Све врсте пејзажа

03410.jpg

Ne kače se tuđe fotke! Moderator bi trebao da obriše ovo!

^ja sam postavio pitanje da ne ispadne da optuzujem nekog-iako mi od pocetka bi vise nego sumnjivo al ajde.a i mene zivo zanima da l ce moderatori reagovati ali ajde da vidimo.Iako nešto naslucujem reakciju al živi bili pa videli
Moderatori nisu policajci i nemaju ni vremena ni volje da isleđuju i istražuju koje su autorske fotografije a koje nisu. :)
Teoretski (i praktično) svako ovde može postaviti fotku koja nije njegova, na koji način ste zamislili da to neko proverava i reaguje? Recimo da bi se (teoretski) mogle pronaći fotografije skinute sa Interneta... a ko garantuje da fotografiju koju je ovde postavio Žika nije snimio njegov brat Mika ili komšija Pera?
Zamislili ste ovaj Forum kao mesto gde se postavljaju, komentarišu, popravljeju, pokazuju... sopstvene fotografije. OK. Jedini način da se to ispoštuje je da to pravilo poštuju oni koji fotografije postavljaju - ja zaista ne vidim drugi način.

Tepretski...Ti kao urednik/moderator bi trebalo bar da skrenes paznju onima koji krse pravila sta da rade tj ne rade a ne nama koji se bunimo da solis pamet...! :rtfm:Sta sad ja sam pandur na ulici vidim kriminalca kako krade otima pa cu reci "eh sta cu mu ja neka ga...?":dontunderstand:
...Ne verujem sta citam ovde...:rotf::klap:
Hvala na poduci šta ja treba a šta ne treba da radim :).

Izvini, sa kojim dokazima i argumentima možeš da tvrdiš da nešto jeste ili nije nečije autorsko delo?
Zato što si video fotografije za koje misliš da su (pre)dobre, profesionalne, snimljene ne različitim krajevima sveta? Znaš li ko stoji iza njih? Znaš li ko je osoba koja ih je snimila i siguran si da to nije ista ona koja ih je ovde i postavila? OK. Onda fino reci: Autor fotografije iz posta br. 15xx je ZW osoba, a pouzdano znam da ne postuje na našem forumu. Ili još bolje, prijavi poruku administraciji (trouglić ispod avatara).

A sa kojim pravom Ti mene optuzujes da ja nesto JESAM kad ja NISAM uradio..?Ja sam prvo PITAO-Emin@ konkretno -gde je slikano, kako itd...Ocekujuci odgovor naravno ono bar is opste kulture ako ni iz kog drugog razloga....Tek kasnije u Foto-caskalistu kad su i drugi primetili isto sto i ja tj POSUMNJALI sam UPITAO i trazio odgovor, kao i to da sam se unapred zizvinio AKO GRESIM...coveka kji se eklamira tamo gde mu nije mesto i to sam vam naveo njega sam prozvao naravno ni on nije nista sankcionisan...I s kojim pravom Ti tako agresivno da ne kazem tezu rec komuniciras sa mnom-Ti moderator na Fotografiji gde zadjes jednom u 100 god...i onda prozivas nas koji smo stalno tu i vidimo sta se desava...?Ajde kazi mi onda lepo-STA JESTE Tvoj posao kao moderatora ako ne da istrazujes ko, sta i kako...?
Jer iskreno ne vidim nista drugo sto JESI URADILA na ovom podforumu...za ovu nazovimo je zajednicu...?

Poslednja izmena:
A sa kojim pravom Ti mene optuzujes da ja nesto JESAM kad ja NISAM uradio..?Ja sam prvo PITAO-Emin@ konkretno -gde je slikano, kako itd...Ocekujuci odgovor naravno ono bar is opste kulture ako ni iz kog drugog razloga....Tek kasnije u Foto-caskalistu kad su i drugi primetili isto sto i ja tj POSUMNJALI sam UPITAO i trazio odgovor, kao i to da sam se unapred zizvinio AKO GRESIM...coveka kji se eklamira tamo gde mu nije mesto i to sam vam naveo njega sam prozvao naravno ni on nije nista sankcionisan...I s kojim pravom Ti tako agresivno da ne kazem tezu rec komuniciras sa mnom-Ti moderator na Fotografiji gde zadjes jednom u 100 god...i onda prozivas nas koji smo stalno tu i vidimo sta se desava...?Ajde kazi mi onda lepo-STA JESTE Tvoj posao kao moderatora ako ne da istrazujes ko, sta i kako...?
Jer iskreno ne vidim nista drugo sto JESI URADILA na ovom podforumu...za ovu nazovimo je zajednicu...?
Hajde se lepo vrati na moj post pa ga pažljivo pročitaj. Iza svake rečenice lepo stoji znak pitanja - dakle, ni za šta nisi "optužen" samo sam ti sugerisala šta i kako treba da uradiš ako misliš to što misliš. ;)
Ne vidim ni trag agresije u svom odgovoru, a dobio si ga nakon što ste tražili da reagujem i brišem postove jer vi mislite (ili insinuirate) da fotografije koje su postavljene nisu autorsko delo onih koji su ih postavili.
U to što tebi neko nije odgovorio na pitanje koje si postavio - ne ulazim. Stvar svakog od nas je da se ovde kao i u životu uopšte ponaša onako kako misli da treba. Za mene je opšta kultura i kultura komunikacije jedno, za tebe, verovatno, nešto drugo. Granice su tanke i vrlo rastegljive, ali je besmisleno da o tome raspravljamo.
O doprinosima i "minulom radu" takođe ne bih.
Ovaj pdf je mrtav mnogo pre nego što sam ja ovde došla, a zašto je tako, verovatno biste lepše i tačnije obrazložili vi koji ste "stalno tu".
Postoje i objektivni i subjektivni razlozi zašto se (još uvek) ništa bitnije nije promenilo, ali veruj mi na reč - hoće uskoro. Ovako ili onako. Ono što sa sigurnošću mogu da tvrdim je da se nekolicini vas koji ste "stalno tu" neće dopasti promena - kakva god da je, kao što je bilo i do sada svaki put kad je bilo ko imao bilo kakvu ideju ili pokušaj da nešto promeni.

Odustajem...zato sto me zabole vise uvo da isterujem neku pravdu, da se trudim oko nekog tu foruma Fotografija na koji dolaze vise ne-fotografi nego fotografi i imaju veca prava...A to da nekolicina nas ne prihvata promene i te price su prilicno teske reci...i neistinite!Ali dobro urednik si(vlast si)pa Ti se moze-da pises i radis sta hoces...Mogu ja da navedem brdo argumenata u svoju korist, i prilicno validnih ali kakve to veze ima kad na sve sto ja napisem dobijem prilicno drzak i negativan odgovor!>Sto mi govori da i vas zabole uvo za ovaj podforum...Koji je postao, nazalost, sve vise, samo ne ono sto bi trebao biti...
Ja odustajem od dalje rasprave, jer nemam vise snage i ne vidim smisao-ali i ne od svojih ideja i principa...Jadni ste ...jajo ste jadni...
Ali bih prosto voleo da se pojavi neko ko ce da tuzi i Krstaricu i te bisere-za krsenje autorskih prava i zloupotrebu intelektualne svojine(jer fotografija to jeste) pa bih bas voleo da vidim dali bi vas onda bilo briga jesu li njihove fotke ili ne...jer sad nije...Al' neka svako svoje grehe placa...

Back