Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ata, dali su mi 5986 prva dva puta

- - - - - - - - - -

Sad se setih...

večeras, nešto pre kupanja, drži mm Nevenicu u naručju. Pre toga smo zaključili da Mihajlo liči na Milicu kada je bila beba, a Nevena... na sebe, da ne kažem ni na koga. :)

I gleda je mm, gleda, i onako oduševljeno kaže - hej, Neksi, pa tata je skontao na koga ličiš! Na Mikelandjela iz Nindža kornjača! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Prvo sam pala u komu od smeha, toliko da me je rana zabolela, a posle sam se ozbiljno zabrinula... pa da li je on čist u glavi uopšte? Lud čovek bre, dete mu liči na nindža kornjaču... :rotf::rotf::rotf:
:lol:

- - - - - - - - - -

mom bratu novorodjene bebe lice na covecije ribice...kaze providna im koza :roll:
bolje nindza kornjaca nego covecija ribica :)

hellou, svima :flower:
hvala na divni cestitkama ovih dana
nas dve dodjosmo kuci danas
ona je super, siki jednu siku, presvucem je, siki drugu i pravac kolevka
Vladeta jos nije svesta, tj jeste, dok sam je drzala imao je eke ispade, tipa bas tada mu trebam i vuce me da ustanem itd, ali se prai da je ne vidi, mada je krisom onako osacuje :mrgreen:

i tako...

na kraju nisa je izvela u ona dva autfita, em je bilo hladnije zbog kise, e4m ona mala, pa joj je tata kupio divan kompletic, broj 50 u lindexu, onako kao kapica sa zecijim usicama, pantalonice sa stopicom i bodic, ma predivna je bila, a da... pa stavih a avatar tu...

jedino sto misica ima sum a srcu, bila je danas kod kardiologa, imamo kontrolu za sest meseci i to cemo pratiti, ali sve ostalo je super, jedino taj otvor mali da pratimo, valjda ce nestati vremenom...

15198_1460268757556575_7907956651559134956_n.jpg

cestitke,mrvica mala:heart:
mi danas na ultrzvuk kukova,imam malo temu jer je dosta bio van pelena po ovom vrucinama...mozda nije bio dovoljno cesto u povoju...

nema to nikakve veze
meni obe cerke nisu nosile povoj uopste pa su imale kukove ko bebe od 6 i 9 meseci....zrna okostavanja velika i sve super
to nema veze sa povijanjem
ako su bebi kukovi ok povoj nije ni potreban
a ako nisu ok,povoj ne moze da pomogne(pricam za displaziju)
bitno je samo da bebi noge ne budu stisnute jedna uz drugu
zato je pre i bilo problema sa kukovima,jer su uvijali bebe ko hleb i stiskali im noge
pa sad nasi pametni misle da je u pitanju genetika
evo ima na youtube-u, medjunarodni institut za displaziju kukova, objasnjavaju kako je to stiskanje nogu opasno jer moze da uzrokuje displaziju
i bitno je da bebi noge budu slobodne i da ih mrda sto vise jer tako produbljuje chashicu kuka i kuk bolje "legne"

nema to nikakve veze
meni obe cerke nisu nosile povoj uopste pa su imale kukove ko bebe od 6 i 9 meseci....zrna okostavanja velika i sve super
zato je pre i bilo problema sa kukovima,jer su uvijali bebe ko hleb i stiskali im noge
evo ima na youtube-u, medjunarodni institut za displaziju kukova, objasnjavaju kako je to stiskanje nogu opasno jer moze da uzrokuje displaziju
i bitno je da bebi noge budu slobodne i da ih mrda sto vise jer tako produbljuje chashicu kuka i kuk bolje "legne"

hvala ti puno,umirila si me:heart:

tako sam ja sa prvom cerkom isto bila u strahu :)
pa sam kopala informacije

vidi tu na youtube-u, njihov profil ...imaju dosta filmica na tu temu

- - - - - - - - - -

starijoj sam stavljala deset dana i skinula zbog vrucine
a mladja je samo u porodilistu i na putu do kuce nosila
Najposle da reČem kako smo to živeli sve one milenijume pre nego što smo saznali da se i od pamuka može dobiti tkanina, pa dok Elijas Vitni nije u 19. veku izmislio krunjaču za pamuk(pre toga se koristio isključivo pamuk dugog vlakna zvan ,,si ajlend" koji uspeva samo uz obale pored okeana u tropima i suptropima), pa pelene od pamuka...

sve su toliko iskomplikovali,a u sustini je sve vrlo jednostavno i prirodno.zabrinulo me je to jer je u savetovalistu dr rekao da mu se cini da su kukovi meki pod rukom:confused:ali da je ultrazvuk merodavniji,i ja sad naravno u frku,pa me jede sto sam mu skinula povoj,ali zaista mu je prevruce i place od nervoze...ali Tsu me je umirila malo.

Poslednja izmena:
nema to nikakve veze

e, ja sam bila tako povijana beba
pa imam kukove ko zmaj :lol:

i ja mojoj coki, skinem uvece siroki povoj jer joj smeta da se isprdi
mnoooogo je alava, jede ko zmajica, tj sisa, al i to ima svoju cenu, naguta se vazduha, pa je uvece najzeca zurka s njom, dok se ne isprdi ko velika
bila nam patronazna i ona je primetila da se coka fino zaokruglila od vikenda, lepo piski, kaki, pa vrh
meni su grudi ogromne, ko silikone da imam, ne znam sta cu njima, srecom, kazem, mala siki super inace bih najebala...

cestitke,mrvica mala:heart:
mi danas na ultrzvuk kukova,imam malo temu jer je dosta bio van pelena po ovom vrucinama...mozda nije bio dovoljno cesto u povoju...

Mi smo skinuli sa mesec, mesec ipo, uz svadju oko genetike sa babama, niko od dr nije provalio da nije dugo nosen :))) ni na UZ sa dva meseca, ni sa tri ni sa 6.
Slikali smo se prosle srede i mozemo da sedimo :)

Niko od mojih Srba u rasejanju nije deci stavljao svedske, njihovi doktori nisu culi za t nasu genetiku ;)

Poslednja izmena:
Mi smo skinuli sa mesec, mesec ipo, uz svadju oko genetike sa babama, niko od dr nije provalio da nije dugo nosen :))) ni na UZ sa dva meseca, ni sa tri ni sa 6.
Slikali smo se prosle srede i mozemo da sedimo :)

Niko od mojih Srba u rasejanju nije deci stavljao svedske, njihovi doktori nisu culi za t nasu genetiku ;)

isto
a skoro sva familija mi je negde po inostranstvu...
i nikom nista ne fali

- - - - - - - - - -

Inace, da li su vase bebe imale reakciju na kukuruznu kasicu?
Ovaj moj alavi, obozava ali izadju mu pecat dva oko usta, tamo gde se umazao, pa ne znam dal da mu dajem...

ne znam
pitaj dr
jel to jedina reakcija?

mozda ni ovde
al da kuk nije ok, u toku onog cherechenja bi se primetilo milion posto
kapiram da rade uz kukova u porodilistu ako primete da nije ok kad ga izokrecu i ispritiskaju....
Tamari su radili uz svega...da vide jel ok zbog ovog rascepa sto ima
pa kapiram da rade i uz kukova ako treba

koliko se secam poenta je da se rucnim pregledom prave previdi i da je jedini merodavan UZ kao 100% siguran a zasto ga ne rade svim bebama nikako mi nije jasno, svima bi bilo jednostavnije, znas lepo da je sve ok i ne mucis bebu sa tim fiksiranjem....istina, ja sam oba deteta imala krupna i nista mi nije znacilo da ih fiksiram svedskim ali cujem od nekih mama da je kod manjih beba svedska pomogla i oko drzanja bebe, nekako migolji :))) kad je nema....

- - - - - - - - - -

Inace, da li su vase bebe imale reakciju na kukuruznu kasicu?
Ovaj moj alavi, obozava ali izadju mu pecat dva oko usta, tamo gde se umazao, pa ne znam dal da mu dajem...

tesko da je alergija, nikada nisam cula da neko ima alergiju na kukuruz....mozda mu je koza oko usana osetljiva pa se sa kontaktom sa kasicom (kisela sredina) koza iziritira....gledaj da brzo obrises o da posle hranjenja namazes obraze....mi smo vise od pola godine muku mucili sa suvocom obraza....

eee da,imamo novi sport,spava od 21h do 2h u cugu,onda se probudi da sisa,i neispusta siku do 5 ujutru.stisne je i zeli tako da spava,na mojim grudima sa sve dojkom u ustima,ako je ispusti,drama ili ako je nekim cudom izvucem.u 5 kao da nista nije bilo sve po starom a ja zooombi

Malkice te zahebava.:)
:eek:Auuuu nije valjda da spavas sa bebom?Gledaj da ga odviknes od toga samo sebi pravis magarecu uslugu...Znam da je lakse da ti je pri ruci kad zakmeci al posle ih je jako tesko odvici te navike,zahebanti su to teski.:)

Back