Sve o suplementaciji u bodibildingu i srodnim sportovima

Pozdrav!
Devojka želi da krene sa korišćenjem whey-a. Međutim, pre nekih 5-7 godina (ne znam tačno) imala je upalu pankreasa koja se smirila ali zna nekada da se malo "javi" zbog načina života koji diktira posao (brza hrana, malo spavanja, periodično ne stalno), ne često ali recimo jednom u 2 meseca. Ćitao sam da nije preporučljivo (možda čak i zabranjeno) da osobe sa pankreatitisom koriste whey. E sada, njoj nije dijagnostikovana ta bolest (što ne znači da je nema jel) nego jednostavno ima prirodno malo osetljiviji pankreas. Hoće da se ozbiljnije posveti vežbanju i poslušala je moj savet da treba da kupimo whey da bar posle treninga vrati deo potrošenog.

Moje pitanje je da li znate nekoga sa sličnim problemom ili jednostavno imate savet na osnovu iskustva?

Hvala svima unapred na odgovoru!

P.S. nadam se da sam na dobrom mestu postavio pitanje...
 
Prvo ako vec uzima whey neka uzima sto cistiji whey tj onaj bez hidrata i secera,..drugo tu brzo hranu mora da izbaci jedan od uzroka upale.e sad nisi napisao da li ima simptome bol povracanje itd da li je radila lab nalaz ovo je bitno..generalno iskustvo mojih pacijenata sto se tice toga jeste..mora da unosi dosta tecnosti voca i povrca pirinac i da izbegava meso i preradjevine svu masnu hranu i tesku za varenje..i da bar jedan dan ili vise bude na postu..i preporucio bi da nabavis pecurku kombuhu i sitake one su no 1 za upale sve u org tako i za pankraes...
 
Pre svega hvala na savetima. Pre te upale nije imala nikakve znakove osim da "nešto ima" u stomaku, znači osećala je kao da ima deo koji nije njen, i onda se jednom prilikom najela jako masne hrane a predhodno veće napila pošteno i dobila napad da nije mogla da izdrži. Nekako je stigla do bolnice i tako dalje, radili su naravno tada nalaze i rekli su joj da je jaka upala pankreasa, prepisali brutalno strogu dijetu određeno vreme i neke lekove, otišla je na kontrolu i to je to. Sada što sam napomenuo da joj se javlja je upravo taj osećaj da ima nešto u stomaku. Par obroka jede laganu hranu baziranu na povrću i ribi i sve se vrati u normalu. Proteini koje nameravam da kupim na merici od 33g imaju 24g p, 3g uh i 2g m, mislim da je ovo sasvim ok.
 
Uzeo sam od nekih zaostalih para sto ne bih skupio ni za kg wheya pa sam kupio minerale... Sad uzimam cink, selen i hrom posle rucka i danas sam uzeo magnezijum sa b6 vitaminom, ali nigde ne pise kada se konzumira... Uz ova 2 prethodna u upuststvu pise da se uzimaju uz obrok ali uz mg nista ne pise... Da li mozda znate da li je konzumacija vezana za obrok zbog bolje apsorpcije ili ne?
 
Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu pa da pitam ovde. Koji best buy protein biste mi preporucili?
Vec uzimam super pump i vide se rezultati, pa me interesuje koji protein bi isao uz navedeni suplement?

Gledao sam elite i izolat jer su u slicnom cenovnom rangu, pa me zanima razlika. Takodje da li je dovoljno uzimati protein samo posle treninga?

Syntrax whey - 2.3 kg ti je 5300 din u AMG sportu.
 

Back
Top