Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vragana, najbitniji je prelaz temperature.
Znaci ako je izvodis napolje, racunaj da je na suncu 35-40 (meni auto pokazuje 40 jer stoji na suncu) I jako je sparno.
Izvodis je samo rano ujutru I kasno uvece. To bi trebalo biti pre 8 jutro I posle 8 uvece. Meni je to rano I kasno pa je ne izvodim, a previse mi sparno preko dana. Gledam.da je u prostoriji gde ima izmedju 25-27 stepeni.
Nama inace ne radi klima, evo cekam majstore. Taman sam.je pre neki dan htela upaliti da hladi prvi put I cvrc.

Koliko vam je stepeni u stanu?
Nama je oko 26 u dnevnoj

ja izvodim Tamaru napolje
oko 4 kad idemo po irinu
i onda smo kod kuce od 5 do 7...pa oko 7 napolje i kuci oko 9 idemo
ujutru kuntamo :lol:
u stanu, 28

eno u spavacoj otvoren prozor al dzaba
suncana strana
klima je u dnevnoj i do spavace ne dopire nista
trenutno je i ne palim,nema potrebe,nije jos tako strasno
ono kad potraju vrucine u stanu bude 31 i onda hocemo da umremo
sad je ok

Ako ima starinih mama koje su isle na planinu sa dvoje male dece (2 godine I 5 meseci),
ja trazim savet kako se najbolje organizovati?
Znamo da ce mm da spava sa medom u dnevnoj a ja sa bebom u spavacu... jer krevetac moze samo u dnevnu... posle.kad zaspe medo muz moze da predje kod nas... volja mu... a kolevka ce nadam se stati u spavacu...

Kontam da osmislim detaljan plan za svaki dan... da ce nam tako biti lakse I ugodnije svima...

Ako ima starinih mama koje su isle na planinu sa dvoje male dece (2 godine I 5 meseci),
ja trazim savet kako se najbolje organizovati?
Znamo da ce mm da spava sa medom u dnevnoj a ja sa bebom u spavacu... jer krevetac moze samo u dnevnu... posle.kad zaspe medo muz moze da predje kod nas... volja mu... a kolevka ce nadam se stati u spavacu...

Kontam da osmislim detaljan plan za svaki dan... da ce nam tako biti lakse I ugodnije svima...

mi smo isli sa irinom kad je imala 10 meseci
eto, to ti je nesto izmedju :mrgreen:
nista posebno nismo planirali
sad idemo isto u avgustu
bebinu rutinu ne menjas i sve kul...
osim sto eto,ako idete na neki izlet, spava u kolicima umesto u kolevci/krevecu....ostalo nista ne menjas

ja sam uspesno krenula na pilates tek kad je mala imala 7 meseci, dotle niko drugi sem mene nije uspevao da je utesi na duze staze.

Ja idem vec tri meseca. Muz radi od kuce tako da uvek moze da se organizuje
a kad ima toliko posla da ne moze, moji uskacu. Do pre dve, tri nedelje nije bilo frke.
Ni sad ne kuka svako vece. Ukoliko u toku dana spava dovoljno, posle kupanja i klope se mazimo pa zaspi.
Ako ne odspava, to su pecati, zacenjivanje, u rukama, na presvlacilici, na trosedu, igraj- pevaj, kod koga bilo...

homeopatsko se ne sekiraj, za prehladicu im daju 20 onih malih ....

sad videh tek za klimu, ja u spavacoj sobi ne dozvoljavam nista od tehnike, jedva sam izborila da nema tv-a, klime, telefon... samo grejalica za flasice :)
indirektno je hladim
a u klimatizovanoj prostoriji nosi bodic obavezno
trudim se da ga ne cimam po vrelom danu da seta, ali obavezno uvece prvo iskljucim klimu pa otvorim prozore da se polako prilagodi na malu temp razliku
bitno ti je samo da ne duva direkt u bebu, a pazis razlike ...

a na planini su spavali svi u jednoj prostoriji

- - - - - - - - - -

buba ne podnosi carape, seje ih gde stigne :lol:

danas sam vodila Milju privatno kod jedne dr u Sopot, posto smo u selu
kaslje nesto
elem
napokon da mi neko lepo, natenane objasni zasto i kako njoj krmeljaju okice i sta da radim
samo ciscenje i masaza, ako primetim pogorsanje, acidi borici da dezinfikujem i to je sve
kaze u 99,9 slucajeva prodje samo od sebe...
dobro, skoro sam znala to i sama
al sad mi nekako lakse

pomaze tebi, a ne njoj
al ok je to
tako i nama ovaj espumisan izgleda; meni
bude nekako lakse kad joj dajem to
mada se danas tako neutjesno dernjala da sam
se zapitala da je ne boli nesto drugo
ne bih rekla da meni pomaze
jer dete jasno pokazuje znake da joj je lakse...i bolje
pocev od stolice pa preko ponasanja,pa do spavanja, koje je za nijansu bolje nego pre davanja toga mada me i dalje muchi nocu al bolje ista nego nista

- - - - - - - - - -

Tamara ima bas tvrdu stolicu posle one banane...prekjuce pojela celu bananu i sad jadna ima problem
15og puni 6 meseci...koje voce sme da jede sirovo osim banane?
(kad smo bili kod dr ja sam guska, zaboravila da pitam)

KHM KHM

ne bih rekla da meni pomaze
jer dete jasno pokazuje znake da joj je lakse...i bolje
pocev od stolice pa preko ponasanja,pa do spavanja, koje je za nijansu bolje nego pre davanja toga mada me i dalje muchi nocu al bolje ista nego nista

- - - - - - - - - -

KHM KHM

super ako je tako
nisi ti jedina koja kaze da homeopatski lijekovi rade
jedna moja drugarica kaze da je to jedino radilo kod alergija
koje je klinac imao...
medjutim, kad uzmes u obzir princip po kome se prave ti homeopatski pripravci
bude ti jasno da unutra, u najboljem slucaju, nema nista
kazem u najboljem slucaju posto klin se klinom izbija metoda
nije dobro rijesenje za svaku boljku

http://bs.wikipedia.org/wiki/Homeopatija

Back