Sve više samoubistva u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta ste se svi u'vatili za psihičku labilnost?

Evo copy iz Enciklopedije:
Емоционална лабилност
Емоционална лабилност је тенденција промене расположења рапидно и често без видљивих стварних (објективних) разлога.

Evo šta je ta labilnost!
Ja ne znam nikoga ko se baš nikad ni oko čega ne potresa, a ako se nezadovoljstvo (bedom, nemaštinom, maltretiranjem od strane nekoga i svašta još) gomila godinama, i čovek koji je "stena" će "pući" jednom.
jedno je da li pukne sam a drugo zbog nekog

Izvini, jel' se mi znamo?

Naravno da ne znam, nisam to studirala, ali ovo je neko elementarno znanje, postoje mentalne bolesti koje su nasledne, neke preskaču po generaciju (ili čak nekoliko generacija), toliko znam.

pa šta ako su nasledne? gomila faktora i bolesti je nasledno? i šizofreničari su retki, imala sam neke kontakte sa psihijatrijom pa ne znam jel sam jednog srela
a isto tako nije sigurno da će se preneti, a šta god kod tebe ludilo značilo, i najstabilnija osoba može da pukne u određenim uslovima težim ili lakšim
šizofreničari imaju i neki poremećaj realnosti, pa ne znam jel bi uspeli da se ubiju

Nečeg sam se setila...
Da li je to rekao Patrijarh Pavle, nisam sigurna, ali citat objašnjava puno toga šta se zbiva u ljudima: "Ne postoje samoubice, postoje samo ubice."

Ako izuzmemo bolesti, zdrav čovek može da bude "doveden do ludila", kako se nekad govorilo. I jeste tako, barem iz mog iskustva, koga god poznajem da se ubio, taj je bio godinama sistematski uništavan.

Nečeg sam se setila...
Da li je to rekao Patrijarh Pavle, nisam sigurna, ali citat objašnjava puno toga šta se zbiva u ljudima: "Ne postoje samoubice, postoje samo ubice."

Ako izuzmemo bolesti, zdrav čovek može da bude "doveden do ludila", kako se nekad govorilo. I jeste tako, barem iz mog iskustva, koga god poznajem da se ubio, taj je bio godinama sistematski uništavan.

ali uvek te neko uništava

Back