Sve više Kirgistanaca u Srbiji

Ne delim ih ja nego činjenice!
Više puta sam naveo podatak o procentu uspešnosti zakona 26.2 o zapošljavanju i integraciji ljudi sa Zapadnog Balkana koji je 97%, što je izuzetno (mogu i da izbacim izvor). Zato je i nemačka privredna komora pre par meseci tražila produženje ovog zakona i povećanje kvota.
Koliki je procenat Arapa i Crnaca koji rade? Nemam podatke (politička korektnost) ali negde sam pročitao, ispod 40%. Gde god su oni u ozbiljnom broju naseljeni, vrtoglavo je povećan kriminal. I za ovo postoje izvori. Nemački poslodavac ih ne voli. Kapitalistu ne zanima boja kože nego nego ko će da radi. Kod mene u firmi prošlo je njih puno i nijedan se i nije zadržao duže od par meseci.
Dakle, ja sam rasista? :lol:
Normalno da je povećan procenat kada većinu stanovništva čine ljudi tamnije puti belaca gotovo da i nema u EU 😂

Deluje kao da si desničar, rasista, nacifašista? 🤔

Ne delim ih ja nego činjenice!
Više puta sam naveo podatak o procentu uspešnosti zakona 26.2 o zapošljavanju i integraciji ljudi sa Zapadnog Balkana koji je 97%, što je izuzetno (mogu i da izbacim izvor). Zato je i nemačka privredna komora pre par meseci tražila produženje ovog zakona i povećanje kvota.
Koliki je procenat Arapa i Crnaca koji rade? Nemam podatke (politička korektnost) ali negde sam pročitao, ispod 40%. Gde god su oni u ozbiljnom broju naseljeni, vrtoglavo je povećan kriminal. I za ovo postoje izvori. Nemački poslodavac ih ne voli. Kapitalistu ne zanima boja kože nego nego ko će da radi. Kod mene u firmi prošlo je njih puno i nijedan se i nije zadržao duže od par meseci.
Dakle, ja sam rasista? :lol:
Sa svojim stavovima koje iznosiš ovde - da.

I pored toga što kad ih dovedeš padnu na teret socijale; i pored toga što kriminal poraste za 300%; i pored toga što naprave svoj geto i postaju opasnost za zapadnu demokratiju, ti bi da ih dovodiš u Srbiju?
Jel sve u redu sa tvojim kognitivnim sposobnostima?
U Srbiji to nije slučaj, dolaze radnici da rade. To je sve - deo smo globalnog tržišta radne snage. Socijalni slučajevi nemaju veze s tom pričom.
Rekao bih da treba malo da pripaziš na ponašanje.

Celokupni politički establišment, i SNS-ovski i drugosrbijanski, zdušno podržava masovnu imigraciju Azijata i Afrikanaca u Srbiju. Faktički je Srbija ostavljena kao nedefinisana teritorija gde svako može da uđe kako hoće, a neki se time i ponose. Otpor jedva vidljiv. U Hrvatskoj ima puno radnika iz Nepala i Indije, Torcida i BBB ih svaki čas malo izudaraju po glavi, kod nas ništa. Pitam se šta rade radovci, ofkovci, zemunci. Delije i Grobari su očigledno pod tuđom komandom.
SrBstvo je nekompatibilno sa rasnom svešću.

Štavise, mnogi Srbi bi da budu rasno nesvesni, iz primitivnog inata prema Hrvatima, Poljacima, Litvancima i ostalim pametnijim narodima.

U Srbiji to nije slučaj, dolaze radnici da rade. To je sve - deo smo globalnog tržišta radne snage. Socijalni slučajevi nemaju veze s tom pričom.
Pa jel vidiš šta se dogadja na Zapadu? Jesi slep ili šta? U Srbiji bi bilo isto kao tamo.
Rekao bih da treba malo da pripaziš na ponašanje.
Idi bre. Evo drhtim od straha :lol:

Dovele ih turske agencije kao radnu snagu.
Sreo sam prve koji dosli mislim početkom prosle godine.zapanjio sam se otkud oni.azerbejdjanci,kirgistanci,tadjikistanci,turci skoro video i egipcani neki dosli.
Ubijaju nam satnice,mada bice veći priliv naših posto pola vise nece da studira.
Svakako treba štititi svoj narod i svoju zemlju. Srpske političare to ne zanima, oni su prodati ne zanima ih ništa, samo lični interes. Svako dovodjenje migranata je veleizdaja i put u propast.
Kad ljudi jednom ukapiraju, biće već kasno.

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da većina Srba uopšte zna gde je tačno Kirgistan, ali izgleda da Kirgistanci dobro znaju gde je Srbija.

Beže od pritiska u Rusiji: Sve više Kirgistanaca u Srbiji​

Desetine kirgistanskih državljana beže od pojačane represije nad migrantskim radnicima u Rusiji kao i rastućeg pritiska da učestvuju u ratu u Ukrajini.
Mnogi sada gledaju ka Evropi.

Zahvaljujući bezviznom režimu od 90 dana za kirgistanske državljane, Srbija je postala ključna stanica na tom putu, piše Radio slobodna Evropa.

Priliv migranata delimično je podstaknut ruskom invazijom na Ukrajinu, koja je takođe naterala stotine hiljada Rusa da se presele u Srbiju kako bi izbegli mobilizaciju.
Danas se na ulicama Beograda, pored ruskog, sve češće čuju i uzbekistanski, kirgistanski i tadžikistanski jezik. Tokom protekle godine, sve veći broj novopridošlih dolazi upravo iz Kirgistana. Pojedini među njima, prijavljivali su zloupotrebe na radu i kršenje prava radnika a sada apeluju i na otvaranje kirgistanskog konzulata u Srbiji.

Trenutno, mnogi migranti koji su iz Kirgistana došli u Srbiju, nemaju pravnu zaštitu. Za Radio slobodna Evropa (RSE) govore o tome kako im nisu isplaćene obećane zarade.

Uprkos tome, mnogi ne gube optimizam.

"Ako poštuješ zakon, niko te neće maltretirati. Policija me često zaustavi na ulici da proveri dokumenta, a zatim samo kažu - Hvala i doviđenja", priča jedan od Kirgistnaca za RSE.

Borak u Srbiji može da znači i život u skučenom prostoru. Međutim, za Kirgistance sa kojima je RSE razgovarao, čak ni takvi uslovi ne izazivaju sumnju u ispravnost odluke da se tu presele. Sve je, kažu, bolje u poređenju sa rizicima života u Rusiji.

https://www.021.rs/info/srbija/424934/beze-od-pritiska-u-rusiji-sve-vise-kirgistanaca-u-srbiji

Kako gledate na ovu zanimljivu pojavu?
Cure su im maserke u Tursku u hamam nemam nicega protiv da I u Srbiju se bave masazom

Back