Sve više žena brije lice

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
67.108
U poslednjih godinu, dve sve više i više članaka, youtube videa promovišu brijanje lica žena.
U suštini radi se to i duže samo se o tome nije toliko javno pričalo.
Sve te influenserke, beauty guru cure se uglavnom briju. Kada zumiraju lice, nemaju te baby dlacice nigde...Mislim, sada o tome i javno pričaju.

Kažu puder lepše legne, generalno svi ti puderi...podmlađuje lice...čini nas mladolikim...koža je meka kao bebina guza :)
Iskustva su različita...

Da li biste vi probali nekada celo lice ili ste probale? Jel istina da su dlake jače?

Ja nisam, nemam ni nameru iskreno...:rumenko:

Evo kako to izleda.

Samo brijanje počinje od 3:50, pre toga su mackalice i pripreme.

 

Sve više žena brije lice: Šta o tome kažu dermatolozi-da li ovaj ritual zaista podmlađuje?

200617_shutterstock-295624265_ls.jpg


Brijanje lica kod žena vekovna je tradicija u Japanu, Koreji i Kini a sličnome tretmanu svojevremeno su se podvrgavale Kleopatra kao i slavna Elizabet Tejlor.

U poslednjih nekoliko godina ovom trendu su se priklonile i mnoge pripadnice lepšeg pola. One tvrde kako im je zahvaljujući ovom ritualu koža znatno mekša i izgleda mladoliko.

Istražili smo i evo šta na ovu temu kažu dermatolozi:

Iako zvuči krajnje bizarno, brijanje lica zaista ima benefite za stanje kože, jednoglasni su dermatolozi.

Brijanje podmlađuje, a ne podstiče rast novih dlaka

Osim što skida dlačice, brijač otklanja i površinski deo kože, sastavljen od mrtvih ćelija. Dr Majkl Prager, dermatolog iz Londona kaže da brijanje podstiče stvaranje kolagena i smanjuje stvaranje bora, ali i objašnjava da brijanje ni u kom slučaju ne podstiče rast novih, pogotovo ne jačih dlačica.

"Ponekad nam izgleda da su dlačice gušće, ali one zapravo samo rastu iz drugog ugla", objasnio je on.

Njegov kolega dr Nil Šulc dodaje kako brijanje usporava starenje, pa upravo zbog toga muškarci češće bolje podnose godine, te izgledaju mlađe od žena njihovih godina. Specijalni mikro brijači namenjeni ženama mogu se kupiti u svim parfimerijama.

Oštrina muške i ženske britve se znatno razlikuju

Postupak uključuje upotrebu 10-inčnog skalpela koji se razlikuje od britvica za muško brijanje po slabijoj oštrini britve. Brijač se koristi na čistoj i suvoj koži na čelu, obrazima, bradi, nosu i vratu.

(stil.kurir.rs)
 

Obrijala sam lice i to je najgora stavar koju sam uradila IKADA

U nizu bizarnih tretmana kojima se žene podvrgavaju zbog lepote, možda najbizarniji, ali i sve popularniji, jeste trend brijanja lica ili dermaplaning.

Žakelin Kilikita, novinarka sajta Refinery29, odlučila je da proba ovaj popularni tretman i kako je objasnila to je najgora stvar koju je uradila za lepotu.

„Kao neko ko piše o lepoti i tretmenima za lepotu ideja besprekornog lica bez malja bila mi je jako privlačna. Nakon tretmana dermaplaninga na klinici za negu kože po mom izboru, moja temperamentna i flekama sklona kože bila je izazito crvena i bolna. Bilo je potrebno do 48 sati da neprijatan osećaj prođe.

Nakon što je osetljivost nestala, svidela mi se svilenkasta i glatka koža na kojoj više nije bilo „bebi dlaka“ za koje sam verovala da su razlog zbog kog moj puder nikada mogao lepo da se nanese. Mit da dlake rastu brže i da su tamnije kada se jednom obriju nije tačan, ali jesu bile drugačije. Tupi krajevi učinili su da dlake budu grube i bodljikave, a urasle dlake postale su rutina.

Nakon nekoliko meseci brijanja lica posebnim brijačem (skoro identičnom onom koji se koristi za dermaplaning), primetila sam da mi malje postaju čekinjaste i da se pod kožeom formiraju tamna mesta koje čak ni sa tri sloja korektora nisam mogla da pokrijem. Znala sam da je to pogrešan tretman za mene“.

Žaklin je kosultovala doktorku Anjali koja joj je rekla da taj tip tretmana nije za ljude koji imaju jake dlake ili pojačanu maljavost, i da bi takve osobe pre bi trebalo da se odluče za depilaciju ili još bolje, lasersko uklanjanje dlačica. Takođe, osobe koje su sklone upalama ili rozacei, ekcemima i psorijazi trebalo bi da izbegavaju ovu proceduru.

Kako se radi dermaplaning?

Reč je o tretemanu kojim se specijalnim brijačem pod uglom od 45 stepeni uklanjaju sitne dlačice sa površine lica, a ujedno se uklanjaju mrtve ćelije sa lica i to iz dubinskih slojeva kože.

Tretman navodno garantuje svežiji i blistaviji izgled kože, pa čak i podmlađivanje. Lica su navodno brijale i Elizabet Tejlor, Merilin Monro i Kleopatra.

Brijanje lica – pro i contra

Iskustvo koje je Žaklin imala sa dermaplaningom jedno je u nizu koje možete pronaći na internetu. Može se reći čak da je mrtva trka između onih koji tvrde da je u pitanju užasna procedura i onih koji kažu da je u pitanju najbolja stvar koju možete da priuštite svom licu.

Na primer, slavna kozmetičarka Kejt Somervil kaže da brije lice još od svojih dvadesetih godina i tvrdi da su rezultati sjajni, a sa njom se slaže i popularna vlogerka iz Dubaija Huda Katan. Doktor Majkl Prager dermaplaning upoređuje sa mikrodermoabrazijom, jer kako navodi, podstiče proizvodnju kolagena i zbog toga odlaže nastanak bora.

(zena.blic.rs)
 
a druga kaze....

Žena (46) svako jutro brije lice, već 8 godina unazad: Ovo je njen ritual, a koža joj se promenila!

Anđela koristi muški brijač za jednokratnu upotrebu, pažljivo skida dlačice sa lica, i na kraju se umiva toplom vodom. Ceo proces završava nanošenjem dnevne kreme za lice.

Žene poput muškaraca imaju malje na licu, samo su njihove dosta slabije i svetlije. Kod nekih je maljavost izraženija, dok kod drugih, pak, ne predstavlja estetski problem.

Jedna od najgorih dilema mnogih dama je upravo kako da se rešite dlačica na licu - da li je brijanje preporučljivo ili ne?

Anđela Garvin je 46-godišnja pravnica iz Eseksa koja već godinama unazad svakog jutra brije lice.

Njen dan počinje u pola 7 ujutro, a prvo što uradi nakon buđenja jeste odlazak u kupatilo, umivanje, čišćenje lica i nanošenje pene za brijanje, prenosi Dejli Mejl.

Anđela koristi muški brijač za jednokratnu upotrebu, pažljivo skida dlačice sa lica, i na kraju se umiva toplom vodom. Ceo proces završava nanošenjem dnevne kreme za lice.

Iz svog iskustva, ova 46-godišnja pravnica ističe da za osam godina, koliko se već brije, i to tri puta nedeljno, nije imala bilo kakve negativne posledice.

"Jeftino je, oduzima mi samo nekoliko sekundi i ne iritira mi kožu, nasuprot laseru ili vosku. I uopšte ne verujem u to da brijanje čini da dlačice postaju tamnije i jače. Smatram da je ovo nešto najbolje što sam počela da praktikujem", objašnjava Anđela za Dejli Mejl i dodaje:

"Osim toga, šminku mnogo lakše nanosim i lepše mi prijanja na lice. Koža mi je sada nežnija i mekša nego što je to bila godinama unazad".

(stil.kurir.rs)
 
A u pm još mi samo to fali u božju mater pa ja kad krenem brijati noge skidam sve do brade :zcepanje: brate dlaka na sve strane sad bi jos i to trebala mogu se onda obisiti slobodno .
daaa...a sto je najgore...mislim da noge nisam pocela da brijem ne bih trebala ni njih....posto su mi svetle dlacice i male...
mislim kada bih pocela i lice da brijem...da bi bile tamnije....nekako ne verujem u to da ostaju teko bele, male, meke i neprimetne...
 
Joj ja sam prvi puta moje noge obrijala sa 13g to liti su me svi gledali na moru jer su crne dlake,majmun meni nije ravan što se tiče dlaka.Sad zamisli još lice a u pm :zcepanje: pa bila bi pravi muškić
Od jedne dlake sad iz te jedne izlaze po 3 a tako bi bilo i po licu isto,ha brijem svaki 3 dan,ruke to idem sa trakicam pa sam mirna 20 dana,pupak brijem a oko bradavica čupam ko obrve.
Žene svjetlije puti mislim da ne bi trebale ništa dirati jer samo mogu udebljati te dlake skidajući ih
 
Joj ja sam prvi puta moje noge obrijala sa 13g to liti su me svi gledali na moru jer su crne dlake,majmun meni nije ravan što se tiče dlaka.Sad zamisli još lice a u pm :zcepanje: pa bila bi pravi muškić
Od jedne dlake sad iz te jedne izlaze po 3 a tako bi bilo i po licu isto,ha brijem svaki 3 dan,ruke to idem sa trakicam pa sam mirna 20 dana,pupak brijem a oko bradavica čupam ko obrve.
Žene svjetlije puti mislim da ne bi trebale ništa dirati jer samo mogu udebljati te dlake skidajući ih
daaaaaaaaaaaa.....najveca greskaaaaaaa....i to zato sto sam cula da treba....a od kolena prema gore i na stomaku uopste ih i nemam....srecom tu i ne brijem, nemam sta...
 

Back
Top