Све о деци 0-3 године

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno niste fer.
Evo ja ću pisati super modu, čim ugrabim vremena.
Spremam ispit ali toliko ću naći, u ponoć ako treba.

Stvarno niste fer.

Ja se prva sećam koliko sam davila oko dojenja, oko govanceta, jel ove ili one nijanse, oko grčića, bljuckanja, kupanja... itd...
I sad kad imam vremena svratim na malu temu, pa ubacim neko iskustvo, ali uglavnom nemam, i ne stižem, jedno vreme je uopšte nisam pratila.
Prosto, zanimaju nas druge stvari, odvikavanje od pelena, razvijanje govora, igre za 'veilke', hrana za velike, vaspitavanje... itd...

Ako ste iskrene, složićete se da ovde nema baš puno zajedničkih dodira.
I ono što je najbitnije, mi mame se razumemo po tom pitanju.

Stvarno niste fer.
Evo ja ću pisati super modu, čim ugrabim vremena.
Spremam ispit ali toliko ću naći, u ponoć ako treba.

Stvarno niste fer.

Ja se prva sećam koliko sam davila oko dojenja, oko govanceta, jel ove ili one nijanse, oko grčića, bljuckanja, kupanja... itd...
I sad kad imam vremena svratim na malu temu, pa ubacim neko iskustvo, ali uglavnom nemam, i ne stižem, jedno vreme je uopšte nisam pratila.
Prosto, zanimaju nas druge stvari, odvikavanje od pelena, razvijanje govora, igre za 'veilke', hrana za velike, vaspitavanje... itd...

Ako ste iskrene, složićete se da ovde nema baš puno zajedničkih dodira.
I ono što je najbitnije, mi mame se razumemo po tom pitanju.

Jel vidis da ih boli uvo za to?
Bitno je kako one misle d atreba a ne kako pni koji postuju ovde misle da treba.

nema smisla
kako je priblizni uzrast beba do godinu dana i dete od 2 ipo 3?
ko zemlja i nebo
te teme su funkcionisale savrseno i odjednom je vama palo na pamet da toi ne funkcionise kako treba a vi ustvari (vise) i nemate decu tog uzrasta niti ucestvujete u te dve teme

- - - - - - - - - -

i ja cu kad se porodim, namerno da pisem u temi za novorodjence umesto ovde
eto...namerno

- - - - - - - - - -

ako je slucajno budete zakljucale, otvoricu duplikat :mrgreen:

A glupljih tema necete naci nigde kao na ovom pdf-u, svaki debil ima pravo da dize temu gde izbacuje svoje frustracije, pa misli da pripada domu i porodici, klonovi i trolovi zaebavaju one koji ih ne provale, svadje, hejteri, milion puta ponavljane teme o homosekusalcima, kurirske budalastine i senzacionalizmi.. ma idi..i pored svega toga jedine 2 normalne teme su ipak previse. Dovoljno je jedna. Da, ima logike.

Zene, aj u strajk :mrgreen:

Ako niste zadovoljne radom moderatora imate super moda pa se pozalite, bar ja sa time nemam problem.

Na ovoj temi pise 12-13 korisnica koliko sam uspela da izbrojim i to samo neke imaju vise od jednog ili dva posta.

Kao sto Ved rece, koristite pretrazivac.

Eto u tom smo fazonu.

To sto neke od nas korisnica koje posecuju ove dve teme ne pisu svakodnevno
ne znaci da ne citaju i da se slazu sa tim da teme budu spojene

i to ste nasli da ih spojite bas sad kad ja treba da se porodim, grrrrr

To sto neke od nas korisnica koje posecuju ove dve teme ne pisu svakodnevno
ne znaci da ne citaju i da se slazu sa tim da teme budu spojene

i to ste nasli da ih spojite bas sad kad ja treba da se porodim, grrrrr

jeste, a ja taman dosla na veliku temu, kad ono medjutim

a stvarno ne kapiram sto vam je tesko da vratite kao je bilo, teme uopste nisu bile teske za moderisanje, nije bilo spama gotovo uopste, ni vredjanja ni svadja, obe teme su bile zive,nekada jedna vise, nekada ova druga, ali su stvarno sluzile svrsi, ja ne mogu da zamislim da sam prvih 11 meseci od prodojaja morala da citam veliku temu - od 1 do 3 godine

kao sto me dok sam bila trudna nije zanimala tema o bebama, bar ne prvih 8 meseci, za to sam imala kutak

Ja sada upadam kao padobranac, da nešto pitam, i iako nemam malu decu, moram da stanem na stranu ovih mama koje kažu da je lakše kada su teme razdvojene. Meni zaista nebulozno deluje objašnjenje da se forum razvodnjava ako ima više tema. :eek: Da li vas dve moderatorke primećujete nekog Aleksandra NS ili tako nekako, kako danima pravi sprdnju od ovog pdf - a? Taj otvara li otvara teme, sve jednu gluplju od druge. Da li ga opominjete? Brišete mu teme, zaključavate, ili ćutite i spajate nespojivo. Baš sam se sada iznervirala.

Nego, neka od mama je pisala, mislim jexy, ali nisam sigurna, i izvinjavam se ako nije, da je njena beba dugo spavala i slabo napredovala. Sstra mm ima bebu od dva meseca, i beba je prava dobrica, dobar deo dana i noći prespava. Danju ume da spava i po 4 h, noću se posle kupanja budi samo jednom, oko 2 - 3 h, i posle spava do 7 h. I napredovao je prvi mesec 1050 g, a drugi 500 g. Sada je ona zabrinuta zašto je to tako, dr je rekla da ga budi na 3 h, a ja se kao kroz maglu sećam da je neko odavde imao takav problem. Pošto nema šanse da ja to nađem, seća li se neko?

P.S. Beba samo sisa.

dragi nasi :)

zamolio bih vas da ne spamujete temu vezano za kritiku spajanja dve teme .. primili smo zalbe i ozbiljno ih razmatramo....nastavite u miru da pricate na ovoj temi a videcemo za neki dan da regulisemo sve i procenimo da li cemo ponovo rastaviti teme ili ostaviti ovu zajednicku temu :)

ako neko ima nesto konkretno oko toga neka mi se javi na pp

hvala na razumevanju :)

Jeste ZD, to je bio Ivan

Ivan je samo spavao, nije plakao uopste i gubio je na kilazi
ja mislila on mirna beba, a on nije imao snage
nas problem je bio sto sam ja insistirala na dojenju, a nesto nisam radila kako treba, i on je bio gladan...
kad smo presli na adaptirano, sve se dovelo u red, povratio je kilazu
ali sam ga u pocetku budila na sat vremena i davala po 30-60ml da se povrati

e sad, beba o kojoj pises je dobila ok na kilazi prvi mesec,
zasto se smanjilo, ne bih znala, mozda ti to bolje objasni neka od ovih mama sto je dojila ili jos doji pa bolje zna kako to funkcionise
ja bih poslusala dr i budila bih bebu da klopa
neka obrati paznju i na druge stvari
jel vesela beba, kakva joj je koza, da se ne peruta, ne puca...kakve su joj pelene...

Ja sada upadam kao padobranac, da nešto pitam, i iako nemam malu decu, moram da stanem na stranu ovih mama koje kažu da je lakše kada su teme razdvojene. Meni zaista nebulozno deluje objašnjenje da se forum razvodnjava ako ima više tema. :eek: Da li vas dve moderatorke primećujete nekog Aleksandra NS ili tako nekako, kako danima pravi sprdnju od ovog pdf - a? Taj otvara li otvara teme, sve jednu gluplju od druge. Da li ga opominjete? Brišete mu teme, zaključavate, ili ćutite i spajate nespojivo. Baš sam se sada iznervirala.

Nego, neka od mama je pisala, mislim jexy, ali nisam sigurna, i izvinjavam se ako nije, da je njena beba dugo spavala i slabo napredovala. Sstra mm ima bebu od dva meseca, i beba je prava dobrica, dobar deo dana i noći prespava. Danju ume da spava i po 4 h, noću se posle kupanja budi samo jednom, oko 2 - 3 h, i posle spava do 7 h. I napredovao je prvi mesec 1050 g, a drugi 500 g. Sada je ona zabrinuta zašto je to tako, dr je rekla da ga budi na 3 h, a ja se kao kroz maglu sećam da je neko odavde imao takav problem. Pošto nema šanse da ja to nađem, seća li se neko?

P.S. Beba samo sisa.
kako ne mozes da nadjes, kad postoji pretrazivac,lepo su rekle moderatorke...sad idi pa trazi,tako je zgodnije i preglednije :lol:

da,jexy je imala taj problem ali na samom pocetku,bebac je cak i gubio na tezini i bio je skroz letargican koliko se secam

mislim da tih 500 g za jedan mesec nije alarmantno nista,oni nekad i ne izmere lepo
ako je beba ovako ok,nema sta da brine
ja bih na njenom mestu samo nocu uvela jedan podoj jos,bez budjenja...samo ga prikaci na sisu dok spava..neka proba(moja je nocu tako sisala,u snu...cim krene da stenje i meskolji se ja je stavim i ona na brzaka posisa i nastavi da spava
a danju moze da ga budi na 3 sata ako se ne probudi sam

Zd, ako beba lepo napreduje, nema potrebe da je budi.
Pritom i prvi i drugi mesec je skroz ok napredovanje.

Ja bih otisla na ponovno merenje za nedelju dana pa tek onda remetila rutinu.
Kod beba je velika razlika ako su kakile/piskile pre merenja.

A broj podoja mora biti 8 ili vise. Aktivnih.

Imam par pitanja:
Jel beba lepo kaki i piski?
Koliko ima ukakanih pelena/upisanih dnevno?
Jel vesela, ruzicaste koze?

Velika je zabluda da bebe treba svaki mesec da napreduju po kilogram,
kao da su tovni pilici...
Bebe rastu u skokovima

P.S. Beba samo sisa.

bebe u tom uzrastu i treba dosta da spavaju preko 12 h, a 500 g nije tako malo....videla bi ona po bebi da je beba gladna, bila bi nervozna i plakala bi posle podoja....ako je beba smirena, dobro spava, lepo sisa, ima najmanje 6 punih pelena mokrace, stolica nije vodena i zelena kao zabokrecina, dobro izgleda, ja je ne bih budila na silu....naravno ako je upitanju terminska beba jer se za njih smatra da su ustanju da podese sebi podoje....

moja beba nema sanse da spava preko dana ako je spustim, spava samo meni na grudima :neutral:

pa zeznula si se :lol:
sad moras ili da ga naucis da se sam uspavljuje i spava,ili da ga uspavljujes i nosis ti...do daljnjeg...
ako nemas u planu da ga uspavljujes do skole,onda ga bolje nauci sto pre
mi smo tako sa dva meseca naucili al sam se letos zeznula i eto, sa skoro 3 godine pocela da je uspavljujem...sednem pored nje ili legnem i mazim je
bas sam pametna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back