konji sada:Svakome kuca i zdravooo...nema ni na koga da kukaju,ako se svadjaju sami su krivi,ako im je lepo sami su zasluzni.Ne dam svekrvi ni sansu da nesto smeta.Mrtzzz... Izgleda da me snajka zbog toga voli.:mrgreen:

Pa naravno da te voli, i ja bih te volela samo da te nikad u životu ni ne sretnem ni ne upoznam ;)

Auuu... lepo mi je pripala muka čitajući sve ovo... :sad2:Dal je moguće da sve to stvarno postoji ili tu možda ima malo preterivanja?:think: Ne smem ni da pomislim da sudim na ovu temu jer nisam ni svekrva ni snaja a dođoh ovde da vidim šta bi možda "moglo da me snađe" u budućnosti kad ono... strava i užas ...:zper:
Ja već dugo živim sama i ponekad "priželjkujem gužvu" ali posle ovih natpisa... :neutral:
Nemam živce da balansiram...:whistling:
Jezive su mi ove ispovesti bile zaista i svaka čast svima koji mogu da trpe svakakve situacije :hvala:
Al ovi muški provokatori...hm...:evil:naivni, ništa ne razumeju...ccc...
Pozdrav svima snajkama, dr`šte se i čuvajte svoje zdravlje..:super:

JA sam malo drvena i hladna prema buducom svekrvom i svekrom.JAvim se lepo,popricamo o vrucinama, o vestima,sta se desava u svetu,nista intimno,ne ulazimo u neke prisnije odnose. Presekla sam to u samom startu kada je bila ona fora:"Hajde snajka da skuvaas kafu",ja sam se samo na smejala i rekla da ima ko da skuva kafu ,da su fala Bogu zivi i zdravi i da nije nuzno da ja kuvam tu kafu,tako nesto. Ali mene moj verenik dobro zna ,i zna da ja nisam za te varijante, tako da je on meni uskocio u pomoc kada je ta famozna recenica izgovorena. Tako da nemam problema,fino ali na distanci,ako nesto treba da se pomogne( stvarno pomogne,a ne da bude to kuvanje kafe, ajvara....)ok,nema problema,ali to "ispiranje mozga i penjanje na glavu",hvala ,ipak NE.

javi nam se za koju godinicu....cuj verenik mi stao na stranu?! a koji to pa verenik nebi stao na tvoju stranu kad je verenik? pitacu te za par godina ko ce kome skuvat kafu? ili cemo se naci na temi razvod da ili ne...što i nije tako loša tema s obzirom da onada kuvaš samo za sebe.....:gace:

Ne daju mi da ti dam reputaciju.:heart::cmok2:
Nisam ni ja izdrazala,mislim zena preteruje.:roll:

Kako to, ne daju ti, cccc, 'oću reputaciju pod OMAAAA ;) Zezam se, mada, meni te reputacije nisu nikako jasne, ne znam šta znače, kako se dele i zašto se dele :hahaha:
A da li žena preteruje ili ne, eee, to je već diskutabilno, možda je od majke, tetke, babe.... slušala priče o svekrvama pa rešila da se u startu distancira i obezbedi sebi mir. Ja sam imala primer moje majke i bake, malo pamtim, više ono što mi mati pričala, pa sam naivno krenula sa : "mama", ostalo da ni ne pominjem, moja sveki pak nije imala svoju sveki, ni njena mati nije imala svoju, pa je ono "mama" shvatila kao čistu zajebanciju i time me ubijala dobrih dvadeset i kusur godina. Kad kažem mama, ona nije mama, ako ne kažem mama, eee, tada joj fali da je mamarim.
Tako da, razumem ja i taj rezon, ali mi ipak ne prija. Znam da "skuvaj ćero kafu" ne mora uvek da znači da smo se u startu intiminizirale, i ne mora da znači da će ta skuvana kafa značiti da moramo biti prijateljice, to je (bar u mom slučaju) samo znak pažnje u tom smislu, aj da se dete oseća kao u svojoj kući.

Koko,ne bi ti pala kruna sa glave da si skuvala tu kafu.Ja tu ne vidim sta je problem:think:

A ajvar,pa valjda i vi jedete tu zimnicu...

Ja vidim sta je problem. Rekla je da je to bilo u pocetku, ne znam sad da li je mislila bas prvi put kad je bila kod njih. Da meni neko tako kaze kod koga sam prvi put u kuci smatrala bih to uvredom. Skuhati kafu nije nista fizicki tesko oko cega bi ti trebala pomoc. Meni je to vise ponizenje, tj. nacin da se stavi do znanja ko je glavni a ko treba bespogovrno da slusa i izvrsava naredjenja.

Nikome nije problem skuhati kafu, ali sve zavisi od situacije i konteksta u kome je receno. Ni ja ne bih zeljela da se previse intiminiziram sa svojom svekrvom i da se u njenoj kuci ponasam kao u svojoj, a ne bih zeljela ni da je obrnuto. Sto se mene tice neka svako u svojoj kuci kuha kafu. Izuzimam situacije u kojima je nekome stvarno potrebna pomoc, kad je bolest ili nesto slicno u pitanju.

Ja vidim sta je problem. Rekla je da je to bilo u pocetku, ne znam sad da li je mislila bas prvi put kad je bila kod njih. Da meni neko tako kaze kod koga sam prvi put u kuci smatrala bih to uvredom. Skuhati kafu nije nista fizicki tesko oko cega bi ti trebala pomoc. Meni je to vise ponizenje, tj. nacin da se stavi do znanja ko je glavni a ko treba bespogovrno da slusa i izvrsava naredjenja.

Nikome nije problem skuhati kafu, ali sve zavisi od situacije i konteksta u kome je receno. Ni ja ne bih zeljela da se previse intiminiziram sa svojom svekrvom i da se u njenoj kuci ponasam kao u svojoj, a ne bih zeljela ni da je obrnuto. Sto se mene tice neka svako u svojoj kuci kuha kafu. Izuzimam situacije u kojima je nekome stvarno potrebna pomoc, kad je bolest ili nesto slicno u pitanju.
:klap:

Jao, ja ne vidim način kako da mojoj svekrvi stavim do znanja neke stvari, osim... onog što ne želim da uradim, a to je direktan sukob :( Hebote, pa žena nikako neće da shvati da ne može da bude majka mom detetu!!! :evil:
Mala je slinava dozlaboga, kašlje, kija... navuklo dete nazeb po ovom vremenu, samo po sebi ništa ni neobično, ni tragično. Ali, da je baba preključe, po onoj 'ladnoći izvede u dvorište samo u tankom džemperiću, i to iz tople sobe, u kojoj je založena vatra???!!! Pre toga, došla kod nas i traži dete da je vodi malo dole, kod njih. Ok, dam ja malecku, ona sva srećna, hoće kod babe, naravno. I na vratima mi kaže - daj nešto da joj obučem da je vodim napolje. Naravno, ja kažem da je ne vodi, pogotovo ne u popodne, takoreći predveče, jer je slinava i bolesna. Nije joj pravo bilo, ali nije komentarisala. Nakon par minuta mm sidje dole nekim povodom i ona mu, onako kao da je rekla - ma pusti ti onu ludaču, ti i ja ćemo se dogovoriti :dash::dash::dash:, kaže mu - daj bre nešto da je malo izvedem :eek: Mm joj opet kaže i to naglasi da je ne vodi napolje, da nam ne treba još i temperatura i lekovi i sve ostalo, neka prvo taj nazeb prodje. Ok, vrati se mm gore i otvorimo, dok dete nije tu, malo vrata od terase, da se izluftira. I čujemo - babu i dete u dvorištu!!!! U bodiju bez rukava i preko samo tanak džemperić, u kući je toplo i ne treba joj više odeće, samo bi se znojila. Popi'deli smo, ali načisto. Ode mm, ponovo joj smireno i lepo objasni, kao detetu da objašnjava...
Juče, naravno, dete još slinavije (neću da grešim dušu, možda bi bila takva i da je baba nije vodila napolje, ali ostaje činjenica da jeste!!! ) Baba je i juče, opet preko naše reči, izvede napolje i to opet predveče!!!! ( DA ne bude pogrešno shvaćeno - malecku sam ja lično, oko pola 2, kada je najmanje hladno, izvela napolje malo, pa mora dete, naravno, ali u pogodno vreme )
Ja na ivici nervnog sloma. Jutros, plačna, slini užas božiji, samo čekam da skoči temperatura! :( Više ne znam šta da radim. Kako tvrdoglavoj i samoživoj ženi da objasnim da sam JA majka, a ne ona, da je MOJA reč osnovna, zadnja i presudna za moje dete? Hebote, danas je vodi napolje, a sutra??? Gazi me, samo tako, uništava mi roditeljsi autoritet, uči dete da psuje i priča svašta... na kraju krajeva, gazi me kao čoveka :dash::dash::dash:
Bojim se, ako se upustim u raspravu sa njom, ima da leti perje na sve strane... šta da radim više sa tvrdoglavom budalom??? :dash::dash::dash:

Sve zavisi kako ko gleda... smatram da neko ne moze da me ponizi na takav nacin sto ce preko kafe probati da naglasi nadmoc... cini mi se da to pre pokazuje neku nemoc te osobe da te na drugi nacin pokopa. Ovo ako gledamo na taj nacin nadmudrivanja ili potcinjavanja....
Ja sam skuvala kafu, ne jednu vec hiljadu i jednu.... i nisam sa svekrvom bliska kao sa drugaricom ali ta ista svekrva kakva god ponekad bila, tu je i nece me ostaviti na cedilu ako ni zbog ceg onda makar zbog svojih unuka.... pa eto makar zbog toga zasluzuje tu kafu koja mene nece uciniti nicijim robom i manje vrednom u odnosu na nju... jednostavno ne osecam se tako i kraj.

Sve zavisi kako ko gleda... smatram da neko ne moze da me ponizi na takav nacin sto ce preko kafe probati da naglasi nadmoc... cini mi se da to pre pokazuje neku nemoc te osobe da te na drugi nacin pokopa. Ovo ako gledamo na taj nacin nadmudrivanja ili potcinjavanja....
Ja sam skuvala kafu, ne jednu vec hiljadu i jednu.... i nisam sa svekrvom bliska kao sa drugaricom ali ta ista svekrva kakva god ponekad bila, tu je i nece me ostaviti na cedilu ako ni zbog ceg onda makar zbog svojih unuka.... pa eto makar zbog toga zasluzuje tu kafu koja mene nece uciniti nicijim robom i manje vrednom u odnosu na nju... jednostavno ne osecam se tako i kraj.

Cim si ti toliko kafa skuhala znaci da si kod nje cesto bila. Koliko vidim imas i djecu i vec ste izgradile neki odnos, tako da vjerovatno kuhanje kafe predstavlja nesto o cemu se i ne razmislja. Pogotovo ako se radi o parovima koji zive sa roditeljima, naravno da se tu ne gleda ko ce skuhati kafu.

Ali, nije isto ako si prvi, drugi, treci put kod nekog u kuci, jos se dovoljno i ne znate i svekrva ili buduca svekrva ti kaze: Hajde, snajka, skuhaj kafu! Dok je ona zdrava, sposobna i sjedi, a ti treba po njenoj kuci da kuhas kafu, jer, pobogu, nece ti spasti kruna s glave.

Na taj primjer sam se ja osvrnula i vec sam rekla da sve zavisi od situacije i konteksta u kome je nesto receno. Nije ni svaka kafa kafa.

Poslednja izmena:

Back