Švedski profesori: "Nisu samo Bošnjaci bili žrtve rata, već i Srbi"

Nisam iz Bosne.
Medjunarodni sud u Hagu jedini ima nadleznost da se bavi ratnim zlocinima kada je u pitanju ex YU, zbog toga je taj sud i osnovan i zato se primarno ocenjivanja zlocina obavlja tamo, sekundarni su domaci sudovi.
Sud u Hagu je okarakterisao masakar u Srebrenici GENOCIDOM crno na belo.
Ne znam sta ti nije jasno.
Taj sud i Orica proglasio nevinim,po tebi je i Naser nevin,neduzan skroz?

Polako istina izlazi na videlo.Ameri su dobili šta su hteli-Kosovo.Hrvatska je nezavisna i očišćena od Srba.Mali Bošnje više nikome ne trebaju,iskorišćeni su,tako da njihovo kukanje o genocidu počinje polako da se okreće protiv njih.

Polako?z:lol:
Mislis..Vrlo postepenoz:D...ima svi da pomremo dok ljudi konacno shvate kako su Srbi divan narod...:heart:

?

У чему је проблем да снимком (који је видео цео свет) потврдиш своје речи?

Ja mislim da se ti i dalje salis :lol:

A kako je okarakterisao genocid na 50 srpskih sela izvrsen iz Srebrenice? Ako pogledas film Izdani Grad bice ti sasvim jasno da genocida nije bilo. Genocid je ono sto se desilo Srbima u NDH 41-45, tu se moze pricati o genocidu gde je exterminacija Srba bila zvanicna drzavna politika.

Nasao si i film. Ta dvojica reditelja su u samoj Skandinaviji poznati kao islamofobi a njihov famozni film naisao na ostre zamerke mnogih svedskih NVO i drugih krugova. To je kao da pitas Andersa Brejvika koji je inace i sam Skandinavac, zasto je pobio 90 ljudi.

Opaučiće vas naš Bošnjo , već je i ranije reagovao na prikazivanje negatorskog norveškog filma na švedskoj televiziji ..

"OD IZBJEGLICE DO ČELA LIBERALNE PARTIJE: Jasenko Selimović, švedski političar iz Sarajeva, kandidat na izborima za Evropski parlament!
11.01.2014.

Selimović za sebe kaže kako je samo jedan od oko 100,000 izbjeglica iz BiH koji su između 1992. i 1995. godine došli u Švedsku gdje su se odlično integrisali u švedsko društvo

Jasenko Selimović, švedski političar porijeklom iz Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, i kandidat na izborima za Evropski parlament, na svojoj Facebook stranici poručuje kako cijeli Balkan treba postati dio Evropske unije (EU), javlja Anadolu Agency (AA).
236d5452ebaa8589462c71795d4bfa14.jpg

http://www.depo.ba/nedjeljni-magazi...ac-kandidat-na-izborima-za-evropski-parlament

Ja mislim da se ti i dalje salis :lol:

Nasao si i film. Ta dvojica reditelja su u samoj Skandinaviji poznati kao islamofobi a njihov famozni film naisao na ostre zamerke mnogih svedskih NVO i drugih krugova. To je kao da pitas Andersa Brejvika koji je inace i sam Skandinavac, zasto je pobio 90 ljudi.

А ја мислим да ти лупеташ и измишљаш..

Genocid je ubijanje nenaoruzane dece u Sarajevu i Tuzli, takodje, kada su isli kucama. Shvatam jedino da film uopste nisi video. Nema sta ko da film osudjuje film je dokumentarac i govori sam za sebe. I nije uopste tacno da ga je iko osudio. Pokusavas da manipulises stvarima onako kako ti odgovaraju, sve je to vrlo providno i neozbiljno.

Genocid je ubijanje nenaoruzane dece u Sarajevu i Tuzli, takodje, kada su isli kucama. Shvatam jedino da film uopste nisi video. Nema sta ko da film osudjuje film je dokumentarac i govori sam za sebe. I nije uopste tacno da ga je iko osudio. Pokusavas da manipulises stvarima onako kako ti odgovaraju, sve je to vrlo providno i neozbiljno.

Ne brini ti za mene da li sam video film, video i osim islamofobije nista veceg utiska nije mi ostavilo. Sta ocekujes od reditelja koji na filmu eksplicitno cilja Islam Islam Islam, Allahu Ekber na zidovima kuca itd.
Cisto covek da posumnja da li je Anders Brejvik ucestvovao u izradi rezije.

pa verovatno je tzv bosnjak.....od potomaka prodanih dusa i pripadnika izmisljene nacije jedino mozes da ocekujes da i sami izmisljaju i lazu.

Ne brini ti za mene da li sam video film, video i osim islamofobije nista veceg utiska nije mi ostavilo. Sta ocekujes od reditelja koji na filmu eksplicitno cilja Islam Islam Islam, Allahu Ekber na zidovima kuca itd.
Cisto covek da posumnja da li je Anders Brejvik ucestvovao u izradi rezije.

Da si zaista video film video bi i mnoge druge stvari. Cuj nemam vremena da mlatim praznu slamu. Da je bilo genocida ne bi ti sada bio ovde

Izdani Grad dokumentarni film o Srebrenici:

59 minuta Film prikazuje stravicne zlocine muslimana Nasera Orica koji je iz Srebrenice opustosio 50 srpskih sela i ubio 3500 civila na najzverskiji nacin. Film je izuzetno realan i pokazuje sta se zaista dogodilo u i oko Srebrenice. Cak i sami muslimani i Amerikanci pobijaju tvrdnje o genocidu. Zaista vredi pogledati inace je diskusija bezpredmetna.

- - - - - - - - - -

I sta ocekujes da odgovorim na ovo?

Ocekujem da pogledas film pa da pricamo kao ljudi, da vidim sta onda imas reci

Izdani Grad dokumentarni film o Srebrenici:

59 minuta Film prikazuje stravicne zlocine muslimana Nasera Orica koji je iz Srebrenice opustosio 50 srpskih sela i ubio 3500 civila na najzverskiji nacin. Film je izuzetno realan i pokazuje sta se zaista dogodilo u i oko Srebrenice. Cak i sami muslimani i Amerikanci pobijaju tvrdnje o genocidu. Zaista vredi pogledati inace je diskusija bezpredmetna.

- - - - - - - - - -

Ocekujem da pogledas film pa da pricamo kao ljudi, da vidim sta onda imas reci

FIlm je inace u Svedskoj zabranjen i relevantan je koliko i oni filmovi "prava istina".

FIlm je inace u Svedskoj zabranjen i relevantan je koliko i oni filmovi "prava istina".

Zabole me tuki sto je zabranjen eto dao sam link mogu svi da ga vide pa i oni u Svedskoj. Sumnjam da u Svedskoj imaju cenzuru. I da je zabranjen verovatno zbog ogoljenih slika zlocina Nasera Orica nad Srbima. Drugi razlog zabrane je taj sto film nudi tvrde dokaze koji bi Klintona odvele direktno u Hag. A sad reci mi ti zasto je film zabranjen i sta to u njemu nije istina?

Njegova mama je Nevenka , i ona 'oće da Srbe preko sina uvede u Europu , bwe ..

"O ratu na Balkanu postoji samo jedna istina
20 december, 2013

Spasoje Marjanović iz Justicija Paks Veritasa (JPV), kritikuje mene, mog partijskog kolegu Fredrika Malma i Liberalnu stranku jer smo pozvali ”kontroverznog generala” na seminar o pomirenju. Po Marjanoviću trebali smo da kao on, da feštamo i razgovaramo sa sve ”tri strane”, i na taj način promovišemo pomirenje.

Nije običaj da se na švedskim debatnim stranicama daje prostor revizionistima koji negiraju Holokaust. S toga ne znam zašto je prostor dat JPV-u. Vodeće ličnosti, u upravnom odboru i među simpatizerima, prikupljali su materijal koji negira genocid u Srebrenici, apelovali su da se kupuje revizionistička literatura i bavili se negiranjem genocida. Sa takvim organizacija ne treba ulaziti u debatu, jer legitimnost rasprave koja im se daje ponovo vrijeđa žrtve. Ali pošto su vas objavili ovdje, kratko ću vam odgovoriti.

Iza želje JPV-a za dijalogom, feštama i pomirenjem krije se zahtjev za prihvatanjem negatora genocida kao prihvatljivim društvom i diskutantom. Ideja je da postoje različite verzije rata u bivšoj Jugoslaviji i da JPV može predstavljati ”srpsku stranu” . Ali vi ne predstavljate Srbe i to vam se ne bi trebalo dopustiti. To bi značilo da su svi Srbi negatori genocida.

Postoje veoma mnogo zadivljujućih Srba, boraca protiv negiranja genocida i nacionalizma. Naš gost Jovan Divjak je jedan od njih. Ali i cijela srpska Liberalno-demokratska partija , Žene u crnom , sve organizacije za ljudska prava , mnogi instituti , organizacije , divni pojedinci, Nataša Kandić , Borka Pavićević , moja majka između ostalih , a sada takođe i većina srpskog naroda . Vi ste jedan relativno ograničen krug srpskih ekstremnih nacionalista od kojih se moralno uzdignuti Srbi distanciraju.

Polažete pravo da određujete ko je pravi ”Srbin” a ko pravi ”Musliman”, na isti način kao što ksenofobične snage u Švedskoj polažu pravo na određivanje ko je pravi Šveđanin. Ali takva nacionalistička logika podjela ne bi trebala biti prihvatljiva. Šveđani ne žele da ih predstavljaju ekstremni nacionalist, zašto bi onda Srbi to htjeli?

Marjanović smatra dalje da pomirenje zahteva da se sve tri ”istine” o ratu paralelno postoje. Ali ne postoje tri istine . Postoji , naravno, mnogo različitih subjektivnih doživljaja rata, ”kako sam se ja osjećao”. Ali to kako su pojedini ekstremni nacionalisti doživjeli rat nema nikakve veze sa činjenicama i istinom. Na koji način su počinjene ratne bestijalnosti, koliko je ljudi pogubljeno, koliko je žena silovano – o tome ne mogu postojati različite istine. Tu istinu određuje Haški tribunal. U 128 završenih procesa koji su trajali skoro 20 godina, uz pomoć oko 4000 svjedoka i sa sudijama navišeg međunarodnog ranga, ustanovljene su činjenice ”van svake razumne sumnje”. Isti tribunal je na zahtjev JPV-ovih istomišljenika istražio optužbe protiv Jovana Divjaka i nije našao ni najmanji povod da pokrene bilo kakav postupak protiv njega. Ne prihvatati te činjenice i nazivati Divjaka ”ratnim zločincem” je biti zatvoren u nacionalistički autizam.

Marjanoviću smeta i moja kandidatura za Evropski parlament. To je razumljivo. Cilj kandidature se između ostalog tiče najvećeg straha kod nacionalista: pomaganje ulaska balkanskih zemlja u EU. Poput nacionalista u drugim zemljama JPV djeluje protiv takvih pokušaja. Pošto ste svjesni da kad Balkan postane dio EU, bićete pregaženi od strane novih generacija koje žele da pripadaju svijetu a ne da se izoluju od njega. Nove generacije, koje ne interesuje vaš nacionalizam i granice koje pokušavate da održite. U jednom širem evropskom svijetu vaš ekstremni nacionalizam biće sramna mrlja koju će mnogi Srbi što prije pokušati zaboraviti.

Ja shvatam vaš strah pred Evropom, ali ja vam mogu obećati, ja ću uraditi sve što je u mojoj moći da pomognem zemljama Balkana da postanu dio EU. Jer kad jednom uspijemo u tome – tada će ekstremni nacionalisti biti dio prošlosti.

Končno, gost seminara Jovan Divjak je simbol pomirenja. Jer je on smatrao da postoji nešto veće od njegove etničke pripadnosti, nešto vrijednije od nacije, nešto nadnacionalno što nas ujedinjuje. Jer se nije povio kad su ekstremni nacionalisti zaprijetili tlačenjem i represijom. Divjak je jedan od onih koji su imali snage da stave svoj lični moral iznad kolektiva, koji su cijenili svoje komšije i prijatelje više od velikosrpskih ambicija, koji su imali snage da pokažu i nama ostalima da je i u teškim trenucima moguće slijediti svoj moral.

Hana Arent piše u čuvenom pasusu da su takvi ljudi jedino što nam je potrebno da bi ova planeta i dalje bila razumno mjesto za život nas ljudi. Zato će Jovan Divjak, Borka Pavićević, Nataša Kandić i mnogi drugi, svih mogućih nacionalnosti, uvijek biti dobrodošli na seminare o pomirenju. Oni nas uče da i mi možemo postati moralni ljudi.

Jasenko Selimović,
član Liberalne Partije i državni sekretar za pitanja integracija"
http://www.justitiapaxveritas.org/o-ratu-na-balkanu-postoji-samo-jedna-istina/

Opaučiće vas naš Bošnjo , već je i ranije reagovao na prikazivanje negatorskog norveškog filma na švedskoj televiziji ..

"OD IZBJEGLICE DO ČELA LIBERALNE PARTIJE: Jasenko Selimović, švedski političar iz Sarajeva, kandidat na izborima za Evropski parlament!
11.01.2014.

Selimović za sebe kaže kako je samo jedan od oko 100,000 izbjeglica iz BiH koji su između 1992. i 1995. godine došli u Švedsku gdje su se odlično integrisali u švedsko društvo

Jasenko Selimović, švedski političar porijeklom iz Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, i kandidat na izborima za Evropski parlament, na svojoj Facebook stranici poručuje kako cijeli Balkan treba postati dio Evropske unije (EU), javlja Anadolu Agency (AA).
236d5452ebaa8589462c71795d4bfa14.jpg

http://www.depo.ba/nedjeljni-magazi...ac-kandidat-na-izborima-za-evropski-parlament

a kako je to reagovao?

ili samo zelis da pokazes kako je 'vas Bosnjo' dogurao do politicara u nekoj razvijenoj zemlji

imamo i mi takvih na tone

a kako je to reagovao?

ili samo zelis da pokazes kako je 'vas Bosnjo' dogurao do politicara u nekoj razvijenoj zemlji

imamo i mi takvih na tone

Reagovao kako se reaguje na negiranje genocida, iznošenjem činjenica i analizom ..
" Jasenko Selimovic: Sanningen som offrades av SVT
Inte nog med att Ratko Mladic framställs som en reko kille i Dokument utifrån - värst är förnekelsen av folkmordet i Srebrenica i "Staden som offrades", skriver Jasenko Selimovic."
/Ne samo da je Ratko Mladić prikazan kao dobar momak , najgore je negiranje genocida u 'Izdani grad'/
Evo ti link pa si prevedi http://www.expressen.se/debatt/jasenko-selimovic-sanningen-som-offrades-av-svt/
P.S. Da ipak postavim google prevod:
"Postojanje zavjere i kålsuparteorier nije novost . Jevreji , prema takvim teorijama , odgovoran za teroristički napad na World Trade Center , muslimani se spremaju da osvoji Zapadu kroz islamizacije itd Ove idiotier često imaju ograničen opseg jer su šire od usta do usta i na nejasne blogovima . Problem nastaje kada takve tvrdnje su u mogućnosti da se širi kroz velike kanale distribucije . Dakle , to je ozbiljno SVT odabrati za zakup prostora za takvu teoriju zavjere .
Prošle nedelje je pokazao SVT dokument na to norveški " dokumentarac " o Srebrenici pod nazivom " Grad koji je žrtvovan . " Tu , saznali smo da je to stvarno bilo Alija Izetbegović tadašnjeg predsjednika Bosne kao " prodao " Srebrenica za Zapad da napadnu Srbiju . I da Sjedinjene Države želio da ga toliko tadašnji predsjednik Bill Clinton ponudio sljedeće dogovor ( ! ) : Ako predsjednik bosnienmuslimske i Srebrenicabor zvučao 5.000 muslimana u Srebrenici klanje Srba , on bi se osiguralo da NATO intervenira . Zanimljivo , zar ne ? Film ne prestaje .
Prema filmaša , srpski ratni zločinac bosanskom Ratko Mladić je OK momak koji pokušava pronaći rješenje za " neizvjesna i ozbiljne sigurnosne situacije " u Srebrenici , ali ne mogu , jer muslimani su tako prokleto nespretna da oni ne znaju šta žele . Mi učimo u film koji u bosanskom ratu su dvije strane , " bosanske strane ( koje ) je NATO borbenih aviona ( ! ) I holandski UN snage ( ! ) 450 pored 5.500 vojnika pod komandom Orića " a sa druge strane Mladića sa samo " četiri tenkova i 400 vojnika . " Ako neko ne uhvatimo , to je vrijedi ponoviti : na taj način UN borio na bosanskoj strani , prema filmaša .
Najozbiljnije je još uvijek poricanje genocida koji je filmaša su krivi . Na početku filma govori o genocidu , ali onda klizi sliku da je ono što se zapravo dogodilo je " ratni zločin ", na čelu sa muslimana ubijeno ljudi u okolnim selima . Ako ostavimo po strani činjenicu da je filmaša vide osvetu kao legitimni motiv da ubije nekog tako i dalje ostaje činjenica poricanja genocida . Žrtve koje su pucali su kao filmaša " mješavina vojnih i civila ", a izvor u filmu može uzeti stav da " u pravednosti je podsjećao na većini konvencionalnih vojnih operacija . " Drugim riječima , nije bio u vezi genocid u Srebrenici planirano , ali greška u standardnom vojnoj operaciji . To je slika na najviše bodova u suprotnosti detaljno Haški tribunal je mapiran (vidi , između ostalog, protiv bosanskih Srba general - major Krstića , IT - 98-33 - T ) , pa čak i protiv priznanja onih koji su pogubljeni ti ljudi ( Erdemović , IT - 96-22 - T ) ne izgleda bitno za filmaša .

Film zanemaruje gotovo svi dokazi Haškog tribunala došli nije najveći problem . Kao i obično u kålsuparteorier ovo je mješavina poluistina , nesporazuma , neznanja i laži . Niti je najveći problem da film ponavlja sve najmračnije nacionalističke propagande da je Milošević pokušao širiti . Kako se Srbija i Srbi u novije vrijeme su nastojali pokazati da je zemlja udaljila od nacionalističke rukavca kao što je bilo pod Miloševićem . Najveći problem je u tome SVT dodijeljena prostor za teoriju zavjere sa islamofobičnim tonovima koji negira genocid . Baš kao što Jevreji teorije zavjere imaju sami krivi za sve što su pretrpjeli , tako da je u ovom filmu muslimani samo sebe kriviti za genocid su pretrpjeli .
To je vrlo alarmantno da je SVT odlučio da vidim ovaj film . SVT ne bi trebala biti kanal za poricanje genocida koji je pažljivo mapiran od strane Haškog tribunala . SVT čak i dogovorio razjašnjavanje rasprava nakon toga je još više zabrinjavajuće . Urednik na SVT treba odgovoriti zašto ."

Poslednja izmena:
Reagovao kako se reaguje na negiranje genocida, iznošenjem činjenica i analizom ..
" Jasenko Selimovic: Sanningen som offrades av SVT
Inte nog med att Ratko Mladic framställs som en reko kille i Dokument utifrån - värst är förnekelsen av folkmordet i Srebrenica i "Staden som offrades", skriver Jasenko Selimovic."
/Ne samo da je Ratko Mladić prikazan kao dobar momak , najgore je negiranje genocida u 'Izdani grad'/
Evo ti link pa si prevedi http://www.expressen.se/debatt/jasenko-selimovic-sanningen-som-offrades-av-svt/
P.S. Da ipak postavim google prevod:
"Postojanje zavjere i kålsuparteorier nije novost . Jevreji , prema takvim teorijama , odgovoran za teroristički napad na World Trade Center , muslimani se spremaju da osvoji Zapadu kroz islamizacije itd Ove idiotier često imaju ograničen opseg jer su šire od usta do usta i na nejasne blogovima . Problem nastaje kada takve tvrdnje su u mogućnosti da se širi kroz velike kanale distribucije . Dakle , to je ozbiljno SVT odabrati za zakup prostora za takvu teoriju zavjere .
Prošle nedelje je pokazao SVT dokument na to norveški " dokumentarac " o Srebrenici pod nazivom " Grad koji je žrtvovan . " Tu , saznali smo da je to stvarno bilo Alija Izetbegović tadašnjeg predsjednika Bosne kao " prodao " Srebrenica za Zapad da napadnu Srbiju . I da Sjedinjene Države želio da ga toliko tadašnji predsjednik Bill Clinton ponudio sljedeće dogovor ( ! ) : Ako predsjednik bosnienmuslimske i Srebrenicabor zvučao 5.000 muslimana u Srebrenici klanje Srba , on bi se osiguralo da NATO intervenira . Zanimljivo , zar ne ? Film ne prestaje .
Prema filmaša , srpski ratni zločinac bosanskom Ratko Mladić je OK momak koji pokušava pronaći rješenje za " neizvjesna i ozbiljne sigurnosne situacije " u Srebrenici , ali ne mogu , jer muslimani su tako prokleto nespretna da oni ne znaju šta žele . Mi učimo u film koji u bosanskom ratu su dvije strane , " bosanske strane ( koje ) je NATO borbenih aviona ( ! ) I holandski UN snage ( ! ) 450 pored 5.500 vojnika pod komandom Orića " a sa druge strane Mladića sa samo " četiri tenkova i 400 vojnika . " Ako neko ne uhvatimo , to je vrijedi ponoviti : na taj način UN borio na bosanskoj strani , prema filmaša .
Najozbiljnije je još uvijek poricanje genocida koji je filmaša su krivi . Na početku filma govori o genocidu , ali onda klizi sliku da je ono što se zapravo dogodilo je " ratni zločin ", na čelu sa muslimana ubijeno ljudi u okolnim selima . Ako ostavimo po strani činjenicu da je filmaša vide osvetu kao legitimni motiv da ubije nekog tako i dalje ostaje činjenica poricanja genocida . Žrtve koje su pucali su kao filmaša " mješavina vojnih i civila ", a izvor u filmu može uzeti stav da " u pravednosti je podsjećao na većini konvencionalnih vojnih operacija . " Drugim riječima , nije bio u vezi genocid u Srebrenici planirano , ali greška u standardnom vojnoj operaciji . To je slika na najviše bodova u suprotnosti detaljno Haški tribunal je mapiran (vidi , između ostalog, protiv bosanskih Srba general - major Krstića , IT - 98-33 - T ) , pa čak i protiv priznanja onih koji su pogubljeni ti ljudi ( Erdemović , IT - 96-22 - T ) ne izgleda bitno za filmaša .

Film zanemaruje gotovo svi dokazi Haškog tribunala došli nije najveći problem . Kao i obično u kålsuparteorier je ovo mješavina poluistina , nesporazuma , neznanja i laži . Niti je najveći problem da film ponavlja sve najmračnije nacionalističke propagande da je Milošević pokušao širiti . Kako se Srbija i Srbi u novije vrijeme su nastojali pokazati da je zemlja udaljila od nacionalističke rukavca kao što je bilo pod Miloševićem . Najveći problem je u tome SVT dodijeljena prostor za teoriju zavjere sa islamofobičnim tonovima koji negira genocid . Baš kao što Jevreji teorije zavjere imaju sami krivi za sve što su pretrpjeli , tako da je u ovom filmu muslimani samo sebe kriviti za genocid su pretrpjeli .
To je vrlo alarmantno da je SVT odlučio da vidim ovaj film . SVT ne bi trebala biti kanal za poricanje genocida koji je pažljivo mapiran od strane Haškog tribunala . SVT čak i dogovorio razjašnjavanje rasprava nakon toga je još više zabrinjavajuće . Urednik na SVT treba odgovoriti zašto ."

drugim recima, samo je komentarisao film

ja reko nesto konkretno... jaka reakcija

drugim recima, samo je komentarisao film

ja reko nesto konkretno... jaka reakcija

Nije "samo komentarisao film" , nego iznio činjenice , i kritikovao švedsku televiziju SVT što je učestvovala u genocidnom projektu (jedna od faza genocida je negiranje genocida) ..
Za film je napisao da je "mješavina poluistina , nesporazuma , neznanja i laži"
Na kraju je poentirao :
"Nije najveći problem da film ponavlja sve najmračnije nacionalističke propagande koje je Milošević pokušao širiti . Niti da se Srbija i Srbi u novije vrijeme nastoji pokazati kao zemlja koja se udaljila od nacionalističkog rukavca kao što je bila pod Miloševićem . Najveći problem je u tome SVT dodijelila prostor za teoriju zavjere sa islamofobičnim tonovima koji negira genocid . Baš kao što su Jevreji po teoriji zavjere sami krivi za sve što su pretrpjeli , tako su u ovom filmu muslimani samo sebe kriviti za genocid koji su pretrpjeli .
Vrlo je alarmantno da se SVT odlučila prikazati ovaj film . SVT ne bi trebala biti kanal za poricanje genocida koji je pažljivo mapiran od strane Haškog tribunala . SVT je čak i dogovorio razjašnjavanje rasprava nakon toga, što je još više zabrinjava . Urednik na SVT treba odgovoriti zašto ."

Poslednja izmena:
Nije "samo komentarisao film" , nego iznio činjenice , i kritikovao švedsku televiziju STV što je učestvovala u genocidnom projektu (jedna od faza genocida je negiranje genocida) ..
Za film je napisao da je "mješavina poluistina , nesporazuma , neznanja i laži"
Na kraju je poentirao :
"Nije najveći problem da film ponavlja sve najmračnije nacionalističke propagande koje je Milošević pokušao širiti . Niti da se Srbija i Srbi u novije vrijeme nastoji pokazati kao zemlja koja se udaljila od nacionalističke rukavca kao što je bila pod Miloševićem . Najveći problem je u tome SVT dodijelila prostor za teoriju zavjere sa islamofobičnim tonovima koji negira genocid . Baš kao što su Jevreji po teoriji zavjere sami krivi za sve što su pretrpjeli , tako su u ovom filmu muslimani samo sebe kriviti za genocid koji su pretrpjeli .
Vrlo je alarmantno da se SVT odlučila prikazati ovaj film . SVT ne bi trebala biti kanal za poricanje genocida koji je pažljivo mapiran od strane Haškog tribunala . SVT je čak i dogovorio razjašnjavanje rasprava nakon toga, što je još više zabrinjava . Urednik na SVT treba odgovoriti zašto ."

ne moze posle genocida da se poveca broj nekog naroda, to je van pameti.I to je poslednji popis pokazao, kad Dodik poturi rezultate strancima druga ce pesma da se peva.

Back