Sve velike ljubavi su tuzne

Da li ima istine u tome da bez tuge nema velikih ljubavi, odnosno da je dusevna bol katalizator za ljubav?

Da li patnja pojacava ljubav?

Moramo li patiti da bi voleli vise?

:think:

Velika vecina ljubavi je neuzvracena.To je zato sto je tesko naci dve jedinke koje gaje identicna ili bar skoro identicna osecanja jedno prema drugom.A svakom je svaka svoja i svaka nova ljubav prava i najveca.Otuda i ta konstatacija da su sve prave ljubavi tuzne.

..pusti đoleta u qrc.,taj je na taj sentiment obogatio to sa tim velikim ljubavima ti je ošlo u komercijalu...
..u redu i taj duševni bol i ta patnja sve je to normalno i za ljude ali...
...ima brate devojaka,žena,baba kolko voleš samo se malo okreni oko sebe...
...nije ona jedina i ostale imaju što i ona ima...
..jel dosta od mene...

..pusti đoleta u qrc.,taj je na taj sentiment obogatio to sa tim velikim ljubavima ti je ošlo u komercijalu...
..jel dosta od mene...

Ovo je upravo najgora,najotrcanija,najizlizanija i najdebilnija fraza koju neko moze reci nekome ko je nesrecno zaljubljen.

..jel dosta od mene...

Te price bi dodatno produbile patetisanje bilo bi kao necu drugu necu bolju mi smo savrseni jos samo ona to da vidi cekao sam tolke godine sta sad da stajem bla bla

Pre bi ja to ovako rekla:"Osvesti se budalo!"

:neutral:

...jeste u pravu si i da je otrcana i da je izlizana i da je grozna ali mora da se probudi iz te apatije čoveče...
...u redu je da pati i da je tužan ali ne sme da padne u depresiju zbog jedne ribe ni po koju cenu...

Svako se sa depresijom i post ljubavnom apatijom bori na svoj nacin.Tu niko nikome nemoze da pomogne.Gadni su ti ljubavni problemi i svako je kroz to prosao.Vreme je jedini faktor koji moze da pomogne.

Da li ima istine u tome da bez tuge nema velikih ljubavi, odnosno da je dusevna bol katalizator za ljubav?

Ovaj stav proizilazi iz dozivljaja nekih ljudi da je samo ono sto nemaju dovoljno vredno, pravo...a ono sto imaju ne cene dovoljno i to im nije prava ljubav... uglavnom ti sto se loze na odbacivanje i na prepreke imaju problem sa samopouzdanjem, pa one koji ih zele ne vrednuju dovoljno jer misle da neko ko stvarno vredi na njih ne bi ni obratio paznju.

http://changingminds.org/principles/scarcity.htm

Ovaj stav proizilazi iz dozivljaja nekih ljudi da je samo ono sto nemaju dovoljno vredno, pravo...a ono sto imaju ne cene dovoljno i to im nije prava ljubav... uglavnom ti sto se loze na odbacivanje i na prepreke imaju problem sa samopouzdanjem, pa one koji ih zele ne vrednuju dovoljno jer misle da neko ko stvarno vredi na njih ne bi ni obratio paznju.

http://changingminds.org/principles/scarcity.htm

Tacno tako

Netacno bre...

Koliko je MILIONA ljudi izvrsilo samoubistvo zbog neuzvracenih ljubavi?

Da se i oni nisu samoubili zbog sebe?

Ljubav moze da bude kao tihi, nezni vetric koji se uplice u kosu, ali i pobesnela oluja koja nosi sve ispred sene....

Kada je neuzvracena i tuzna, razorno dejstvo joj dolazi do maksimuma....
takva nam je hemija u mozgu
http://www.ted.com/talks/helen_fisher_studies_the_brain_in_love

imas i prevod ako ti treba

- - - - - - - - - -

Ako je ljubav neuzvracena ili neostvarena onda samo jedna strana tuguje...
i lepa ti je tema...
da...

Nisu tuzne :) Ja sam srecan :heart: Prava ljubav nije patnja onda tu nema ljubavi ako patis - Ljubav je radost i sreca :zaljubljena:

Ok sad svasta nazivaju ljubav :mrgreen: zato su nesrecni :aha:

- - - - - - - - - -

Ok neko je tuzan kada izgubi nekog koga je voleo. Ok ima tuznih trenutaka ali nije non stop tuga :lol:

- - - - - - - - - -

Kakva li bi tek tuga bila bez ljubavi :rotf:

Mislim da su ljudi tuzni kada nemaju ljubav pravu i sve dok je ne pronadju tuguju :aha: Kad je nadju vise nisu tuzni ili gresim :malav:

- - - - - - - - - -

Zasto piju po kafanama i lome case ? Zbog ljubavi jer nemaju ili ih je ostavila ljubav :heart: Tuzna ljubav je smesna :lol: Kao da kazes: od Cokolade mi se povraca :rotf:

Back