Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
inace, ja bila kod silnih lekara: trne mi leva noga i imam bolove u glavnom noznom zivcu i ispostavilo se da mi je kicma pomalo kriva i da je teska trudnoca uz lezanje i veliku kilazu, pa jos i veliku bebu koja je nosana, samo doprinela ukljestenju....dobro da nije nista gore ali definitivno cu da platim danak imanja bebe pod stare dane....ceka me rehabilitacija i vezbanje (ovom se radujem, volim kad me zivot opomene da sam nemarna)....kile sam lepo skinula, imam sada manje nego pre trudnoce a planiram jos, hocu da budem na kilazi koju sam imala kao devojka :ok:....i da, nosanje bebe sam svela na minimum....

ja sam imala bas problema u trudnoci i sve sto mi je lekar rekao nije pomoglo....ali dva kivija na dan, i bog da me vidi :))))...treba svoj organizam poznavati....

kod vas je ocigledno genetika jaka i sa tim treba da se nosis...ma ako i krenes ranije sa dohranom a njoj bude bolje, ma nece biti ni prva ni poslednja beba kojoj se to desilo da jede sargarepicu sa 4 meseca....vazno da creva prorade sto pre i sto bolje....

pa to pricam - da se bojim da znam sta je
a meni je u trudnoci na kraju pomagalo jedino da popijem
kasiku maslinovog ulja i casu tople vode
znaci, dotle je bilo doslo :lol:

ovde je preporuka sa cetiri meseca da se krene sa uvodjenjem namirnica (nas izribala doktorka jer cemo 5 za koji dan, a nismo nista poceli). e sada kao do 6 meseca je samo male kolicine, vise da se proba nego ceo obrok, a obroci krecu da se formiraju od 6 meseca.
takva preporuka je navodno kao sto ranije krene organizam da se upoznaje sa raznim stvarima, manje sanse su za alergije :roll: al ajde
e da isto kazu da meso i jaja moze sada postepeno da se krene od cetvrtog meseca a kao optimalno je da se to proba sa sedam.
meni taj njohov sistem sve moze a i ne mora zvuci malo konfuzno :lol:

kada sam ja bila mala uvodjenje je kretalo sa vocnim sokicima, mada je moja majka rendala voce (ona rendalica za djumbir/beli luk) i davala nam sveze...cini mi se da je tako fino kasasto, a opet ima vlakna.

tako da ako joj se ne sredi stolica do 4 meseca vi krenite lepo sa uvodjenjem, a mi drzimo fige da ce da se sredi samo do tada...

samo se ti zaebavaj
na kraju ce ovo moje chedoviste prije u nosu od onog tvog medjedica <3

Pa I hoce.
Em devojcica em ako kaki jednom dnevno, mozes je ozbiljno skinuti tad I stavis iznad nose ili stavis da kaki na ubrus ili tih 5 minuta na nosu, nece joj nista biti a ti ces ustedeti pelenu, nju navici a sto je najbitnije nece biti ukakana dugo, da se mislis za bakterije I miciku...
ja da znam.kad ce da kaki stavljala bi ali nema pravila.
a medo nece.

Pa I hoce.
Em devojcica em ako kaki jednom dnevno, mozes je ozbiljno skinuti tad I stavis iznad nose ili stavis da kaki na ubrus ili tih 5 minuta na nosu, nece joj nista biti a ti ces ustedeti pelenu, nju navici a sto je najbitnije nece biti ukakana dugo, da se mislis za bakterije I miciku...
ja da znam.kad ce da kaki stavljala bi ali nema pravila.
a medo nece.

ma znam na sta mislis, al mi to nekako okrutno
pa zasluzila je valjda da kenya u miru i privatnosti svoje pelene
danas mi bila smijesna posto je to, za promjenu, umjesto dok traje
skajp poziv obavila dok je jela
sve serucka i smije se na sisi
znaci, show :lol:

Ovi moji mačići ne uspeju da se smire i utonu u san, dok ne počnu da se dodiruju. Evo, na ovoj slici su glava uz glavu, ali sve češće se hvataju za rukice i tako spavaju :heart:

Pogledajte prilog 334498

Slušala sam priče o blizancima, ali... treba doživeti... nisam juče imala aparat pri ruci da slikam rukicu u rukici, i dva para okica kako se polako, sneno zatvaraju... :heart: Kakva je to ljubav, sedeti i gledati i uživati... :heart: ... A šta li ćemo sve tek videti i doživeti...

Ovi moji mačići ne uspeju da se smire i utonu u san, dok ne počnu da se dodiruju. Evo, na ovoj slici su glava uz glavu, ali sve češće se hvataju za rukice i tako spavaju :heart:

Pogledajte prilog 334498

Slušala sam priče o blizancima, ali... treba doživeti... nisam juče imala aparat pri ruci da slikam rukicu u rukici, i dva para okica kako se polako, sneno zatvaraju... :heart: Kakva je to ljubav, sedeti i gledati i uživati... :heart: ... A šta li ćemo sve tek videti i doživeti...
Знам.
Али кад мало одрасту па се посвађају... то се ретко виђа!
Потом оду у собу па заједно плачу!:hahaha:

jooj bwe, isti su :D

ja kukam, ovaj i dalje strajkuje gladju
i skici non-stop
i nce da jede, hoce samo malo zabranjenog voca

ja ponovo pocela da pijem kafu i vec me opet zaboli glava ako je zaboravim
pa se pitam sta mi je trebalo da je opet pocnem piti- okolina naravno
i mislim se bataliti je ....

- - - - - - - - - -

i ne znamo jos sta cemo za more, mm ima problem za godisnji :neutral:
a svi aranzmani rasprodati ...
na kraju cu ici sama sa bebom, tati cemo poslati razglednicu :)

- - - - - - - - - -

i hoce non-stop da se nosa :rida:

Ata, to su lepote :heart: predivni su :)
Vragana, iskoristi ljulju maksimalno
Jelence, ubaci I cigaru bice ti lakse :mrgreen: (ja juce zapalila jednu sa drugaricama... :eek: uz vino :rumenka: ) a nisam godinu dana a pre toga 2 godine

Moja beba ne moze da spava. 10 minuta par puta dnevno I sve vreme dok je budna vristi.
Zubi je rasturaju. Sad sam kupila dentokind I dala pa cemo videti.
Sile, jesi davala tabletu da glodje ili rastvaras u vodi? Ja rastvorila... ne znam jel smem dati tabletu ovako?

Pogledajte prilog 334498

jao divno :heart:

Back