Ma mozes joj I sa 15 dana dati sok od cedjene narandze, nece ti niko nista. I to su nekad savetovali I toga ima u knjigama koje su nasi pedijatri ucili.
Ja ti govorim ono sto znam.
Na tebi je da odlucis sta je najbolje za tvoju bebu
PS. I moja se budi I place od gasova.
Btw, tvrda stolica je nesto drugo. Tu se vec reaguje
- - - - - - - - - -
Negde kazu da moze od 8.meseca.
Probaj. Male kolicine I pratis bebu
ono sto ti ne kapirash chichak jeste da se njihove preporuke mijenjaju svakih par godina
i da se to sve svede na eksperimentiranje jer ama bas niko nije siguran cak ni da grcevi stvarno postoje
ostalo da ne pricamo
na to se svodi ono sto nauka i pedijatrija znaju pa tako i ono sto ti znas
kad sam skapirala da joj recimo espumisan samo pravi jos vise gasova prestala sam ga davati
i probiotike sam joj definitivno prestala davati nakon epizode sa stolicom od 12 dana
nigdje nisam nasla podatak da probiotici rade to i to vec samo pretpostavku da rade...
za espumisan sam nasla da kod odredjenog broja ljudi samo pogorsava gasove i da se...pokazalo da nije stetan
ona grceve vise nema, ako ih je i imala
gasove i ove duge pauze izmedju dvije stolice ima od pocetka
i jasno mi je da joj to smeta
ako tvom djetetu ne smeta, ok
moje zbog toga place i ne place od srece
kao sto ni ja ne placem od srece kad imam gasove - gasovi takodjer znaju bit bolni
tako da, ako se ovo nastavi ovako, po meni je manje zlo da se postupno
uvode voce i povrce nego da jos dulje pustam dijete da se pati
a pricamo o periodu od mjesec dana, realno
zasto dojena djeca tako zadrzavaju stolicu takodjer nemamo pojma
to bi trebalo da znas - pretpostavka je ono sto si citala, kao i sa grcevima
nije nepobitno utvrdjena cinjenica
i to pretpostavka da dijete ne dobija dovoljno zadnjeg mlijeka
to je jedino objasnjenje koje imamo sada
zasto npr ti to ne uspijevas regulirat kod Elene?
jesi probala sve ovo dole navedeno?
ja jesam vecinu stvari probala ili eliminirala i nista
al vise je nego moguce, jer ja nisam toliki ekspert za dojenje, da Iskra
jos uvijek zapravo ne jede pravilno
obratiti paznju na rijeci - possible hindrances i may
These possible hindrances to adequate total milk/hindmilk intake may contribute to infrequent newborn stooling, elevated bilirubin levels and/or reduced newborn weight gain:
- First breastfeeding occurring more than 30-60 minutes after birth.
- Separation of mother and baby resulting in reduced opportunity for frequent, leisurely feedings.
- Scheduled or haphazard feedings resulting in fewer than 10-12 feedings in 24 hours.
- Timed or shortened feedings resulting in reduced sucking time and less hindmilk intake.
- Giving newborn anything to swallow other than colostrum/human milk.
- Giving newborn artificial nipples, teats, pacifiers, soothers or dummies.
- Positioning which hinders effective latch-on and comfortable sucking.
- Removing baby from the breast while baby is still actively sucking and swallowing (even to offer the opposite breast).
- Unusually stressful nursing environment that prevents mother or baby from enjoying uninterrupted, leisurely feedings.
- Parenting practices designed to soothe baby which may postpone or delay feedings: baby swings, walking, rocking, rides in cars, buggies, strollers, sucking other than at the breast, supplements, letting baby cry to sleep.
- Allowing/encouraging more than 4-6 hours between any two feedings.
- Assuming a feeding is completed when the newborn has taken milk from each breast.
If a fully breastfed newborn younger than 6-8 weeks old is not producing several yellow, seedy bowel movements each day, the Leader may encourage the mother to:
- Have the infant's weight gain and well-being checked by a health care provider.
- Practice effective positioning and latch-on techniques so baby holds nipple behind the milk sinuses.
- Use breastfeeding strategies that allow the infant to take in more of the higher calorie hindmilk.
- Possibly work to increase her milk supply, the length of feedings and the total number of feedings per day.
- Infants with inadequate urination (wetting fewer than 6-8 cloth or 5-6 disposable diapers/nappies in 24 hours) require immediate medical referral.
http://www.llli.org/llleaderweb/lv/lvdec97jan98p123.html
sve se svede na to da moze biti sto stvari ili nijedna tj da zapravo ne znamo
al posto ljudski rod prezivljava relativno uspjesno vec prilicno dugo
barem znamo sta nas nece ubiti
pa posto mene cinjenica da sam jela voce i povrce prije navrsenog sestog mjeseca
nije ubila vec mi je regulirala identican problem (za koji ce ti redom reci da moze biti nasljedan...
sto je takodjer pretpostavka) ja cu ako budem morala probati tako
da joj pomognem
da nam se ne bi desilo ovo
It's been three weeks, and Caitie still cannot or will not have a bowel movement on her own. It appears that their only thing that helps move her along is that half a suppository, which we give her every five days or so. Her pediatrician assures me this is perfectly fine and that the use of suppositories will not prevent her from one day learning to make number two on her own.
http://www.whattoexpect.com/blogs/b...an/infrequent-infant-bowel-movement--who-knew