gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
i stvarno prebrzo prodje to sve
caskom odrastu
caskom odrastu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovsenu kašu sa nekim voćem možda?
Mislim, nemam pojma, ali kapiram da sme to već da jede.
Frejo, ja se slažem sa Vraganom, ovih prvih godinu dana će tako brzo proleteti da treba uživati u svakom momentu i pružiti im što je više ljubavi moguće.
Nikoga ljubav nije pokvarila.
- - - - - - - - - -
Inače, moj debeljko upravo liže sopstvenu ruku, neće dojku, neće lažu, samo svoju ruku, nije je čak ni zaglavio u usta već je licka kao neku kuglu sladoleda![]()
Ajd dajte mi ideje šta da dajem ovoj mojoj maloj šmizli od 10 meseci ujutru za doručak, osim griza ili čokolina![]()
Ajd dajte mi ideje šta da dajem ovoj mojoj maloj šmizli od 10 meseci ujutru za doručak, osim griza ili čokolina![]()
Sta pretrpeti kod bebe koja nema mesec dana?![]()
Не знам ја колико месеци има Ферјин синчић, нисим пропратила, само се сећам да је била трудна.
Шта претрпети? Плач. Свака мајка реагује на плач и кад треба и кад не треба. Сасвим природно.
kuvaj joj palentu, kacamak, poparu, sutlijas, ovsene, kad uvedete jaja, onda neke pitice, projice, mada mozes i sada omlet od zumanca npr...
moji taj cokolino jeli nisu, dobili u ng paketicu i nece deca...
Не знам ја колико месеци има Ферјин синчић, нисим пропратила, само се сећам да је била трудна.
Шта претрпети? Плач. Свака мајка реагује на плач и кад треба и кад не треба. Сасвим природно.
ja bih rekla da je to savrsen recept za razmazena mala i velika derista
a je, je...evo me razmazena upravo izbacila iz sobe;
da joj ne smetam dok spava
rekla mi je - idi ti okupaj se, ja cu pokusati da spavam...![]()
previse si grlila...![]()
Hej mame da vas pitam...moje nežno dete ima grčeve pa je naučilo da spava na meni...I tako danju i noću, spustim ga i za deset minuta, ih deset, tri minuta plafon "kme, kme, kme", uzmem, namestim i manje više se smiri...
E sada, nevolja je šta će biti kasnije, meni za sada ne smeta, naprotiv, jeste ne jedem, ne spavam i ne idem u toalet ali mi prija njegova toplina i volim da mu pomognem zbog grcica ali me svi plaše da će takav ostati i daju savete koji se svode na spuštaj ga, spuštaj ga...mislim, spustila bih ja njega kada bi hteo bar 15 minuta da bude spušten...cak je i moj muž rešio da zavodi red i vraćao ga u krevetac jedne noći pa ujutru umalo nije pao u nesvest od umora, od tada nam dopušta spavanje u zagrljaju sve dok smo mirni ali uz komentar kako on mora da ide u krevetac...elem, moje pitanje je - hocu li moći balavca da odlepim kasnije od sebe i pružim zadovoljstvo ručka, toaleta a možda čak i pranja kose
?
Kako je moguće da sam ga razmazila ovom brzinom...ili se naprosto mazi jer ga muči pupica...a stvarno mi je gre'ota da ga nešto surovo vaspitavam sada kada nije u stanju ni da trtne bez da se uvija, plače i crveni...
vec sam zaboravila... mozda neki hleb i pavlaku... jel zvace? ima zube? domacu pastetu? jaje? sir? jogurt? kiselo mleko?
kuvaj joj palentu, kacamak, poparu, sutlijas, ovsene, kad uvedete jaja, onda neke pitice, projice, mada mozes i sada omlet od zumanca npr...
moji taj cokolino jeli nisu, dobili u ng paketicu i nece deca...
Deset meseci, ako si po onom rasporedu uvela samo žumance, ovsene kašice sa jabukom i malo cimeta, palenta sa jogurtom, projice, pite i peciva, po mogućstvu integralna pravljena sa žumancima, može i popara,onaj sirni namaz abc i hleb, palačinke od dozvoljenih namirnica sa voćnim nadevom... Imaš ovu fb grupu sa raznim receptima, oni se vode tabelom koju je propagira SZO, ima raznih recepata... Samo da je nađem..
- - - - - - - - - -
https://m.facebook.com/groups/193964350785351
a je, je...evo me razmazena upravo izbacila iz sobe;
da joj ne smetam dok spava
rekla mi je - idi ti okupaj se, ja cu pokusati da spavam...![]()
Ja sam se uzdala u knjige i one kažu da do šest meseci dete ne možeš da razmaziš nošenjem i maženjem, da je stvar upravo obrnuta, što je više u početku nosiš imaće manju potrebu da se nosi kasnije, da iz tog inicijalnog nezadovoljenja potreba proističe kasnija nesigurnost. Kod mene se to nije potvrdilo,užasno je vezana za mene, stalno traži da je nosim, kukala sam i ovde, ali ja mislim da je to do samog deteta, do genetike, ja sam bila preosetljia, i ona je takva,tipično high need baby i svakako ništa ne bih postigla čuvenim cry out metodama osim što bih produbila nesigurnost. Opet iznenađujuće dobro je prihvatila vrtić i odvajanje još u najgorem uzrastu koji se uopšte ne savetuje, oko druge godine. Samopouzdanje svakako stiču postepeno kroz samostalne korake.
Mislim da treba pratiti potrebe svog deteta koliko si u mogućnosti, sve te priče kojima zastrašuju roditelje baciti u vodu. A svakako ćemo ih na ovaj ili onaj upropastiti.![]()
pa se setih nekih odraslih koji su jos pupcanom vrpcom vezani za mamu, a mama sve cveta
- - - - - - - - - -
mislim naravno da se svoje dete voli dok smo zivi, i da bi svaka majka uradila relativno sve da vidi svoju decu srecnu i zdravu
ali ono.... ne mozes da koristis isti pristup nad bebom koja ispoljava nezadovoljstvo, nad tinejdzerom i nad formiranom odraslom osobom od 5o godina
msm meni je to bolesnoniti mislim da je ok i normalno da odrasla osoba ispoljava nezadovoljstvo poput jednog trogodinsjaka npr