Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moje dete vise nece da sisa. Nije da imam mnogo mleka, tj. imam ga malo. a; o5 mi nije jasno. Znala je da sisa non-stop, znaci do krvi sto bi se reklo. Sad je 3. mesec kad probam da je dojim to je vrecanje, urlanje, okretanje glave, bacanje. I to je sve se desilo u zadnja 3 dana. Ono sto povezujem je-pocela je bila tad da lize dlan, sad sisa palac. Da li je moguce da je zbog toga? Bili smo juce na kontroli kod pedijatra I pitala sam, a ona u fazonu, pa nece, nece, msm, nezainteresovano totalno, u fazonu aj idi sto pre, babica koja inace sa njom radi I vazda ima resenja za sve uzela Slobodan dan, bila neka stazistkinjakoja je samo upisala podatke I to je to. Ima li ko ideju sta da radim da je zainteresujem da sisa opet?

- - - - - - - - - -

..e sad da li ima tog bas tamo ne znam, neka traze lanolin pa valjda im daju sta treba ja da kupim da saljem ako nema....hvala Mici:zag:

Ima zamena za lanolin, ja ne znam koliko je u Srbiji, ovde je 20 e tubica. Skroz isto naprave za 3-4 e u da tako kazem, domacoj radinosti apoteke. U sustini, lanolin je samo sastojak.. Meni je Mustela pomogla, kad je ova moja visila na sisi od jutra do sutra. Ovim putem da se zahvalim Cicku sto mi je preporucila marku, sve zaboravljam

Moje dete vise nece da sisa. Nije da imam mnogo mleka, tj. imam ga malo. a; o5 mi nije jasno. Znala je da sisa non-stop, znaci do krvi sto bi se reklo. Sad je 3. mesec kad probam da je dojim to je vrecanje, urlanje, okretanje glave, bacanje. I to je sve se desilo u zadnja 3 dana. Ono sto povezujem je-pocela je bila tad da lize dlan, sad sisa palac. Da li je moguce da je zbog toga? Bili smo juce na kontroli kod pedijatra I pitala sam, a ona u fazonu, pa nece, nece, msm, nezainteresovano totalno, u fazonu aj idi sto pre, babica koja inace sa njom radi I vazda ima resenja za sve uzela Slobodan dan, bila neka stazistkinjakoja je samo upisala podatke I to je to. Ima li ko ideju sta da radim da je zainteresujem da sisa opet?

- - - - - - - - - -

Ima zamena za lanolin, ja ne znam koliko je u Srbiji, ovde je 20 e tubica. Skroz isto naprave za 3-4 e u da tako kazem, domacoj radinosti apoteke. U sustini, lanolin je samo sastojak.. Meni je Mustela pomogla, kad je ova moja visila na sisi od jutra do sutra. Ovim putem da se zahvalim Cicku sto mi je preporucila marku, sve zaboravljam

..hvala ali to je sve vec iza nje odavno...sredilo se hvala bogu i sad beba sisa ko prava...spava i dobra je skroz, za sad, pu pu ...jos uvek je budi da sisa i skoro da do sad kaze nije ni imala
grceve..a hoce li tako biti i dalje videcemo....
..juce bile na prvoj kontroli...porasla je fino 850g u kilazi i 4cm u visini :heart:

- - - - - - - - - -

Skok u razvoju prosao pa odmara.
Ako ne nudis flasicu pored dojke, ne brini se, procice i ta faza

Pa moram da joj dam flasicu, ja imam mozda 30 ml mleka na 3 sata. Crkla bi gladna.

- - - - - - - - - -

..hvala ali to je sve vec iza nje odavno...sredilo se hvala bogu i sad beba sisa ko prava...spava i dobra je skroz, za sad, pu pu ...jos uvek je budi da sisa i skoro da do sad kaze nije ni imala
grceve..a hoce li tako biti i dalje videcemo....
..juce bile na prvoj kontroli...porasla je fino 850g u kilazi i 4cm u visini :heart:
Lepo ))) I ova moja usla u prosek ))) 5 kg 020 g na kraju 2. meseca. Zdere )))

Pa moram da joj dam flasicu, ja imam mozda 30 ml mleka na 3 sata. Crkla bi gladna.

- - - - - - - - - -

...pa onda imas dovoljno mleka nemoj da joj dajes flasicu..ne mozes ti nikad znati koliko imas mleka...pusti je neka sama odluci koliko ce da sisa...jedan dan joj nece biti
nista, a posle ce se to unormaliti opet....velika devojka :heart:

Urla, predstavu nemas. Onda se ja posle moram smaram da se izmuzavam (mrzim cak I tu rec) al nema sanse. Ma resica joj se vidi kad joj gurnem sisu, kreci ko sumanuta a kad vidi flasicu osmeh od uva do uva. Bas ne znamsta da radim

..pa lakse je na flasicu to je poznata stvar i tu si sama sebe zeznula ako si mislila da je dojis i dalje nisi trebala davati flasicu....to je jedini nacin ja mislim da beba duze sisa,
vecina cim oseti da moze bez muke odbijaju da vuku i tu obicno bude kraj sisanju...mada nisam ja bas mnogo upoznata sa tim ja moju decu skoro da nisam ni dojila...

- - - - - - - - - -
Bravo za bebicu. I za tebe :)
Ne mozes znati koliko ml mleka proizvodi tvoje telo, i ne trebas da znas.
Ako si sad uvela flasicu izbaci je odmah ako su u pitanju veci broj ml i duze vreme, onda postepeno. Po 10ml smanjis na svakih 3/dana, a nakon podoja se izmuzas 10/ak min po dojci. I naravno dojis na zahtev. Kad beba place ti ponudis dojku, em ce biti sita em ce sisanjem stimulisati proizvodnju.
Naravno ako zelis da dojis.
Urla, predstavu nemas. Onda se ja posle moram smaram da se izmuzavam (mrzim cak I tu rec) al nema sanse. Ma resica joj se vidi kad joj gurnem sisu, kreci ko sumanuta a kad vidi flasicu osmeh od uva do uva. Bas ne znamsta da radim

..pa lakse je na flasicu to je poznata stvar i tu si sama sebe zeznula ako si mislila da je dojis i dalje nisi trebala davati flasicu....to je jedini nacin ja mislim da beba duze sisa,
vecina cim oseti da moze bez muke odbijaju da vuku i tu obicno bude kraj sisanju...mada nisam ja bas mnogo upoznata sa tim ja moju decu skoro da nisam ni dojila...
Sve afro objasnila.
Zene najcesce prestaju da doje sa 3 meseca kad je beba u skoku, i kad uvedu flasicu.
Zato se dopuna daje spricem ili soljom.

Tvoja beba je jos malena i njen zeludac je velicine njene stisnute sake, sto znaci da tvojih "30ml" (a imas mnooooogo vise)/je sasvim dovoljno, samo na zahtev i cesce. Davanjem vecih kolicina samo se nepotrebno opterecuje zeludac

joj meni vec sam muka..
juce sam saznala da sam trudna i samo me frka kad se sjetim dojenja..jel dovoljno, nije li..jel skok nije li.. o majko mila..kad se smetnula nisam:roll:
preporodila sam se kad je presla na ad svega mi a opet sad bila na ivici nervog sto ne sisa

Cestitam.
Ako zelis da dojis duze ovaj put(secam se da si dojila ali ne secam se koliko) i ako hoces da to opusteno i sa samopouzdanjem odradis, javi se.
Pomocicu ti.

Bebama se prate upiskane i ukakane pelene, i tako znas da li unosi dovoljnu kolicinu mleka

Evo kako ja resih problem. Posto nece da sisa kad je drzim u rukama, kad je u rukama hoce iskljucivo da je nosam otprilike dok mi ne pocnu otpadaju I ruke I noge (u kengura isto nece) probala sam da joj dam da sisa dok lezi na krevetu. Jeste malo neudobno, al ostavim je da lezi, ja legnem pored na bok I dojim je tako, tako hoce. Valjda se ne moze zadavi tako?

Evo kako ja resih problem. Posto nece da sisa kad je drzim u rukama, kad je u rukama hoce iskljucivo da je nosam otprilike dok mi ne pocnu otpadaju I ruke I noge (u kengura isto nece) probala sam da joj dam da sisa dok lezi na krevetu. Jeste malo neudobno, al ostavim je da lezi, ja legnem pored na bok I dojim je tako, tako hoce. Valjda se ne moze zadavi tako?

Moji su tako dojeni od rodjenja..Oboje... bitno da je na boku, da ste paralelno jedna s drugom. podboci je sa jastukom iza ledja ili urolanim peskirom, cebetom i mirna si

latisa, nema potrebe da ti bude neudobno.
Beba dok lezi, ti se namesti kako ti odgovara i onda je samo okrenes sa ledja na bok, podbocis jastukom i ona se prikljuci i pocne da sisa.
Sebi namesti jastuke oko glave, da ti bude udobno. Nemoj da se lomis.
Poneses i telefon u krevet dok dojis, ako ti je dosadno, i forumasis sa nama dok beba siki, citas nesto, igras igricu...
Namesti sebi tako, da dojenje bude odmor tebi, lezis odmaras, a bebi obrok... 2u1 i svi zadovoljni

Pa nije na boku, smem li da je stavim na boj uopste sa tri meseca?

A kako ti spava?

Naravno da smes, bebe od rodjenja treba da spavaju na boku.
Na stomaku se ne preporucuje zbog SIDS-a, na ledjima zbog bljuckanja, jedino ostaje bok pa menjas levi desni.
Doduse, ona ce tebi uskoro poceti sama da se okrece i odredjuje kako ce spavati i to je skroz super ali do tad bi trebala da spava na boku.

Nesto mi pedijatar nije rekao da je okrecem na bok, samo na ledja I stomak.

Razlicite skole praktikuju razlicite savete.
Mi smo odrasli spavajuci na stomaku, tad je bio takav savet pedijatara, danas je bok.
Ali ima onih koji i dalje savetuju stomak npr.

Pokusavam ali me telefon zeza da ti okacim slike, kako to izgleda lezeci a udobno. Trebas i ti da uzivas u tome

Ovako, danas je prvi dan jela sargarepu, pojela je nekih cetvrt teglice. Je li dosta da joj 4 dana drzim samo sargarepu, pa onda sargarepa sa graskom? Tako su mi objasnili prvo sargarepa, onda sargarepa s necim zelenim, samo se ja danas raspravljam s muzem, ja sam skontala kad stigne da jede pola tegle, a on posle pola nedelje?

Evo ovo.
http://www.avisdemamans.com/avis/produit/puree-de-legumes-varies-mots-denfants
Rekli su prvo sargarepu, pa sargarepa+zeleno povrce, pa krompir I luk
Onda jabuka pa kruska
Sad sam ja zbunjena, koliko vremena treba da joj dajem samo sargarepu, dok ne predjem na sargarepu s necim jos?

- - - - - - - - - -

I uopstem odrace me samo sargarepam al aj I da kupujem, u supermarket su bile samo 2 teglice, znaci na 4 dana. Znaci ako ne nadjem o5, moram da skuvam, a meni nije bas najjasnije kako. Tamo je 78 posto sargarepe, ostalo voda. Znaci kako, kuvam sargarepu pa jednu petinu vode dodam? Ja nista ne kapiram, ubicu se

Evo ovo.
http://www.avisdemamans.com/avis/produit/puree-de-legumes-varies-mots-denfants
Rekli su prvo sargarepu, pa sargarepa+zeleno povrce, pa krompir I luk
Onda jabuka pa kruska
Sad sam ja zbunjena, koliko vremena treba da joj dajem samo sargarepu, dok ne predjem na sargarepu s necim jos?

- - - - - - - - - -

I uopstem odrace me samo sargarepam al aj I da kupujem, u supermarket su bile samo 2 teglice, znaci na 4 dana. Znaci ako ne nadjem o5, moram da skuvam, a meni nije bas najjasnije kako. Tamo je 78 posto sargarepe, ostalo voda. Znaci kako, kuvam sargarepu pa jednu petinu vode dodam? Ja nista ne kapiram, ubicu se

....ovako ovde se malo drugacije hrane deca koliko ja znam, narocito tako mala.....kao prvo nemoj da joj kupujes ono sto mozes sama da joj skuvas....sargarepu kuvas obicno, ocistis iseces i skuva
u vodi...bez soli!!!!
...e sad nekad se prvo davo svezi sok od cedjene sargarepe...prvi dan 1 kasicica, drugi 2, treci 3..pa ako za ta 3 dana ne reaguje nikako u smislu da se ne ospe, onda joj cedis soka koliko moze
da popije.....onda se cedi jabuka isto tako..kao sargarepa...kad dodjes do 3 i vise kasicica onda mozes da pomesas sargarepu i jabuku pa da joj dajes...pije koliko hoce....

...isto tako dajes i kuvano povrce uvek tako kako sam gore napisala...kad uvodis novo dajes ga posebno, ako ne reaguje lose, ne osipa se znaci nema alergije dodajes u ono koje si vec
davala...prvo se daje laganije povrce..to zeleno moze da ceka...sargarepa, krompir, tikvica..i redom....

...ne solis joj nista...povrce ima dovoljno soli u sebi....nema sta da ne razumes, prosto je da prostije ne moze biit...
..ako mozes kupi onaj aparat za kuvanje na pari, ako ne kuvaj obicno najobicnije...i izgnjeci dobro viljuskom (mi nikad nismo paseirale nista, niti sam ja mojoj deci, niti je cerka Čupavici),
nema potrebe, dete ima urodjeni instinkt da zvace i nece se udaviti ne plasi se, polako joj daji malom kasicicom...ako joj budes pasirala kasnije ce se teze navuci da jede cvrscu i krupniju
hranu..mada kakva si panicarka mozes i da pasiras..ajd naucice da jede, niko nije bio da nije naucio, pa ce i ona....

...imas ovde negde potrazi pisala je Novka sve lepo od pocetka sta i kako se daje deci..samo prati to i neces pogresiti nista...

..ajd smanji malo paniku i nervozu, nego lepo lagano nije to nista strasno, a ni dete nije od sapunice, nista joj biti nece, nema potrebe za tolikim strahovima :ok:

Back