Sve o Dreamboxu

Stvarno je fenomenalno sto imamo mogucnost da saznamo vise o sat televiziji na ovom forumu. Hvala puno Danijelu, Bokiju i ostalim forumasima na trudu.:klap: Nisam do sada bio posebno aktivan iz prostog razloga sto mi nije trebala pomoc, naime moj Opticum radi kao sat tako da mogu da gledam nase i ostale sportske kanale bez problema. Medjutim, citam na stranicama foruma da ce uskoro di.i da predje u nagra3 i cini mi se da to znaci da moram preci na dreambox, a o njemu ne znam bas nista, osim da je tata mata za sve receivere. Ako sam dobro shvatio, jako je komplikovano "ustimati" db da bi se gledao sky. Kako, ko i na koji nacin se to moze odraditi? Inace, zivim u engleskoj i upravo sam nasao dreambox dm 800 hd za 370 funti na ebay-u; da li je to realna cijena? pozdrav svim forumasima:super:

Stvarno je fenomenalno sto imamo mogucnost da saznamo vise o sat televiziji na ovom forumu. Hvala puno Danijelu, Bokiju i ostalim forumasima na trudu.:klap: Nisam do sada bio posebno aktivan iz prostog razloga sto mi nije trebala pomoc, naime moj Opticum radi kao sat tako da mogu da gledam nase i ostale sportske kanale bez problema. Medjutim, citam na stranicama foruma da ce uskoro di.i da predje u nagra3 i cini mi se da to znaci da moram preci na dreambox, a o njemu ne znam bas nista, osim da je tata mata za sve receivere. Ako sam dobro shvatio, jako je komplikovano "ustimati" db da bi se gledao sky. Kako, ko i na koji nacin se to moze odraditi? Inace, zivim u engleskoj i upravo sam nasao dreambox dm 800 hd za 370 funti na ebay-u; da li je to realna cijena? pozdrav svim forumasima:super:

370 funti ti je oko 406 €, što i jeste realna cena za DMM 800HD. Za "štimovanje" boxa nemoj da biješ glavu ukoliko želiš samo da platiš i gledaš. Podrazumeva se da ti dream izlazi na net, a ako i tu bude zapelo, tu smo da pomognemo. :bye:

Dreamset 2.27

30/12/2009 - ver 2.27
Added: When saving from E2 two E1, all HD services are removed.
Fixed: Fix, minor parsing error in E1 & E2 settings
Fixed: Fix, set attributes to multiple services from list (popup menu)
Added: Two new options added for the setup of a connetction (Telnet usage/command). The porpose of these options are to cover the case where reload settings fail using HTTP request. You can setup whether or not you want to reload settings using a telnet command. If you do not enter a telnet command Dreamset uses for E1 "reboot" and for E2 "killall -9 enigma2"​

mozete preuzeti sa

Kod:
http://mmedit9800.tripod.com/
z:poz:

Pozdrav svima na forumu.z:poz:
Kupio sam DB 500s pa ako neko moze da mi odgovori na sledeca pitanja:

1. Preko kog satelita mogu da gledam komplet TOTAL TV i EX-YU kanale?
2. Gde da skinem kljuceve za njih?
3. Koji software za komunikaciju izmedju racunara i DB-a (preko crossover kabla)?
4. Koja verzija gemini ili neki drugi firmware ?
5. Dali mora da db bude nonstop na net ili je dovoljno samo prilikom ukljucivanja ?
6. Dali se ubacuje lista kanala ili se skenira kao kod ostalih digi resivera ?

Plz na preciznim odgovorima, jer sam pokusao da lutam po netu ali bezuspesno i dosta nejasno.
Hvala unapred

Pozdrav svima na forumu.z:poz:
Kupio sam DB 500s pa ako neko moze da mi odgovori na sledeca pitanja:

1. Preko kog satelita mogu da gledam komplet TOTAL TV i EX-YU kanale?
2. Gde da skinem kljuceve za njih?
3. Koji software za komunikaciju izmedju racunara i DB-a (preko crossover kabla)?
4. Koja verzija gemini ili neki drugi firmware ?
5. Dali mora da db bude nonstop na net ili je dovoljno samo prilikom ukljucivanja ?
6. Dali se ubacuje lista kanala ili se skenira kao kod ostalih digi resivera ?

Plz na preciznim odgovorima, jer sam pokusao da lutam po netu ali bezuspesno i dosta nejasno.
Hvala unapred

1. eutelsat 16e, samo sa orig. karticom ili preko C*
2.nema ih nigde, ključava ima samo za Di*i tv
3.nema tu nikakav poseban SW
4.može gemini, neka starija verzija (ili novija) bez time bomb
5.za C* mora, za emu (Di*i tv) ne mora
6. najlakše ti ja da ubaciš listu kanala preko programa dreamboxedit...

Tunisia-sat Dreambox player and web streamer 6.0.0 beta

features:
1-Play and record enigma1 and 2 dreamboxes on pc
2-streaming to local network devices and to remote display devices by internet(mobiles and computers)
3- Ability to play DVB-S1 hd channels on pc from enigma1 dreambox(dm500)
4- Ability to play channel on pc and another channel on dreambox with same frequncy from enigma2 dreamboxes

updates
1- Transfer protocol between dreambox and program updated so the program more flexible and less crashes
2-Ability to change folder for recorded clips
3-add timer
4-fix recording problems in windows 7 and engima2 dreambox

requirements
windows media player 9 and above
good quality graphic adapter
pentium 4 pc and above
dreambox connected to network(cable or wireless)
vlc best version .99

for good streaming and recording
-pli-jade on E1 dreambox
-vlc version .99

setup:
-unrar the compressed downloaded file and run setup.exe
-when major problems occur during setup,please re-install with blocked firewall and antivirus
- some messages may appear during setup about newer file exit, want to keep,just answer yes and continue setup
-some messages may appear during setup saying file is under use,just ignore and continue setup

Live stream received by windows media player from remote dreambox by internet

rt2u.jpg

hyat.jpg

Kod:
http://www.zshare.net/download/71625271deb2ef80/

Pozdrav narode...

Posto sam ja nov u ovoj sferi, pa da vam iznesem moj problem. Dobio sam od prijatelja neki stari Dreambox 500 C jer on imao dva.... njegov super radi sa Gemini 4.4, Scam3.58 i DCCam u mom dreamboxu nema nista i hteo sam da ubacim sve to, medjutim nema sanse da se konektujem, probao sam root i dreambox i vradjao sam na fabricki sftver pa opet probao i nema sanse. Isao sam i na telnetu da pokusam da nadjem resenje medjutim nista. Molim vas pomozite ako neko zna....Hvalaa

Pozdrav narode...

Posto sam ja nov u ovoj sferi, pa da vam iznesem moj problem. Dobio sam od prijatelja neki stari Dreambox 500 C jer on imao dva.... njegov super radi sa Gemini 4.4, Scam3.58 i DCCam u mom dreamboxu nema nista i hteo sam da ubacim sve to, medjutim nema sanse da se konektujem, probao sam root i dreambox i vradjao sam na fabricki sftver pa opet probao i nema sanse. Isao sam i na telnetu da pokusam da nadjem resenje medjutim nista. Molim vas pomozite ako neko zna....Hvalaa

poz i dobrodosao
kao:
1. da li je tvoj resiver 500s ili 500c kao sto si napisao odnosno da li je za satelitsku televiziju ili kablovsku
2. da li si u resiveru podesio parametre odnosno da li si podesio ip adresu preko koje ces da pristupis resiveru ??????

- Predr@g settings E1 010210 -

-19.2E.13E

-19.2E.16E.13E

-19.2E,16E,13E,0,8W

-28.2E - 18W

- 42E - 30W rotor

dodao sam nove kanale na Amos 4.0W - NTV Amna,FTV Czech
ponovo sredio 16.0E -Eutelsat W2
dodao na 42.0E - TV Sarajevo

Kod:
http://www.zshare.net/download/71982036b826ce78/

Nova verzija

07/02/2010 - Dreamset ver 2.28

Added: Saving Enigma1 settings, all empty provider changing to unknown. This required in order to avoid crash to some Enigma1 images.
Added: Write Enigma1 settings, the reload timeout extended to 30 minutes.
Fixed: Fix, Locked lists crashed Dreamset.

Kod:
http://mmedit9800.tripod.com/

Vidim svi ovde pitaju nešto pa i ja da postavim neka pitanja....

Imam Opticum 4000c risiver preko kojeg gledam DIGI ali pošto vidim da svi komentari na ovom podforumu idu u prilog brzog nestanka DIGI-ja (molim potvrdu ove teze, da li je istina ili ne), htela bih da pređem i ja na Dreambox.
Interesuje me sledeće -

1. - Imam bežični internet flat paket tako da mi je komp često uključen gotovo ceo dan.
Kako i preko kojeg kabla se veže DB za komp ? Preko USB ili preko mrežne ?
Šta dobijam kad povežem DB na komp ? Pristup nekim kanalima ili šta već ? (molim školski odgovor kao za đaka prvaka - ne treba crtati ;) )

2. - Kako se ubacuje softver ili update (šta li već ) sa ovih linkova koje postavljaju dotični u postovima iznad ?

3. - DB 500s - koliko bih bila sigurna sa njim tj. koliko bi se isplatio (da prođem jeftinije) na duže staze ?
Koliko kanala može da se prati i da li bih morala menjati položaj sat.antene (sada mi je usmerena za satelit Thor preko kojeg gledam DIGI ) ili bih morala kupovati nešto dodatno ?

4. - Ovi kinezi DB 500s, kad se kupe novi, da li su oni kako da kažem već "spremni" za rad tj. imaju neki softver ili bih morao da se posavetujem sa nekim da mi ubaci softver pre prodaje ili kako ?
PS - ja sam Opticum kupila sa ubačenim softverom u jednoj prodavnici SAT opreme ;)

5. - Gde ima da se kupe "kinezi" i po kojoj ceni - može na pp. da ne reklamiramo pojedince - hvala.

Vidim svi ovde pitaju nešto pa i ja da postavim neka pitanja....

Imam Opticum 4000c risiver preko kojeg gledam DIGI ali pošto vidim da svi komentari na ovom podforumu idu u prilog brzog nestanka DIGI-ja (molim potvrdu ove teze, da li je istina ili ne), htela bih da pređem i ja na Dreambox.
Interesuje me sledeće -

1. - Imam bežični internet flat paket tako da mi je komp često uključen gotovo ceo dan.
Kako i preko kojeg kabla se veže DB za komp ? Preko USB ili preko mrežne ?
Šta dobijam kad povežem DB na komp ? Pristup nekim kanalima ili šta već ? (molim školski odgovor kao za đaka prvaka - ne treba crtati ;) )

2. - Kako se ubacuje softver ili update (šta li već ) sa ovih linkova koje postavljaju dotični u postovima iznad ?

3. - DB 500s - koliko bih bila sigurna sa njim tj. koliko bi se isplatio (da prođem jeftinije) na duže staze ?
Koliko kanala može da se prati i da li bih morala menjati položaj sat.antene (sada mi je usmerena za satelit Thor preko kojeg gledam DIGI ) ili bih morala kupovati nešto dodatno ?

4. - Ovi kinezi DB 500s, kad se kupe novi, da li su oni kako da kažem već "spremni" za rad tj. imaju neki softver ili bih morao da se posavetujem sa nekim da mi ubaci softver pre prodaje ili kako ?
PS - ja sam Opticum kupila sa ubačenim softverom u jednoj prodavnici SAT opreme ;)

5. - Gde ima da se kupe "kinezi" i po kojoj ceni - može na pp. da ne reklamiramo pojedince - hvala.

Pozz tina 73, evo nekih odgovora...

1.Dreambox se vezuje na net preko mrežnog kabla. Samim vezivanjem se ne dobija gotovo ništa ali ako se nađe neka dobra duša ili ako se plati za pristup nekom serveru ( 50€) dobija se gotovo sve što se može gledati.
2.To što vidiš postovano su liste kanala, a SW sw ubacuje prko null kabla, mrežnim kablom preko programa flash wizard ili preko browsera.
3. Dobila bih mnogo više, Total TV, Digi TV, Sky IT, Sky De...mnogo, mnogo toga, ALI bi za tu priču morala da motorizuješ svoj antenski sastav.
4. Kada kupiš dreambox od nekoga ko ga namenski prodaje, verovatno ćeš ga kupiti gotovog i sređenog za upotrebu, u drugom slučaju se treba obratiti nekome za sam posao ubacivanja svega potrebnog.
5. Imaš da kupiš gotovo svuda, samo prelistaj malo oglase ili neke Sat forume. :bye:

Poslednja izmena:
prvo da sve na ovom forumu pozdravim. zavidim vam na znanju. meni za politiku znanje ne treba, za tamo je dosta biti nevaspitan.
molim da mi pomognete. naime, trebam dva televizora(ful hd) 37 inca. koja varijanta za gledanje hd kanala je najbolja.
-preko kablovske
-satelitskih provajdera.
-ili kupiti satelitsku opremu. licno, ja bih kupio dm 500 hd risiver i sta jos treba, pa me zanima sta time dobijam. i koji je tv bolji-plazma ili lcd. recite mi sta biste uradili da ste na mom mjestu.

prvo da sve na ovom forumu pozdravim. zavidim vam na znanju. meni za politiku znanje ne treba, za tamo je dosta biti nevaspitan.
molim da mi pomognete. naime, trebam dva televizora(ful hd) 37 inca. koja varijanta za gledanje hd kanala je najbolja.
-preko kablovske
-satelitskih provajdera.
-ili kupiti satelitsku opremu. licno, ja bih kupio dm 500 hd risiver i sta jos treba, pa me zanima sta time dobijam. i koji je tv bolji-plazma ili lcd. recite mi sta biste uradili da ste na mom mjestu.

-preko satelitske antene veceg prechnikao ofset 1,60 m

-HD resiver ali ne DM 500

-vec DM800 ili VU DUO + ,AZ Box

- i jedan i drugi su dobri ja imam LCD Samsing i prezadovoljan sam.

Pozdrav svima na forumu,kao što u naslovu piše imam mali problem sa frek. Imam DB500s i ne mogu da promenim frek. za boomerang na thoru.Bio bih jako zahvalan kad bi me neko uputio.Ja sam probao u editiranju,memorišem ali on vrati sve na staro.
Unapred hvala!

Back