Све за љубав

......исто тако размишљам колико су жене спремне да зарад љубави према мушкарцу жртвују своју жељу за мајчинством
оде на абортус иако жели да роди...јер ето он неће дете

или пак обрнуто
роди дете њему :roll:уф колико отрцана фраза

да ли вреди толика жртва?
мисим оно ...дете ваљда треба да буде заједничка одлука и радост, ал има и другачијих примера, баш знам 2- 3 примера да је жена родила да би задржала мушкарца....
чак код неких људи постоји заблуда....нек роди ако мисли да је муж не наоусти...колико сам пута чула и пара ми уши

:heart::heart::heart:
cudna je ljubav..

zbog ljubavi prema njemu sam se udala za njega..
pa je ljubav rasla..
i zbog jos vece sam nam rodila dete..
a onda je prevelika ljubav pocela da nas unistava..pa sam se zbog iste odlucila da se razvedem..
i sad smo razdvojeni, a volimo se..
a mogli smo da ostanemo na istoj adresi i vremenom da pocnemo da se mrzimo..

a evo i moja mama..
pravi najbolje kiflice na svetu..
i ja ih obozavam..
i ne znam da stanem..a necu da se gojim..
i rekla sam joj da mi ne donosi kada ih napravi..
a ona kaze``pa ja tebe volim..ako necu tebi, kome cu?``
i zbog silne ljubavi koju oseca prema meni, opet ih je napravila i vruce mi donela..
i one sad mirisu u kuhinji..
i mame..i ja ne mogu da im odolim..
i kako ja to sad da nazovem nije mi jasno..
da li je to ljubav ili ..?:think:

mislim, jutros sam ih pojela..samo jos ovaj put!
ali, ako ih sledeci put vratim i ne pojedem..ili ih ja prosledim nekome ko nema problem sa testom, da li to znaci da ja nju ne volim jer za njenu ljubav nisam u stanju ustupak da ucinim,m?

pametna nisam..

Poslednja izmena:
Heh, za ljubav bih učinila.... ne vredi, meni je ovo pogrešna postavka- za ljubav ne znam šta bih učinila, mnogo mi je apstraktno. Ali za svog muža, brata i roditelje bih verovatno učinila skoro sve.... I vidim bitnu razliku između te dve formulacije: ako kažem da bih za ljubav učinila sve, činim nešto za nas dvoje (muža i sebe), zato što ja volim njega a on mene i zato što očekujem da ćemo se posle voleti još više ili duže ili nešto tako ... A ako kažem da bih za muža učinila dosta toga, onda je to nešto što bih uradila za njega kao čoveka, i uopšte me ne interesuje da li će da me voli, ili da mi bude zahvalan... a ja bih to uradila ne zbog našeg zajedničkog uživanja, nego zato što je u pitanju čovek kome je potrebna pomoć, i onda je taj postupak sam sebi svrha... nema ništa iza toga...
Treća priča je šta bih navodnim žrtvovanjem učinila za sebe :) To je Hellen već razradila...

шта сте спремне да урадите зарад љубави
ја сам променила град да бих се удала за човека кога волим
после тога, ништа специјално:mrgreen:

п.с. ако је била тема, модератори нек избришу...

svaka cast, ja ovog mog volim al ne mogu da menjam grad po ko zna koji put, tako da cekam da on doje kod mene:D

Била је тема. И чини ми се да ниси једина овде која је напустила град "зарад љубави". :lol:
А ја тему не разумем баш најбоље.
Је л’ овде реч о неком жртвовању?

тема је
које сте све ствари било оме лепе или ружне
спремне да урадите зарад љубави према мушкарцу
Спремна сам на свашта али не зарад љубави, већ зарад себе.
Да бих била срећна.
Јер, на крају крајева, све се своди на то.
Дакле, ако га волим, а он од мене захтева нешто што не желим, нећу то учинити па да је не знам каква љубав у питању.
Типа, да продам стан и уложим у његов посао.
Преселим се у други град, па ће онда мој син ређе виђати оца.
Оставим посао да бих имала више времена за њега...
Јер. поред себе, морам и на дете да мислим.
И ништа што би могло да нас угрози и много нам поремети живот.

ISTO!!!Promenila grad,otisla 330km dalje od kuce...I sad mi nije jasno kako sam to ucinila,a jako sam vezana za porodicu....Ljubav je to

Ne bih ništa žrtvovala, ali bih uradila-SVE !

Dakle, ne bih žrtvovala, jer sama ta reč znači da sam to nešto uradila zbog toga što 'to tako treba', ili 'se podrazumeva', ili 'očekuje', deluje kao da nije sasvim svojom voljom, bar meni, iako u suštini nije tako, nego je taj termin po meni pogrešan...
Uradila bih (skoro) sve, uvek to 'skoro' jer nismo svesni situacija u kojima nam nešto 'izmakne iz ruku', pa nismo u mogućnosti za tako nešto...ali naravno, nisam 'slepa', pružam koliko i dobijam, manje ili više, ne merimo u gramima, je l'? :)
Zbog svojih godina još nisam bila u situaciji da zbog ljubavi činim velika dela, ali vrlo dobro znam da bih :)

Ja se slazem s Hellen da sve sto cinimo cinimo pre svega zbog sebe i da nama bude dobro.
Za ljubav nisam spremna da zrtvujem sebe, ali da uradim mnogo i da se zalazem za nas sam uvek spremna
Bitno je da ono sto radimo radimo da obe strane u tome uzivaju i da obe strane to zele, to je onda ljubav, a jednosmerna zrtva koja sluzi za prebacivanje na nos nije niti ce ikad biti prava ljubav
Ljubav je dvosmeran proces u kome svi dobijaju, inace sve drugo nije prava ljubav, vec ucena ili sracunatost

Promenila sam dobar deo svojih navika jer smo gotovo uvek zajedno posle posla. Mnoge stvari koje sam ranije radila sad ne stizem. Moje ranije veze nisu podrazumevale stalno svakodnevno vidjanje pa mi je bilo malo tesko da se naviknem. U pocetku. I sad mi ponekad dodje da budem malo sama, ali mi prija njegovo drustvo. Znaci, prihvatila sam te promene jer mi on prija, pa mi ni te promene ne padaju toliko tesko.
Ali ipak jos nisam morala da pravim neke radikalne promene u zivotu zbog nekog.

ne mogu bas da odmerim na taj nacin "ovo jesam, ovo nisam spremna"...spremna sam da volim zarad ljubavi, onako, najjace, ali nisam spremna da tog nekog volim vise nego sebe...eto, nekako tako, opste...

Back