Sve o statutu i statusu Vojvodine...

Šta je po tebi realno da se preduzme po pitanju Vojvodine?

• Ukupno glasova
    201
  • Anketa je zatvorena .
Jelte a sta je Novi Sad bio do pojave "gede"??????
A drugo -sta je razlika od "centralnog" ili "administrativnog centa i glavnopg grada ?
Trece a sta to ljudima preko Save i Dunava uopste smeta dali ce Novi sad Biti jedno ili drugo,kolko znam Vama ni iz Dzepa ni u Dzep ,sto nije slucaj sa Vojvodjanima ?
Cetvrto dali je po vama Autonomas =separatista ,i ako je jednako stvarno ste pravi "patrijote" i "velikosrbi" ?
Peto Ebes taj Statut on je samo Polustepenica do APV ./jer Atonomnost Pokrajina podrazumeva izvesnu autonomnost od centralista ,ako nista bar u rasporedjivanju svoje zarade i placanje dogovorenih obaveza -bilo kome?
Sesto nek mi neko iz Uze Srbije /necu reci pasalik/kad vec kazete "da dajete svoje pare Vojvodini ' jednostavno ne dajete ali i ne trazite vise nego sto to Vojvodjani MORAJU da plate i zar onda nebi bila prica "o cistim racunima " ili mozda ona :
"Sto je moje to je samo moje ,a no sto je tvoje to je i moje " -bice da je ovo pravi odgovor ma kakav vi dali ?:cool:

99548631.jpg

25082942.jpg

Jelte a sta je Novi Sad bio do pojave "gede"??????
A drugo -sta je razlika od "centralnog" ili "administrativnog centa i glavnopg grada ?
Trece a sta to ljudima preko Save i Dunava uopste smeta dali ce Novi sad Biti jedno ili drugo,kolko znam Vama ni iz Dzepa ni u Dzep ,sto nije slucaj sa Vojvodjanima ?
Cetvrto dali je po vama Autonomas =separatista ,i ako je jednako stvarno ste pravi "patrijote" i "velikosrbi" ?
Peto Ebes taj Statut on je samo Polustepenica do APV ./jer Atonomnost Pokrajina podrazumeva izvesnu autonomnost od centralista ,ako nista bar u rasporedjivanju svoje zarade i placanje dogovorenih obaveza -bilo kome?
Sesto nek mi neko iz Uze Srbije /necu reci pasalik/kad vec kazete "da dajete svoje pare Vojvodini ' jednostavno ne dajete ali i ne trazite vise nego sto to Vojvodjani MORAJU da plate i zar onda nebi bila prica "o cistim racunima " ili mozda ona :
"Sto je moje to je samo moje ,a no sto je tvoje to je i moje " -bice da je ovo pravi odgovor ma kakav vi dali ?:cool:

Ako bude potrebe opet cemo je "zalepiti"...:lol:
Ма нема потребе Maksim 3 то је тотално депласирана тема.
Апослутно неактуeлна.

Тако да кад смишљаш изговор, гледај да будеш мало оригиналнији, ово ти је сувише провидно.

Poslednja izmena:
Slusaj bre . Ti , kako kazes , pokatoliceni Srbi , bas onakvo , kakav je i Maks Luburic . Jak Srbin . Pa i Ljubo Milos .
Pa vecina hrvata je generalno srpskog porekla . Jaki su mi to Srbi . Svi njihovi Partizani , ustase , pa i vecina domobrana i jesu bili poreklom Srbi .

Samo da znas , niko ko je za sebe govorio da je Srbin , nije isao na Ruse .
Imas malo nakazno gledanje na istoriju .

Isli su i Slovenci na SSSR . I Rumuni , I Madjari i inci . Pa dobro ,ima nesto sto je nejasno skroz . Ako suu finci samo ratovali sa SSSRom , i umalo ga nisu pobedili , kako je moguce da su posle izgubili , i to svi zajedno , protiv Rusa. Znas , bas je nelogicno .
A drugo , eto , bas cekamo , da nam kazes , gde je neko stratiste Hrvata , ili Slovenaca, kao stoje Kragujevac , ili Kraljevo u Srbiji , gde su Nemci streljali 100 za jednog .

Drugo . Zamolio bi te da za Srbe ne koristis uvredljive izraze .
Sta ti to zjnaci podlsljivari ?

Ja mislim da ces da naletis negde na Mileta , tamo u NSu , pa ces da budes dobar i miran posle .

E brate, ja da naletim na nekog novosadjanca, tamo u eeeeeeeN eeeeeeeeeS-u odmah bi ga tog momenta odvukao u Dunavski park, te ispekao na roštilju, i podelio izgladnelim penzionerima, koji se tu balotiraju. . . .

A mnogo su slatki, ko patkice, a za Mileta, ništa ti ne brini, lepo bi se mi ispričali. . .a ako to ne pomogne, pa lepo, on M24 ČK, a ja stari dobri pradedin austrougarski M17 pa ćemo se siti narazgovarat, a

AKO NI TO NE POMGNE, ondak ćemo morat nekog eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeN eeeeeeeS sadjanca da pečemo na roštilju.

Ajde pozdrav.

Ljudi, vi baš dražite kerove.

A VI POSTAVLJAČI ZASTAVA LJIGAŠI ZNAJTE JEDNO.

Ako do sranja dođe, a doće sigurno, ONAJ DEBELI MORŽ ĆE ZAPALITI U AMERIKU, ko Zoran za vreme bombardovanja, ONA OKATA, ŠTO NE ZNA DRUGO NIŠTA OSIM DA SVLAČI I NAVLAČI ČIPKANE ČARAPE OD 100 EVRA PAR, ona će u Lipov lad, negde u madžarsku, a Bogaroš, Emilovič, Kasaš, onaj sa bradicom i kompanija, ne brinite se za njih. . . imaju oni gde, ceo svet je njihov.

A ŠTA ĆEŠ TI STOKO ZAVEDENA, BEDO VOJVODJANSKA, OĆE LI JERKOV PLAĆATI NEKOM PO 200 EVRA MESEČNO , DA IDE U DOBROVOLJCE, ko za Slobinog zemana. . .

NEĆE, VARATE SE, ONI SAMO ODRADJUJU POSAO, LJIGA JE TO PRAVA.

OPAMETITE SE DOK NIJE KASNO.

KAD "JUNAČKIH RANA " DOPADNETE, u BOJU ZA SAMOBITNU VOJVODINU,

NEMOJTE SE IZNENADITI DA VAM LJIGA POŠALJE BOKS CIGARA I 100 GRAMA KAFE.

ONU OKATU, SA ČIPKANIM ČARAPICAMA OD 100 EVRA , nju VAM POSLATI DA VAM VIDA RANE. . .

E TO ĆETE POPRIČEKATI.

I zato STOP VOJVODJANSKOM STATUTU, STOP ČANCIMA I ČANKOLISCIMA

ŽIVEO USTAV

ŽIVELA SLOBODNA VOJVODINA

Bravo Veliki Majstore :ok: Veoma inspirativno, zaista.

Mora se pre svega stati fašizmu, tj, nacizmu na glavu. Da se to iskoreni. Previše je očiglednih primera fašizma u istoriji bilo, pogotovo kod nas i tog zla ne treba da bude ni u tragovima. Dakle, fašizam ili nacizam=izdaja.

Код којих то "нас" :?:

Не можеш Вујо фото шопом обрисати ставрност.
И тако

Овај Марко Караџић је показао који дилетанти седе у министарствима:rtfm:
Начисто га је почистио саговорник, овај Зоран Контић.
Свака му част!

ЧЕКАМ да се након ове изјаве огласе припадници и руководство ДСС и
СРС. Крупне речи је изговорио за њих овај државни апаратчик!

.

Код којих то "нас" :?:

Овај Марко Караџић је показао који дилетанти седе у министарствима:rtfm:
Начисто га је почистио саговорник, овај Зоран Контић.
Свака му част!

ЧЕКАМ да се након ове изјаве огласе припадници и руководство ДСС и
СРС. Крупне речи је изговорио за њих овај државни апаратчик!

.

DSS i SRS su prošlost, tako da mogu da laju koliko hoće. Možda skupe dovoljno glasova za predsednika kućnog saveta.

....није теби била порука упућена!:roll:.......Много си се нешто размахао и
језик испружио!
Људи су у питању, не пси:rtfm:

.

Bombonice, samo opušteno :D Čim vidim DSS da se spominje, moram nešto da napišem o njima. To datira iz vremena kad je V.Koštunica vladao (srećom kratko) Srbijom. E onda sam se uverio kakav je ološ taj DSS. Uz najbolju volju nisam mogao da pronađem jednog zglavnog intelektualca u toj stranci.
A što se tiče lajanja, tu se uglavnom ističu Šormaz i Mladenović. Ne kao životinje nego kao ljudi koji pričaju u prazno, bez ikakve veze sa mozgom.

Bombonice, samo opušteno :D Čim vidim DSS da se spominje, moram nešto da napišem o njima. To datira iz vremena kad je V.Koštunica vladao (srećom kratko) Srbijom. E onda sam se uverio kakav je ološ taj DSS. Uz najbolju volju nisam mogao da pronađem jednog zglavnog intelektualca u toj stranci.
A što se tiče lajanja, tu se uglavnom ističu Šormaz i Mladenović. Ne kao životinje nego kao ljudi koji pričaju u prazno, bez ikakve veze sa mozgom.

ДСС не чине само Коштуница, Шормаз и Младеновић...
(иако лично мислим да је Коштуница ИЗДАЈНИК)
а моје порука се односила на све припаднике ДСС и СРС, да ли ће
реаговати пошто је тај министарски апаратчик,
на Б92 изјавио да су код њих неонацисти:think:

.

.
O Bože:sad2:
Pa šta je izdao?:think:

.

Pa aparatčici iz te dve stranke su godinama pljuvali DS i LDP i niko ih nije dirao zbog toga. Nazivali su ih izdajicama i ubicama Đinđića i slično...

Ljudi, vi baš dražite kerove.

A VI POSTAVLJAČI ZASTAVA LJIGAŠI ZNAJTE JEDNO.

Ako do sranja dođe, a doće sigurno, ONAJ DEBELI MORŽ ĆE ZAPALITI U AMERIKU, ko Zoran za vreme bombardovanja, ONA OKATA, ŠTO NE ZNA DRUGO NIŠTA OSIM DA SVLAČI I NAVLAČI ČIPKANE ČARAPE OD 100 EVRA PAR, ona će u Lipov lad, negde u madžarsku, a Bogaroš, Emilovič, Kasaš, onaj sa bradicom i kompanija, ne brinite se za njih. . . imaju oni gde, ceo svet je njihov.

A ŠTA ĆEŠ TI STOKO ZAVEDENA, BEDO VOJVODJANSKA, OĆE LI JERKOV PLAĆATI NEKOM PO 200 EVRA MESEČNO , DA IDE U DOBROVOLJCE, ko za Slobinog zemana. . .

NEĆE, VARATE SE, ONI SAMO ODRADJUJU POSAO, LJIGA JE TO PRAVA.

OPAMETITE SE DOK NIJE KASNO.

KAD "JUNAČKIH RANA " DOPADNETE, u BOJU ZA SAMOBITNU VOJVODINU,

NEMOJTE SE IZNENADITI DA VAM LJIGA POŠALJE BOKS CIGARA I 100 GRAMA KAFE.

ONU OKATU, SA ČIPKANIM ČARAPICAMA OD 100 EVRA , nju VAM POSLATI DA VAM VIDA RANE. . .

E TO ĆETE POPRIČEKATI.

I zato STOP VOJVODJANSKOM STATUTU, STOP ČANCIMA I ČANKOLISCIMA

ŽIVEO USTAV

ŽIVELA SLOBODNA VOJVODINA

1. Kakvi bre dobrovoljci, kakvo vidanje rana, o čemu ti pričaš?
2. Ja sam lično uslikao zastave koji su drugi postavili na istaknutim gradskim zdanjima. Ko ih je postavio - pojma nemam.
3. Kako da se opametim? Uputi me molim te...
4. Živela slobodna Vojvodina.

PS.
Ovde su svi ljigavi i svi pale kad postane vruće, ništa novo...

1. Kakvi bre dobrovoljci, kakvo vidanje rana, o čemu ti pričaš?
2. Ja sam lično uslikao zastave koji su drugi postavili na istaknutim gradskim zdanjima. Ko ih je postavio - pojma nemam.
3. Kako da se opametim? Uputi me molim te...
4. Živela slobodna Vojvodina.

PS.
Ovde su svi ljigavi i svi pale kad postane vruće, ništa novo...

Jako je prosto, vrlo prosto, PRVO ZASTAVA, PA NEKA "Borbena pesma " a la Thompson i Baja mali knjidža, pa stare karte i istorija, pa hoćeš-nećeš pušku, izdajnik-patriota,

PA NA BRATA, SRBINA, HRVATA, CIGANA, MADJARA . . .

Od zastava sve počinje, kako je poelo u Sloveniji,

Zastava na granici

u Hrvatskoj- Šahovnica na utakmici, sa kim je ono igrao Partizan . . .

U Bosni- Ljiljani i Hrvatsko cvijeće

Još ranije, na Kosovu, oni ni zastavu nemaju, pa su uzeli Albansku

Pa što bi vojvodina bila izuzetak.

A što bi izuzetak bile i palikuće, ONI IMAJU GDE DA ODU, I SA ČIME, I KOD KOGA DA BUDU.

A gde ćete vi vojvodjani, gde će moja baba iz Banata, gde će striko iz Bačke, gde će deka sremac, brat iz Mitrovice. . . , pa zna se, u RAT, koji niko ne vodi, koji nije objavljen,

za koji niakd nije kasno, još ima usijanih glava.

BRAĆO, VOJVODJANI, OPAMETITE SE DOK IMA VREMENA

NE NASEDAJTE NA PODELE, NA STATUTE, NA ZASTAVE, NA MRŽNJU

NE DAJTE SE ZAVESTI, NE DAJTE DA OD VOJVODINE NAPRAVE DRUGU SLAVONIJU I TREĆU BOSNU

Nama odavde u izbeglištvo druge zemlje, osim pod nju samu nema.

NE LOMITE BAGRENJE, . . .

Jako je prosto, vrlo prosto, PRVO ZASTAVA, PA NEKA "Borbena pesma " a la Thompson i Baja mali knjidža, pa stare karte i istorija, pa hoćeš-nećeš pušku, izdajnik-patriota,

PA NA BRATA, SRBINA, HRVATA, CIGANA, MADJARA . . .

Od zastava sve počinje, kako je poelo u Sloveniji,

Zastava na granici

u Hrvatskoj- Šahovnica na utakmici, sa kim je ono igrao Partizan . . .

U Bosni- Ljiljani i Hrvatsko cvijeće

Još ranije, na Kosovu, oni ni zastavu nemaju, pa su uzeli Albansku

Pa što bi vojvodina bila izuzetak.

A što bi izuzetak bile i palikuće, ONI IMAJU GDE DA ODU, I SA ČIME, I KOD KOGA DA BUDU.

A gde ćete vi vojvodjani, gde će moja baba iz Banata, gde će striko iz Bačke, gde će deka sremac, brat iz Mitrovice. . . , pa zna se, u RAT, koji niko ne vodi, koji nije objavljen,

za koji niakd nije kasno, još ima usijanih glava.

BRAĆO, VOJVODJANI, OPAMETITE SE DOK IMA VREMENA

NE NASEDAJTE NA PODELE, NA STATUTE, NA ZASTAVE, NA MRŽNJU

NE DAJTE SE ZAVESTI, NE DAJTE DA OD VOJVODINE NAPRAVE DRUGU SLAVONIJU I TREĆU BOSNU

Nama odavde u izbeglištvo druge zemlje, osim pod nju samu nema.

NE LOMITE BAGRENJE, . . .

Au tebra, ali se ti omašio...

Da ti kažem, Vojvodini dati sve što traži, jer ona to traži na kulturan, civilizovan i ne-destruktivan način. Traži svoje pravo i mesto u okviru Srbije, traži da funkcioniše po boljim pravilima nego po kojima sad radi, traži bolje sutra za svoje građane, bez obzira na nacionalnost. Da li se neko javno izjasnio o ocepljivanju, da li neko ruši i podriva Srbiju iz Vojvodine. Ne, druže, ne podriva, ne ruši i ne kvari ništa.

Dati Vojvodini najširu autonomiju moguću, što da ne? Jedini razlog protiv je to što BG ne može da je krade. I sad taj isti beograd pravi nekakvo "krizno žarište" ni od čega, jer ne da da im krava muzara presuši. To je jedina istina. Sve ostale su dnevnopolitičke projekcije sitnih i neprimećenih političara i kafanska naklapanja onih koji svet vide kroz crno-belo i smatraju da je 19. vek bio bolji od 21.

U tvom svenariju nema realnosti, poušaj da razmišljaš na praktičniji način. Pokušaj da razmišljaš o toj istoj Vojvodini kao delu Srbije kome je pod hitno potreban progres i pomoć da stane na noge (ne ulazeći u to da svima treba pomoć). Vojvodina to može i hoće da to uradi. I samo traži da joj lopovi ne odmažu.

Back