Silvie
Aktivan član
- Poruka
- 1.294
Daj joj brokoli 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
На четири равне кашичице изгњечене куване мркве(шаргарепа потиче од мађарског шарго репа, што значи жута репа!) додаш једну кашичицу воде... то је та сразмера.Evo ovo.
http://www.avisdemamans.com/avis/produit/puree-de-legumes-varies-mots-denfants
Rekli su prvo sargarepu, pa sargarepa+zeleno povrce, pa krompir I luk
Onda jabuka pa kruska
Sad sam ja zbunjena, koliko vremena treba da joj dajem samo sargarepu, dok ne predjem na sargarepu s necim jos?
- - - - - - - - - -
I uopstem odrace me samo sargarepam al aj I da kupujem, u supermarket su bile samo 2 teglice, znaci na 4 dana. Znaci ako ne nadjem o5, moram da skuvam, a meni nije bas najjasnije kako. Tamo je 78 posto sargarepe, ostalo voda. Znaci kako, kuvam sargarepu pa jednu petinu vode dodam? Ja nista ne kapiram, ubicu se
Affro kakva kasicica, dve, moja je danas pojela cetvrtinu tegle, tegla je 130 gr. Msm da bi pojela I vise, al nisam smela da joj dam.
Ovako, danas je prvi dan jela sargarepu, pojela je nekih cetvrt teglice. Je li dosta da joj 4 dana drzim samo sargarepu, pa onda sargarepa sa graskom? Tako su mi objasnili prvo sargarepa, onda sargarepa s necim zelenim, samo se ja danas raspravljam s muzem, ja sam skontala kad stigne da jede pola tegle, a on posle pola nedelje?
4 meseca, pa rekli su zeleno povrce, grasak, spanac, boranija
Od voca kad navikne na povrce su rekli samo jabuka I kruska
Dok oni ne kazu drugacije
- - - - - - - - - -
Sad sam isla da proverim sliku, nije boranija, znaci grasak je
Ovako je meni babica rekla
sargarepa
onda
sargarepa+nesto zeleno
onda zeleno samo
pa krompir I luk
pa jabuka
pa kruska
I da ne probam nista drugo ni slucajno na svoju ruku
Na vedriju stranu, kaki normalno, danas je pojela vise nego juce, al se mucimo, zavrsi sargarepa svuda po ocima , rukama, odelu, meni po kosi, tako da je I kupanje obavezno posle ovih zahebancija
Prvi put u zivotu kontam da postoje fleke od sargarepe
- - - - - - - - - -
Mislim da cu I kosu da skratim na jez frizuru
Vidi ja sam negde nasal to o pirincu.Ja sam dala prvo pirincanu kasu i koliko god je hteotri dana za redom, i svako sledece tako.
POSTOJI ALERGIJSKA REAKCIJA NA SHARGAREPU .... moj sin je imao najchudnije reakcije na hranu, osipao se na shargarepu ( kasnije i na bundevu) kao lud, povracao od krompira, a pola sata od jela sa karfiolom nadimao se toliko da je dobijao grcheve ( pricham o njegovom dobu od 8-9-10 meseci, ne o novorodjenchetu i malenoj bebi)
budi sretna da tvoja beba super jede i nema grcheve i reakciju ... bravo za malu... ali nemojmo sve pod jedan kosh
i spusti dete na pod, sestro, nemoj puno da mislish... nije od shecera, mozhesh da prostresh i najobichnije cebe
p.s. moj malac je umesto svega osnovnog (shargarepa, krompir) jeo tikvice u ogromnim kolichinama i pashkanat i celer ... tako da : ako malo tu i tamo odstupish od onog shta ti je patronazhna rekla, niko nece pasti na nos![]()
Веруј ми да је и та из теглице од истих таквих шаргарепа и још допингована конзервансима!Danas moja mala puni 4 meseca I treba da je polozim na pod. Rekli su kupi prostirku, ja sam uzela ono srebrnasto sto se moze pere u sredini je stiropor. Tanak sloj izolacije, cisto da nesto prostem izmedju poda I nje. Kako cu je spustim na pod evo ceo dan razmisljam
Sto se hrane tice, ona jede pola one teglice, teglica ko Juvitanina nekad sto su bile, ne znam sa cim da uporedim. Zvala sam babicu I rekla je pusti dete da jede koliko hoce, NE POSTOJI ALERGIJSKA REAKCIJA NA SARGAREPU.
Slovima.
Ona je super, sutra cu joj jos sargarepu, pa sargarepu sa graskom.
@ Poznavaoc
NISAM JA LENJA DA SKUVAM
Niti da nadjem recept, al kad zivis u zemlji gde je sva sargarepa iste duzine, obima, izv, zasto bih je je nahranila nekim GMO-om? To je 1. razlog
2-gi je sto me muz zamolio da ne stedim na detetu I da prosto kupim sta joj treba. Sto ja da se bacam u neke mudrosti?
3. Ja sam odrasla na Juvitani I vidi ziva sam. I kazu pametna
Tako da drzacu se ja kupovnih teglica bar dok ne nauci da guta, ko krokodil je, krene da prozdere celu kasiku sa ruckom, pa se zagrcne. Baca se vratom napred, bukvalno
- - - - - - - - - -
Vidi ja sam negde nasal to o pirincu.
Kad sam rekla babici kad me nije udavila
PIRINAC NEEEEEEEEEEEEEEEEEE
ko da sam karadjordjevu htela da joj zasunem u usta
Armin se osuo na licu (najvishe oko usta, ali i obrazi) onako sitno crveno bukvalno 10-15 min posle probe shargarepe ... a pricham sad za 2-3 malene kashikice ... pa posle pola sata i na dupetu ... a tek posle kad je kakio... mada sam ga momentalno presvukla ... i trebalo je oko dan da se povuche osip.... to je bila prva proba ... ja sam stopirala shargarepu nedelju dana, ili dve, ne izvlachi mi se sad njegov dnevnik .... i posle ista reakcija ... samo mozhda josh brzhe ... pa sam prestala da dajem jedno mesec dana ... onda ga je moja pametna sveki nahranila shargarepom iz supe
... pa se posle molila Bogu da je ne zadavim kao mache
.... reakcija deteta ista ... pochela sam da je kuvam sa drugim povrcem, ali da je ne dajem, pa sam dodavala u mikronima i polako povecavala ... sa godinu dana ju je jeo bez problema, mada do druge godine nisam dozvoljavala prezhderavanje sa istom (mnogo voli kuvanu shargarepu ) ...
![]()
E bre Cicak I ti sad...Postoje alergije na sargarepu. Mene veoma cude ti tvoji lekari i savetnici.
Ako imas para, a imas cim kupujes teglice, onda budi pametna i kupi Avent aparat za kuvanje na pari i blender 2u1. Oko 16.000 je bio pre 4 godine. Kupuj organsko povrce i kuvaj u tom aparatu. Isplatice ti se. Em dete hranis zdravo em imas aparat i kasnije za svasta nesto. A te pare ces svakako dati na teglice. Budi pametnija.![]()
E bre Cicak I ti sad...
Gde da nadjem ja I da znam da je povrce organsko? Nigde.
Ko da je apparat problem, imam ja svakakvih secka I blendera.
Evo, mi se I na podu super snasle.
Malo sam ja pogubljena od trcanja levo-desno, ubi me lift sto ne radi, al aj.
Trudi se mucena, dize ramena, hoce rukicama al ne da joj se josPa mlati nogama vise.
Ali dobro je, prezivesmo I pod, pa u nove radne pobede.