Све о деци 0-3 године

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sinoc je zaspao tako sto je trazio moju ruku, kada sam jespsutila u krevetac on ju je stavio na svoj obraz i glavu, ja ga ceskala i zaspao je
znaci nije hteo da zaspi sam, trazi kontakt, kao da mu fali a stvarno ga stalno mazim

ja nisam mogla da verujem, sklonim ruku on se opet okrene ka meni, uzme mi ruku njegovom rucicom stavi je sebi na glavicu i umiri se i tako je zaspao, a uvek zaspi sam uvece
budio se dva puta i prvi put je isto tako trazio da ga mazim, ali nije mogao da zaspi pa je trajalo i trajalo, nosila sam ga, malo sisao i opet nosila, pa mazila krevetcu i zaspao je a drugi put sam ga stavila kod nas, opet mazila po ledjima oko pola sata i zaspao je

videcemo sta ce dalje biti

cicak,za dojenje ima tema koja se zove novorodjence,prvi dani kod kuce....to je taman za taj period dok traju problemi ako ih ima :)

Da sile, ali ovde su sve zene, ta tema bas i nije posecena.
Ovde tj. Na temi do godine su se zene sa tim borile... ali nema veze...
Jja se nadam da meni nece trebati... ;)
A druge mame nek pitaju gde god zele....moze i ovde... tu smo... :)

Tara, ja sam nocas imala surovi rezim, i upalilo.
Medo se negde oko 3-4 probudio(ili nije), nemam pojma,
ali poceo da kuka, stenje, kao place(nema tu suza), isteruje...
Ja prvo lepo 'Mili spavaj' (sve iz kreveta, niko nije ustao, ni mi ni on)
Ne pali... on nastavlja i pojacava...
E onda ja dreknula:'Prekini Pedja! Nemoj da ti ja ustanem pa ces imati za cim da drecis!'
i on ucuta i nastavi da spava.

Covek bi rekao.da ga tucem ali ne. Ne dobija batine.
Vec sam ga naucila da ne valja kad mama.vice, i to ne voli.

Naravno, nije ni meni lepo sto moram tako. Ko voli da vice na svoje dete. Niko!
Ali skoro dve godine ima i budi se, pa imam i ja dusu... hocu da spavam...

tara, ko da gledam mog debeljka. ovo sa rukom na glavi ili obrazu je bilo malo pre rodjendana. kad je poceo da hoda, ko da bre nije spavao uopste :lol:
sve je prezivljavao u snu, ustajao, padao, hvatao se za uzglavlje kreveta i skakao usred noci. mnogo dozivljaja, ceo novi svet, nove perspektive :D
inace, i dalje voli kontakt, mora da me dotakne da bi bio siguran. mi spavamo zajedno, a da bi zaspao (pored crvenkapice koju isprica sam :lol:), mora da me zagrli i da budemo jako blizu.
poceo je da spava bez budjenja tek posle drugog rodjendana, isto kao i veliki sin.

I medo voli da se mazi...
Uvece ga sredimo zajedno. Onda tata napravi meme(mleko-meTo),
A ja napravim jastuke... zalegnem... mazimo bebu, ljubimo...
Kad tata donese mleko, kaze mu laku noc, namesti se kod mene u zagrljaj,
Nekako se scucurimo, ja ga ljubim u glavicu i pevam Spavaj beko bekane,
Mazim ga po glavi i guzi... a on pije mleko, i mazi mene po obrazu... :)
Tako zaspivamo... Oboje.. :)

Btw, ovih dana ulece u vrtic, smeje se, izgleda je prihvatio...
Sve trci vaspitacicama u zagrljaj... :)
A smesan je, kao mala ciganka, samo nesto vuce sa sobom, pune ruke... ahahahah...
Obozava da mu neko da nesto kad odlazimo. Od babe dede stalno nesto dovlaci.
Mm ga zove mala ciganka. :mrgreen:

I pocinje sam da se igra duze od 5 minuta.
Sam hoce da jede, i to lepo i uredno. I supu i jelo.
Danas je i nos sam.sebi duvao, mada nos cist. ahahha

A slusajte ovo... smejala sam se jutros...
Pita ga mm sta hoce da doruckuje, jaja, sir, cokolino itd...
Kaze Ne! Pita ga mm a sta hoces mili?
Kaze on:"Hip katicu" (ja sam njemu dok sam miksala stavljala u te teglice i citala Hip) i sad su njemu sve kasice hip.
I ja kazem.muzu, ima jedna u ostavi, dacu mu ja.
Pojede on celu onu veliku u sekundi, pitam ga ja:Hoces jos. Hoce
Rekoh:hoces kis.mleko? Ne! Hoces mleko? Ne! Hoces sir? Ne!
Rekoh a sta hoces miki? Kaze on:Hip! Ja:Ali nemamo vise.
A on me gleda i mrtav ladan kaze:"Kupiti!" :)

Ladno covek skontao da kad nema treba kupiti ahahahhahaha...

47. strana pocinje prica o ishrani
ja sam krenula sa pirincanom kasom, sargarepom, krompirom, tikvicama, pa paskanat, celer, jabuka, kruska, banana, avokado, dalje se ne secam

isla sam u pcoetku kasicica/dve, prvi dan, drugi dan trikasicie, treci dan cetiri i posle toga koliko hoce
samo sam u pirincanu kasu stavljala ad mleko, u ostalo nisam, spremala sam sa vodicom u kojoj su se kuvale

i jeste, treba odvojena tema da postoji,da dodam jos jednom : P

kvinsi, cicak, definitivno su decaci vece mazulje od devojcica, videcemo nocas kako ce biti

mico, nije zbog kosave, to traje mesec , mesec ipo, tako nesto
moguce da je sleep regresion, on je sada prohodao,tj u fazi je sve izrazenijoj, pocinje da prica, svasta tu novo ima
secam se da je slicno bilo tamo negde oko 4. meseca

Lilava, imas na kulinarstvu temu, mada je zamrla..kasice za nase bebe

Ako mene pitas, nemoj sa 4 meseca odmah poleteti da dajes kasice, nego sa 5 ili cak punih 6 meseci ako je dojena beba.
Medju prve namirnice ide od povrca bundeva, sargarepa, krompir, tikvica, od voca banane, jabuke, kruske (mozes skuvati u pocetku jabuke i kruske, kasnije presne dajes)

Imas vise trendova, uglavnom sad savetuju da se krene sa pirincanim pahuljicama posto su one dobre za crevnu floru a bljutavog su ukusa, ako je beba dojena, pomesas pahuljice sa malo tvog izdojenog mleka, ako je beba na AD mleku, kupis pahuljice koje sadrze vec u sebi to AD mleko koje pije inace..
Mada neces pogresiti ni ako krenes sa povrcem ili vocem..

Svaku namirnicu dajes po 3-4 dana za redom, da bi ispratila eventualne reakcije...u pocetku znaci jedno po jedno, kasnije ces mesati razlicite namirnice kad se beba malo navikne na razlicite ukuse..

- - - - - - - - - -

Heheh, Taro u isto vreme smo joj kuckale :D

e i da, da vas pitam, jakov uzasno krivi nogu na unutra kada hoda, a hoda u onim carapama sto imaju dole kozno kao, ima ih i kod kineza i u h&m-u, i upotno mu noga ide na unutra, bas mi se to ne svidja
razmisljam da mu kupim cipele koje ce nositi i unutra, da mu drzi nogicu, jer nije leto pa da ide bos skroz, nekako mi je ok da su bosi po betonu, travi, pesku i sl, ali ne i po tepihu i parketu, sta mislite?

Sara je isto krivila nogicu ka unutra tada pri prohodavanju..sad manje, ali i dalje ponekad, a to samo kad je napolju, tj obuvena.
U stanu je bosa stalno, i ne krivi, ja verujem da je najzdravije da idu bosi..naravno napolju to ne mogu, ali eto, to je moj stav :)
Mislila sam da idemo kod ortopeda, ali kako se stanje popravilo, nismo. Mozda ipak odemo da proverimo za svaki slucaj ako bude i dalje uvrtala..

a vidis on uvrce i kada je bos, to me brine, iskene je na unutra skroz
svratila sam u neku radnju sa ortopedskom obucom za decu, da pitam, prave bas po kalupu, bio je ortoped i sada on mi prica jedno, pojma nemam
pokazala sam mu, kaze da ima tendednciju da dodje do deformiteta ako nastavi tako da hoda, naravno to posle vuce kolena, kukove i sl, a bas mi se ne svidja kako gazi, posebno levom nogom

ima nekih cipelica sa uloskom, te po kalupu, kostaju 7.000 din, njemu sada trebaju cipelice, sta zna, toliko su i ciciban, pojma nemam, mnogo mi a opet ne bih sa tim da se igram, bar sada u pocetku, to je i kicma i sve

mi zapatili virus juce, temperatura, povracanje i proliv, bilo je povracke i u kosi, oku, na meni, krevetu, podu....borimo se zestoko ali je odlican i temperatura ne prelazi kriznih 39 u guzi, danas je vec bolje....sikimo do besvesti, dajem mu po malo i dohranu....bog poziveo siku......

Pa najbolje onda da odete kod ortopeda da proveris..mislim, ne tog iz radnje, on mozda to prica da bi vam uvalio cipele :mrgreen:
Sad se ja zezam, ali ipak bolje nekog nezavnisnog..ne znam i mi smo razmisljali treba li ili ne, pa nismo. A mnoga deca uvrcu nogicu tako, meni keva kaze i ja sam i sestra isto. Neke vezbice takodje postoje sto se rade, masaza spoljasnjeg dela stopala..

a vidis on uvrce i kada je bos, to me brine, iskene je na unutra skroz
svratila sam u neku radnju sa ortopedskom obucom za decu, da pitam, prave bas po kalupu, bio je ortoped i sada on mi prica jedno, pojma nemam
pokazala sam mu, kaze da ima tendednciju da dodje do deformiteta ako nastavi tako da hoda, naravno to posle vuce kolena, kukove i sl, a bas mi se ne svidja kako gazi, posebno levom nogom

ima nekih cipelica sa uloskom, te po kalupu, kostaju 7.000 din, njemu sada trebaju cipelice, sta zna, toliko su i ciciban, pojma nemam, mnogo mi a opet ne bih sa tim da se igram, bar sada u pocetku, to je i kicma i sve

sa cipelama ne mozes da pogresis, lose mu nece napraviti....ako si nesigurna i deluej ti da je za brigu ipak idi kod ortopeda....moj stariji je imao jedno stopalo spusteno, sve mu je cipelica bila uvrnuta sa unutranje strane ka dole....i dan danas to stopalo malo naginje ka zemlji iako nema ravna stopala, tetive su se nejednako istegnule ali sada je to u minimalnoj meri, sport mu je i krivljenje kicme i stopala doveo na svoje mesto....ja sam u kuci imala zepice sa uloskom kad je vec skroz prohodao ali ih je skidao i bio uglavnom bos.....kupovala sam mu cipelice sa uloskom dugo mada nisam sigurna koliko je to pomoglo....

mi zapatili virus juce, temperatura, povracanje i proliv, bilo je povracke i u kosi, oku, na meni, krevetu, podu....borimo se zestoko ali je odlican i temperatura ne prelazi kriznih 39 u guzi, danas je vec bolje....sikimo do besvesti, dajem mu po malo i dohranu....bog poziveo siku......

o jadnicko, naisao je taj bas gadan virus, drzite se, kazu da brzo prolazi

e i da, da vas pitam, jakov uzasno krivi nogu na unutra kada hoda, a hoda u onim carapama sto imaju dole kozno kao, ima ih i kod kineza i u h&m-u, i upotno mu noga ide na unutra, bas mi se to ne svidja
razmisljam da mu kupim cipele koje ce nositi i unutra, da mu drzi nogicu, jer nije leto pa da ide bos skroz, nekako mi je ok da su bosi po betonu, travi, pesku i sl, ali ne i po tepihu i parketu, sta mislite?

кад су моји били тако мали, и ја сам била убеђена да је за кичму, најбоље да су боси
међутим,кад смокупили "најобичнији" анатомскиуложак,то се показало као права ствар
стабилније су стојали и ходали
неко чак купује и дубоке ципелице...е са тим немам искуства, мислим да се и педијатри мимоилазе штосетога тиче
доброје кад је већ боље,то код деце брзо прође, а ми се само секирамо

ccc temperatura pupupu pomerila se sa mesta :malav:
prati dobro, u sekundi kod male dece moze preci u fras, koji niko ne ocekuje ...

ja se ne mogu namirisati moje bebe :heart:
mislim da ne postoji nista lepse od mirisa bebe i bebinog malog daha, kako sacuvati tu uspomenu?

i klinci koji uglavnom idu bosi i nose renomirane cipelice imaju problema sa ravnim stopalima pa im savetuju anatomski ulozak, to je dosta do genetike ali mi se cini da je sve rasprostranjenije... sa uiloskom se ne moze pogresiti, a i lakse je navici dete sto pre na iste nego kasnije, od mojih prijatelja deca uglavnom odbijaju uloske u kasnijim god.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back