- Poruka
 - 30.715

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
)МАДА, пуштали су руски документарац о Великом отаџбинском рату, то је било добро.Вајасат хистори је ок.
Онај други је као МТВ. Има свега осим историје(дрвосече и ловци на крокодиле)
E nista, veruj mi ne pratim to. Cuo sam da je otkrio neke informacije o posmatranju ljudi i da ga jure iz vlade... Mislim da je to sve malo prenaduvana prica u sustini. Tu ako ne znas konkretno sta se desilo i sve uslove "terenske" i sve elemente, mislim da ne mozes da imas misljenje kako treba.
Generalno mislim da u danasnje vreme mora da postoji nadzor i specijalne grupe ljudi za to i da to pomaze zastiti nacije. Posebno to treba. E sad kako se to upotrebi i da li je u plemenite svrhe moze da zavisi od drzave do drzave. Bitno je i kakva je drzava naravno.
Fora je ako ne radis nista "dodgy" nemas sta da brines. Mislim da tu malo paranoja vise kod ljudi radi iz raznih razloga. Sad dal' ce neko da vidi dal gledas x rated film, ili kupujes online, ili pricas sa kevom ili se dogovaras sa prijateljem za caj/pub/kafu mislim da je totalno nebitno...

A Bogorodica Ljeviška?
da nije taj krak de ševalje u francuskoj...?![]()
ne znam da li da vjerujem i kome...
1. Žumberački i kotarski uskoci su koliko, 2% ukupnog broja Srba u Hrvatskoj? Ajde fino ti nama objasni kako se to lički Srbi i sjevernodalmatinski Srbi bore za Habsburge kada je Lika i Sjev. Dalmacija pod Turcima?
======================================================
Sta je to katolicki prozelitizam,...valjda ti ne treba objasnjavati,...sta je to BB istorijska skola i kako je u duhu prozelitizma negirala istorijsko srpsko bice i srpsku drzavu ti i ne zelis znati,...
jer bi ti se mentalni sklop raspao ko mjehur od sapunice, kad bi spoznao da pripadas nekome koga karakterise stanje patoloske svjesti otpalih od srpskog naroda,....karakteristike naroda vi ne posjedujete, vi ih kradete,...
naravno uz pomoc onih kojima realnost prisustva srpskog naroda i srpske drzave, kako kroz istoriju , tako i danas, nikako ne odgovara!!!
Nazalost,...na ruku tom specificnom mazohistickom maroderstvu istorijskog srpskog bica, islo se i iz same srzi srpske inteligencije zatrovane kominternovsko vatikanskim antisrpskim idejama!!
Samo tren slobode,... istinske srpske inteligencije svrstane u autohtonu srpsku istorijsku skolu,....BB istorijska skola, .....vec je,...... ne dovedena u pitanje, vec razbijena,...
zato si smjesan sa svojim davno vidjenim pokrstenjacko patoloskim lucevinama!!!
U prilog tome,...evo ti i jedan dopis onih kojima je stalo da se kradji istorijskog srpskog bica stane na put,
inace bi bilo besmisleno druziti se!!!
=================================================================
Поштована господо,
Када неко физичко лице украде неку ствар, изложено је прогону државних и правосудних органа. Ако је процењена вредност украденог предмета висока, надлежни државни судови ће, том лицу, строго пресудити.
Држава штити своју имовину и културну баштину – и од појединаца, и од друштвених заједница, и од других држава. То је њена незаобилазна обавеза. То право припада Влади и Скупштини Републике Српске Крајине у прогонству и зато вас обавештавамо да је обављена крађа српске културне баштине у окупираној Републици Српској Крајини од стране Владе Републике Хрватске и Уједињених нација. Орган УН који је обавио ову крађу, у договору с Хрватском, је – УНЕСКО. Договор је постојао, јер УНЕСКО није проверио хрватски допис, у којем је Сињска алка (одржава се 7. Августа) представљена за хрватску витешку игру – која се обавља сваке године у граду Сињу, а у част победе хрватске војске над окупаторском турском војском 1715. године. Та битка није обављена на територији на којој су живели Хрвати, јер је то била Далмација, у којој су живели само Срби, а војска која је победила Турке 1715. године је била српска војска. Далмација је била територија средњевековне Србије и део ње су окупирали Турци, а део Венеција (Млетачка Република) у 15. столећу. Хрватске државе тада није било, јер је Хрватска окупирана од стране Мађарске 1097. године, а та Хрватска је била далеко од српске Далмације.
У средњем веку се у Далмацији говорио само српски језик, те је сва њена културна баштина српска. Ни данас се не говори хрватски језик у Далмацији. Хрватски се говорио само у Загребу и околини (где живе оригинални Хрвати), али тај хрватски је избачен из службене и књижевне употребе – по одлуци колонијалне Аустрије, крајем 19. столећа, па су ти оргинални Хрвати били обавезни – да користе српски језик (што Хрвати чине и данас). И данас је у Хрватској службени језик српски, а Влада Хрватске га је пријавила УНЕСКО-у као „хрватски језик“. Ни то УНЕСКО није проверио, јер да јесте – онда би хрватски језик унео у списак угрожених светских језика и УНЕСКО би био обавезан да тај језик спаси од изумирања, што чини и са 2000 других угрожених језика.
УНЕСКО није проверавао ништа о бици између Срба и Турака крајем 17. и почетком 18. столећа, јер да јесте, не би могао српски устанак против колонијалне Турске убележити као хрватски устанак. УНЕСКО је имао прилику, да о том српском противтурском устанку нађе оригинална документа у архивама у Риму, у Венецији, у Бечу и у Задру – Задар је у Хрватској. Да је то учинио, нашао би, да је у Далмацији подигнут српски устанак против Турака 1682. године, кад је војска Турске кренула против Аустрије и опседала је аустријски главни град, Беч. Турци су Беч опсели са 250.000 војника, а против Срба у Далмацији су послали 100.000 војника. Но, Срби су 1682. и 1683. извојевали неколико победа над турском војском и прогнали је у Босну и Херцеговину и друге крајеве које су Турци држали под окупацијом. Вођа српског устанка је био Илија Јанковић, а његови помоћници су били сви Срби: Јован Баљак – из Далмације, Никола Шарић, Илија Цврљак, Грго Стржиреп – из Босне и Херцеговине, Бајо Николић Пивљанин из Црне Горе и хајдучки харамбаша из Далмације, Тинтор, чије име није убележено.
Кад су Пољаци помогли Аустријанце 1683, Турци су разбијени код Беча, а онда су Срби подигли противтурски устанак у данашњој Мађарској (где су били већинско становништво), у Републици Српској Крајини, у Војводини, у Херцеговини, Босни, Србији, на Косову и Метохији и Македонији. Турци су се повукли с данашњих српских земаља, а Аустрија је успоставила своју власт над тим територијама. Следеће године, 1684, Венеција (Млетачка Република), такође, ступа у рат против Турске, а Аустрија, Пољска и Русија одлучују да ослобођену српску Далмацију укључе у Венецију (Млетачку Републику). Срби су то прихватили и од те године су ратовали против Турске под заставама Венеције (Млетачке Републике). Турци су покушали опет окупирати Далмацију, али су их Срби потукли 1715. године и у част те победе – организовали су сваке године витешку игру: Сињску алку. Хрвати су тада били само у аустријској војсци и они нису били на ратишту у Далмацији.
Кад је престао рат с Турском, Турска је задржала Босну и Херцеговину, данашњу Србију и Македонију и формално јој признато да је и Црна Гора у саставу Турске, мада су Црну Гору ослободили Срби Далмације и Црна Гора је, тада, стављена под међународну заштиту – с локалном српском влашћу у оквиру Турске. Далмација је остала у Венецији (Млетачкој Републици), те после битке с Турцима (1715), Венеција почиње преводити православне Србе у католике, присиљавајући их да се више не зову Србима, него само Католицима. Крајем 19. и у 20. столећу, Аустрија их је присиљавала – да се зову Хрватима, јер је тако одлучио Конгрес римокатолика у Загребу 1900. године, који је донео одлуку да се сви Срби католици морају превести у хрватску нацију. Пре тога, 1875. српско становинштво града Сиња и околних села је покатоличено (укупно 10.000 особа), а 1941. године је хрватска фашистичка држава одлучила да убије породице свих Срба католика који не пређу у хрватску нацију. Тако су ти Срби у Другом светском рату (да не би били убијени од Немаца и Хрвата) пристали да се зову Хрватима, на што су их заклињали и католички свештеници. Од тада су били принуђени, да и свој српски језик зову хрватским језиком.
Поштована господо,
Све ово имате у сачуваним документима у Италији, Аустрији, Мађарској и Хрватској, те сте били обавезни да то проверите. Да знате, ове чињенице нису унесене у школску и универзитетску литературу Европе, јер се колонијална политика против Срба спроводи и данас. А ви сте обавезни да се борите против прикривеног колонијализма и зато морате поништити одлуку о регистрацији Сињске алке као дела хрватске културне баштине. Подсећемо вас, да и хрватски језик није онај језик који вам је Влада хрватске пријавила – то је српски језик. А о хрватском, као што смо рекли, мора да бринете – да га спасите од умирања, јер је и он део светске културне баштине, коју ви мора да очувате.
И да Вас подсетимо, регисторвали сте српске народне песме „ојкаче“ као хрватске, а оне су српске – српског народа у окупираној Републици Српској Крајини. Такође, имајте у виду, да вам је Влада Хрватске, пре неколико месеци, поднела захтев да српске народне песме „банатски бећарац“ региструјете као хрватске народне песме. Чувајте се, јер чините велику грешку и срамоту према себи – пред лицем Цивилизације.
Zamolio bi moderaciju da u imperativu odbrane BB istorijske skole ne brise ovaj post!!!
Не то је тврђава у Сирији коју су подигли крсташи, прототип средњевековних тврђава, чини ми се да су и неки филмови снимљени у њој и око ње.da nije taj krak de ševalje u francuskoj...?![]()
Нови допринос Американаца и њихових сателита очувању светске културне баштине.Фуј.Dijelom za politiku, ali čisto da postavimo vijest...pobunjeničke snage u Siriji koriste Krak de Ševalje kao svoju bazu, a sirijske snage su je nedavno bombardovale i prouzrokovale značajniju štetu.
Не то је тврђава у Сирији коју су подигли крсташи, прототип средњевековних тврђава, чини ми се да су и неки филмови снимљени у њој и око ње.
Нови допринос Американаца и њихових сателита очувању светске културне баштине.Фуј.
Ма знамIzvini, tvrdjavu je gadjala Sirija, drzavne snage... lol![]()
, мислио сам на то да побуњенике подржавају амерички империјалисти и тако се директно мешају у унутрашње ствари једне земље.Да није њих побуне не би ни било па ни оволиког разарања и убијања.Ко може да забрани побуњеницима да се склоне у објекте од културног значаја.Да, у принципу, могло би се тако превести. Иначе, о постојању витешких турнира код нас, пише Константин Киречек, и он каже да [...] витешке игре на коњу сличне беху играма на западу... Орбини прича да су дворјани цара Стефана приређивали пред њим витешке игре и турнире, те да би цар победиоце даривао богатим поклонима [...]. Ако се то има на уму, као и чињеница да је међу средњовековном српском војском било и најамника са запада, реалне су могућности да су они са собом донели и део тих традиција, везаних за витешке турнире.
Тако сам и ја мислио док нисам једном гледао неку емисију у којој се говорило о турнирским копољима и неки нови моменти које сам тада сазнао дали су ми повода за неке нове идеје. Иначе, има неколико начина да се стекне поен, а један од њих је и да срушиш противника са коња. Али највише ме изненадио и фасцинирао овај са ломљењем властитог копља, никада не бих очекивао да ће то у двобоју да донесе поен.
Ево још један видео исечак из серијала Merlin на коме је приказан двобој витезова са сценама ломљења копља.
Овај податак ми је однекале познат, али не сећам се одакле. У сваком случају, ако је истина, ја бих се сложио са мишљењем Хернија XVIII.![]()
Ма знам, мислио сам на то да побуњенике подржавају амерички империјалисти и тако се директно мешају у унутрашње ствари једне земље.Да није њих побуне не би ни било па ни оволиког разарања и убијања.Ко може да забрани побуњеницима да се склоне у објекте од културног значаја.
Да, и ако се притом прекрше све међународне конвенције и уговори, нема везе.Не могу једна правила за једне да важе а за друге да не важе.И у тим трећеразредним земљама живе људи, ко има право да се меша у то како ће да живе.Ma ko zna sta se tu desava... Amerikanci podrzavaju onog ko je u njihovom interesu trenutno, to ne bi trebalo nista da ti znaci. To svi rade, zavisi koja je liga u pitanju ... DiplomatijaPogotovu te trecerazredne zemlje se menjaju kao carape, kako ti se nameste...
![]()