Patrijarsi realno nikad nisu bili uz studente na način na koji to studenti očekuju

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ko svi ? ja samo kazem da studenti ne slusaju patrijarhe ... pogledaj na videu kako su ispljuvali patrijarha pavla ...
Mislim vecina, posto botovsko-blokaderska alijansa dominira na forumu. Dobro za botove znamo da nisu iskreni u svojoj agendi, ali blokaderi su tezi slucajevi.
jel pozvao i studente katoličke i islamske veroispovesti ili samo pravoslavne?
Beogradski nadbiskup je podrzao svoje:
https://n1info.rs/vesti/i-beogradski-nadbiskup-podrzao-studente-vasa-odlucnost-je-vredna-divljenja/

Evo Patrijarh Porfirije je pozvao sve da se vrate u školske klupe. Slično to je radio i Patrijarh Pavle 1991. Pogledajte klip. Pa sami presudite. Pogledajte na 1:00

nisi slušao Porfirija ceo snimak...i on pokušava da balansira..jeste rekao da bi voleo da se studenti i učenici vrate u škole ali jerekao i: svi smo mi za to da se ispune studentski zahtevi ali ko će reći kad su ispunjeni..ja se u to ne razumem...trebalo bi osobe koje plaćamo da to rade...

1734094724-180240.jpg

Ne znam kakva je bila atmosfera u BG-u 1991, mada nagađam da se osećao miris krvi u vazduhu i da bi bilo krljanja ako bi došlo do sukoba policije i običnih građana. Paja mi dođe relativno ok kao ličnost tako da mislim da je išao protiv prekomernog nasilja tada (dve osobe su na demonstracijama izgubile život).
Što se ovog novog tiče nekako ga ne mirišem, ono od kako država dotira crkvu mislim da sveštenstvo primarno gleda svoj finansijski interes u gotovo svakoj situaciji.

"Sveti arhijerejski sabor SPC osudjuje vlast koja je prenebregla ne samo izbornu volju naroda, vec pre svega pogazila nasu slavnu i mukotrpnu istoriju, vekove, narodno pamcenje, obraz, dostojanstvo, ime, cirilicu, duhovne i nacionalne vrednosti i svetinje, izdala zapadne srpske krajine, dovela naciju i drzavu do potpunog sloma a narod do procsjackog stapa, zavadila nas sa celim svetom a sada pokusava da nas i medjusobno zavadi i zakrvi, samo da bi sacuvala svoju vlast. Zato Sveti arhijerejski sabor SPC, kao vekovni cuvar narodnih svetinja i vrednosti, energicno i javno zigose i osudjuje ovakvo ponasanje vladajuceg rezima " - stav je vrha Srpske crkve (kakav, uostalom, odavno zahtevaju studenti Bogoslovskog fakulteta i svestenstvo)."
https://www.nin.rs/arhiva/2402/1.html

Nije uporedivo.

Ne znam da li u Srbiji uopšte postoji crkva.
Rekao bih da postoji institucija crkve, mada su i tamo stvari donekle u okrenute kapitalističkom duhu
Verovatno se misli na crkvenu ispostavu napredne stranke. Naravno da oni neće biti na strani studenata jer bi promenama izgubili i fotelje i privilegije.
Imaš sveštenstvo koje je na državnoj sisi, kao i one koji se još nisu zaposlili u crkvi pa podržavaju studente jer im se može

Crkva je 1991. bila velikosrpska sto bi podrzavala vase?

I danas je branik srpskog sveta na koji vi kidisete...
Je li podržava avovo odustajanje od otpriznavanja na tronošcu kod Trampa? To je baš bilo velikosrpski s avove strane. Kao i davanje telefinskog broja tzv. Kosovu, kao i uklanjanje barikada na Ibru, kao i predaja Kurtiju opština na severu, kao i korišćenje usloga albanskih prevoznika za potrebe svojih najvećih na svetu mitinga...

Kako se velikosrpstvo crkve uklapa s tim? :cool:

Back