Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni nije
zar nisi sivena onim koncima sto se apsorbiraju?
mada ti si imala i reakciju na konce?
ovo moras docu nekog pitat

edit - evo nasla zena ima slicnu situaciju
imas i fotku na prvoj strani

Ok so I spoke to my ob. Totally normal. They are stitches but the kind this dissolves. He said I'm probably ovulating so my cervix is open and when I did some heavy lifting Sunday and Monday they broke loose and migrated south. Side note, when I got there I said "I have some discharge with bright blue specks" he said "glitter discharge? How exciting!"

http://community.babycenter.com/pos..._c_section_coming_out_of_vagina_tmi_pic?cpg=3

Hvala Vragana :zag:

Pitam se hoće li mene nešto, da se blago izrazim, neobično i neuobičajeno, da zaobidje??? :roll:
Ali dobro, bitno da nije neka patologija...
... i izgleda isto kao na toj fotki, samo što su kod mene u pitanju sivi konci...

Treba da idem kod dr-a na kontrolu posle porodjaja, a ne znam ni kako ću, ni kada to da izvedem. Nema ko blizance da čuva. Muž radi, svekrva radi, svekar... on nije opcija :mrgreen:
Znači, na kraju ću opet mamu da cimam iz Bg-a da dolazi... moraću, šta da radim.... :roll:

Pitam se hoće li mene nešto, da se blago izrazim, neobično i neuobičajeno, da zaobidje??? :roll:
... i izgleda isto kao na toj fotki, samo što su kod mene u pitanju sivi konci...

Treba da idem kod dr-a na kontrolu posle porodjaja, a ne znam ni kako ću, ni kada to da izvedem. Nema ko blizance da čuva. Muž radi, svekrva radi, svekar... on nije opcija :mrgreen:
Znači, na kraju ću opet mamu da cimam iz Bg-a da dolazi... moraću, šta da radim.... :roll:

tako sam i ja razvlacila tu kontrolu
a svi su bili tu, al ko da nisu
kad mala zaplace svi se pogube; prosto, niko ne proizvodi mlijeko
mada, svekrvu da puste ona bi to caskom smuckala i dala flashicu :lol:

Moja dr prima porodilje skoro pa preko reda :)
Posto ti imas dva cvrcka kod kuce, pitaj mogu li da te prime izmedju dve klope, mozda budu razumni pa izadju u susret.

Izgleda da je Mihajlu iskočila pupčana kila
sad.gif.pagespeed.ce.prCIZDFeFm.gif

Pupčić mu je iskočio skoro za ceo santimetar...

Znam da je to često kod prevremeno rodjenih bebica, znam da bi trebalo samo da se povuče kada beba prosedi, ili kada počne samostalno da hoda, znam da nije ništa urgentno, znam da bebu to ne boli, ali meni lepo dodje da plačem na glas... pa hoće li se ovaj maler više otkačiti od nas, hoće li nas nešto zaobići zadnjih par meseci
icon_rolleyes.gif.pagespeed.ce.gScmGyq4VO.gif

Ima i to čudo na testisima, te neke kilice ili šta li je već. Tj. imao je na oba testisa, sada se sa jednog povuklo i on je normalne veličine, drugi je bar duplo veći, ako ne i više. I za to smo išli kod urologa, i rekao nam je isto što i naš pedijatar - povući će se do godinu dana starosti. Eto, sa jednog se testisa već povuklo.

Pa je to bilo malo, nego hajde i pupčana
dash2.gif.pagespeed.ce.WUY3ZwG4z1.gif

Odvešću ga lekaru da to potvrdimo, i onda praćenje da ne promeni boju... ma sve znam... toliko je beba bilo u familiji zadnjih 10-tak godina, da sam sve živo naučila....
smile1.gif.pagespeed.ce.WRJf6nrjAw.gif

I jedno mogu da potvrdim... veze to nema sa plakanjem!!! Babska priča!!! Ako neko ne plače, to su moji blizanci. Mic i Kića su mi plakali 10 puta više, pa ništa. Ovo dvoje nisu toliko plačne bebe, zaplaču kada su gladni, ukakani, kada im se smuči u kolicima... ali to je sve kratko, ne plaču satima kao što ima beba.... Ma u toku celog dana, kada se sve sabere, ne plaču ni celih 20 minuta. Tako da kile veze nemaju sa plakanjem...​

- - - - - - - - - -

Moja dr prima porodilje skoro pa preko reda :)
Posto ti imas dva cvrcka kod kuce, pitaj mogu li da te prime izmedju dve klope, mozda budu razumni pa izadju u susret.

Joj, što bi to bilo lepo...
Ali kada uzmeš u obzir da se ovde žene skoro pobiju koja je prva predala knjižicu, i da je ovaj moj doktor jedan od retkih u Sd-u koji valja i da je kod njega gužva katastrofa... teško da ću tako nešto da doživim.... :)

Ja sam upravo podviknula na moju bebu. I ona se rasplakala onako tuzno. :(

Popizdela sam. Dreci celo jutro. Bolja rec je kuka. Ona stalno kuka... stavim je u kolica jer znam da joj se spava, a ona se vec kad ih je ugledala poce brecati. Pa pocne dernjava. Kao kreten je sat vremena vozam po dvoristu, cim stanem ona kuka... kukala je svo vreme dok sam jedan ves pokupila a drugi rasirila. Zivce moje mi je pokidala. Na kraju je uvedem unutra I opet vozaj a ona besni... e kad sam dreknula iz petnih zila Prekini! Zastade pa poce plakati.
I sad mi zao. Ne nje nego sebe, jer je uspela da me dovede do toga.
ebe me mala na svakodnevnom nivou strasno.
Radi sta hoce.

Spava bukvalno po 15 minuta. A uspavljujem je 45 minuta.
I cim je budna trazi da je zabavljas.
Uzasno teska beba! Osedece me.

Nocas se probudila oko 3 I igrala se I gugutala do 4 pa onda dernjava pa sika do 5.
I onda me pitaju A sto si nervozna!?
Ujedam!!!

ma ti si prsla bre
ovde kukas mi ti kazemo nesto ti nista I opet kukas
daj detetu paracetamol da vidis dal je nesto boli I ako se smiri vodi je da vide ushi ....ako nisu usi onda su zubi
I daj joj paracetamol da joj bude lakse
on se daje I za bol od rasta zuba pise u uputstvu
sto da se mucite obe ako ne morate???

- - - - - - - - - -

ja sam ovde poludela jedva cekam kuci da odemo
ne dolazim ovdr vise
mm ako hoce sledeceg leta sa decom nek idr ja ostajem kuci
dosta mi je familije fala lepo

- - - - - - - - - -

I cicak daj joj kase nek jede
mozda je nadrndana jer joj sisa nije dovoljna vise

Izgleda da je Mihajlu iskočila pupčana kila

Pupčić mu je iskočio skoro za ceo santimetar...

Znam da je to često kod prevremeno rodjenih bebica, znam da bi trebalo samo da se povuče kada beba prosedi, ili kada počne samostalno da hoda, znam da nije ništa urgentno, znam da bebu to ne boli, ali meni lepo dodje da plačem na glas... pa hoće li se ovaj maler više otkačiti od nas, hoće li nas nešto zaobići zadnjih par meseci
icon_rolleyes.gif.pagespeed.ce.gScmGyq4VO.gif

Ima i to čudo na testisima, te neke kilice ili šta li je već. Tj. imao je na oba testisa, sada se sa jednog povuklo i on je normalne veličine, drugi je bar duplo veći, ako ne i više. I za to smo išli kod urologa, i rekao nam je isto što i naš pedijatar - povući će se do godinu dana starosti. Eto, sa jednog se testisa već povuklo.

Pa je to bilo malo, nego hajde i pupčana
dash2.gif.pagespeed.ce.WUY3ZwG4z1.gif

Odvešću ga lekaru da to potvrdimo, i onda praćenje da ne promeni boju... ma sve znam... toliko je beba bilo u familiji zadnjih 10-tak godina, da sam sve živo naučila....
smile1.gif.pagespeed.ce.WRJf6nrjAw.gif

I jedno mogu da potvrdim... veze to nema sa plakanjem!!! Babska priča!!! Ako neko ne plače, to su moji blizanci. Mic i Kića su mi plakali 10 puta više, pa ništa. Ovo dvoje nisu toliko plačne bebe, zaplaču kada su gladni, ukakani, kada im se smuči u kolicima... ali to je sve kratko, ne plaču satima kao što ima beba.... Ma u toku celog dana, kada se sve sabere, ne plaču ni celih 20 minuta. Tako da kile veze nemaju sa plakanjem...

- - - - - - - - - -

Joj, što bi to bilo lepo...
Ali kada uzmeš u obzir da se ovde žene skoro pobiju koja je prva predala knjižicu, i da je ovaj moj doktor jedan od retkih u Sd-u koji valja i da je kod njega gužva katastrofa... teško da ću tako nešto da doživim.... :)

I kod mene se skoro pa tuku. Ja sam dok se bebac nije rodio bila tolerantna, jel ti hitno,hitnije, idi pre mene necu da se svadjam.
Sad uopste nemam pardona. Imam malo dete kod kuce i ukoliko neko u cekaonici nema manje, imam prednost i tacka ;)
s drue strane i dr i sestra se slazu :)

Dajem joj da krka. Jede kao velika. :)
Paracetamol ne dajem jer cim je uzmes ona nasmejana I sve ok. Spustis kuka.
Dajem dentokind za zube.

Sto si poludela?
Sta je sa familijom? Jel svako ima neki savet da udeli?

Ja ne smem ni da pocnem o tome.
Sta je sa sling maramom? Ili kengurom?
Znam za mame koje su se po kuci kretale sa bebama u kenguru, nosale ih I nosale na grudima dok rade po kuci. Bar su im ruke bile slobodne a dete srecno I zadovoljno.

Dajem joj da krka. Jede kao velika. :)
Paracetamol ne dajem jer cim je uzmes ona nasmejana I sve ok. Spustis kuka.
Dajem dentokind za zube.

Sto si poludela?
Sta je sa familijom? Jel svako ima neki savet da udeli?

Ja ne smem ni da pocnem o tome.

pa boli je al smiruje se kad je uzmes
nisu to grcevi pa da urla non stop
daj joj I videces da ce iskulirati
pricam iz iskustva sa dvoje talve dece jbt a ti kako oces
da familija je najpametnija
mi snajke ovake I onake a oni su svi pametni
a to sto mi zs ovu ovcu nije receno pre puta to cu da zapamtim I necu da oprostim
nacula sam rec ovca I lepo sam pitala sta a mm I svekrva kao nista bre ...I napravise mr ludom
nek misli ko sta hoce al ja ne podnosim to I mene to boli ......takva sam se rodila
a oni da me postuju rekli bi mi na vreme
nego su cutali jer su znali da ne bi dosla ovde
I cim smo stigli rekli su mi
I dosla je tetka od mm koja je najpametnija I dodatno me iritira
I ja sad u sobi blejim I cutim, beba spava a ja cekam da dzelat dodje I obavi svoje tu ispod kuce
jedva cekam utorak da sednemo u bus I krenemo kuci
vracamo se cetri dana ranije
da se ja pitam sad bih bila u busu vec

ja sam prezivela nekako al desilo se slucajno da sam pogledala kroz prozor u pogresnom trenutku jer nisam bila obavestena da je dosao I da su svi zbrisali I ja kao da vidim sto se deca ne cuju I imam sta da vidim.....trauma za ceo zivot
nego sam provalila i da sam malo prsla izgleda od kontraceptivnih tableta :lol:
pijem ih 11 dana I nesto sam cudna...menjam raspolozenja ....ko neki tezi pms
to nesto nije dobro

ja sam prezivela nekako al desilo se slucajno da sam pogledala kroz prozor u pogresnom trenutku jer nisam bila obavestena da je dosao I da su svi zbrisali I ja kao da vidim sto se deca ne cuju I imam sta da vidim.....trauma za ceo zivot
to nesto nije dobro

Ja sam pre bebe koristila legravan/mikroginon i nisam imala promene ponasanja ali probojno krvarenje prva dva meseca jesam.
Kazu da za tri meseca prodju sve pratece pojave.

Poslednja izmena:
Elena je pro'pricala'!!!
Ceo dan brblja DADADADADAD... I samo se dere. Valjda joj se svidja kako odjekuje... sva je vazna I bitna... :)
Galamdzija.

Danas je kukala dok je kakila... zato sto sam joj spucala previse hrane. Bar ja mislim.
Kaka je kasasta I lepa I lepo je izlazila, kakila taman kad sam je presvlacila, ali je plakala dok je kakila. Bez suza. Derala se.
S obzirom da sam ja resila da probam sa hranom a ona malena uzme po kasikicu dve prvih dana, ja majmun nudila i dorucak I rucak I veceru.
Ono sto nikako ne savetujem. Prebrzo uvodjenje hrane. I treci dan ona pocne da klopa ko prava... I kontam da je to to...
sad cu da povucem rucnu. Ipak joj je sika broj 1.

to nesto nije dobro

pa to moze bit samo period adaptacije
popij bar dvije kutije pa ces znat na cemu si
koje pijes?
oce od toga promjene raspolozenja, pad libida...
ali i bolji ten, veca sposobnost koncentracije...

Elena je pro'pricala'!!!
Ceo dan brblja DADADADADAD... I samo se dere. Valjda joj se svidja kako odjekuje... sva je vazna I bitna... :)
Galamdzija.

Danas je kukala dok je kakila... zato sto sam joj spucala previse hrane. Bar ja mislim.
Kaka je kasasta I lepa I lepo je izlazila, kakila taman kad sam je presvlacila, ali je plakala dok je kakila. Bez suza. Derala se.
S obzirom da sam ja resila da probam sa hranom a ona malena uzme po kasikicu dve prvih dana, ja majmun nudila i dorucak I rucak I veceru.
Ono sto nikako ne savetujem. Prebrzo uvodjenje hrane. I treci dan ona pocne da klopa ko prava... I kontam da je to to...
sad cu da povucem rucnu. Ipak joj je sika broj 1.

Nije kukala zato sto si joj dala previse kasice vec zato sto nije navikla da kaki tvrdo :)
Nemoj da se brines. Moj cvrcak je od prve kasice krenuo da kaki konzistentno, sav se zacrveni
i oke mu se zaokrigle i malko rezi kad kaki, a kaki oblutke :)

Back