Svekrve...neicrpna tema

Ovo gore je verovatno neka sala.....

@draga masin je nesto pitala - to sto pominjes da se tvoja svekrva zalila tvojoj majci na tebe (sto, po meni, znaci da je htela da to tebi zaobilaznim putam kaze), to je u stvari i odnos porodice muza i porodice zene koji moze biti vrlo komplexan.
Na primer, meni se snajina majka zalila na moga sina!?!?
Znaci, los odnos izmedju taste i zeta i kakve to veze ima samnom?

Ja sam to lepo ignorisala jer sta ima da se petljam u sve to.... ona je pokusala da se mesa u njihov brak preko mene sto nije moglo proci. Samo sam joj rekla da su oni odrasli ljudi i da imaju svoj zivot i da me to ne zanima....
Tako da vise nije bilo takvih provokacija.
Neka tvoja mama isto tako ignorise jer ako udje u raspravu, nema kraja svemu tome i sta ce joj to.

Stvarno ima svakakvih ljudi....
poz

госпођа свекрва дошла у четвртак са циљем да исто поподне оде код другог сина ("да му спреми да једе"). још увек је ту, и данас на ручку код нас:)
правим се луда, а стање у ком сам (ушла у десети месец!) ми помаже да се максимално извлачим...
поново кажем, срећа па не живи са нама, већ само повремено дође...

Mene moja ispljuvala kako neću da mi ona čuva dete zato što se bojim da će nju više da voli nego mene :roll:
A tako je super u vrtiću, a ona ga pre vrtića čuvala godinu dana... Misliiim :dash:
Možda ni u školu ne bi trebalo da ide da se ona ne oseti uvređenom :roll::dontunderstand:

Mene moja ispljuvala kako neću da mi ona čuva dete zato što se bojim da će nju više da voli nego mene :roll:
A tako je super u vrtiću, a ona ga pre vrtića čuvala godinu dana... Misliiim :dash:
Možda ni u školu ne bi trebalo da ide da se ona ne oseti uvređenom :roll::dontunderstand:

Pa verovatno joj je bio cilj da je tvoje dete vise voli cim joj je to palo na pamet.
Vole one da su i sinovima i unucicima na prvom mestu.Bez sumnje....

A sad njeni biseri, posto sam se toliko iznervirala, da prosto moram da se "ispucam"
-dete se povija tako sto mu se noge razdvoje, pa se svaka noga posebno umota u tetra pelenu skroz da bi bila prava ki strela,
-prvorotke koje jedu voce nece seci zato sto su elasticne,
-ma sad izrokaj decu, pa si posle slobodna,
-ma sad si odusevljena svojim detetom, a kad pocne da te zaj...va onda si ga naj...la,
-oduvek sam htela da studiram onu forezniku,
-nije mi dobro zato sto mi nedostaju minerali i jod,
-imala sam dva srcana infrakta, ali ne pijem lekove, jer pijem zodeks caj,
-ma ja sama sebi pravim minival,
-a sto mazes nokte kad si vec udata?
-opada ti kosa i treba da ides kod venerologa da utvrdis razlog,
-ne komuniciram sa komsijama jer ne volim da se ekspAniram,
-samo gomilas te papircine, pravis od kuce magacin, sta ce ti uopste to? (te papircine su za ispit)
-tvoj otac je bas, sto bi rekli vi mladi, ql do jaja...
-vidi sto imam lep bros, to mi je kupila od tvog muza bivsa devojka...
:rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha:

A sad njeni biseri, posto sam se toliko iznervirala, da prosto moram da se "ispucam"
-dete se povija tako sto mu se noge razdvoje, pa se svaka noga posebno umota u tetra pelenu skroz da bi bila prava ki strela,
-prvorotke koje jedu voce nece seci zato sto su elasticne,
-ma sad izrokaj decu, pa si posle slobodna,
-ma sad si odusevljena svojim detetom, a kad pocne da te zaj...va onda si ga naj...la,
-oduvek sam htela da studiram onu forezniku,
-nije mi dobro zato sto mi nedostaju minerali i jod,
-imala sam dva srcana infrakta, ali ne pijem lekove, jer pijem zodeks caj,
-ma ja sama sebi pravim minival,
-a sto mazes nokte kad si vec udata?
-opada ti kosa i treba da ides kod venerologa da utvrdis razlog,
-ne komuniciram sa komsijama jer ne volim da se ekspAniram,
-samo gomilas te papircine, pravis od kuce magacin, sta ce ti uopste to? (te papircine su za ispit)
-tvoj otac je bas, sto bi rekli vi mladi, ql do jaja...
-vidi sto imam lep bros, to mi je kupila od tvog muza bivsa devojka...

Na ove sam zaboravila. Posto je moja mama lekar, sveki stalno njoj objasnjava razne stvari iz sveta medicine, pa kaze:
- ne treba da se pije iz tetrapaka, jer mogu da se dobiju trepljaste amebe,
- krvnu grupu dete nasledjuje od strica,
- nekoliko puta za redom sam imala izbacivanje ploda (misli na spontani),
- imala sam grudni herpes, pa zato nisam dojila, a onda su mi skinuli u bolnici taj apces...

ta je definitvno carica svih životinja:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Mogu da vam se pohvalim da se lepo zavrsila poseta moje snaje i unuka. Dosta mi je pomogla i ova tema (naucila sam neke stvari o kojima inace ne bih razmisljala).

Sa snajom sam imala jedan topao odnos (mislim da sam joj pomogla da se ovde lepo opusti, bar tako mi je rekla) i pri odlasku je naglasila da jedva ceka da opet dodju.

Jedino sto sam se stvarno umorila jer nisam navikla na takav tempo, ali oni ne dolaze cesto te se da izdrzati.

Da jos dodam da sam ja maloga kupala jer je mama tako zelela (time je dobila slobodno i vecernje vreme za sebe) - setila sam se postova kada se babe guraju oko kupanja, i stvarno mi to nije jasno... :)
Sada se malo odmaram(o), pa cemo na put.

pozdrav svima

E mene je svekrva 'odvela' u shopping danas :D Mislim, dogovorile se da se nadjemo na kafi, i tako malo tulumarimo po prodavnicama, i dok sam ja isprobavala neke haljinice, bluzice i suknje, zena mi 'ladno kupila ono sto sam izabrala dok sam se ja oblacila u kabini. Bas me je prijatno iznenadila. I onda me jos nagovarala da mi kupi i cizmice koje su mi se dopale, i kais, i kad god bih nesto pogledala njeno pitanje je bilo 'hoces da uzmes?' sve sa novcanikom u ruci. Zena je oduvek zelela cerku :D
Kasnije sam je ja vodila na kafu i kolace i tako.
Sad se nesto mislim kako da joj se oduzim. Ali suprug mi kaze da cu je uvrediti ako sad ja njoj nesto kupim, te cu sacekati neko vreme i iznenaditi je sa necim lepim :)

Sa mojom svekrvom sam samo jednom išla u takvu kupovinu, išao i mm sa nama. Ono je bio pakao. Htela žena da mi kupi ono šta je ona zamislila a nikako ono što se meni sviđa i što bih ja nosila. Sve je bila u fazonu vidi kako je ovo lepo, pa to je moderno.... Kada je videla šta se meni sviđa na sav glas je pričala prodavačicama kako njena snaja nema ukusa ni malo, kako ne zna šta je moderno i u trendu. A kao ona zna. I sve to ispred mene i mog muža. Nisam mogla da verujem svojim očima i ušima.
Samo smo izašli iz radnje i krenuli ka kolima. Ona se još čudila gde čemo bez nje, ali je on presekao kako se ružno ponašala i da ne želi da se više brukamo sa njom.
Ni nekoliko godina posle mi nije jasno da li je to namerno uradila ili jednostavno nema pojma ni o čemu. Kolika je to želja za kontrolom tuđih života da moramo da kupimo šta ona zamisli jer ona daje novac.:otkacio::dash::dontunderstand:

Sa mojom svekrvom sam samo jednom išla u takvu kupovinu, išao i mm sa nama. Ono je bio pakao. Htela žena da mi kupi ono šta je ona zamislila a nikako ono što se meni sviđa i što bih ja nosila. Sve je bila u fazonu vidi kako je ovo lepo, pa to je moderno.... Kada je videla šta se meni sviđa na sav glas je pričala prodavačicama kako njena snaja nema ukusa ni malo, kako ne zna šta je moderno i u trendu. A kao ona zna. I sve to ispred mene i mog muža. Nisam mogla da verujem svojim očima i ušima.
Samo smo izašli iz radnje i krenuli ka kolima. Ona se još čudila gde čemo bez nje, ali je on presekao kako se ružno ponašala i da ne želi da se više brukamo sa njom.
Ni nekoliko godina posle mi nije jasno da li je to namerno uradila ili jednostavno nema pojma ni o čemu. Kolika je to želja za kontrolom tuđih života da moramo da kupimo šta ona zamisli jer ona daje novac.:otkacio::dash::dontunderstand:

Uzas, kakav bezobrazluk :eek:.
Doduse to me malo podseca na svekra, on je takav, misli da zna sve najbolje i strasan je control freak. E sa njim ne bih ni u snu u kupovinu :D Sa njim sam manje - vise na distanci.

aha aha ..... ma sve isto , ova moja ima rodjake po Srbiji da nisu sestre............ bliznakinje? a prisluskivanje razgovora, pa namestanje frizure na stepenistu kad banes odjednom , kao samo sto je htela da udje ? :dash::dash: ......ma kupicu joj nesto lepo kad je vec neko pomenuo iznad , samo nek zivi u nadi ...........

Ja sam danas toliko nervozna da je to užas!
Između ostalog doprinos je dala i moja sveki.
Evo sad ću vam ispričati šta je bilo a vi mi molim vas recite da li ja umišljam ili je ona malo šlb today...
Danas joj došao unuk(3 meseca) i ona i svekar krenu sa njim do baba, da ga babe vide. Kad su oni krenuli, kaže mm :"E pa mogli bi i mi sa vama." Na šta ona ko iz topa:"Nemojte vi sada. Mi idemo a vi dođite." Ja sam bila šokirana.:eek: Ne kontam, to su babe mm, i idemo stalno kod njih.:confused:
Kad su se vratili, onda se vadila kao:"Ne bi bilo mesta u kolima." Kao da mi moramo ići sa njima, pa imamo svoj auto, i išli bi njime, uostalom to je 5 km. Nismo ni otišli!

Posle toga, sedimo kod njih i ona kaže:"Znaš maričičak, ja sam ____ rekla ako vi budete imali devojčicu i on joj ne da moje ime, ja ću se naljutiti." Na ovo sam se samo nasmejala.

Nakon toga, čuvamo bebu mm, njegov brat i ja. Mali se nešto unervozio i kaže meni njegov brat:"Aj ga ti malo uzmi." Uzmem ja malog, on se umiri stvarno. Ulazi sveki, uzima malog od mene. OK! Vidim muči se, nema snage da ga drži. Spušta ga i ide u kuhinju. Mali opet kenjka, uzme ga dever(što mi to dever nekeko bzvz). Nosi ga pola sata, već se smorio i kaže meni:"Aj malo ti ga umiriš." Uzmem ga ja, mali se stvarno umiri, utom ulazi sveki, opet uzima malog.OK! Na to sin joj kaže:"Što ga uzimaš sad ga je maričičak uzela, baš je miran kod nje, ne znam kako, baš se umiri." Na to ona:"Pa da, to je zbog dzempera(koji ja nosim), sad ću ga ja malo, težak joj je." Ja iskuliram. A ona vidim ne može više da ga nosi , ipak je to oko 7 kg, ali neće nikome da kaže uzmi ga, nego ode sa njim u drugu sobu.

E pa sad, jesam li ja luda ili šta?
Poštujem svoju sveki zaista. I smatram da je dobra osoba i žena ali ne znam šta joj je danas.

Poslednja izmena:
Maricicak, ja te razumem. I moja sveki pati od toga da uvek dominira situacijom :roll:
Sta reci kad moja sveki "otima" mi rodjeno dete iz ruku ( putovali smo skoro sa bebom od 3 meseca kod nje) beba se unervozila od gomile novih stvari u kratkom roku, i ja je uzimam u ruke , a ona mi je bukvalno otima sa recima "Ma sta ona zna ko je drzi ":otkacio: Naravno da joj nisam dozvolila, dete trazi mene, jedinu poznatu osobu u tom momentu u gomili novih faca koje joj se unose u lice.

Maricicak, ja te razumem. I moja sveki pati od toga da uvek dominira situacijom :roll:
Sta reci kad moja sveki "otima" mi rodjeno dete iz ruku ( putovali smo skoro sa bebom od 3 meseca kod nje) beba se unervozila od gomile novih stvari u kratkom roku, i ja je uzimam u ruke , a ona mi je bukvalno otima sa recima "Ma sta ona zna ko je drzi ":otkacio: Naravno da joj nisam dozvolila, dete trazi mene, jedinu poznatu osobu u tom momentu u gomili novih faca koje joj se unose u lice.

Iskreno, ja razumem moju sveki da ona hoće da nosi svog unuka, na to ima potpuno pravo. Ali na taj način!:eek:
Pa da mi je rekla:"Maričičak ja bih da ga nosim." Nema problema. Ko sam ja da se bunim. Ali tako... :confused:

Iskreno, ja razumem moju sveki da ona hoće da nosi svog unuka, na to ima potpuno pravo. Ali na taj način!:eek:
Pa da mi je rekla:"Maričičak ja bih da ga nosim." Nema problema. Ko sam ja da se bunim. Ali tako... :confused:

Izvinjavam se što se mešam, retko ovde postujem ali sam pročitala ovo pa sam u nedoumici, kako ona ima potpuno pravo da šeta tvoje dete tako malo, i da tebi određuje gde ćeš a gde nećeš ići?
Uz svo poštovanje ali ja to ne bih dozvolila ni rođenoj majci.

Skroz te razumem, jer je takva ista situacija bila i kod mene. Pa tezak ti je, dodji kod mene, mami si dosadio... Ej, dosadilo mi dete ?!:otkacio:
Inace ja sam okrenula novi list. Sada sam stvarno postala bezobrazna... Bila im je slava prosle nedelje i moja sveki na godisnjem. 3 dana je pravila kolace a ja se nisam ni ponudila da joj pomognem. Inace sam prosle i pretprosle godine, ja pravila sve kolace, ali bas sve, pa kada sam bila trudna, nije mi bilo tesko. A znate sta sam dobila za to... Da ne prepricavam stare price... E sad sam odlucila da budem drska i bezobrazna jer sam po njima i pre to bila a trudila sam se da sve pomognem, da nikog ne uvredim... E pa sad bas i jesam to, pa nek pricaju, uopste me ne zanima. I mogu vam reci da se ne nerviram toliko koliko sam se pre nervirala... Moj muz im je pomogao maksimalno i verujte da nije dobio ni jednu lepu rec, za razliku od njegove seje, za koju je uvek bilo da se umorila, da ce mama to da uradi a da ona ode da odmara...Takodje ni meni moja sveki ne pomaze ni oko cega, pa cak ni oko svakodnevnog rucka koji spremam za sve nas... I tu sam okrenula list, sada spremim samo za nas troje ( pardomn 4) a oni nek se snadju...
Situacija sa slave...
Sede svekar na celu stola, koji je pored prozora. Dosli gosti i sede okrenuti ledjima prozoru. A on poceo da komentaridse prolaznike i komsije kao i uvek sto radi... I na sve to stane moja sveki da i ona vidi, i pocnu zajedno da komentarisu - vidi ovog, vidi ovu... Izmedju ostalog na tapeti se nasla i komsinica u drugom stanju, koja je otprilike isto trudna kao i ja. I moj svekar pocne, - a vidi ovu kakva je, kao ( ej, KAO ) trudna, a ravna je ko daska, sva se osusila, nigde stomaka...A ja takodje trudna tu sedim... Na to sam samo rekla obracajuci se mom muzu da verovatno i njegovu zenu neko gleda i komentarise kako je tek zatrudnela a stomacinu ima kao u 5 mesecu...Ja sam se ponasala kao gost, veci deo slave sam bila u svojoj sobi sa decom, i bilo mi je bas super!

Back