Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IMG_20140627_122247.jpg
IMG_20140627_122418.jpg
IMG_20140627_122337.jpg
IMG_20140627_122405.jpg

samo da bude sto prije
jadna cici :(

- - - - - - - - - -

imaju flasice s silkonskom kasicicom na vrhu u farlinu
250 din

Kupila :))) javljam sutra kako je proslo :)
On sve pojede na kasicicu i relativno brzo ali bude musav a ne to ne voli, pa se nervira i brise rukavom :))))

- - - - - - - - - -

Pretpostavljam da beba ima vise od 6 meseci, zasto joj jos uvek sterilises?

Beka sutra puni 5 meseci.
Ukoliko perem na ruke sterilisem, ako ide umasinu ne.

2. mame sa batama sta ste radile sa pisom? mi je navlacimo kao sto nam rekla pedijatar al mene sve strah da nesto ne zeznem a ne znam ni do kad?
rekli su mi da tu treba nesto da pukne i da ce da ide malo krv i ja se sva uspanicila ne bi ja bas to :) pa jel to tako mora? i sta da radim kad krene krv? :sad2:

slobodno navlaci svaki put kada menjas pelene
ako i pukne, sto verovatno nece, malo papirom obrises

:eek:
A kolika bi trebala da bude?
I kako oni to sve znaju?

:dash:
joj sto mene te price nerviraju... tvoja beba ce ti biti zahvalna sto je dojis... kad bre vidis njen osmeh, znas da je sve ok. Ne daj da ti poljuljavaju samopouzdanje.
Svako dete je prica za sebe, I nikad neces moci svima ugoditi... niti treba. Gledaj samo svoju bebu I uzivaj.
Ne znam koliko je sad to.moguce, I kako dojis, ali ja npr.Elenu dojim jedna dojka jedan podoj I em.mi je lakse em je ona deblja od Pedje u tom uzrastu, jer izvuce to masno mleko koje im stvara krofnice... sto opet nije bitno ako ti je dete zadovoljno... ali ako hoces probaj taj sistem...

I jeste dojenje psihicki zahtevno... meni se smeju kad to kazem... ali upravo zbog ovakvih stvari...
sa svih strana te bombarduju I ruse ti mir I samopouzdanje...
evo I ja koja sam pobornik dojenja I znam sve, u situacijama kao sto jex opisuje, sam probavala svoje mleko, pa ga zagledala, pa mi vodenasto, pa mi brzo posisa ona, pa jos bljucne (cini mi se sve sto posisa), pa jos kad sam izmuzala komsinicama jedva 20 ml... I ja se zapitam kako bre to dete zivi I raste od toga...
a onda sutra kad je vidim.cilu I veselu... zdravu... znam.da su sve to samo predrasude...

jex, reci tim osobama koje ti to govore kako se osecas. Nema potrebe da se suzdrzavas. Kazes lepo istinu, objasnis kako se osecas... da ti ne prijaju ti komentari... da zelis da dojis... itd...
cist racun je uvek dobro resenje

ps.moja beba spava od 9 jos uvek... samo je sisala u 12...

sta ces da dojis, na flasicu pa cu moci i ja da ga hranim :evil:

vidi ovako
vodu prokuvavam, da
flasice i cucle nisam sterilisala)malo nesto u pocetku ko sto rekoh)
pod 3
majka preko krvi bebi daje antitela koja se iz bebine krvi gube tek za dva ili 3 meseca a do tada beba lagano gradi svoj imunitet
a ti kada sterilises flajku i ostavis je tako, svasta nesto se iz vazduha zalepi na nju dok je ne upotrebis
znaci virusi i bakterije su SVUDA
i koliko god bezao, nemas gde da se sakrijes

a da pitam ja tebe
jel ti prokuvavas vodu i ako je prokuvavas, dal je procedis ili samo sipas?
cesmusu prokuvavam i cedim kroz vatu
stavim cep od vate u levak i sipam vodu u levak
posle dva tri levka, vata postaje puna,prepuna taloga i obicno je taj talog boje kao filter pljuge kad je popusis...znaci fuj

evo vidis, koliko majki ne sterilise i ne drami, od prvog dana pa nista,fala bogu
higijena da, al stakleno zvono jok

a da dozvolim cerki od 4 godine da skuplja gluposti po ulici, necu jer po meni to nije normalno ponasanje
a kamo li da strpa zvaku u usta
pustam je po parku da luduje, ulazi i u pesak bude sva kao prasica, pa je vidim sa tim rukama kako jede kokice ili smoki kad je neko ponudi
i nikom nista
pricam joj o prljavim rukama i tako to,vise radi reda
a ti tvom sinku, besomucno sterilisi flajke, pa ga posle pusti da uzme zvaku sa ulice, po kojoj je ko zna ko pljuvao slajmare i ko zna koliko pasa se upisalo i posralo
samo napred

mi filtriramo vodu i prokuvavala sam
ne pijemo cesmovacu
sada kupujem rosu, nismo nasli staklenu ambalazu
moje dete ce biti slobodno da grabi na ulici sta stigne, osim govanceta, stakla etc...
kuci ce oprati rukice :)
necu da te ubedjujem, ali ove stavove sam zasnovala po preporuci vrhunskih USA lekara

cekaj bre jelence
sad mu sve sterilises, a posle ces da ga pustis ono, da dohvati bacenu papirnu maramicu sa ulice npr?
jesam li te dobro razumela?

jexy, to nije sterilizacija u pravom smislu
pre parenje :)
do 6 meseci sve, sada ne sve
a kasnije, kada se pocne razvijati imunitet bice u kontaktu sa svim
po malo, na kratko
tako nas je savetovao vrhunski lekar, njegova deca su grabila i zvake sa ulice
da zvacu

hvala za pisu nadams se da nista nece puci :)
sofija sme da digne stap, kamen, puza (i to samo da ga prenese do trave da ga neko ne zgazi ljubi je majka :) ) i eventualno sisarke kad ima, i neko perce od goluba, a mazi kucice i macice po ulici i onda nema nista da se klopa po parku dok ne dodjemo kuci da operemo ruke, mada nekad samo prebrisem vl maramicama pa je pustim (zao mi da gleda drugu decu kako mandzarijaju a ona nesme ) :D

Back