Svekrve...neicrpna tema

Svekrva mi čuva decu koja se igraju napolju sa 4.sprata umesto da sedi pored njih napolju i mali se sudario sa dečakom iz komšiluka(igrali ragbi njih troje) i povredio usnu i nos. Curila krv, otekla usna, a svekrva kaže:" Pa dešava se."Taj dečak 9g ujeo mi devojčicu za nogu, a odraslih nigde. Danas sam decu baš lepo sredila za školu, očekujem da ih u plišanoj suknjici i kožnoj jakni pusti napolje da se igraju jer je 300m daleko da se ode da se deca presvuku.

Svekrva mi čuva decu koja se igraju napolju sa 4.sprata umesto da sedi pored njih napolju i mali se sudario sa dečakom iz komšiluka(igrali ragbi njih troje) i povredio usnu i nos. Curila krv, otekla usna, a svekrva kaže:" Pa dešava se."Taj dečak 9g ujeo mi devojčicu za nogu, a odraslih nigde. Danas sam decu baš lepo sredila za školu, očekujem da ih u plišanoj suknjici i kožnoj jakni pusti napolje da se igraju jer je 300m daleko da se ode da se deca presvuku.

:eek: Draga jel nemas nikakvu drugu opciju za cuvanje dece?Mislim,kako je tako nemarna?Ajd za garderobu manje-vise,ali da se deca povredjuju dok ih ona cuva,ja to ne bi tolerisala.

Izgleda da stvarno postoje paralelni svetovi, jer ovde procitah cuda nevidjena:
- kako tamo "neke druge osobe" razaraju brakove,
- kako neke bakute lose cuvaju svoje unuke.....
- sta je ko kome rekao
- i jos trista cuda.....

...... za mene cuda nevidjena, jer za ovoliko godina braka tesko da nam ga je iko mogao razoriti sem nas samih (da smo to hteli,, ali nismo hteli jer postoji i nesto sto se zove Ljubav), niti bi nam neko mogao lose cuvati decu jer smo ih sami cuvali.....

Samostalnost smo uvek imali, a kada virnem u ovaj neki cudni paralelni svet (sto je srecom retkom mogu da ucinim) vidim sve neki mladi nesamostalni ljudi, muskarci koji zavise od svojih mama.... da je bilo tako u mojoj mladosti, ne bih se ni udavala, ali tada su, eto, muskarci bili pravi muskarci............. srecom... a, bogu hvala, ove koje poznajem jos uvek su pravi muskarci.... bili i ostali takvi.
:worth:

- sta je ko kome rekao
- i jos trista cuda.....

...... za mene cuda nevidjena, jer za ovoliko godina braka tesko da nam ga je iko mogao razoriti sem nas samih (da smo to hteli,, ali nismo hteli jer postoji i nesto sto se zove Ljubav), niti bi nam neko mogao lose cuvati decu jer smo ih sami cuvali.....

Samostalnost smo uvek imali, a kada virnem u ovaj neki cudni paralelni svet (sto je srecom retkom mogu da ucinim) vidim sve neki mladi nesamostalni ljudi, muskarci koji zavise od svojih mama.... da je bilo tako u mojoj mladosti, ne bih se ni udavala, ali tada su, eto, muskarci bili pravi muskarci............. srecom... a, bogu hvala, ove koje poznajem jos uvek su pravi muskarci.... bili i ostali takvi.

prva stvar...nemoj da vredjas...
licno se nisam osetila prozvanom jer na ovu temu dolazim iz drugih raloga
elem...moje dete niko ne cuva osim mene niti mi je iko razorio brak i sa tim se slazem...ako nisi zadovoljna "dadiljom"pa ti je promeni i slazem se za ovo o razaranju brakova..ali sta mi je upalo u oci..boldovano..sad ti nase muzeve nazivas kako?da se ovako izrazim ..sisicama?zato sto se zalimo na svekrve?
ako si mislila na nekog posebno pa to i preciziraj a ne ovako u globalu...dosta nas pise na ovoj temi..

- sta je ko kome rekao
- i jos trista cuda.....

Ipak ustani u svom ne cudnom ne paralelnom svetu i budi posmatrac-ica,pol ti malo neodredjen.:confused:

Простакуша! :eek:

Ја увек гледам каква је породица. То ми је као неки импулс.
Летос сам ''снимала'' како се понаша отац мог бившег према мајци.
Закључак је био поражавајући.
Онда сам скенирала бившег и закључила да је исти отац.

Зато је сад бивши.:)

Ja sam bila optimista da se to meni nece desiti:zper:
Moj svekar i svekrva se razveli posle 25 god. braka.
Svekrva ostala u kuci i bedinira ga:eek:
Moj mislio da cu i ja vecito gutati njegove gluposti ali se za..bo:mrgreen:
Moja svekrva je sve radila kako bi me sutnuo ali sam bila tvrd orah.
Dok deca nisu diplomirala izdrzala sam -zainat.Posto imamo cere a nisam mogla vise da radjam ona mu je nalazila razno razne zenske koje su imale sinove.Koja je to provodadzika bila:roll:.Kako je besnela i vristala po dvoristu za kasu za masu:eek:
Nikad joj rec nisam vratila ali sam je do ludila dovodila kad stane da uzme vazduh...
Ja je onako naivno pitam - Hocete kafu:rotf:
Sada je u bolnici .Iz neke kurtoazije i molila me deca da je obidjem ja bila:whistling:
A ona se rasplakala i kaze kako joj mnogo nedostajem:dash:
Pa sada nema vise ko da ih slusa ,gleda cuti...:klap:
A meni nikad lepse. Zaboravila sam sta znaci mir i tisina:manikir:

Da se pohvalim. Ja sam i svekrva i tašta. I zeta i snajku volim i poštujem, a bogami i oni mene.
Imala sam jako loše iskustvo sa svojom pokojnom svekrvom i ne bih ga nikome poželela tako da sam stalno na to mislila kada mi je sin prvi put doveo snajku da je upoznam. A bogami sam mislila i na ćeru, kako će joj biti sa svekrvom. Mislila sam ako ja budem čovek sa mojom snajkom i moje dete će dobiti dobru svekrvu, tako nekako sam bajala da se tako izrazim. Nažalost ne mogu reći da se njih dve baš vole, ali se poštuju i uvažavaju. Njena svekrva je jako dobra ali voli da deli savete i kad treba i kad ne. Neretko sam i ja dobila neki savet koji nisam tražila, ali se pravim luda, ne komentarišem, neću svom detetu i mom dobrom zetu da pravim dodatne probleme.
Moja snajka pak je najbolje stvorenje koje sam u životu upoznala. Godinu dana su u braku, pola godine su se zabavljali i mi smo i danas isto kao što smo bile kada smo se upoznale. Znam da će neki reći da ja ne znam šta moja snajka stvarno misli o meni, možda je to i istina, ali evo, danas mi je posle posla svratila, ja malko prilegla, ona ušla u kuhinju skuvala kafu, prubudila me tako da me je poljubila i lepo smo ćaskale više od dva sata. Onda je moj sin nazvao i dobro nas obe nakrpio jer nije znao gde mu je ženica, a mi smo se samo smejale.
Ma obožavam je načisto :heart::heart::heart:

- sta je ko kome rekao
- i jos trista cuda.....

Potpisujem.Bona.:cmok:

- sta je ko kome rekao
- i jos trista cuda.....

Ti draga kanda živiš u nekom izmišljenom svetu, možda i nije izmišljen ali sigurno nije u zemlji Srbiji.

Da se pohvalim. Ja sam i svekrva i tašta. I zeta i snajku volim i poštujem, a bogami i oni mene.
Imala sam jako loše iskustvo sa svojom pokojnom svekrvom i ne bih ga nikome poželela tako da sam stalno na to mislila kada mi je sin prvi put doveo snajku da je upoznam. A bogami sam mislila i na ćeru, kako će joj biti sa svekrvom. Mislila sam ako ja budem čovek sa mojom snajkom i moje dete će dobiti dobru svekrvu, tako nekako sam bajala da se tako izrazim. Nažalost ne mogu reći da se njih dve baš vole, ali se poštuju i uvažavaju. Njena svekrva je jako dobra ali voli da deli savete i kad treba i kad ne. Neretko sam i ja dobila neki savet koji nisam tražila, ali se pravim luda, ne komentarišem, neću svom detetu i mom dobrom zetu da pravim dodatne probleme.
Moja snajka pak je najbolje stvorenje koje sam u životu upoznala. Godinu dana su u braku, pola godine su se zabavljali i mi smo i danas isto kao što smo bile kada smo se upoznale. Znam da će neki reći da ja ne znam šta moja snajka stvarno misli o meni, možda je to i istina, ali evo, danas mi je posle posla svratila, ja malko prilegla, ona ušla u kuhinju skuvala kafu, prubudila me tako da me je poljubila i lepo smo ćaskale više od dva sata. Onda je moj sin nazvao i dobro nas obe nakrpio jer nije znao gde mu je ženica, a mi smo se samo smejale.

Ovo je bas lepo... :heart:

- sta je ko kome rekao
- i jos trista cuda.....

o postovana...dobro vece! dugo vas ne videh...
a opet..nista se nije promenilo...opet sudite iz svog, bar sto se mene tice, neodredjenog ugla samostalne babe koju niko ne moze da zloupotrebljava jer i ne pokazuje ljudske emocije tamo gde im je svakako mesto.

Ovo je bas lepo i dobili ste bonu od mene za to :heart:

a opet..nista se nije promenilo...opet sudite iz svog, bar sto se mene tice, neodredjenog ugla samostalne babe koju niko ne moze da zloupotrebljava jer i ne pokazuje ljudske emocije tamo gde im je svakako mesto.

Cek cek... :think: ovo me podseca na onu gdju sto je pisala da sa svojim unucicima nije bliska, pa sto bi i bila itd. Jel mislim na pravu?! :eek:

Potpisujem.Bona.:cmok:

Ti draga kanda živiš u nekom izmišljenom svetu, možda i nije izmišljen ali sigurno nije u zemlji Srbiji.

:lol:

Cek cek... :think: ovo me podseca na onu gdju sto je pisala da sa svojim unucicima nije bliska, pa sto bi i bila itd. Jel mislim na pravu?! :eek:

to je ona ista sto slike unuka gleda krisom i ne priblizava se i ne pokazuje emocije da je zla snajka ne bi zloupotrebila :roll:

pa je onda neko potom otvorio temu o tome koliko smo mi voleli nase bake i deke

ona ista sto smo sve mi ljubomorne na nju sto izlazi na splavove i zimuje u africi i na svasta jos nesto... :roll:

Au, stvarno, gvirnem ponekad na ovu temu i izgleda da gotovo nikom nije lako.

Ja nemam svekrvu i zao mi je zbog toga, ali ne znam kako bismo se slagale.

E, a znaš kako biste se slagale, da ti oma objasnim. Onako kako se tvoj muž u startu postavi prema vama dvema.
Moj muž je bio mamina maza, nije smeo da joj kaže ni da je danas Petak no Četvrtak ako je ona tako umislila, pa ti vidi kakvi su sve problemi mogli iz takvog odnosa da se iznedre. S'druge strane, on je najbolji čovek koga sam u životu upoznala, pa i to ti dođe kao problem u neku ruku kada su snajke-svekrve u pitanju.
Imam sina koji se oženio pre skoro godinu ipo. Kada je prvi put doveo snajku da je upoznamo, prvo nam je oboma održao vakelu: "neću da čujem da je zbog bilo čega kritikujete, ako je meni dobra, vama mora biti još bolja. Ako vas uvredi na bilo koji način, to ću ja da sredim, ali hoću argumente a ne nekakve insinuacije". Snajka je predivno biće u svakom pogledu, ali ne zaboravljam šta nam je sin rekao pri prvom upoznavanju i to mi je zvezda vodilja u našem odnosu.
Hvala bogu, sve funkcioniše najbolje moguće, kuc, kuc. (kuckam u drvo i u moju glavuču:D)

Koliko vidim melita sin i nije morao ništa da kaže, obe bi bile u dobrim odnosima. Mnogo je lepo što se tako lepo slažete. Sada ste me podsetile na majku jednog bivšeg momka. Često bih došla kod njih i prvo se sa njom ispričala, a posle otišla u sobu kod momka. A on je bivši je iz drugih razloga.

Koliko vidim melita sin i nije morao ništa da kaže, obe bi bile u dobrim odnosima. Mnogo je lepo što se tako lepo slažete. Sada ste me podsetile na majku jednog bivšeg momka. Često bih došla kod njih i prvo se sa njom ispričala, a posle otišla u sobu kod momka. A on je bivši je iz drugih razloga.

Eh da, ne kažem ja da je morao išta reći, samo mislim da je veoma važno kako se muškarac postavi između dve žene koje ga vole i koje on voli.

[/B]

Lako je postaviti se izmedju dve pametne zene.Kako da se postavis ako je makar jedna,a skoro uvek je tako,malo manje pametna.:think:

Tada moraš da izabereš onu koja je pametnija, pa onu koja je malčice manje pametnija da navedeš da shvati da nije sve što leti i da se jede.
Iz mog iskustva, a slušajući mnoge moje prijateljice i poznanice, nažalost, svekrve su te koje neće da shvate da se ne jede sve što leti. Ne kažem da sam idealna svekrva, ali verujem da sam podnošljiva i da nisam tema na ovoj temi. Da me je svekrva prihvatila ovakvu kakva jesam, možda bih bila drugačija, ovako, sa distance posmatram mlade bračne parove, bilo da su u pitanju moja deca ili bilo čija i moram da se setim svoje mladosti. Nije bilo šta nisam uradila a da mi je ONA tražila, zahtevala, nikad zamolila, nije vredelo, nikad nisam uspela da joj uradim po volji, nikad nisam bila dobra, ma ni podnošljiva, ceo grad je slušao priče o meni koje nisu imale nikakve veze sa stvarnošću, ljudi koji su me lično poznavali, imali su utisak da sam neko drugo biće od onog koje oni poznaju.
NJE nema već devet godina, svake nedelje joj odnesem cveće na grob, zavisno od sezone, svaki put ono koje je u sezoni najviše volela, i svaki put na njenom grobu se pomolim da ne budem kao ona, i usput je u mislima zamolilm da mi oprosti jer nisam umela biti onakva kakvu je želela, a duboko u svom biću sam svesna da nikad ne bih uspela biti dobra snajka mojoj svekrvi, ma šta da sam radila, ma kako da sam se ponašala :(

Back