Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e, mi jucer stigli u Split
pa jos autom satak i evo nas kod mojih
letjeli Croatia Airlinesom
jaje nismo ni nosili
sacekalo nas drugo ovdje
kolica isla s nama
osoblje stvarno super bilo, a Iskra odlicno podnijela sve
skoro da nije plakala
normalno je sisala u avionu
tokom uzletanja je bila mirna
slijetanje je prespavala
izmedju je malo plakala jer se smorila; vruce, hladno...dugo u jednom polozaju...
al prezivili smo
put kuci autom je prosao glatko i spavala je cijelo vrijeme

jel bese devojcica ili decko?
otkrio bebac rukicu :)
nasa sad samo sto ne propuzi
vec se krece ko vojnik al se i dize u stav za puzanje al se ljulja napred nazad....pocela je vrljavo da pomera noge al ruke stoje pa zavrsi na njonji :D
kad joj dam ruke,ona ustane na noge i cupka i vrcka du.petom ko neka bubica :)

isto
a skoro sva familija mi je negde po inostranstvu...
i nikom nista ne fali

- - - - - - - - - -

ne znam
pitaj dr
jel to jedina reakcija?

DR kaze da je u pitanju kontaktni dermatitis i da probamo sa svezim secercem za mesec dana.
Ima reakciju i na papicu breskva pirinac iz teglice,- danas ju je prvi put probao, s tim da je crvenilo bilo na slepocnici i iznad uha.
Ja mu uvek pravim papice ovo je jeo jer smo mnogo rano krenli od kuce.

DR kaze da je u pitanju kontaktni dermatitis i da probamo sa svezim secercem za mesec dana.
Ima reakciju i na papicu breskva pirinac iz teglice,- danas ju je prvi put probao, s tim da je crvenilo bilo na slepocnici i iznad uha.
Ja mu uvek pravim papice ovo je jeo jer smo mnogo rano krenli od kuce.

slusaj dr i sve kul :)

ja isto sama pravim ...te kupovne mi sluze samo kad idemo negde ili iz nekog razloga ne stignem da skuvam
ona se ne buni,sve jede za rucak sto joj dam
al za dorucak dajem zitarice i to ne voli
sve zive sam izmenjala
najbolje jede baby king bljutave...one sa vocem i povrcem...ali i to malo jede dok se ne zasiti i nece vise...
voce ne jede uopste....samo bananu...umutim joj sa plazmom i pavlakom i to jede nekad ujutru
al ja sam tvrdoglava i vrtim svako jutro druge zitarice...imam 5 kutija i banana je 6 opcija....pa u krug
neces,ne moras...pojede koliko pojede
posle pred spavanje pije mleko,pa spava,pa rucha...a za rucak jede ko zmaj
samo me smara sto nece voce...al jbg

slusaj dr i sve kul :)

ja isto sama pravim ...te kupovne mi sluze samo kad idemo negde ili iz nekog razloga ne stignem da skuvam
ona se ne buni,sve jede za rucak sto joj dam
al za dorucak dajem zitarice i to ne voli
sve zive sam izmenjala
najbolje jede baby king bljutave...one sa vocem i povrcem...ali i to malo jede dok se ne zasiti i nece vise...
voce ne jede uopste....samo bananu...umutim joj sa plazmom i pavlakom i to jede nekad ujutru
al ja sam tvrdoglava i vrtim svako jutro druge zitarice...imam 5 kutija i banana je 6 opcija....pa u krug
neces,ne moras...pojede koliko pojede
posle pred spavanje pije mleko,pa spava,pa rucha...a za rucak jede ko zmaj
samo me smara sto nece voce...al jbg

I moj decak jede baby king za dorucak i voli sve se pruza ka kasicici. Voli i tu od koje mu izlazi crvenilo :)
Ujutru sisa, pa jede kasicu sa vocem (jabuka, banana i mix jabuka breskva), povrce i meso za rucak, popodne vocka, kasica i onda mleko pred spavanje.

S tim sto me sad vec jako stipa/grize vilicama pa cu morati da se konsultujem sa mojom dr oko zaustavljanja laktacije i prebacivanja na formulu.

I moj decak jede baby king za dorucak i voli sve se pruza ka kasicici. Voli i tu od koje mu izlazi crvenilo :)
Ujutru sisa, pa jede kasicu sa vocem (jabuka, banana i mix jabuka breskva), povrce i meso za rucak, popodne vocka, kasica i onda mleko pred spavanje.

S tim sto me sad vec jako stipa/grize vilicama pa cu morati da se konsultujem sa mojom dr oko zaustavljanja laktacije i prebacivanja na formulu.

a sisa jednom ili 2 puta dnevno?

koliko on ima sada?

rastu beke bre,ne mogu da pohvatam
evo moja za 9 dana 8 meseci :eek:

Moji bebirončići juče napunili mesec dana :D
A danas smo bili na prvoj kontroli.
Mihajlo je napredovao 780g, a Nevena 720g, i to je od 15. 6. od kada smo izašli iz porodilišta. Znači, za neke tri nedelje su toliko napredovali. Dr kaže da je to za prevremeno rodjene bebe, pa još blizance, super. Uopšteno gledano, jako je zadovoljna njihovim napredovanjem.

Ono što ne valja je to što mi Miksa ima obostranu preponsku kilu. Mada, kaže dr. nije mnogo izražena, i najčešće se sama povuče, ali ipak je dala uput za urologa.

I živ me je strah pojeo da bebe ne dobiju gliste. Milica ima, ispila je celu onu bočicu Soltrika, ali nije nešto posebno delovao, za dve nedelje ponavljamo terapiju. Večeras smo joj videli živu glisticu, onu malu, belu, odvratnu, kako mili iz čmarića i nazad :bljak: :sad2::sad2::sad2:
I ja sam morala da prekinem dojenje na 4-5 dana, da ispijem bočicu sirupa... svi u kući treba da uzimamo terapiju da bi bilo delotvorno i da sprečimo reinfekciju. Večeras sam uzela prvu dozu, i ebeno mi teško pada što sam i sad morala da prekidam dojenje ( dok sam Stefana dojila morala sam da prekinem na par dana da primim antitetanus, ubola se bila na rdjavu žicu ). Još piše u onom leku da izaziva alergiju, pa i odloženu alergijsku reakciju, a ja sam se naplašila od toga, anafilaktičkih šokova mi je dosta za 10 narednih života... :sad2: Pa mi je sad i to frka...
A najgore mi je kada pomislim na bebe... šta ću ako one dobiju... ??? :dash: Dr se danas sablaznila nad tom pomišlju, juuuuu, pa samo nemojete bebe da dobiju, pa gde bebe, pa kako ćemo onda... :dash: Ispade da ne postoji terapija za njih... što mi je apsurdno... operišu im srce, bre, kada su dva sata stari ( pupupu, daleko bilo, nedao bog ni jednom detetu ), a od glista, običnih dečjih glistica, ispade da nema leka kod malih beba....
Ok, za sada je ok, ima samo Mic dokazano, mi ostali pijemo terapiju, stroga higijenska pravila su na snazi u kući, tako da bebe nebi trebalo da dobiju.... a opet živa nisam od straha...

ju bre
moja sisa 4-5 puta dnevno i 2-3 puta nocu
i imamo tri kasice, i 8 meseci
nesto se ne misli da proredi to

Kad je stigao iz porodilista jeo je na tri sata, u trecem mesecu prespavao celu noc, nastavio da klopa na tri sata tokom dana.
Ja jedem na tri sata samo sto bih da sam na njegovom mestu prvu klopu radije jela u nego u 6 :)

Ja sam prvu kasicu dala koliko je hteo, nisam kombinovala sa podojem a on zdera pojeo skoro celu porciju.
Kad god je kasica izbacila podoj bio je par dana nervozan nakon tog obroka ali nista posebno.
E sad prelazak na flasicu ce biti cupav jer on vodu pije na pisak, eventualno vocnu kasicu pocoka na flasicu i to ako je umoran.

vi bas imate raspored lep
menjala sam i ja podoje kasicama, al sta cu kad ih bilo/ima mnogo
kod nje cucla, flasica nema sanse
vodu pije na onu no spil mekanu
i to jedva
sokice jos ne dam

samo sika i zdravo, nista drugo nece
i kasice idu malo traljavije
a uostalom, boli me uvce
sad cu da naplatim svu onu muku sa Ivanom
ima da dojim do punoletstva :D:D:D

vi bas imate raspored lep
menjala sam i ja podoje kasicama, al sta cu kad ih bilo/ima mnogo
kod nje cucla, flasica nema sanse
vodu pije na onu no spil mekanu
i to jedva
sokice jos ne dam

samo sika i zdravo, nista drugo nece
i kasice idu malo traljavije
a uostalom, boli me uvce
sad cu da naplatim svu onu muku sa Ivanom
ima da dojim do punoletstva :D:D:D

U visegradskoj ih hrane na tri sata a i patronazna koja nam je dolazila je insistirala da sisa 10 min na jednoj, 10 na drugoj dojci svaki put da bude sit. Presvlacili smo se izmedju dojki da se razbudi :) On ima odredjen nacin na koji se uznemiri kad je gladan nema sanse da ne prepoznas a onda pogledas, jos malo pa otkucalo 3 sata :)

U visegradskoj ih hrane na tri sata a i patronazna koja nam je dolazila je insistirala da sisa 10 min na jednoj, 10 na drugoj dojci svaki put da bude sit. Presvlacili smo se izmedju dojki da se razbudi :) On ima odredjen nacin na koji se uznemiri kad je gladan nema sanse da ne prepoznas a onda pogledas, jos malo pa otkucalo 3 sata :)

lepo da je vama uspelo ali ova glupost o dojenju na minutazu nisam znala da je i danas po snazi....sta se radi posle 10 min, skida se beba sa sise???....svasta od patronazne :eek:

kojih crnih 10 i 10
moja je po podoju jednu sisala i to maks 10 minuta i posle brekce ko prase
i tako na 3 sata
na brzaka posisa i kraj

- - - - - - - - - -

ustvari,nekad na 2 sata nekad 2 i po a nekad 3
osim kad je u skoku...onda i ne znam na koliko je sisala

- - - - - - - - - -

Iskri se dogadja, kad je bas gladna
da moram dat i drugu dojku
pocne negodovat na onoj koju sisa
i moram promijenit
onda nastavi i sisa dok ne zaspi
to se meni sa irinom desilo mozda 5 puta za svih 10 ipo meseci koliko je htela da sisa

Back