Sve o cemu cutite?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cutim o stvarima o kojima se mora cutati, o stvarima koje su mi recene u poverenju, cutim o onome sto se ne tice drugih ljudi, sto ne moraju, ne trebaju, ili nema svrhe da znaju.

Rekao bih i da radije cutim nego da povredim, udjem u svadju bez smisla i svrhe, ili prospem bes na prvog ko naleti, da bi meni bilo lakse

Za stvari u prvoj recenici cutim uvek, i ne pada mi tesko..... za ove u drugoj, kako kad

Kao i vecina muskaraca, ucutim se kad imam veliki problem i imam utisak da cu nekoga opteretiti teretom koji nije njegov, da me nece razumeti, nece se udubiti, nece shvatiti kako se osecam.
Ima par ljudi koji me dobro poznaju, koji ce sami videti da o necemu bitnom cutim i onda ce to umeti da izvuku, saslusaju i podele sa mnom.
Mada opet, ima stvari koje ni tad ni bilo kad necu reci

кад је мој муж у питању обично ћутим о стварима које не би требало или не би морала да ћутим, јер се на крају испостави да је боље да сам рекла раније

nazalost nikad ne cutim....
a to me je toliko puta kostalo u zivotu, i nikako da se naucim..
divim se ljudima koji mogu da razmisle, ocute, pa kad dodje pravo vreme kazu sta je bitno
...ja ne bih docekala to,neizdrz mi ne da mira, pukla bih :dash:

uglavnom cutim kad muku mucim, kad imam probleme, kad me teske misli uhvate...kad cutim, to ne valja...dok god pricam, kenyam, primecujem, filozofiram problema nema....cim se ucutim katastrofa je u najavi :neutral:

Ја сам као отворена књига и не ћутим ни о чему.

Једино не говорим о ономе што би њега могло дубоко да повреди, а није крив за то.

Ваљда је то љубав и поштовање.

samo partnerima cutite? :mrgreen:

@tema
ne znam ni sama,pricam samo gluposti,zaista bitne stvari cutim,ili pricam u fragmentima
mnogo volim da pricam,mislim brbljiva sam.ali cisto kao neki trening,razmena reci
kad pocnem nesto bitno ugrizem se za jezik...

u prijateljstvu precutim nesto sto se ne da promeniti, a povredilo bi.
u partnerstvvu nije vazno o cemu cutim, vec zasto..
kad cutim, onda ili cekam, ili sam digla ruke. ili mi je svejedno.
volim da pricam.
cutanje je kao kod banshe najava neke nevolje..ili povlacenja.

samo partnerima cutite? :mrgreen:

@tema
ne znam ni sama,pricam samo gluposti,zaista bitne stvari cutim,ili pricam u fragmentima
mnogo volim da pricam,mislim brbljiva sam.ali cisto kao neki trening,razmena reci
kad pocnem nesto bitno ugrizem se za jezik...

Да, само партнеру ћутим, и то ме прилично коштало у животу.

Нарочито на послу.

Али, некада имам утисак да би ме то што прећутим угушило, зато треснем, па куд пукло да пукло.

Није здраво ћутати.

Можда некада јесте корисно, али здраво сигурно није.

Back