Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IMG_20140730_212545.jpg

da se zapljunemo ovde jednom.slickom :-)
porodjaj za pozeleti svakoj, pisacu sutra na onoj temi o tome detaljnije
uglavnom lak I brz, bez indukcije, bez epija, nisam ni secena, nisam ni pukla...
mirna ume fino da coki, dobra je, slazemo se :-D
ona je meni likom ista njen brat <3

Bravo za obe!!!

Nego... da vidimo i vajdu od naše vajne gradonačelnice, bar dok je ne u'apse
( ne zezam se, svojevremeno je bila u pritvoru zbog nekih malverzacija sa invalidskim penzijama... dr Jasna Avramović, gradonačelnik, pravosnažno osudjena, a sad je čuva imunitet... eeeee, državo... ali dobro, nisam to htela da pričam... )

Predala sam zahtev i papire za poseban roditeljski dodatak, koji se daje za blizance, po odobrenju grada Smedereva. I danas mi stiglo rešenje da mi se priznaje pravo na poseban roditeljski dodatak, jednokratna isplata, u iznosu od 131 356 RSD :super:
Znači, mogu to da očekujem za nekih 20 do mesec dana.
A ima i onih 20 000 po detetu, što daje svaki grad u Srbiji, pa i tu očekujem 40 000 RSD.

I naravno, roditeljki dodatak odobren na nivou republike, ono što isplaćuju sledeće dve godine, i tu ću imati za oboje dece mesečno preko 25 000 RSD.
I mm-ova i moja redovna plata ( mada ja ni jednu jedinu ne primih od aprila, od kako sam na trudničkom, a već predjoh i na porodiljsko :dash: )

Čoveče, šta da radim sa tolikim parama, dal' da kupim jahtu, ili celo ostrvo u nekom tropskom moru? :think: :lol:

kupi ostrvo

- - - - - - - - - -

kojih 20 hiljada sto daje svaki grad? :)
to je mozda nesto za 3 i 4 dete?
ja prvi put cujem

Ata kojih 20.000 din po detetu?
Mi to nismo dobili

Sad za drugo dobijam mesecno 6000 din
s tim jedva skrpim bebine pelene I vlazne I kreme.
a Pedji jos toliko dam za pelene :roll:

- - - - - - - - - -

Ata, jos ako dojis nemas troska oko bebaca I hrane ;)

kupi ostrvo

- - - - - - - - - -

kojih 20 hiljada sto daje svaki grad? :)
to je mozda nesto za 3 i 4 dete?
ja prvi put cujem

Kako bre kojih 20 000?
Pa Beograd je do skoro davao 50 000, pa je smanjeno na 20 000. Ne znam kako se to zapravo naziva, ali valjda svaki grad u Srbiji to daje za novorodjenčad. Mislim, ako predaš papire i zahtev na vreme...

Ja sam dobila 20 000 od Beograda kada sam rodila Micku, 2009-te godine, jer smo tada i ona i ja bile u Bg-u prijavljene. Ali sam predavala zahtev u socijalnom u Nemanjinoj, ne sećam se sada tačno koja su dokumenta trebala.
U Sd-u sam za Stefana 2012-te dobila isto 20 000, ali nisam predavala ništa, to prosledjuje porodilište po službenoj dužnosti.
Isto tako, i sad prosledjuje isto to porodilište i isto je 20 000po detetu, nevezano za to koje je dete po redu.

A tih 6 000 što primaš mesečno, Čičak, to ti je roditeljski dodatak. To je u ratama na dve godine. Ja sam primala 5 125 dinara mesečno, to je nešto povećano od onda kada sam ja dobila rešenje za Stefana. Za treće dete ću primati oko 10-tak hiljada, a za četvrto oko 15-tak, pa ću imati ukupno nešto više od 25 000 mesečno.

I da, dojim, ali i dohranjujem, nije dovoljno za oboje samo dojenje. I pelene za njih, i pelene za Stefana... neće mi ostati za ostrvo, breeeee... :sad2:

ma kako nece ostati za ostrvo?
velike pare ces da dobijas :sad2:

pa mislim da ne daje svaki grad
mada ko zna...
ja dobijam 5934 za Tamaru....bilo je 5986 al ovi cim su dosli u fotelju,malo su chapnuli :roll: slepci
i dva decija dodatka ukupno 5100 i nesto sitno...i to su izgleda capnuli pedesetak kinti ukupno
slepci
nasli su od koga ce da strpkaju lopovi

ovo moje malo cudoviste je ceo dan urlalo nervozno i ja je pre dvadesetak minuta stavim u korpu za cist ves i evo je sva srecna, nesto mulja unutra,na sred dnevne sobe...
pa je Irina malo vozi u tome kroz stan pa je malo ostavi i sve super
sad bar znam gde cu sa njom kad je nervozna i kad se dernja

Sile zna u dinar. ;)
I kod mene je nesto manje od 6.000din... nemam pojma tacno

ata bre... a da ti mi dodamo za ostrvo? :)
Bas bi ti trebalo... ;)

A posle kad stignu rate... malo ustekaj... stisni se... pa skupi za neku jahticu...
nemoj da se bahatis I odmah sve potrosis :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ata to sto je Bg davao 50 pa sad 20 iljki je pomoc nezaposlenim porodiljama
mozda Sd daje kao grad tih 20 al ne daje svaki, ne nikako

Ja bi ukinula I ti 20.000... kriza je...
:roll: :mrgreen:

pa bas
kriza udarila a oni rasipaju lovu na porodilje,nema smisla :mrgreen:

znam u dinar jer sam resenje dobila na 5986
a sad 20og sam podigla 5934...i prosli mesec isto
ne bih ni znala da mi nisu dali papir na kome pise koliko sam podigla

Hahahaha, pa ne drpaju to oni, to ti pošta uzima za uslugu koju obavlja. I to uzimaju svima.
Jaka usluga, moš misliti, otvore ti privremeni račun i na njega ti uplaćuju pare, a pošta ti samo isplati i za to ti uzimaju proviziju :roll: Šatro održavanje računa i slično sr. a. njce, valjda zalivaju taj račun da ne uvene ili kako li ga već održavaju... :roll:
Bem li ga koji procenat uzimaju, ali znam da skidaju neki procenat. I oni će da me uštinu za ostrvo... ccc... :mrgreen:

A za ovo prethodno se izvinjavam, ja sam stvarno mislila da svaki grad daje po 20 000 porodiljama.
Hmmm, železara ne radi, želvoz ne radi, mrtav grad, a ispadosmo bogata opština... po 20 iljada za svako dete, pa poseban roditeljski za blizance... bogata opština... samo su ljudi golje, nama ker za šta da ujede... al opština je opština...
Idem da gledam karte i biram ostrvo... :mrgreen:

Sad se setih...

večeras, nešto pre kupanja, drži mm Nevenicu u naručju. Pre toga smo zaključili da Mihajlo liči na Milicu kada je bila beba, a Nevena... na sebe, da ne kažem ni na koga. :)

I gleda je mm, gleda, i onako oduševljeno kaže - hej, Neksi, pa tata je skontao na koga ličiš! Na Mikelandjela iz Nindža kornjača! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Prvo sam pala u komu od smeha, toliko da me je rana zabolela, a posle sam se ozbiljno zabrinula... pa da li je on čist u glavi uopšte? Lud čovek bre, dete mu liči na nindža kornjaču... :rotf::rotf::rotf:

IMG_20140730_212545.jpg

uglavnom lak I brz, bez indukcije, bez epija, nisam ni secena, nisam ni pukla...

..jaooo Bokice pa ti si se porodila...divnaaa je lepotica:heart:
..neka ti je ziva i zdrava, pa da se lepo slazete i rastete srecne:D

kupih caj za doilje,mislim imam mleka nije problem,ali valjda iz straha nekog nemam pojma jer zelim da ga sto duze dojim,posle citam,kao sve je to bzveze to je placebo efekat...pa sad nema veze pijem skoditi ne moze...toliko je saveta za doilje da vise nisam pametna te kvasac te tecnost..mislim ja da to nema veze ili imas ili ne

kupih caj za doilje,mislim imam mleka nije problem,ali valjda iz straha nekog nemam pojma jer zelim da ga sto duze dojim,posle citam,kao sve je to bzveze to je placebo efekat...pa sad nema veze pijem skoditi ne moze...toliko je saveta za doilje da vise nisam pametna te kvasac te tecnost..mislim ja da to nema veze ili imas ili ne

taj caj je dobar jer ima u sebi kim i komorac pa pomaze bebi ako ima grcice
samo bebu na sisu kad god kmekne i nista ne brini
i ja sam se plasila da necu imati mleka jer prvu bebu nisam dojila
pa sam u jednom trenutku imala i previse

caj slobodno pij nece da skodi
a vise tecnosti se unosi da ti hidriras svoj organizam, nema to veze mnogo sa mlekom
mleko nastaje u mlecnim zlezdama kad beba sisa, a ne od vode/soka/mleka/caja sto mama popije

taj caj je dobar jer ima u sebi kim i komorac pa pomaze bebi ako ima grcice
samo bebu na sisu kad god kmekne i nista ne brini
i ja sam se plasila da necu imati mleka jer prvu bebu nisam dojila
pa sam u jednom trenutku imala i previse

caj slobodno pij nece da skodi
a vise tecnosti se unosi da ti hidriras svoj organizam, nema to veze mnogo sa mlekom
mleko nastaje u mlecnim zlezdama kad beba sisa, a ne od vode/soka/mleka/caja sto mama popije

tako sam i mislila:)ponuda i potraznja:))))
hvala:zag:

:heart: :super:

..ovo volim da chujem, ponekad mislim da mi ljudi ne veruju da porodjaji mogu da budu ovako normalni i lepi.. :zag:

..chestitam mama-bokice, dobrodoshlica za Mirnu i veliki kiss za tatu i batu.. :)

Back