SVE STO VAM TREBA

• Začetnik teme Začetnik teme kuvar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Marge Simpson:
Treba mi jedan stvarno dobar recept za Tulumbe, ali da se na raspadaju kada se peku i da se ne napijaju ulja prilikom pecenja.

Možeš da probaš ovaj moj, ako te još interesuje.

- Prokuvati: 1/2 lit. vode sa pola šoljice (kafene) ulja. Kad provri, dodati 300 gr. brašna i 1 ceo prašak za pecivo. Izmešati, i u hladno dodati 4 cela umućena jaja. Vaditi ih špricem na pleh i peći.

Vidis da sam prava plavusa, sve mi moras nacrtati. Godinama ih przim u dubokoj masnoci i svi se mrste na njih a niko da kaze zasto, niko da primeti da su masne i da ne treba da izgledaju tako. Izem ti prijatelje i porodicu kada se boje da komentarisu. Ja sve sto primetim odmah kazem pa uvredili se ili ne.

Marge Simpson:
Vidis da sam prava plavusa, sve mi moras nacrtati. Godinama ih przim u dubokoj masnoci i svi se mrste na njih a niko da kaze zasto, niko da primeti da su masne i da ne treba da izgledaju tako. Izem ti prijatelje i porodicu kada se boje da komentarisu. Ja sve sto primetim odmah kazem pa uvredili se ili ne.

Čekaj, bre, nemoj da pljuješ ljude...:lol:..Tako su se tulumbe pravile, nekad doduše.
Možda i oni znaju samo za taj recept, pa nemaju šta da ti zamere. Jedino, što su masne. :grin:

Gosciceeeee… mirisu urmasiceee… :p

URMASICE SA KOKOSOM

Potrebno je: 1 margarin, 450 g brasna, 120 g kokosa, 2 jaja, 1 prasak za pecivo, 150 + 600 g secera, 2 van. secera, 1 limun.

Sirup: Prvo skuvati sirup. Staviti u serpicu 8 dl vode, 600 g secera, 2 van. secera i 1 limun isecen na kolutove. Pustiti da kuva oko 5-6 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Umesiti 1 margarin, 450 g brasna, 120 g kokosa, 150 g secera, 1 prasak za pecivo i 2 jaja da testo bude glatko. Uzimati po komadic testa (otprilike velicine 2 oraha), napraviti kuglicu, pa dlanovima napraviti ovalan oblik, pritisnuti na rende (na onu izreckanu stranu) i redjati u pleh. Pleh ne podmazivati. Dobije se taman kolicina da se popuni veliki pleh za rernu. Peci na 200 stepeni dok malo ne porumene. Vruce urmasice odmah preliti hladnim sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sav sirup (mada ih mi smazemo onako vruce :p ).

Danas sam pravila urmasice po ovom tvom receptu ali sam umesto kokosa stavila istu meru oraha i jako su ukusne. Ali su toliko brzo upile sirup da su pocele da se raspadaju, da li mi mozes reci u cemu bi mogao biti problem?

Danas sam pravila urmasice po ovom tvom receptu ali sam umesto kokosa stavila istu meru oraha i jako su ukusne. Ali su toliko brzo upile sirup da su pocele da se raspadaju, da li mi mozes reci u cemu bi mogao biti problem?

U orasima.....:D .........Mleveni orasi se ponašaju kao i brašno, upijaju tečnost, a inače su masni, tako da si imala više masnoće nego što je trebalo po receptu. Zbog više masnoća su se i raspadale.

Back