Sanovnik
Buduća legenda
- Poruka
 - 37.674

post 2775

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
post 2775
Pronasao..sada molim sve ucesnike diskusije da se uzdrze od daljnih provokacija i da nastave da pisu o temi..hvala..
Шта да се уздржим?
Бре овде мало мало па неки малоумник помиње границу ,царинике , протерује дођоше , а ти мени да се смирим , па наравно да ћу да ратујем са сваком будалом која жели да уништи моју државу
Шта да се уздржим?
Бре овде мало мало па неки малоумник помиње границу ,царинике , протерује дођоше , а ти мени да се смирим , па наравно да ћу да ратујем са сваком будалом која жели да уништи моју државу
Eto ti sad ! Moderatori kazu da sirim neprijateljstvo, optuzuju me za diskriminaciju ! A neki me nazivaju "Beckim konjusarom" , "maloumnikom" , "budalom" pitaju "na cemu si", sve uvreda do uvrede. Neko ovde zmuri i to debelo ! Cccc...

Ok.
Ovako, moj stav je da bi Vojvodina prosperirala ako bi se neke stvari promenile. Nije govor mrznje ali cinjenice su da (barem u mom mestu) kolonizacija Srba iz juzne Srbije nije Vojvodini nista dobro donela (mislim na kolonizacije posle 2.svetskog rata), pogotovo je dotuklo stanje u Vojvodini poslednje naseljavanje
Srba sa Kosova i Metohije. Ne zelim da me pogresno svatite ali na neki nacin su zauzeli moje i mesto
moji komsija jer su svoje (u svojim mestima) izgubili. Priznali ili ne Vojvodina je izvlacila deblji kraj. Kao razvijenija regija (od juga Srbije,sto zaista jeste) vukla je ostatak. Zato je sasvim normalno da se javila zelja da se to promeni. Mnogi se glupiraju i sa izjavom "Kosovo je srce Srbije!"To smo Kosovo kroz vekove branili, gubili, ulagali u njegov razvoj,pa vas pitam da li je zaista Srpsko ?Ajd da se prosetamo Kosovom sa Srpskim zastavama bez pratnje medjunarodnih snaga. Mislite da bi se bez problema provukli? Zato vam kazem da se trebaju menjati neke stvari u Vojvodini da ne bi se omrzla i Srpska zastava i grb i himna. Beograd je i ovako vec omrzen kod mnogih Vojvodjana (stanovnici Vojvodine, ne nacija).
Kad vec ne reaguje Milka Canic moram ja, jer to sto si rekao jeVOJVODINA-VOJVODJANIMA
Kad vec ne reaguje Milka Canic moram ja, jer to sto si rekao je
leksicki neodrzivo.
VOJVODINA - VOJVODAMA
Apsolutno odrzivo, jer izvornost imena Vojvodine nije u Vojvodjanima vec Vojvodama.
Београд није омаражен него централизам , а исто такав централизам ти би да постоји ал у Новом Саду , окрузи и општине то је суштинаOk.
Ovako, moj stav je da bi Vojvodina prosperirala ako bi se neke stvari promenile. Nije govor mrznje ali cinjenice su da (barem u mom mestu) kolonizacija Srba iz juzne Srbije nije Vojvodini nista dobro donela (mislim na kolonizacije posle 2.svetskog rata), pogotovo je dotuklo stanje u Vojvodini poslednje naseljavanje
Srba sa Kosova i Metohije. Ne zelim da me pogresno svatite ali na neki nacin su zauzeli moje i mesto
moji komsija jer su svoje (u svojim mestima) izgubili. Priznali ili ne Vojvodina je izvlacila deblji kraj. Kao razvijenija regija (od juga Srbije,sto zaista jeste) vukla je ostatak. Zato je sasvim normalno da se javila zelja da se to promeni. Mnogi se glupiraju i sa izjavom "Kosovo je srce Srbije!"To smo Kosovo kroz vekove branili, gubili, ulagali u njegov razvoj,pa vas pitam da li je zaista Srpsko ?Ajd da se prosetamo Kosovom sa Srpskim zastavama bez pratnje medjunarodnih snaga. Mislite da bi se bez problema provukli? Zato vam kazem da se trebaju menjati neke stvari u Vojvodini da ne bi se omrzla i Srpska zastava i grb i himna. Beograd je i ovako vec omrzen kod mnogih Vojvodjana (stanovnici Vojvodine, ne nacija).
Београд није омаражен него централизам , а исто такав централизам ти би да постоји ал у Новом Саду , окрузи и општине то је суштина
Е сад кад ти свој став и своје снове пројектујеш на сву околину ајде ми наведи где је то омаражена застава и грб Србије ?
Где си ти видео свадбу Српску а без Српске заставе са неком пројектованом и измишљеном заставом АП?
E vidiš, kad god se lepo neko pojavi kao ti i iznese svoje stavove i argumente, kad postoje neki logični stavovu Srba iz Vojvodine i kad se smisleno diskutuje na temi, posle toga - tajac... Ali je bitno da se "veliki branioci srpstva" ovde nadmeću ko će većim gluparijama i uvredama da napamuje temu i uvredi nekog ko razmišlja svojim mozgom umesto "nacionalnim bićem". Vidiš koliko njih ima ovde koji mrze Beograđane, ili glavnograđanine, kako to veliki mislilac Mile naziva, a i dalje bi svoje du,pe, mozak i decu i familije poturili tom BG-u da se poigra njima, jer je to "srpski"... To je bre tragedija, jer je ovde samo nekom bitno da održi status-quo u ovoj situaciji gde se jadnici lože na "nacionalnu stvar", dok nekolicina profitira iz iste. I dalje slepčine to neće da vide, jer su tako naučeni i ne daj Bože da se nešto menja.
E pa menjaće se sve, pa možda i granice, ne zato što to "veliki nebeski Srbi" ne mogu da spreče - a ne mogu, već zato što finansijski interesi nalažu da je Srbija pustinja i da nema ko da je napaja pod ovim okolnostima. Moraćemo se fokusirati na neki novi način razmišljanja i delanja - a to je regionalizacija. E pa kad tupavom neukom čobaninu trebaš da objasniš pojmove koji se uče na fakultetu godinama, poput "probnog balona", "očuvanja investicije" i "mogućnosti ulaganja" onda dolaziš u situaciju poput ove, da gomila odrtavelih nesposobnih kučki bez zuba laje na voz koji prolazi. Kome bre ti ovde pričaš da je Kosovo uništilo Srbiju, i da je to šiptarski bunar gde su nam otišle godine i generacije zdrave snage i potencijala? Kome bre? Bolje brate ćuti i uživaj u pomacima na bolje koji se u Vojvodini desiti, jer to pusto "nacionalno biće Srba koje je naviklo da gine i gradi za druge" nije naviklo da čuje, nikad neće shvatiti i neće u tome umeti da se snađe.
Polako Mile, strpi se još malo, radi BG na tome punom parom, a i njegovi zaslepljeni sledbenici. Biće.
Па неће , неда народ
Prvo , nije tajac . Drugo , zaista mislis , da ce kad Beograd , zameni Novi Sad , nesto mnogo da se promeni po tom pitanju . Pa ne zale oni regionalizaciju , pa da sve ovo sto rade bude i dobro i korisno . Oni zele ipak nesto drugo . A to sto zele je secesija . Ovo nije decentralizacija drzave , nego se samo centar u novoj centralizaciji promenio . Mesto Beograda , Novi Sad ,.. E sad , ja znam da je Begotrad sam sebi dovoljan , vec jedno 30 godina . Za Novi Sad ,nisam siguran .
Ne moze se razmisljati nacionalnim bicem . To imas i osecas , ili nemas i ne osecas .
A ko nema , treba da vidi , kako je to izgubio .
Jednom si me prozvao za istoriju ,.. Pa eto i ja tebi treba da kazem da konsultujes istoriju malo i da vidis kako je Srbima bilo ovde , kad nisu imali svoju drzavu .
Da ne pricam ,koliko zaista ima lose namere u svemu tome . Samo treba procitati Cankova pisma , i proveriti njegove stavove od ranije . No , znam ja , da ovo cepanje prave Tadic i Pajtic , a ne Canak . Mali je canak igrac , i njegova uloga i jeste da privuce paznju , dok ovi drugi ne obave poso .
Ok.
tacno . A tako bi voleli , al hebi ga , dzaba im to . Inace , tacno je da Beograd lradi iskljucivo u korist stete . No to ne znaci da sad treba oma da postanemo hrvati .
si ti neki svercer kad imas fobiju od carinskih organa i pogranicne sluzbe ?Шта да се уздржим?

Ма јок него возим нерегистрован тенк,а ове нове казне велике , па ми смета та силна конторла квалитета издувних гасоваsi ti neki svercer kad imas fobiju od carinskih organa i pogranicne sluzbe ?![]()
Ма јок него возим нерегистрован тенк,а ове нове казне велике , па ми смета та силна конторла квалитета издувних гасова
Београд није омаражен него централизам , а исто такав централизам ти би да постоји ал у Новом Саду , окрузи и општине то је суштина
Е сад кад ти свој став и своје снове пројектујеш на сву околину ајде ми наведи где је то омаражена застава и грб Србије ?
Где си ти видео свадбу Српску а без Српске заставе са неком пројектованом и измишљеном заставом АП?
Nigde nisam rekao da je omrazena nego da bi mogla postati omrazena (sto priznaces ima razlike).
Dakle nije jos, ali vremenom moze postati (ne pretim nego upozoravam).
Ranije je bila mnogo cenjena,vremenom sve manje i manje.