Svekrve...neicrpna tema

Moja svekrva (dok sam još slušala o čemu divani) je imala običaj da kaže da sve što radi, radi u korist svoga sina, mene i naših sinova:zcepanje:
Kao i Afro, mogla bih "rat i mir" da napišem o njenim dobrim namerama i još boljim rezultatima tih dobrih namera, ali neću da trošim tastaturu. I ja mislim da ću se truditi i da ću biti dobra svekrva, ali čisto sumnjam da će moje snajke biti zadovoljne, nekako nam (svekrvama) to kanda nije u opisu karaktera;)

:mrgreen: moguce....a i ko zna u sta cu se pretvoriti u starosti i ko zna koga ce moji sinovi oploditi....ali, ostaje mi da se nadam ;)

Uh snajke ala ste se raspisale za par dana otkad ne svratih na temu.
Ti si dada meni mnogo slatka, lajava, brbljiva i nadasve simpa, da nemaš bepče pomislila bih da ova moja mlađa žvrlja ovdeka.
Neću ti zameriti na ono "fali", ispravno je, to je kanda turska reč, i tako se i piše i izgovara, a ostale zamerke, pa rekoh ti, volim da se pravim duhovita, a ni D od duhovitosti:D

Slažem se sa nekim stvarima koje napišeš, al' ne znam što si se zakačila za mene :mrgreen:
Svaki post koji dođe uz citiranje mog krije sarkazam, a ne duhovitost.
Evo ja malo da se našalim, tanka je linija između sarkastične osobe i bičarke :lol:
Mada sam skontala da je sarkazam oružje bičarki sa mozgom, definitivno :)

Moja snajka će morati da nađe drugi forum ako hoće da me pljuje :mrgreen:
Al' možda dobijem i zeta, otkud znam, bebac je mali i nije se izjasnio voli li žeMske ili muške :aha:

:mrgreen: moguce....a i ko zna u sta cu se pretvoriti u starosti i ko zna koga ce moji sinovi oploditi....ali, ostaje mi da se nadam ;)

ili će ti zasmetati dugi, crveni nokti
ili gruba koža na rukama od pranja sudova
ili visoke potpetice
ili nepismenost
ili...
mora nešto
osim ako ne živi sa tobom, e onda možeš da budeš mirna :)

ja ću ponoviti, nemam ja konkretnih problema sa sveki.. jednostavno se previše razlikujemo i ne kontamo se
da ne bude da se žalim, nije ni njoj lako, 30 god. vodiš domaćinstvo po svom i onda ti dođe neki padobranac koji potpuno drugačije razmišlja
nije lako
al' treba se potruditi :)

Poslednja izmena:
ili će ti zasmetati dugi, crveni nokti
ili gruba koža na rukama od pranja sudova
ili visoke potpetice
ili nepismenost
ili...
mora nešto
osim ako ne živi sa tobom, e onda možeš da budeš mirna :)

ja ću ponoviti, nemam ja konkretnih problema sa sveki.. jednostavno se previše razlikujemo i ne kontamo se
da ne bude da se žalim, nije ni njoj lako, 30 god. vodiš domaćinstvo po svom i onda ti dođe neki padobranac koji potpuno drugačije razmišlja
nije lako
al' treba se potruditi :)

samnom nece sigurno, vec sad radimo na tome da oboma obezbedimo mesto za zivot....:ok:

Nemoj se OMA ljutiti, ništa loše nisam mislila, samo htedoh da ti komplimentiram.
Te seoske snajke o kojima ti pišeš više ne postoje. Sela su nam željna snajki pa čisto sumnjam da bi ijedna radila to što navodiš, pih, a čitajući tvoje postove na nekoliko tema, ja eto seosku snajku vidim baš kao tebe, svesna sebe i svojih vrednosti, ceni starije ali ne da na sebe, to bi bilo ukratko, a mogla bih napisati mnogo toga još kao hvalospev lično tebi, ali neću, mislila sam da smo se razumele, ako nismo, praštaj, kako rekoh, najbolje namere sam imala, i o tebi imam najlepše mišljenje.

Uopšte se ja nisam ljutila ni naljutila, samo nisam znala tvoju definiciju tipične seoske snajke. Ali eto, po tvojoj definiciji, to sam ja. :)

I kako oveakve o kojima ja pišem ne postoje. DaDaSt i afro kažu da ih ima koliko voliš.

domaćice, ne znam da li si skoro posetila neko selo u Vojvodini :mrgreen:
ja se slučajno udala tu :mrgreen:
i ima ih, nažalost :(

al' ima nekih koje su jednostavno tako naučene, opran im mozak na ruke :mrgreen:
ne znam jesu li mi kritičnije one ili ove koje se stalno žale..
brate, da mi je ceo život užasan, da "nemam za šta da živim" i celog se života mučim.. mostova kol'ko 'oćeš :)
a i krivog drveća :mrgreen:

....a tek Macva, da ne preteram pa da kazem da u svakoj drugoj kuci ima jedna takva, al' u svakoj petoj mogu da potpisem....sama znam mnoge
koje bas tako zive...a ko nije spreman da to vidi ili se zavarava da to ne postoji, definitivno ne zivi u realnom zivotu, vec zmuri pred istinama...

afro, nisam ni ja verovala da postoje dok nisam videla..
mnoge stvari ljudi ZAISTA ne vide, bar je sa mnom tako
a opet, ne poznajem ovde sve ljude i nisam u svakoj kući bila.. znam par njih koje su dolazile kod nas, za druge sam samo čula

mi smo dalje :mrgreen:
valjda, geografija mi je slabija strana :(

al' baš selendra
i otkud moj dragi sa 30 god. u dup.etu ovako normalan ovde, ne znam :mrgreen:
zezam, ima ovde ljudi koji mi se sviđaju kao ljudi

ali ima i onih koji su mi.. ne znam, ne kapiram ih
rekoh već, neke stvari ne znamo dok ih ne vidimo, ne znači to da žmurimo :)

mi smo dalje :mrgreen:
valjda, geografija mi je slabija strana :(

al' baš selendra

i otkud moj dragi sa 30 god. u dup.etu ovako normalan ovde, ne znam :mrgreen:
zezam, ima ovde ljudi koji mi se sviđaju kao ljudi

ali ima i onih koji su mi.. ne znam, ne kapiram ih
rekoh već, neke stvari ne znamo dok ih ne vidimo, ne znači to da žmurimo :)

Kako mislis dalje? Pd cega dalje? Mozda si ti blizu, a ja daleko, zavisi sta ti je polazna tacka.

mislila sam dalje od tebe :)
ali o Vojvodini pričam
potpisujem i ja d'ima ljudi koji u devetnaestom veku žive
mislim, nije da sam ja sad nešto bolja, živimo u svekinoj kući staroj 30 god., nemamo grejanje i nije nešto idealno, mm i ona imaju svinje (ne kažem "mi" jer ja zaista o njima ne mogu da se staram niti želim), imamo kuce koje nisu rasne - ovo pominjem jer "džukele" danas neće svi da imaju za kućne ljubimce :roll:
itd.
al' u mozgu smo ok :lol:
a ovo oko nas otišlo dođavola

a akcenat :mrgreen:
čujem se sa prijateljima, pitaju me jesam li ja to pokupila vojvođanski akcenat :zcepanje:

ja ovde nikog nisam čula da koristi baš pravi, vojvođanski naglasak, kao tetka moja npr., jedino sam nju znala u ovom delu zemlje
ovde pričaju gore nego kod moje bake na selu :lol:

sta me briga na sta drugi reaguju
a ne znam ni sto je bitno ko je padobranac a ko redovan, jel to 'redovnim' clanovima teme treba da bude smesno
meni nije, i cak mi je veoma uvredljivo reci za drugu zensku osobu u tom stilu "oplodio je"
pa kakva god da je tema, da zelim reci ko zna koga bi moj sin, pa dodala bih, ozenio, s kim bi imao dete, al oplodio...
to mi na pamet palo ne bi.... msm, kako god, briga me, samo sam prokomentarisala nesto sto mi se ucinilo odvratno, nista vise....
pozzz

a akcenat :mrgreen:
čujem se sa prijateljima, pitaju me jesam li ja to pokupila vojvođanski akcenat :zcepanje:

ja ovde nikog nisam čula da koristi baš pravi, vojvođanski naglasak, kao tetka moja npr., jedino sam nju znala u ovom delu zemlje
ovde pričaju gore nego kod moje bake na selu :lol:

Dado, ti si u nekom selu gde su vecina Bosanci :) A Mardz dobro rece za Sremice opasnice, hehe
Dado, jesi li u Banatu ili Backoj?

sta me briga na sta drugi reaguju
a ne znam ni sto je bitno ko je padobranac a ko redovan, jel to 'redovnim' clanovima teme treba da bude smesno
meni nije, i cak mi je veoma uvredljivo reci za drugu zensku osobu u tom stilu "oplodio je"
pa kakva god da je tema, da zelim reci ko zna koga bi moj sin, pa dodala bih, ozenio, s kim bi imao dete, al oplodio...
to mi na pamet palo ne bi.... msm, kako god, briga me, samo sam prokomentarisala nesto sto mi se ucinilo odvratno, nista vise....
pozzz

Eto ja samo da potvrdim gornji post. Zaista, "oploditi" - u najmanju ruku neukusno.

Selo k'o selo...svako je isto...u malim sredinama vecina devojaka ima istu boju kose...svako isticanje sa sobom nosi i komentare, uglavnom ruzne...u gradu je lako, razlicitost ukazuje na izrazenu individualnost...u selu je razlicitost meta za pljuvacinu...
Evo recimo mene je jedna baba pitala planiram li da se farbam u smedje ili crno pre udaje...pitah je zasto a ona mi odgovori :" Kako ces tako plava da obuces vencanicu"? Mnogo ti zivaca i snage treba da se izboris sa tim kad se tu rodis i zivis oduvek u takvim okvirima...Lako je nama koje dodjemo kao izgradjene licnosti i udamo se za muskarce koji su vec drugaciji od vecine, cim su se nama ozenili. Iz te pozicije mozemo da se iscudjavamo i kritikujemo...zamisli da se prvo borimo sa svojim roditeljima, pa sredinom, pa muzem...jalova bi to borba bila...

Back