laa-laa
Aktivan član
- Poruka
- 1.078
E Gošćice, istina, obavezno hladno na vruće, sjetila sam se da je to i moja mama pominjala.Fibi3:. Vruce urmasice odmah preliti hladnim sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sav sirup
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E Gošćice, istina, obavezno hladno na vruće, sjetila sam se da je to i moja mama pominjala.Fibi3:. Vruce urmasice odmah preliti hladnim sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sav sirup
Marge Simpson:Treba mi jedan stvarno dobar recept za Tulumbe, ali da se na raspadaju kada se peku i da se ne napijaju ulja prilikom pecenja.

Marge Simpson:Mislis peci u rerni ? A ne u ulju kako sam ja mislila ?
Marge Simpson:Vidis da sam prava plavusa, sve mi moras nacrtati. Godinama ih przim u dubokoj masnoci i svi se mrste na njih a niko da kaze zasto, niko da primeti da su masne i da ne treba da izgledaju tako. Izem ti prijatelje i porodicu kada se boje da komentarisu. Ja sve sto primetim odmah kazem pa uvredili se ili ne.
 ..Tako su se tulumbe pravile, nekad doduše.
..Tako su se tulumbe pravile, nekad doduše.Gosciceeeee… mirisu urmasiceee…
URMASICE SA KOKOSOM
Potrebno je: 1 margarin, 450 g brasna, 120 g kokosa, 2 jaja, 1 prasak za pecivo, 150 + 600 g secera, 2 van. secera, 1 limun.
Sirup: Prvo skuvati sirup. Staviti u serpicu 8 dl vode, 600 g secera, 2 van. secera i 1 limun isecen na kolutove. Pustiti da kuva oko 5-6 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Umesiti 1 margarin, 450 g brasna, 120 g kokosa, 150 g secera, 1 prasak za pecivo i 2 jaja da testo bude glatko. Uzimati po komadic testa (otprilike velicine 2 oraha), napraviti kuglicu, pa dlanovima napraviti ovalan oblik, pritisnuti na rende (na onu izreckanu stranu) i redjati u pleh. Pleh ne podmazivati. Dobije se taman kolicina da se popuni veliki pleh za rernu. Peci na 200 stepeni dok malo ne porumene. Vruce urmasice odmah preliti hladnim sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sav sirup (mada ih mi smazemo onako vruce).
Danas sam pravila urmasice po ovom tvom receptu ali sam umesto kokosa stavila istu meru oraha i jako su ukusne. Ali su toliko brzo upile sirup da su pocele da se raspadaju, da li mi mozes reci u cemu bi mogao biti problem?
 .........Mleveni orasi se ponašaju kao i brašno, upijaju tečnost, a inače su masni, tako da si imala više masnoće nego što je trebalo po receptu. Zbog više masnoća su se i raspadale.
 .........Mleveni orasi se ponašaju kao i brašno, upijaju tečnost, a inače su masni, tako da si imala više masnoće nego što je trebalo po receptu. Zbog više masnoća su se i raspadale.Super!Hajde opet radimo.